• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ŞUBAT 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Selamlar herkese.

6 kglik 6 paketle sınırlı Test Kavurması çıktı arkadaşlar. İndirime dahildir.

Test Kavurmasını bilmeyenler için, deneme kavurmasıdır. İçeriği bilinmez, söylenmez, bilgi etiketsiz gönderilir. Amacı yeşil çekirdeğin ortalama maliyetini çıkartmaktır. Alanlar tahminlerini verebilir tabi, sebebini de söyleyebilir, test kavurmasını alanlar deneyimini paylaşabilir bir nevi damak eğitim çalışması gibi oluyor alıp tadıp yorumlaması. :)

1 paket Peru cedros ile test kavurması siparişini geçtim. Şimdiden elinize sağlık.

Elim göreceli olarak dolu olduğu ve önümüzdeki ay asker dolayısıyla kahve içemeyeceğim halde kaptım bir test kavrumu yine geleneği bozmayarak. Herkese de tavsiye edebileceğim bir şey çünkü türlü deneyler(mesela sudaki farklı mineral yoğunluklarının fincana etkisi gibi), farklı demlemeler, termos ve misafir kahvesi için sabit bir kahve olması oldukça iyi oluyor.

Merhaba,

Son haftaya girmiş bulunmaktayız. Etkinlik boyunca bizi tercih eden, deneyimlerini foruma yazan tüm forum üyelerine teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki hafta SCA Demleme Şampiyonasında jürilik görevim olduğu ve tüm hafta bu görev sebebiyle Ankara'da olacağım için bu haftaki üretim planımı hafta sonuna ayarladım. Yani hafta içerisinde hiç üretimimiz olmayacak. Benim bu hafta sonu yapacağım üretimlerden tükenen kahveler olduğunda, o tükenen kahvelerin siparişleri benim Ankara dönüşüm sonrasında üretilip yollanacaktır. Bildirmek istedim.

Gelen 4 paket kahvede malesef valf mevcut değil. Degasing sürecinde ara ara şişen paketleri açıp havalandırıyorum.

Gelen 4 paket kahvede malesef valf mevcut değil. Degasing sürecinde ara ara şişen paketleri açıp havalandırıyorum.
Selamlar.

Bir bildiri ve öneride bulunacağım arkadaşlar.

Paket tedarikçimiz ek paket stok siparişimizi zamanında yetiştirememesi sebebiyle baskı valfli paketlerimiz tükenmiş bulunmaktadır. Paketlerin teslim süresini Mart başına bıraktıkları için de siparişlerin çıkması namına baskısız paketler aldık. Baskısız paketler de sipariş üzerine valf sonradan eklendiği ve ekleme işlemi yine bir kaç hafta teslim süresiyle teklif verildiği için siparişleri bekletmemek için valfsiz paket almamız gerekti.

Elimizde bulunan stoklar bittiğinde paketler baskısız ve valfsiz gelecektir bu sebeple.

Tavsiyem elinize bu geçici paketler ulaştığında mührü açıp ara ara paket açık kahveyi dinlendirmeniz olacaktır. Biz yine sipariş kadar çıkacakları kontrollerden sonra paketleyip sipariş çıkarıp, ek üretimleri en az 1 gün kendi varilinde açık bir şekilde dinlendirmeye özen göstereceğiz. Fakat yine tavsiyem gelecek tüm yeni baskısız paketlerin mührünün açılıp dinlendirilmesidir ara ara.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

İyi haftalar dilerim.
Gaz salınım süresi açık kapalıda bahsettiğim açıp kapama sürecinde çok büyük bir değişiklik göstermeyecektir. Zira amaç orada biriken karbondioksitin dışarı atımı içindir. Valfsiz ambalajda da, valfli ambalajda da gaz salınım devam eder. Artı oksidasyon da devam eder. Eğer ki paket Nitrojen vb Oksijeni dışarı iten bir sistemle mühürlenmediyse. Ama bu içeride kalan oksijen de ekstra bir hız yaratmaz elbette. Nitrojen vb oksijen boşaltma yöntemiyle mühürlenmiş paketler açılmadıkça rafta daha uzun süre taze kalır ama. Burada paket açma ve havalandırma tavsiyesi tamamen içeride karbondioksit basıncı yaratmadan karbondioksit atımı için. Özel bir reçetem yok şu kadar gün şunu yapın gibi. Ama ilk geldiğinde paket mührü açıp bir içerisindeki biriken gazın atımı iyi gelecektir. Sonra siz paketi gözlemle iki üç günde bir paket aç kapa yapıp havayı boşaltabilirsiniz içerisinden.
Önceden bildirmiş ve önerilerde bulunmuştum. Faydası dokunacaktır. Mart ortasına kadar geciktirdi paket üreticisi firma siparişimizi maalesef. Siparişiniz için teşekkür eder, afiyetler dilerim.

Bence valfsiz olması daha iyi çünkü bana gelen kahvelerde sadece kenya valfli paketti. Onda da paketin içine dışarıdan hava girdiğini gözlemleyince hemen korumaya aldım kahveyi.

Konusu açılmışken belirteyim, Kafein Kültür paketlerindekiler son zamanlarda gördüğüm en iyi valfler. Havayı boşaltırken hiç zorlamıyor. Diğer firmalarda pakede güç uygulamak gerekiyordu.

merhaba forum. honduras caballero amazonas için comandante öğütüm derecesi ve su sıcaklığı tavsiyesi alabilir miyim?

not: comandante'de red clix yok.

Son düzenleme:
Klasik Pink Starlar ile alıma katıldım. Site için olumsuz yorumlar vardı fakat yavaslık dısında UX açısından büyük sıkıntı yasamadım acıkcası.

Site yetkililerine ve Kafein Kültür’e kampanya için cok teşekkürler

Klasik Espresso daha 3. gününde ne vaad ettiyse veriyor otomatik makinede. Kafein Kültür'den yine güzel bir çalışma olmuş.
Valfsiz 250 gr. paketlerde bir el bombası havası var, ama patlamaz diye düşünüyorum :D

Klasik Espresso daha 3. gününde ne vaad ettiyse veriyor otomatik makinede. Kafein Kültür'den yine güzel bir çalışma olmuş.
Valfsiz 250 gr. paketlerde bir el bombası havası var, ama patlamaz diye düşünüyorum :D
Paketler iki hafta içerisinde çözülecek, paket tedarikçimizden kaynaklı böyle bir problem oluştu. Paketlerinizi valf olmaması sebebiyle ara ara havalandırmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun. :)

Selamlar herkese.

Kurulduğumuzdan bu yana Kahve Kulübü forumunda Toplu Alım etkinliği için üçüncü seçilişimiz oldu. Alışveriş etkinliklerini de dahil ettiğimizde Kafein Kültür namına gerçekleştirdiğimiz kültürel etkinliklerle beraber toplamda 7 etkinliğimiz oldu iki buçuk senede. O zamandan bu zamana forum üyeleri değişti, eskilerden gidenler, yeni gelenler çok oldu. O zamandan bu zamana eski üyelerden, forum üyesi olup da müdavimimiz olanlardan, yeni üyelerden forumda bizi destekleyen, etkinlik için oy atan, kültürel etkinliklere katılım gösteren birlikte öğrenme deneyimlerimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte artık tüm bu tarz etkinlikler indirimler herkese açık olarak paylaşımda dönem dönem olacak yine. Hem instagramdan hem forumlardan duyurularımızı geçiyor oluruz yine ilerleyen etkinliklerde.

Görüşmek üzere.

Not: Peru Cedros, Brezilya Pink Star ve Brezilya Sitio Sao Pedro kavrulmuş kahvelerin stokları dün akşam itibariyle tükendi. Ben Ankara'da SCA şampiyonlarında jürilik görevinde olduğum için, üretimler haftaya salı yapılacak ve ürünlerin üretimleri, kontrolleri bittikçe sırayla biriken siparişler çıkarılacaktır. Kahvesini muadiliyle değiştirmek ve beklemek istemeyen arkadaşlar olursa orkunustel@kafeinkultur.com üzerinden olmayan kahveyi fiyat muadili başka bir kahve ile değiştirmek istediğini yazabilir.

Etiyopya Diima Bensa Bombe Kelada #5 Reçetesi

Değirmen ayarı: 6,6
Su sıcaklığı: 94°C
Kahve miktarı: 16 gram
Su miktarı: 245 ml
Demlenme süresi: 2.35

1. basamak döküş hızı 7-8 saniye
2. basamağa döküş başlangıcı 25. saniye
2. basamağı döküş hızı 7-8 saniye
3. basamağa döküş başlangıcı 50. saniye
3. basamağı döküş hızı 7-8 saniye
4. basamağa döküş başlangıcı 1,15. saniye
4. basamağı döküş hızı
10-11 saniye

El Salvador El Martillo #2 Reçetesi

Değirmen ayarı: 6,7
Su sıcaklığı: 95°C
Kahve miktarı: 15 gram
Su miktarı: 240 ml
Demleme süresi: 2.20

1. basamak döküş hızı 7-8 saniye
2. basamağa döküş başlangıcı 25. saniye
2. basamağı döküş hızı 7-8 saniye
3. basamağa döküş başlangıcı 50. saniye
3. basamağı döküş hızı 7-8 saniye
4. basamağa döküş başlangıcı 1,15. saniye
4. basamağı döküş hızı
9-10 saniye

Bu reçetelerdeki öğütümler üst düzey, düz bıçaklı öğütücüler tarafından mı yapılıyor acaba? Eğer öyleyse, konik el değirmenleriyle de aynı süreleri hedeflemeli miyiz?

Merhabalar degas süreci yeni bitenlerdenim, Peru Cedros ve Etiyopya diima bensa ile katıldım. Peru 1 haftanın sonunda güzel bi hal aldı ancak Etiyopya sonlara doğru çok su tutuyor ve en son yatak çok çamurlanıyor 1/15 orana düşüp öğütümü bir nebze kalınlaştırdım ancak hâla 3 dakikaları geçiyor, bir çok demleme yaptım fakat pek keyif alamadım acaba bir ben mi bu sorunu yaşıyorum öneriniz var mıdır?

Merhabalar degas süreci yeni bitenlerdenim, Peru Cedros ve Etiyopya diima bensa ile katıldım. Peru 1 haftanın sonunda güzel bi hal aldı ancak Etiyopya sonlara doğru çok su tutuyor ve en son yatak çok çamurlanıyor 1/15 orana düşüp öğütümü bir nebze kalınlaştırdım ancak hâla 3 dakikaları geçiyor, bir çok demleme yaptım fakat pek keyif alamadım acaba bir ben mi bu sorunu yaşıyorum öneriniz var mıdır?
Ben de 22 klik 92-93 derece ile yaptım ortalama 3:15 sürüyor. Tadım notlarını aldım. Sizin parametreler nasıl acaba?

Ben de benzer durumdayım.e kadar kalınlaştırsam da 2:50 altına inmiyor önerilen reçetede.Tadım notlarını da net alamıyorum.Yuvarlanmış tatlar geliyor daha çok.Kahveyi böyle kabullenip günlük kahve olarak tüketiyorum ben.Hatta nitelikli kahveye çok alışkın olmayan bir arkadaşıma aldırdım alışması kolay olur diye

Geri