• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tamper Tabanı Çeşitleri ve Etkileri

Bir de döndürerek dener misiniz? :D
Sizin için denerim :D. Ama işe yarasa bile günün sonunda aynı kapıya çıkacak. Kullanımı kolay olsun diye aldığım tamperin kullanımı sıradan tampere göre daha çetrefilli olacak. Ki normal tamperi döndürmek isterseniz serbest haldeyken döndürüyorsunuz ama bunu bir taraftan bastırıp bir taraftan döndürmeniz gerekecek.

Bir sonraki kullanımımda döndürüp sonuçları paylaşacağım :)

Sizin için denerim :D. Ama işe yarasa bile günün sonunda aynı kapıya çıkacak. Kullanımı kolay olsun diye aldığım tamperin kullanımı sıradan tampere göre daha çetrefilli olacak. Ki normal tamperi döndürmek isterseniz serbest haldeyken döndürüyorsunuz ama bunu bir taraftan bastırıp bir taraftan döndürmeniz gerekecek.

Bir sonraki kullanımımda döndürüp sonuçları paylaşacağım :)
😅 He bu kapaklı modellerden mi... Bende de basınç ayarlı bir tamper var ama kapağı yok, tamp yaptıktan sonra sertbest halde döndürebiliyorsun. O zaman dediğiniz gibi pek bir anlamı kalmıyor. Aslında internetteki videolarda çok temiz iş gibi görünüyor ama bilemedim. Belki tamper kalitesiyle veya metal kısımda nem kalmasıyla ilgili olabilir. Belki de tamamen bir aldatmaca. 😅

2 haftalık izlenim paylaşayım. Belki ben bir şeyleri yanlış yapıyorumdur bilmiyorum ama ripple tabanın kanalları arasında kahve kalıyor sürekli. 2 tampte bir temizlemem gerekiyor. Biraz sinir bozucu. Görüntü iyi güzel hoş ama workflow açısından çok öyle bir durum yok. "Ne olacak canım biraz kahve kalsın" diyebilirsiniz. O kalıntıların bardağa etkisi var mı yok mu bir yana; tamp sonrası şekli bozuyor o küçük kalıntılar. E ben bu şekilli diye almıştım, ne anladım bu işten?:). Sözün özü şimdiki aklım olsa düz taban alırdım. Sevgiler :)

Ekli dosyayı görüntüle 25685
Bende aynı tamperden var ve bende de aynen bu fotodaki gibi kalıntı kalıyor. KAlıntı çok abartılıysa bir sonraki tampta baskının eşit yayılmasını net şekilde engeller. 1-2 fırça darbesi ile hemen gitse de evet böyle bir yapışma olmasa çok daha iyi olurdu.
Ben Flat ve Riple taban karşılaştırmasında prtaikte -görüntü hariç- hiç bir fark görmedim. Nmcore Riple ve Lelit düz tamlperle kıyaslama yaptım.
Ama net olarak Normcore un yaylı ve kanallı yapısı tampı çok daha doğru ve kolay yapmanızı sağlıyor. Yan basma gibi bir imkanınınızın olmaması da hatayı engelliyor açıkçası.

Bende aynı tamperden var ve bende de aynen bu fotodaki gibi kalıntı kalıyor. KAlıntı çok abartılıysa bir sonraki tampta baskının eşit yayılmasını net şekilde engeller. 1-2 fırça darbesi ile hemen gitse de evet böyle bir yapışma olmasa çok daha iyi olurdu.
Ben Flat ve Riple taban karşılaştırmasında prtaikte -görüntü hariç- hiç bir fark görmedim. Nmcore Riple ve Lelit düz tamlperle kıyaslama yaptım.
Ama net olarak Normcore un yaylı ve kanallı yapısı tampı çok daha doğru ve kolay yapmanızı sağlıyor. Yan basma gibi bir imkanınınızın olmaması da hatayı engelliyor açıkçası.

Ben bu sorun için kendimce bir çözüm buldum. Tamperin yuvasına organik olduğu için gıda ile temasının uygun olduğunu düşündüğüm şu üründen kesip koydum. Tamperi almadan hemen önce küçük bir spin yapıp öyle alıyorum. Rezidü kahve partiküllerini %90'a yakın temizlemiş oluyor. Ucuz ve etkili bir çözüm oldu bence ama yine de ideali aynı boyutlarda ama yüzeyi fırçamsı bir materyal koymak bence. Hem fırça görevi görmeli hem de fırçalanan kahve partikülleri materyalin bir tık derinlerinde birikerek yeniden tampere yapışmayı önlemeli. Ara ara ters çevirip küçük bir tap yapınca da temizlenebilmeli.

Kendi uygulamamdan örnek vereyim hemen.

WhatsApp Görsel 20wwwwwwwwwwww.jpg

4-5 günlük kullanım sonrası ters çevirip küçük bir tap yapınca ortaya çıkan görüntü de şu:

WhatsApp Görsel 2023-05-03 saat 13.58.30.jpg

Ucuz ve mantıklı bir çözüm olduğunu düşünüyorum ama yukarıda bahsettiğim özelliklere uyan ya da sizlerin aklına gelen daha mantıklı bir materyal önerisi varsa çok yararlı olacaktır bence herkes için.

Geri