• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Neydi hocam, tek kişilik demleme olmuyor muydu? İlk başta ağız yakıyordu beklemek zorunda kaldım, 20/300 demledim. Bu arada normalde bu kadar uğraşmazdım da bilmediğiniz halde alaycı üslubunuzu görünce uğraştım
Bilmiyorum mu? eski nickim ytghan benim 5 senedir denemedigim ekipman yok.Şuan moccamasterım var.Sage de kullanıp sattım.Birazcık aklı olan zaten girer redditten amazondan global yorumlara bakar burada benim söylediklerime bağlı kalmaz.Ön yargılı olan sizsiniz burada.Kullanmadığımı nerden biliyorsunuz? Birisine suan hala sahibim ve vitirnimi süslüyor sadece.Diğerini de sattım

Bilmiyorum mu? eski nickim ytghan benim 5 senedir denemedigim ekipman yok.Şuan moccamasterım var.Sage de kullanıp sattım.Birazcık aklı olan zaten girer redditten amazondan global yorumlara bakar burada benim söylediklerime bağlı kalmaz.Ön yargılı olan sizsiniz burada.Kullanmadığımı nerden biliyorsunuz? Birisine suan hala sahibim ve vitirnimi süslüyor sadece.Diğerini de sattım
Doğru hocam kendi demlediğim kahveye değil reddit yorumlarına bakıyım. Bir ekipmanı sizin ya da reddit kullanıcısının verimli kullanamaması o ekipmanı kötü yapmıyor, ben bu ekipmanla gayet başarılı tek kişilik demlemeler yapabiliyorum.

Son düzenleme:
Zehirli oku atayım kaçayım. Makina fena görünüyor.
365$ ile Sage ve Moccamaster arasında bir fiyat. Bakalım nasıl bir performans çıkaracak. Videoda izlediğim kadarıyla canavar bir game changer geliyor. Telefonla kontrol, hem batch brew hem single brew, akış zamanla kontrol vs vs. Ben böyle cihazlara hemen tav oluyorum.

Doğru hocam kendi demlediğim kahveye değil reddit yorumlarına bakıyım
Hocam herkes aynı fikirde olmak zorunda değil.Ben kendi tecrübemi aktardım.Üzerinize alınmanıza gerek yoktu.Tek kişilik demleme için hiçbir makineyi önermiyorum.Denemedim baktım mantıklı gelmedi.Çoklu içinde moccamasterı elimde tutuyorum kullanmasam da. Bu makinelerden birini alacak birisi bakabilir reddit’e vs. Siz almışsınız memnunsunuz zaten güle güle kullanın.Benim bilmeden konustugumu ifade ettiginiz icin alıntı yaptım

Hocam herkes aynı fikirde olmak zorunda değil.Ben kendi tecrübemi aktardım.Üzerinize alınmanıza gerek yoktu.Tek kişilik demleme için hiçbir makineyi önermiyorum.Denemedim baktım mantıklı gelmedi.Çoklu içinde moccamasterı elimde tutuyorum kullanmasam da. Bu makinelerden birini alacak birisi bakabilir reddit’e vs. Siz almışsınız memnunsunuz zaten güle güle kullanın.Benim bilmeden konustugumu ifade ettiginiz icin alıntı yaptım
Haklısınız, siz bakın bakalım buz gibi suyla nasıl demleyecek gibi alaycı bir uslüp kullanınca öyle savunmacı bir yaklaşım sergiledim :) Dediğiniz gibi aynı fikirde olmak zorunda değiliz.

Tek kişilik demleme için hiçbir makineyi önermiyorum
Sadece tek kişilik demleme yapsından ziyade, ''tek kişilikte demleme yapabilir mi'' diye bir talep var. En azından benim için böyle. Merakla takip ediyorum konuyu, ben kendime kahve yapmaktan imtina etmiyorum ancak hanım her c.tesi pazar sabahın 9unda hadi bi kahve yapta içelim diye başıma dikiliyor:) (şaka bu hanımköylüyüm ben zınk diye kalkarım) yada hafta içleri evden erken çıkarken bi clever için bile vakit bulamadığım günler oluyor. Çocuğun kahvaltısını hazırla/yedir, giydir, çantasını toparla derken gerçekten demlemeye vakit uyduramıyorum.
Konuda bir çok değişken var. İnanın konu ''yahu bir bardak kahve demlemek içinde makine almayın'' değil. Benim manuel demlediğim bardağa yakın birşey çıkarsa o makineye talip olacağım.

Sadece tek kişilik demleme yapsından ziyade, ''tek kişilikte demleme yapabilir mi'' diye bir talep var. En azından benim için böyle. Merakla takip ediyorum konuyu, ben kendime kahve yapmaktan imtina etmiyorum ancak hanım her c.tesi pazar sabahın 9unda hadi bi kahve yapta içelim diye başıma dikiliyor:) (şaka bu hanımköylüyüm ben zınk diye kalkarım) yada hafta içleri evden erken çıkarken bi clever için bile vakit bulamadığım günler oluyor. Çocuğun kahvaltısını hazırla/yedir, giydir, çantasını toparla derken gerçekten demlemeye vakit uyduramıyorum.
Konuda bir çok değişken var. İnanın konu ''yahu bir bardak kahve demlemek içinde makine almayın'' değil. Benim manuel demlediğim bardağa yakın birşey çıkarsa o makineye talip olacağım.
Valla ben de bir heves aldım.Biraz da hype a katıldım.Youtubedaki güzel incelemelere kandım.Siz boşyere almayın diye düşüncemi söyluyorum.Sabahları moccamasterla kahve yapmam v60 ile yapmama göre ne daha kısa süruyor ne de daha kolay oluyor.
Kız arkadaşıma da yapıp gotürüyorum bazen ve özellikle manuel yapmamı istiyor çunku fark çok net anlaşılıyor.
Baştan flat dripper ile conic dripper farkı var zaten. Dediğim gibi ben bu aletleri kullanamadım.Kullanmak istedim ama bana hicbir kolaylık vermemesinin yanında asidite yönünden çok zayıf çıktılar verdi.

Valla ben de bir heves aldım.Biraz da hype a katıldım.
Moccamaster'ı ticari olarak görüyorum. Nasıl evime mahlkönig EK almayacaksam, moccamasterda benim için aynı. Ancak kafe/kavurmahane/kurumsal ofis'e satın alınacaksa, başka alternatif düşünmem, ilk alacağım alet olur.

Tek kişilik demlemelere en iyi çözüm fakir aroma master gibi görünüyor. Melitta enjoy top, aroma elagance 'ları da çokça duydum ama açık bir kullanıcı deneyimi okuyamadım.
Bir-iki kişi gözün kapalı al dese melitta enjoyun termoslu versiyonu çok iyi duruyor. Ama dediğiniz gibi, makinelerde tek kişilik demleme zaman tarafından pek avantajlı değil ama iyi çıktı verdiği sürece geceden nevalesini hazırlar sabah bi tuşa basar geçerim.

Valla ben de bir heves aldım.Biraz da hype a katıldım.Youtubedaki güzel incelemelere kandım.Siz boşyere almayın diye düşüncemi söyluyorum.Sabahları moccamasterla kahve yapmam v60 ile yapmama göre ne daha kısa süruyor ne de daha kolay oluyor.
Kız arkadaşıma da yapıp gotürüyorum bazen ve özellikle manuel yapmamı istiyor çunku fark çok net anlaşılıyor.
Baştan flat dripper ile conic dripper farkı var zaten. Dediğim gibi ben bu aletleri kullanamadım.Kullanmak istedim ama bana hicbir kolaylık vermemesinin yanında asidite yönünden çok zayıf çıktılar verdi.
Beni Moccamaster ya da Sage almaktan alıkoyan da bu pratiklik konusu açıkçası. Moccamaster alsam da kahvemi tartıp taze öğüteceğim, filtre kağıdını yıkayacağım; bunları yaptıktan sonra kettle'da kaynayan suyu kahvenin üzerine zaten dökerim.
Bence kahve makinesi kahveyi belirlenen miktarda kendisi öğütecek ve planlanan zamanda kendisi demlemeye başlayacak ki bana bir faydası olsun. 🙂 Bu özellikte makineler var ama çoğunda özellikle öğütücü kısmı çok problemli.

Moccamaster'ı ticari olarak görüyorum. Nasıl evime mahlkönig EK almayacaksam, moccamasterda benim için aynı. Ancak kafe/kavurmahane/kurumsal ofis'e satın alınacaksa, başka alternatif düşünmem, ilk alacağım alet olur.

Tek kişilik demlemelere en iyi çözüm fakir aroma master gibi görünüyor. Melitta enjoy top, aroma elagance 'ları da çokça duydum ama açık bir kullanıcı deneyimi okuyamadım.
Bir-iki kişi gözün kapalı al dese melitta enjoyun termoslu versiyonu çok iyi duruyor. Ama dediğiniz gibi, makinelerde tek kişilik demleme zaman tarafından pek avantajlı değil ama iyi çıktı verdiği sürece geceden nevalesini hazırlar sabah bi tuşa basar geçerim.
Ticari değil içici olunca alınıyor zaten. 60-70 gr kahve sabahın köründe elde demlenir mi? Demlenmiyor.

Aroma master çok övülmüş ancak Fakir marka olarak bana hiç güven vermiyor, bir kaç farklı küçük ev cihazı ( süpürge, saç kurutma vs ) aldım zamanında ve 2-3 yıl bile dayanmadan bozuldu her birisi. İsterse dünyanın en iyi kahvesini demlesin elim almaya gitmez.

Aroma master çok övülmüş ancak Fakir marka olarak bana hiç güven vermiyor, bir kaç farklı küçük ev cihazı ( süpürge, saç kurutma vs ) aldım zamanında ve 2-3 yıl bile dayanmadan bozuldu her birisi. İsterse dünyanın en iyi kahvesini demlesin elim almaya gitmez.
Üreticisi galiba yurtdışında Beem olarak bilinen bir firma sanırım hocam.

Ekli dosyalar

• images (42).jpeg
    images (42).jpeg
    27.7 KB · Görüntüleme: 70
  • 61yd9BZxj-L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
    61yd9BZxj-L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
    44.8 KB · Görüntüleme: 90
Merhabalar, moccamaster ilk aldığım zamanlarda çok berrak kahve demliyordu ancak artık bulanık oluyor makinenin kireç temizliğini de yapmama rağmen. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba tadı da keyif vermiyor bulanık ve tortulu olunca. 3. Nesil kahveleri demliyorum market kahveleri olsa her türlü içilir fakat 3. Nesil kahvelerin tadını bozuyor bu bulanıklık ne yapmamı önerirsiniz?

Merhabalar, moccamaster ilk aldığım zamanlarda çok berrak kahve demliyordu ancak artık bulanık oluyor makinenin kireç temizliğini de yapmama rağmen. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba tadı da keyif vermiyor bulanık ve tortulu olunca. 3. Nesil kahveleri demliyorum market kahveleri olsa her türlü içilir fakat 3. Nesil kahvelerin tadını bozuyor bu bulanıklık ne yapmamı önerirsiniz?
Aynı sorun bende de var. Temizliğini düzenli yapmama rağmen.
Bu daha çok filtre ile ilgili bir durum değil mi? Filtre değiştirdiyseniz, örneğin daha hızlı filtrelere geçtiyseniz bu sorun olabilir.

Bahsettiğiniz eğer görsel bir bulanıklıksa sorun kesinlikle filtrededir. Moccamaster'ın kendi filtreleri genelde iş görüyor. Eğer fincan temizliğinin (clarity) karşıtı olarak bulanık diyorsanız sorun kahvede ya da öğütüm kalitesinde olabilir. Moccamaster'ın genel olarak fincanı bulanıklaştıracak bir process işletebileceğini sanmıyorum zira tek yaptığı yukarıdan su dökmek.

Selamlar, moccamasterin kendi filtresini hic denemedim. Abaca trapezoid ile guzel sonuclar aliyorum. Moccamaster marka kagidin akis olarak daha yavas oldugunu okudum. Aroma, govde, after taste olarak abacadan farklari nedir? Denemeye deger mi?

Geri