• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tam otomatik espresso makinesi tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taylan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir alışveriş uygulamasının sosyal medya reklamlarında ciddi indirimli satışını görünce aylardır planını kurduğum Siemens EQ9 S300 TI923309RW modeli tam otomatik makinayı aldım geçtim. Gerçi bu uğurda Flair Pro 2'yi sattım ama olsun, hanım sütlü içmeyi seviyor. Bir de uğraşamam ben diyor kahvesidir, sütüdür, köpüğüdür diye. 🙃 Onun için büyük nimet otomatik makinalar. Ben V60 ile devam. Bakalım dün geldi cihaz, bu akşam kutu açılışı var.

Hocam V60 a göre nasıl kahveleri? Daha doğrusu V60 kullanımınızı nasıl etkiledi? V60 anaerob kahve tadını bunlar verebiliyor mu?

Hocam V60 a göre nasıl kahveleri? Daha doğrusu V60 kullanımınızı nasıl etkiledi? V60 anaerob kahve tadını bunlar verebiliyor mu?

V60 demleme çıktıları ile otomatik makine çıktıları 180° farklı çıktılar. Biri siyah, biri beyaz o kadar söyleyeyim :)
V60 net, berrak, cam gibi ve sıfır köpük demek zaten, ancak bu makineler ise bildiğiniz otomat kahvesi gibi köpüklü-kremalı çıktılar veriyor. Ve evet kullandığınız çekirdeğin (neredeyse) hiç bir notası alınamıyor yada Amerika'lı yeşil-beyaz denizkızı kafası logolu YıldızDolar!! marka espresso kömür kavrum çekirdek almanız gerekiyor ki sütlü karışımlarda o espresso keskin tadı gelsin. O sebeple zaten bu makineleri ofis-büro-home ofis tarzı yerler hep alıp kullanıyor. Ama fakat seyir zevki ve bardak çıktı görseli çok yüksek ve keyifli. Üşendiğim zamanlarda (%80 üşenirim) basıveriyorum tuşa ve kahvem hazır.
Ancak dediğim gibi asla V60 çıktılarının katmanlarını ve derinliğini beklemeyin. Hele hele pahalı çekirdekler bu tarz makinelerle asla heba edilmemeli.
V60 çok başka bir boyut bu makinelerin yanında, kıyas kabul etmez bana kalırsa. O sebeple yaşasın V60.:cool:

Ben de 3 haftadır Philips 5447 kullanıyorum, nitelikli çekirdek deneyip ziyan etmek istemedim ben de hiç, o yönde bir verim alınabileceğini de sanmıyorum. Aslında biraz da çekirdek fiyatlarının inanılmaz yükselişi sebebiyle acaba bir süre ticari mi içsem diye düşünmüştüm, bu makinelere iten de biraz o oldu.

Moliendo'nun espresso blend'lerini kullandım şimdiye kadar, gayet memnunum.
Ama hakkaten ben V60 tipli bir demleme istiyorum diyorsanız bu makineler ona uygun değil.
Sonuçta düşük dozlu bir espresso alıyorsunuz makineden, içeceklerin bazı o.
Düz kahve seçeneği de var ama o da hazırladığı puck'ın üzerinden biraz daha fazla su geçirerek oluyor.
Düzgün demlenmiş bir V60'la aynı olması beklenemez o yüzden.

Yıllardır sütlü kahve içmemiştim ama sabah kalkıp 1 dakika içinde sütlü bişeyler içebilmek benim hoşuma gitti.
Gün içinde de bol bol espresso-tonik için kullanıyorum.

Espresso içmek ve sütlü tüketmek istiyorsam wacaco picopresso ve eski usül cezvede süt ısıtıp içiyorum. Bu makineler iyi bir espresso çıktısı ile süt ikilisinin verimini veremiyor kanımca. Ayrıca bu tarz cihazlar V60 fincanlarının berraklığına, aromatikliğine, canlılığına yaklaşamıyor. Pratikliğine ise diyecek yok.

Acaba sorumu gören olmadımı??
Merhaba ben 2 ay oldu alalı. Simens eq6 plus s500. Kardeşim kullanıyordu. Bizim aileyi mutlu etti. Americano ve flat white ı severek içiyorum. Oğlum expresso tercih ediyor. Zaman bulunca daha farklı kahveler deneyeceğim. Sıcaklık ayarı var. Ben çok sıcak sevmediğim için memnunum. Belki siz de aldınız tabi.

Arkadaşlar merhaba ben de pandemi döneminde manıel espresso makinemi satıp philips 2200 aldım yukarıda arkadaşlar da önermiş. Hayatta aldığım en iyi şey olabilir. Şu zamana kadar günde en az 3 bardak içtik. 3 yıl oluyor. Bazen 7-8 bardağı bulduğumuz oluyor espresso shotlarla. Ben aldığımda 2.000 TL civarıydı. Amazondan almıştım iyi bir indirimden. Şimdi 5k-7k arasında gidip geliyor sanırım. Bir kere arıza yaptı, contası eskimiş garanti süresi içerisindeydim değiştirdiler.

Güzel yanları (benim için): kahve sertliğini, boyutunu ayarlaması kolay. İster americano ister espresso shot alabiliyorsunuz. Kalitesi hep aynı. Farklı çekirdeklerin lezzet farkını anlayabileceğiniz bir kahve yapıyor. Haftada bir musluk altında demleme ünitesi temizleme, 2 kere kireç sökme ile bu zamana kadar geldi. Çatır çutur çalışıyor. Hakkını ödeyemem bu makinenin. Bu makineye yakın lezzeti mokapotta alabiliyorum ama makine daha basınçlı ve haliyle kremalı ve köpüklü bir kahve veriyor. Süt köpürtücüsünün ayrı haznesi olmamasını da seviyorum uğraşamazdım, kendi pasaklılığımdan da içinde süt bırakırdım kesin. Kırkyılın başı bir misafir ya da ben sütlü istediğimde süt köpürtücüyü aldığım metal süt kabı ile kullanıyorum gayet de güzel köpüklü ya da kremamsı sütüm oluyor. Kesinlikle öneririm. Hatta saygı ile eğiliyorumdesem yeridir bu makinenin önünde. Eski işyerimde siemens eq 600’lü bir seri vardı belki şansızlıktan bilmiyorum 2 yılda 5 kere tamir görmüştü. Benim philips deneyimim gerçekten çok iyi oldu.

Ben de 2 ay önce aldım. Ziyadesiyle memnunum. Pratiklik olayı başka bir konu.
Yalnız köpük olayını biraz abartıyor bence arkadaş.
Lattego ile daha kıvamlı köpük elde etmek için farklı yöntemler deneyen var mıdır?

Merhaba,

Aynı konuyla ilgili arayışta olduğum için başlığı tekrar diriltiyorum.

Manuel ekipmanlarla demleme yapmaktan keyif alıyorum ancak işe giderken sabahları çok vaktimi alıyor, bu nedenle ev için otomatik espresso makinesi bakıyorum, bütçem 35K. Evladiyelik bean to cup bir makine arıyorum.

Biraz araştırma yaptım, seçeneklerimi 4 alternatife indirgedim. Ancak tecrübesi ve bilgisi olan üyelerin fikirlerini alabilirsem sevinirim.

Destek verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

Gaggia Cadorna Prestige Kahve Makinesi Rı9604/01 32.000[/td][td] [/td][td]Gaggia Magenta Prestige RI8702/01[/td][td] 30.000[/td][td] [/td][td]MELITTA Ci Touch[/td][td] 35.000[/td][td] [/td][td]Delonghi Magnifica Evo ECAM290.81.TB[/td][td] 25.000[/td][td]

Moderatörün son düzenlenenleri:
Biraz araştırma yaptım, seçeneklerimi 4 alternatife indirgedim. Ancak tecrübesi ve bilgisi olan üyelerin fikirlerini alabilirsem sevinirim.
Forumda tam otomatik makinen kullanan kitle oldukça cevap bulabilmeniz zor olabilir. Benim şahsi öneririm süt kullanacağınız için temizlik sistemi iyi olan parça desteği olan bir marka model almanız. Tavsiye açısından satışı varsa amazon yorumlarına bakılabilir genelde yabancılar güvenilir detaylı yorumlar yazıyorlar.

Konu kirliliği olmasın, dostlar çok kaliteli olmadan ortalama, pratik bir tat olarak tam otomatik makineleri mi önerirsiniz yoksa nespressoyu mu? Çok pahalı şeyler alamayacağım için çok pahalı çekirdekler kullanmayacağım, kapsül mantıklı gibi geldi bana.

Merhabalar, yaklaşık 6 aydır Melitta Purista kullanıyorum. Süt kullanmadığım için düz modelini aldım. Bir otomatik makineye göre kesinlikle çok güzel kahve yaptığını ve çok memnun olduğumuzu belirtebilirim. Başlığı görünce yorumumu bırakayım dedim. :)

Konu kirliliği olmasın, dostlar çok kaliteli olmadan ortalama, pratik bir tat olarak tam otomatik makineleri mi önerirsiniz yoksa nespressoyu mu? Çok pahalı şeyler alamayacağım için çok pahalı çekirdekler kullanmayacağım, kapsül mantıklı gibi geldi bana.
Kesinlikle Nespresso.
Çıktıları neredeyse aynı. İkisi de espresso vermiyor. Sahte kremalı , tatsız nescafeden hallice bir içecek. Nespressonun bakımı yok. Temizliği yok. Kapsül haznesi dolunca boşaltmak dışında bir şey yapmadan normal bir kişi iki sene kullanır. Sonrasında da su haznesine descaler koyup demleme düğmesine basarak temizlik yapıyorsunuz.

Kesinlikle Nespresso.
Çıktıları neredeyse aynı. İkisi de espresso vermiyor. Sahte kremalı , tatsız nescafeden hallice bir içecek. Nespressonun bakımı yok. Temizliği yok. Kapsül haznesi dolunca boşaltmak dışında bir şey yapmadan normal bir kişi iki sene kullanır. Sonrasında da su haznesine descaler koyup demleme düğmesine basarak temizlik yapıyorsunuz.
Yapmayın hocam, elbette kaliteli bir espresso beklemiyorum ama şu an evden uzağım en azından buralarda basitçe kahve içebileceğim bir şey olsun istemiştim, tadı mübalağdan uzak o kadar kötüyse bu anlaşma benim için bozulur. Teşekkür ediyorum yardımınız için.

eşim beceremem, uğraşamam dediği için rancilio silvia ve rancilio rocky makinelerimi yok parasına satalı 3 yıl oldu, philips otomatik aldık.

o gün bugündür, starbuckstan bile kahve içtiğimde oha ne güzel olmuş diyorum. zamanında çöp gibi gelirdi bu kahveciler siz düşünün otomatik nasıl kötü bir olay.

Herkese merhaba,
Öncelikle hepinize sağlık ve afiyetler dilerim.
Ben çok kahve kültürü olmayan biriyim.
Ama son günlerde hem bu kültürü edinmek hemde evimde kendimce güzel kahveler yapabilmek için otomatik bir kahve makinesi almaya niyetlenmiştim. Philips in EP 5547/90 modelini alacakken bir kampanya dan Melitta Caffeo Barista T Smart Tam Otomatik Kahve Makinesi aldım. Aslında foruma öncesinde üye olup sizlerin değerli fikirlerini almak isterdim ama kampanyayı kaçırmamak için almış bulundum. Öncelikle iyi mi ettim :) Bu makine hakkında bilginiz var mıdır?
Sonrasında ise çekirdek seçimi ve kullanıma dair öneri ve püf noktaları konusunda fikirlerinizi rica ederim.
Selamlar sevgiler :)

Philips makinasını yeni satmış biri olarak konuşuyorum.Süt köpürtme konusunda hiç bir beklentiniz olmasın bu latte go ekipmanlarından, sage makinaya geçince gerçekten kafede içtiğimiz kahvelere benzer bir şeyler içmeye başladım.Philips in espresso kalitesi hakkında çok bir şey demeyeceğim ama süt köpürtme olayı bence başarısız.

Philips makinasını yeni satmış biri olarak konuşuyorum.Süt köpürtme konusunda hiç bir beklentiniz olmasın bu latte go ekipmanlarından, sage makinaya geçince gerçekten kafede içtiğimiz kahvelere benzer bir şeyler içmeye başladım.Philips in espresso kalitesi hakkında çok bir şey demeyeceğim ama süt köpürtme olayı bence başarısız.
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim.
Ben zaten Philips almadım :)
Yani philips le ilgili değil sorum.

Geri