Firma: Tetra N Roastery
Kahve: Colombia-Jario Arcıla
Kavurma Tarihi:01.02.23
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (45 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 2.30
@Tetra.n.Roastery bütün Colombia serisinin alımını ve tadımını yapmış bulunmaktayım.Arcıla seçmemin nedeni gerek özelden gerekse forumda farklı demleme reçetesine ihtiyaç duyulduğunu gördüm.Öncelikle öğütümü biraz kalınlaştırarak ve blooming süresini biraz artırarak başladım.Aslında çok kompleks ve yoğun bir kahve yanıltıcı olan tarafı kahvenin ilk yudumunu biraz soğuduktan sonra yapmanız.Çünkü ilk yudumdaki yoğunluğu acılık olarak algılayabilirsiniz.Kahve hafif soğuduktan sonra potansiyelinin üstünde kendini gösteriyor. Öncelikle yaban mersini ve böğürtlen ana tadım notası arkadan hafif ananas eşlik etmektedir. Gövdeye şarabımsı demekle alakalı çok düşündüm bana andıran direk viski gövdeli diyebilirim.Daha sonra greyfurt eşlik ettiği bir asitidite ve son bitişte baskın tadım notası böğürtlen diyebilirim.Baştada söylediğim gibi mükemmel kompleks bir kahve benim damak tadıma hitap eden bir demleme oldu.Bir parantezde Tetra diğer kahvelerinden bahsedeceğim.Bu aylık alımın dışında diğer kahvelerini daha önce yerinde gerek kavrum aşaması gerek ise cupping yapma fırsatım oldu. Kendim deneyim yaptığım için bu cümleleri yazma gereği duydum.Özellikle geçen hafta sevgili
@Sefer Dağ ile bir tadım notu paylaşımı fırsatım oldu. Ben aslında kavrum profili bakımından tecrübeli biri değilim. Ancak tadım notalarını girerken paylaştığımız bilgi içersinde x kahvesinin daha kavrulmuş veya daha açık kavrulmuş örnekleri var mı dediğimde hemen diğer test kavrumlarının hangisi profilini daha çok etkilediği örnekleride tecrübe etme fırsatım oldu.Denediğim ve aldığım kahveler içerisinde tadım notalarını net bir şekilde aldığım ve bardağı etkileyecek herhangi bir koyu kavruma dayalı acılık yaşamadık.Bütün kahvelerde farklı tadım notlarını paylaşma fırsatımız oldu.Özellikle Ally seçkisinde benim damak tadıma hitap etmeyen çekirdekler mevcuttu.Bu tamamen kahvenin tadımından ne beklediğimize bağlı olduğunu belirtmek lazım.Ancak Ally seçkisinde özellikle Kosta Rika benim hayran olduğum bir çekirdek oldu.Çok farklı yerlere gidecek bir kahve.Alacaklara tavsiyem degassing süresini biraz uzun tutumaları hatta ilk 1 hafta ile 15 gün arasında demlemeler yapıp kahvenin profilini değerlendirmelerini tavsiye ederim. Benim için çok güzel bir deneyim olan bu çekirdekler için perde arkasında verilen emeklere ve bu güzel kahveleri bize ulaştırdığı için sevgili
@Sefer Dağ teşekkür ederim.Emeğinize sağlık.