cakmabarista
Barista
Bir de döndürerek dener misiniz?Hayır döndürmüyorum.
Bir de döndürerek dener misiniz?Hayır döndürmüyorum.
Sizin için denerimBir de döndürerek dener misiniz?![]()
Sizin için denerim. Ama işe yarasa bile günün sonunda aynı kapıya çıkacak. Kullanımı kolay olsun diye aldığım tamperin kullanımı sıradan tampere göre daha çetrefilli olacak. Ki normal tamperi döndürmek isterseniz serbest haldeyken döndürüyorsunuz ama bunu bir taraftan bastırıp bir taraftan döndürmeniz gerekecek.
Bir sonraki kullanımımda döndürüp sonuçları paylaşacağım![]()
Bunu ben de görmüştüm, yine silkeleyecekler bizi diyerek de uzaklaşmıştım...Karpuz kabuğu atıp gideyim.
![]()
idroprep - Espresso Hydroforming not Tamping
idroprep - a new way to prepare your espresso puckidroprep.ch
Bende aynı tamperden var ve bende de aynen bu fotodaki gibi kalıntı kalıyor. KAlıntı çok abartılıysa bir sonraki tampta baskının eşit yayılmasını net şekilde engeller. 1-2 fırça darbesi ile hemen gitse de evet böyle bir yapışma olmasa çok daha iyi olurdu.2 haftalık izlenim paylaşayım. Belki ben bir şeyleri yanlış yapıyorumdur bilmiyorum ama ripple tabanın kanalları arasında kahve kalıyor sürekli. 2 tampte bir temizlemem gerekiyor. Biraz sinir bozucu. Görüntü iyi güzel hoş ama workflow açısından çok öyle bir durum yok. "Ne olacak canım biraz kahve kalsın" diyebilirsiniz. O kalıntıların bardağa etkisi var mı yok mu bir yana; tamp sonrası şekli bozuyor o küçük kalıntılar. E ben bu şekilli diye almıştım, ne anladım bu işten?. Sözün özü şimdiki aklım olsa düz taban alırdım. Sevgiler
Ekli dosyayı görüntüle 25685
Bende aynı tamperden var ve bende de aynen bu fotodaki gibi kalıntı kalıyor. KAlıntı çok abartılıysa bir sonraki tampta baskının eşit yayılmasını net şekilde engeller. 1-2 fırça darbesi ile hemen gitse de evet böyle bir yapışma olmasa çok daha iyi olurdu.
Ben Flat ve Riple taban karşılaştırmasında prtaikte -görüntü hariç- hiç bir fark görmedim. Nmcore Riple ve Lelit düz tamlperle kıyaslama yaptım.
Ama net olarak Normcore un yaylı ve kanallı yapısı tampı çok daha doğru ve kolay yapmanızı sağlıyor. Yan basma gibi bir imkanınınızın olmaması da hatayı engelliyor açıkçası.