• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tanat Coffee (Kawa)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
shakiso 1 kilo sağ salim geldi 4. günde. 185 tl vergi çıktı, bir tane sticker bile yok... :) demleme önerilerine açığım. dinlendikten sonra ki 1 aylık süreçten uzun sürecek gibi. ''imdat evde kahve stoğu var'' denemek isteyene ikram edebilirim. konum ankara..

iliştirelim o halde:

Su olarak Istranca, Bursa Özkaynak veya Uludağ premium olabilir. Hazır su olarak bunları beğeniyorum kahvede. Su sıcaklığı 93, iyice ıslatılmış kağıt. Ve mümkünse demleme yapılan aletin da sıcak olması.

1v.
16 gr kahve
240 gr su
Comandante 24 klik
40 gr blooming, 30 saniye bekle
100 + 100 ilave
2.30 dk civarı bir süre ideal.

2v.
20 gr kahve
300 su
Comandante 24/26 klik
100 gram blooming, v60'ı hafifçe birkaç tur çalkala
1.00 dk 100 su ilavesi
2.00 dk 100 su ilavesi
Ortalama 3.00 dk ideal.

Espresso olarak da beğendim. Ki çoğunluk tüketimim espresso. Ancak yukarıdaki reçeteler v60 tarzı demlemeler için.

iliştirelim o halde:

Su olarak Istranca, Bursa Özkaynak veya Uludağ premium olabilir. Hazır su olarak bunları beğeniyorum kahvede. Su sıcaklığı 93, iyice ıslatılmış kağıt. Ve mümkünse demleme yapılan aletin da sıcak olması.

1v.
16 gr kahve
240 gr su
Comandante 24 klik
40 gr blooming, 30 saniye bekle
100 + 100 ilave
2.30 dk civarı bir süre ideal.

2v.
20 gr kahve
300 su
Comandante 24/26 klik
100 gram blooming, v60'ı hafifçe birkaç tur çalkala
1.00 dk 100 su ilavesi
2.00 dk 100 su ilavesi
Ortalama 3.00 dk ideal.

Espresso olarak da beğendim. Ki çoğunluk tüketimim espresso. Ancak yukarıdaki reçeteler v60 tarzı demlemeler için.
degas sizde kaç gün sürdü? ben hergün 60 gram demleme yapsam bile 35. gün açmam lazım bu çekirdeği.. delirdim.

degas sizde kaç gün sürdü? ben hergün 60 gram demleme yapsam bile 35. gün açmam lazım bu çekirdeği.. delirdim.

Kawa kahveleri ortalama iki hafta dinlenme süreci istiyor. Zaten ben de genel olarak 10-15 gün aralığında kullanmaya başlıyorum çekirdeği. İlk izlenim - son izlenim gidişini kendimce değerlendiriyorum.

Gerçi Kawa çoğunlukla dinlenmiş gönderiyor. O kadar yeni mi sizdeki kavrum.

Şöyle bir tadım yapalım dedik @selamet 'le. Şu Kolombiya Granja çekirdeği gibisini de ilk kez görüyorum.
IMG_20221220_161004_306.jpg
IMG_20221220_161005_737.jpg

Şöyle bir tadım yapalım dedik @selamet 'le. Şu Kolombiya Granja çekirdeği gibisini de ilk kez görüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 23601
Ekli dosyayı görüntüle 23602

Çekirdek itibariyle peaberry olmayan ama elek boyutu, şekli şemaliyle peaberry'i andıran çekirdeklere genelde mokka deniyor. Bir ara tüm peaberry çekirdeklere de Yemen Moka deme gafletine kapılmıştı ahali.

İsim kökeni anlaşılacağı üzere Yemen'den kalma bir alışkanlık.

Sayfalar arasında dolaşırken 5 euro luk bi referans kodu görmüştüm onu kullanarak ilk siparişimi verdim. Filtre kahve için genellikle beğenilen çekirdekler arasından seçtim. Espresso konusunda çekirdeğe ait bir değerlendirme göremedim umarım güzel çıkar.

1673552351272.png

Lazımdı bu sayfa eline sağlık @selamet

Bir önceki alımdan @selamet ile favori stoklandı
IMG-20230123-WA0008.jpg

Tadım notları nasıl?

Benim çok hoşuma gitti bu kahve. Çevremde 4 kişiye aldırmış oldum. Ben kendime 750 gr aldım. Resimde toplam 2 kg var.
Kendi aldığım notalar; Limon, Şeker kamışı, Nane
Asitide, tatlılık ve gövde dengesi çok iyi bence. Tek eksisi after taste biraz kısa kalıyor ve kuru koku da zayıf. Uzun zamandır içtiğim en güzel kahvelerden.

Bunlar kendi görüşlerimdir. Yatırım tavsiyesi değildir. 😃

shakiso 1 kilo sağ salim geldi 4. günde. 185 tl vergi çıktı, bir tane sticker bile yok... :) demleme önerilerine açığım. dinlendikten sonra ki 1 aylık süreçten uzun sürecek gibi. ''imdat evde kahve stoğu var'' denemek isteyene ikram edebilirim. konum ankara..
ücreti mukabilinde shakisonuzdan sizin uygun göreceğiniz bir miktara (örneğin 50-80-100 gr) talibim, kawanın çekirdeklerinden birini denemek istiyorum fakat sıfırdan satın almam hem gereksiz hem zahmetli cuma günü, günübirlik Ankara'da olacağım 🙏 uygun olursa ve müsait olursanız yazın lütfen.

ücreti mukabilinde shakisonuzdan sizin uygun göreceğiniz bir miktara (örneğin 50-80-100 gr) talibim, kawanın çekirdeklerinden birini denemek istiyorum fakat sıfırdan satın almam hem gereksiz hem zahmetli cuma günü, günübirlik Ankara'da olacağım 🙏 uygun olursa ve müsait olursanız yazın lütfen.
merhaba. kahve al / sat vs benlik şeyler değil açıkçası :) heycanla beklesem de henüz paketi açamadım, fazlasıyla kahve vardı evimde.. alsanız bile pişman olmaksınızdır.

Geri