Firma: Tetra N Roastery
Kahve: Kolombiya - NORBEY QUIMBAYO - Washed Anaerobic
Kavurma Tarihi:01.02.23
Çekirdek Miktarı: 15 gr
Demleme Metodu: V60- Tetra Reçete
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore C3 - 15 klik
Su Miktarı: 240 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Saka Damacana - 93 Derece
Demleme Süresi: 2:40
Birden fazla farklı parametrelerle denediğim bir kahve oldu Norbey. Bence suyu gerçekten çok tutuyor normalde 13-14 klik etrafında V60 yapıyorum ancak bu kahve için en güzel verimi 15de aldığımı düşünüyorum. Özellikle kalınlık ve sıcaklık düştükçe after taste giderek azalıyor bence.
Ayrıca kesinlikle reçetede verilen 30sn çiçeklenme çok önemli bir parametre bana kalırsa. Çiçeklenme süresi uzadıkça kahvenin tatları ve tatlığı azalmaya başladı adeta. Buna ek olarak öğütmeyi de kalınlaştırsam, döküş zamanlarında da değişiklikler yapsam bir türlü reçetede hedeflenen 2:20'yi yakalayamadım

Ancak şu konuya kesinlikle katılıyorum, kahvenin demleme süresi arttırkça after taste sönmeye başlıyor. O yüzden hızlı bir demleme metodu şart gibi.
Gerçekten çok güzel ve lezzetli bir kahve memnun oldum diyebilirim. Meyvemsi; ilk sıcaklıklardaki ilk yudum kesinlikle çok meyvemsi bir kahve hissi uyandırıyor. Bu tatlı meyve tadı ağızda uzun kalmıyor ve tadı biraz daha gövdeli ama bu kadar da tatlı olmayan bir noktaya doğru evriliyor. Tetra sanıyorum bu tadı ayva ile tanımlamış

Ben ise tam adını koyamadım. Kesinlikle asidik değil, kuruyemiş kadar çiğ ya da bitki çayı kadar da hafif değil ama incir kadar tatlı da değil. Cümleden de anlayacağınız gibi adını gerçekten de koyamadım

Kesinlikle aromatik, etiketindeki tatları vaat eden ancak acemi demleyicileri biraz uğraştıran bir kahve

Orta sıcaklıklara indiğimizde orta tatlılıkla devam ediyor. Asidite hala ortalıkta görünmüyor. Daha düşük after taste a sahip ancak ilk aldığınız meyvemsi tadın uzun süre ağzınızda devam ettiği keyifli bir kahveye dönüşüyor. Eğer gitar çalıyorsanız yüksek sustainli diyebileceğim orta tatlı bir meyve notası karşılıyor sizi
Firma: Tetra N Roastery
Kahve: Kolombiya - NORBEY QUIMBAYO - Washed Anaerobic
Kavurma Tarihi:01.02.23
Çekirdek Miktarı: 31.2 gr
Demleme Metodu: V60- Hoffman V60 (0:30 sn çiçeklenme ile)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore C3 - 16 klik
Su Miktarı: 500 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Saka Damacana - 93 Derece
Demleme Süresi: 2:55
İki kişilik demlemeden aldığım bu hazzı paylaşmadan geçmek istemedim. Özellikle bu kahveyi tüketen arkadaşlara tavsiyemdir denenmesi. Bir tek ben mi bu kadar keyif aldım bilmiyorum ancak yukarı yazdığım iki kişilik reçetesinde aldığım bu lezzeti hiçbir tek fincan denememde alamadım ilginç bir şekilde

İki kişilik denemelerimde genelde Hoffman metodunu kullanıyorum ancak bu sefer farklı olarak çiçeklenmeyi 30sn de tuttum ve reçetede sonda yapılan çevirme haraketini de yapmadım.
Kesinlike daha gövdeli ve ilk yudumda hissedilen tatlı portakal/mandalina notasının daha bariz hissedildiği, ağızda tat bırakan bir kahve oldu bu tarif ile.
Bu alım vesilesi ile Tetra ile tanışmış ve iki kahvesini deneyimleme fırsatı bulmuş oldum. İki kahveden de çok memnun kaldım. Bu vesile ile herkese tekrardan teşekkürler