• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2023 - Tetra N Caffeine - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
Ben de tam tersini yazmak için girmiştim foruma.” Çok uzun fermente işlem görmüş kahveler bekleme süresi uzadıkça daha güzelleşiyor” yazmak için.
Ben de birebir kavurucu reçetesi kullanıyorum fakat demlemem bu çekirdekte hep 2.10 civarı bitti ve tat olarak bir problem yaşamadım.
Hocam demleme sıcaklığınız nedir bizde genel olarak arcilada sorun yaşamadık hatta hiç yaşamadıkk en berbat en hatalı demleme öğütümde bile üzmedi

Kavurucu: Tetra N Caffeine @Tetra.n.Roastery
Çekirdek:
Jairo Arcila
Demleme Yöntemi: Hario V60 02 - Hario 40'lı Filtre
Öğütüm: Comandante 22 Klik
Kahve Miktarı: 16g
Su Miktarı: 250g
Toplam Süre: 2 dk 11 sn (Referans Reçete Uygulandı)

Tadım: Kahve Drima Zede kıvamında fermente bir kahve hatta ona da benzettim Costa Rica Thermic Fermentasyon olana da benzettim ikisinin ortasında bir kahve, suyum 55 ppm, önerilen su nestle olduğu için referans reçetedeki öğütümün bir tık kalınına gittim, bardak çok aromatik çok keyifli oldu ama bir tık kalına da gidebilirim, deneyim kahvesi her gün belki zorlar ama çok hoşuma gidiyor böyle kahveler, hem kuru kokuda hem ıslak kokuda parfümsü, bardakta tam bir meyve suyu, orta üst gövdesi var, yüksek asiditeli, aftertaste uzun, farklı kahve arıyorum diyenler denesin, zaten övüldü epeyce ama cidden kahve güzel, buzluğu haketti 😂

Son düzenleme:
Çekirdek:
Jairo Arcila
Demleme Yöntemi:
Aeropress ters yöntem
Öğütüm:
Comandante 20 klik
Kahve Miktarı:
15gr
Su Miktarı:
85 derece 200 ml/Nestle Pure Life
Toplam Süre:
2.30

Şu sıralar geçen hafta Amazon’dan 532 liraya aldığım🤭 Aeropress ile denemeler yapmaktayım. Genel olarak çıktılardan memnunum. Delter ile arama giren mesafe, Aero için geçerli olmayacak sanırım. Kullanırım ben bu ekipmanı.

50 ml su, 30 saniye bekleme ve 5-6 tur karıştırma ile ön demlemeyi yaptım.
Kalan suyu ilave edip 2.dakikada preslemeye başladım ve fıs sesini duyunca bıraktım.

Tetra kahvelerinden genel olarak memnun kaldım, hatta ikinci siparişi geçtiğim ender aylardan birini yaşıyorum. Jairo da benim çok beğendiğim bir kahve oldu. Şimdiye kadar V60 ve Hario Immersion ile güzel sonuçlar vermişti fakat bazı demlemelerimde rahatsız etmeyen bir bitterlik vardı. Aeropress ile bitterliği bu demleme özelinde aşmış görünüyorum. Aromaların baskılanmadığı, asiditenin gayet yerinde olduğu bir profil çıktı ortaya.

Tropik meyveler dibine kadar hissediliyor. Çarkıfeleği andıran bir tat var. Fermente tatlar gerçekten baskın ama bu beni rahatsız etmiyor. Kahve gibi değil evet, bambaşka bir içecek gibi ama neticesinde bir kahve içerken bu kadar uçlarda gezen bir deneyim yaşamak beni cezbediyor. “Kahve gibi kahve” denilen şeye her daim ulaşıyoruz zaten.

Sonuç olarak çok keyifliydi. Aeropress için kafamda olan soru işaretleri olumlu anlamda yok oluyor. Jairo denilen bu kahve, hem V60, hem immersion, hem de Aeropress ile tadım notlarında yazan her şeyi hiç üzmeden, cömertçe veriyor.

San Victor

Cmd - 22
13/200
Crystal Eye 02
Hario 100 lu Japon bol poşet
50 Bloom 75/75 - 2:33
Termometrem olmadığı için daha önceden ısıttığım kettle a kaynamış suyu koyup demlemeye başlıyorum.

Buram buram karamel. Yüksek gövdeli. Benim için çok yoğundu sanırım 13/220 ile biraz daha açıp diğer notaları alabilirim. Lezzetli bir kahve. Teşekkürler.

Firma: Tetra N Roastery
Kahve: Kolombiya - NORBEY QUIMBAYO - Washed Anaerobic
Kavurma Tarihi:01.02.23
Çekirdek Miktarı: 15 gr
Demleme Metodu: V60- Tetra Reçete
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore C3 - 15 klik
Su Miktarı: 240 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Saka Damacana - 93 Derece
Demleme Süresi: 2:40
Birden fazla farklı parametrelerle denediğim bir kahve oldu Norbey. Bence suyu gerçekten çok tutuyor normalde 13-14 klik etrafında V60 yapıyorum ancak bu kahve için en güzel verimi 15de aldığımı düşünüyorum. Özellikle kalınlık ve sıcaklık düştükçe after taste giderek azalıyor bence.
Ayrıca kesinlikle reçetede verilen 30sn çiçeklenme çok önemli bir parametre bana kalırsa. Çiçeklenme süresi uzadıkça kahvenin tatları ve tatlığı azalmaya başladı adeta. Buna ek olarak öğütmeyi de kalınlaştırsam, döküş zamanlarında da değişiklikler yapsam bir türlü reçetede hedeflenen 2:20'yi yakalayamadım :) Ancak şu konuya kesinlikle katılıyorum, kahvenin demleme süresi arttırkça after taste sönmeye başlıyor. O yüzden hızlı bir demleme metodu şart gibi.

Gerçekten çok güzel ve lezzetli bir kahve memnun oldum diyebilirim. Meyvemsi; ilk sıcaklıklardaki ilk yudum kesinlikle çok meyvemsi bir kahve hissi uyandırıyor. Bu tatlı meyve tadı ağızda uzun kalmıyor ve tadı biraz daha gövdeli ama bu kadar da tatlı olmayan bir noktaya doğru evriliyor. Tetra sanıyorum bu tadı ayva ile tanımlamış :) Ben ise tam adını koyamadım. Kesinlikle asidik değil, kuruyemiş kadar çiğ ya da bitki çayı kadar da hafif değil ama incir kadar tatlı da değil. Cümleden de anlayacağınız gibi adını gerçekten de koyamadım 😁 Kesinlikle aromatik, etiketindeki tatları vaat eden ancak acemi demleyicileri biraz uğraştıran bir kahve :) Orta sıcaklıklara indiğimizde orta tatlılıkla devam ediyor. Asidite hala ortalıkta görünmüyor. Daha düşük after taste a sahip ancak ilk aldığınız meyvemsi tadın uzun süre ağzınızda devam ettiği keyifli bir kahveye dönüşüyor. Eğer gitar çalıyorsanız yüksek sustainli diyebileceğim orta tatlı bir meyve notası karşılıyor sizi :)

Firma: Tetra N Roastery
Kahve: Kolombiya - NORBEY QUIMBAYO - Washed Anaerobic
Kavurma Tarihi:01.02.23
Çekirdek Miktarı: 31.2 gr
Demleme Metodu: V60- Hoffman V60 (0:30 sn çiçeklenme ile)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore C3 - 16 klik
Su Miktarı: 500 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Saka Damacana - 93 Derece
Demleme Süresi: 2:55
İki kişilik demlemeden aldığım bu hazzı paylaşmadan geçmek istemedim. Özellikle bu kahveyi tüketen arkadaşlara tavsiyemdir denenmesi. Bir tek ben mi bu kadar keyif aldım bilmiyorum ancak yukarı yazdığım iki kişilik reçetesinde aldığım bu lezzeti hiçbir tek fincan denememde alamadım ilginç bir şekilde :) İki kişilik denemelerimde genelde Hoffman metodunu kullanıyorum ancak bu sefer farklı olarak çiçeklenmeyi 30sn de tuttum ve reçetede sonda yapılan çevirme haraketini de yapmadım.
Kesinlike daha gövdeli ve ilk yudumda hissedilen tatlı portakal/mandalina notasının daha bariz hissedildiği, ağızda tat bırakan bir kahve oldu bu tarif ile.

Bu alım vesilesi ile Tetra ile tanışmış ve iki kahvesini deneyimleme fırsatı bulmuş oldum. İki kahveden de çok memnun kaldım. Bu vesile ile herkese tekrardan teşekkürler :)

TNR Kostarika Aquiares

V60/02 15/240
93°C Nestle PureLife
CMD 17klik Cafec TH3 filtre
50 ml bloom
35.saniyeden itibaren tek döküş
1:10 döküş bitişi, akabinde bir tur swirl.
2:10 süzülme biter.

Kırmızı meyve-orman meyveleri tatları alkolümsü notaların önünde. Şarabımsıdan çok şurubumsu bir hissiyat yaratan bir demleme oldu.

Bu sabah 2 kişilik bir reçeteyle Tetra'nın '' Guatemala- El Jaguar'' ını demledim.Reçete şöyleydi;

Timemore C2 Max 18 Klik / Cafec TH3
Nestle Purelife / 94C / 30-480
90-300-480 (İlk ve son döküşlerde hafif swirl)
Bitiş 2.54

Fiyatına göre başarılı bir kahve olduğunu düşünüyorum, tadım notlarında neler yazılmışsa nokta atışı olarak alabiliyorsunuz.Özenmeden de demlesem 2 kişilikte demlesem kötü bir bardak çıkmıyor bu da ayrı bir güzelliği. Bergamotlu güzel bir çay hissi yaratıyor, soğudukça gelen hafif şeftali,nektarin tatları da gayet keyifli.
F/P arayanlara kesin tavsiyemdir.

TNR Kostarika Aquiares

V60/02 15/240
93°C Nestle PureLife
CMD 17klik Cafec TH3 filtre
50 ml bloom
35.saniyeden itibaren tek döküş
1:10 döküş bitişi, akabinde bir tur swirl.
2:10 süzülme biter.

Kırmızı meyve-orman meyveleri tatları alkolümsü notaların önünde. Şarabımsıdan çok şurubumsu bir hissiyat yaratan bir demleme oldu.
Tek dökümlü yöntemlere bir ısınamadım ama bitiş sürenin benim bloomdan sonraki 2 döküşlü yöntemlere göre daha kısa. Bunu eve gidince deneyeceğim. Filtre olarak th3 yok ama traditional ile deneyebilirim. Siz tattan memnun kaldınız mı hocam?

Tek dökümlü yöntemlere bir ısınamadım ama bitiş sürenin benim bloomdan sonraki 2 döküşlü yöntemlere göre daha kısa. Bunu eve gidince deneyeceğim. Filtre olarak th3 yok ama traditional ile deneyebilirim. Siz tattan memnun kaldınız mı hocam?
Ben de hiç ısınamadım hocam, tutarlı ve uzun bir döküş benim gibi mahir olmayan bir el için zor oluyor. Departmant ın ElGobiado için paylaştığı reçete idi bu. Kahvenin kendisinde çok iyi çalışıyordu. Bu kahvede denemek istedim. Sonuç belki istenenden daha az çözünmüş olabilir ama benim için keyifli bir fincandı. Ekşi diyebileceğim yüksek bir asidite yoktu. Elinizde bolca bu kahveden varsa deneyebilirsiniz. Şu an tekrar deneyecek olsam biraz daha yavaş dökmeye çalışıp 1.20 gibi döküşü bitirmeye çalışırdım. İyi demlemeler.

Arkadaşlar puanlamada benim işlerim sebebiyle biraz geciktik bu hafta açıklayacağız birinciyi. Ama o kadar müthiş yazılar ve detaylar var ki hayran kaldım dürüstçe ifade etmem lazım ellerinize sağlık :)🙏 Homebarista.com diz çöker tövbe ister.

KONGA’YA VEDA…

Evet… Geçen ay ki alımlarda @Tetra.n.Roastery ’nın KONGA’sını birçok farklı yöntemle demledim deneyimledim. Bu gün en son paketin dibinde 14 gram kahve kalmış. Molent Pocket’ta 18 click ayarda hepsini öğüttüm. Ortaya yakın bir incelikte… Son kahve olduğu için rastgele bir şeyler deneyeyim dedim. Ardından farklı bir kahve paketi açma heyecanıyla (Brazil Sitio) bir an önce bu kahveyi yolcu edelim dedim. Tabletimi açtım, çalışırken dinlediğim study classical music listesini oynattım. Mutfağa gittim kahveyi belirttiğim şekilde öğüttüm. Hario v60 100lü paketten bir filtre aldım ve sıcak suyla filtreyi ıslattım. Abant su vardı elimde kullandım 93 derece civarlarında. Öncelikle 45 ml bloom yaptım. 30. saniyeden itibaren 130 ml’e içten dışa çok yavaşça tamamladım. 1:10. dakikadan itibaren yine çok yavaşça dıştan içe toplayarak 216 ml’e tamamladım. 1:35 gibi döküm bitti. 2:30’lar gibi çok az bir su kalmışken süzülmek için kenarladaki parçacıklar da katılsın diye bir swirl up yaptım ve 2:45 gibi demleme bitti. Güzel tatlı kokular ve tatlar ile KONGA’yı memnuniyetle uğurladım. Sevilen kahveler arasına girdi KONGA. Bir gün tekrar buluşuruz gibi 😋

Ekli dosyalar

• 3CE0A199-25E9-4AF0-9190-D28791A16449.jpeg
    3CE0A199-25E9-4AF0-9190-D28791A16449.jpeg
    110.6 KB · Görüntüleme: 62
Arkadaşlar puanlamada benim işlerim sebebiyle biraz geciktik bu hafta açıklayacağız birinciyi. Ama o kadar müthiş yazılar ve detaylar var ki hayran kaldım dürüstçe ifade etmem lazım ellerinize sağlık :)🙏 Homebarista.com diz çöker tövbe ister.
Sonuçla ilgili gelişme var mı?

Sonuçla ilgili gelişme var mı?
Değerli dostlar selamlar,

Bugün nihayetinde tüm oylamayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Not olarak şunu da eklemek isterim. Birden fazla gönderdiğiniz yorumlarınızı da göz önüne alarak hangisinden en fazla puanı alabiliyorsanız onu tercih ediyoruz.

Merhabalar, yönlendirmek gibi olmaması açısından yazıp yazmamak konusunda emin olamadık. Herkesin farklı hassasiyetleri var fakat bizler geri dönüşlerinizi hem merak ediyor hem de önemsiyoruz. Motivasyon sağlama sebebiyle, forum yöneticileri tarafından seçilecek bu ayın kazanan deneyimine Tetra N Roastery olarak Cofinet Specialty Kolombiya Serisi ve seçeceğiniz bir adet Cafec Filtresi hediye etmek istiyoruz. İkinciye ise istediğiniz 250 gram kahvemizden hediye vereceğiz.

Bu başlığı takip etmek bizler için çok heyecan verici olacak. Herkese şimdiden afiyetler olsun😊

Sefer Bey'in @Sefer Dağ güzel destekleri sayesinde yukarıda yazan hediyeleri kazanan arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum.

Birinci olarak: @leov60
İkinci olarak: @Lorenzen

Mart deneyimlerimiz devam ediyor kazanan yorumları inceleyip nelerin puan getirdiğini tahmin edebilirsiniz bol şanslar!

Son düzenleme:
Ekibe ve Sefer Bey’e bu fırsatlar için çok teşekkür ederim. Heyecan ve merakla beklemekteyim seçkideki kahveleri 😋 😍
Tekrardan yeni deneyimlerle görüşmek üzere, böyle fırsatların ufku açtığı ve yeni kazanımlar edindirdiği çok açık. Deneyimlerini paylaşan tüm kahve severlere de ayrı ayrı teşekkürler @Sefer Dağ @Daunterm @Tetra.n.Roastery

🕺💃🕺💃
2. olmuşum çok mutlu oldum. @leov60 ile ortak bir yanımız var, adaşız :) Emirlere özel düşkünlüğünüz varsa itiraf edin :D @Daunterm @kahveanalisti

bu forum bana iyi geliyor, bir kere de çekilişten tartı kazanmıştım. bu kadar sene çekilişlerden, yarışmalardan bir şey kazanamayan ben kulübe girdikten sonra hediyelere doyamadım. geçende de garanti bankası çekilişinden travis konser bileti kazanmıştım hehe. piyango bileti alma zamanım gelmiş :D

etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkürler. zaten çok güzel bir aydı, ikinci olmam da pastanın üstündeki çilek oldu <3

Son düzenleme:
Ekibe ve Sefer Bey’e bu fırsatlar için çok teşekkür ederim. Heyecan ve merakla beklemekteyim seçkideki kahveleri 😋 😍
Tekrardan yeni deneyimlerle görüşmek üzere, böyle fırsatların ufku açtığı ve yeni kazanımlar edindirdiği çok açık. Deneyimlerini paylaşan tüm kahve severlere de ayrı ayrı teşekkürler @Sefer Dağ @Daunterm @Tetra.n.Roastery
🕺💃🕺💃
2. olmuşum çok mutlu oldum. @leov60 ile ortak bir yanımız var, adaşız :) Emirlere özel düşkünlüğünüz varsa itiraf edin :D @Daunterm @kahveanalisti

bu forum bana iyi geliyor, bir kere de çekilişten tartı kazanmıştım. bu kadar sene çekilişlerden, yarışmalardan bir şey kazanamayan ben kulübe girdikten sonra hediyelere doyamadım. geçende de garanti bankası çekilişinden travis konser bileti kazanmıştım hehe. piyango bileti alma zamanım gelmiş :D

etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkürler. zaten çok güzel bir aydı, ikinci olmam da pastanın üstündeki çilek oldu <3

Değerli yorumlarınız ve emekleriniz için çok teşekkür ederiz. Kahve kültürüne olan katkınıza ufak bir motivasyon sağladıysak bile ne mutlu bize. Bu tarz etkinlikleri devam ettirmeyi, hem dijital bir kahve kütüphanesi oluşturmak hem de kahve kültürünü arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Katılan herkese sonsuz teşekkürler.

Afiyet olsun ☺️

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi: 2 Tam Tur [20]
Çekirdek Miktarı: 38 Gram
Çekirdek:Etiyopya Konga
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:17/02/2023
Su Sıcaklığı:93°C - 94°C
Su:Nestle Pure Life 1,5 Litre
Kavurma Profili:Omni

Demleme Notları:
Ocağın en küçük gözündeki sorun nedeniye en küçük gözün bir büyüğünde en kısık işe başlayarak ilk kahve hazneye aktıktan sonra en küçük gözde en kısık halde demlemeye devam ederek su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Konu kavurucu ile ilgili ayın toplu alımında tanıştım, evvelinde herhangi bir alış verişim olmadı.Konu çekirdeğide dahil ederek konu kavurucuyu dairde yorumlarımı paylaşacağım. Yaklaşık olarak 1-1,5 Ay içeresinde konu kavurucunun en düşüğünden en yüksek fiyatlısına kadar 3 farklı fiyat kategorisinde yer alan 3 farklı ülkeye ait 5 farklı çekirdek denedim. Bu çekirdeklerin genel itibari ile konu çekirdekte dahil olmak üzere gerek tam çekirdeğin kokusunda gerekse öğütülmüş partiküllerde kokuların çok çok zayıf olması, yüksek rakımlı olanından düşük rakımlı olanına kadar hepsi aynı idi. Bu çekirdeklerin arasında yalnızca Honduras Bela Vista isimli çekirdek aralarından bir miktar öndeydi, diğer çekirdeklere göre daha keyifliydi. Her bir demlemede tek bir parametre üzerinde değişiklik yaptım, demlemeyi yaptığım sudan öğütüm derecesi ve gramaja kadar değişiklik yaptım. Yalnızca mokapot ile değil türk kahvesi olarakta demlemeler yaptım. Su olarak Nestle Pure Life ve buzdağı kullandım. Honduras çekirdeği haricinde ne mokapot demlemelerimde ne de türk kahvesi demlemelerimde parametreler üzerinde yaptığım değişikliklerde çekirdeklerden hiç bir olumlu/olumsuz tepki alamadım. Sürekli olarak çıktının kokusu fena değil ama demlenen kahvede yalnızca bitterlik ve sanki sunta kemirircesine tatlar.

Ez cümle konu kavurucuyu tekrar tercih etmeyeceğim,NOKTA!!!

BAL GİBİ: SITIO

Yaklaşık 1 ay degassingi ve diğer kahvenin bitmesini bekledikten sonra BRAZIL SITIO ile demlemeler yapmaya başladım. Bir haftadır birkaç oynamayla demlemeler yapıyorum. Genel olarak tatlı bir kahve olduğunu söyleyebilir. Her demlememde bal kokusu alıyorum diyebilirim.

Çekirdek: Ethiopia KONGA (k.t.: 14/02)
Demleme Yöntemi: V60 (40+100+100)
Öğütüm: Molent Pocket 18 click (v60'ta ortaya yakın ince diyebiliriz başka değirmenlere referans için)
Kahve Miktarı: 15 g
Su Miktarı: 240 ml (Abant Su), 94-92 derece
Toplam Süre: 2:45-2:50
Oran: 1/16
Filtre kağıdı: Hario 100'lü bol poşet
Demleme Basamakları:

Not: Mümkün olduğunca yavaş döküşler yapıldı.
1. Blooming için 40 ml suyu içeriden dışarıya dairesel hareketler ile döküyoruz ve 30. saniyeye kadar bekliyoruz (Blooming fazla olmadı, kavurum tarihi üzerinden zaman geçtiği için mi bilmiyorum ama paket hiç açılmamıştı geçen haftaya kadar)
2. 30. saniyeden itibaren 100 ml su ilave ederek 140 ml'e tamamlıyoruz. Kenarlara çok fazla yaklaşmıyoruz. İçeriden dışarıya dairesel hareketlerle devam ediyoruz. Son 10 ml dökerken merkeze döküyoruz. Döküş 52. saniyede falan bitiyor yaklaşık olarak.
3. 1:10 dakikadan itibaren 100 ml daha dökerek 240 ml'e tamamlıyoruz. Döküş yaklaşık olarak 20 saniye sürüyor. 1:28'lerde falan bitiyor.
4. 2:00'da kenarlardaki taneciklerin de demleye dahil olması için bir swirl up yapıyorum.
5.
2:50 gibi demleme tamamlanmış oluyor.

Elde ettiğim sonuçlara gelecek olursak demlerken ve sıcakken tatlı özellikle bal kokusu geliyor. İçerken de tatlılık devam ediyor. Beni memnun eden bir kahve oldu özellikle fiyat performans açısından gayet güzel. Bundan önce KONGA'yı denemiştim. KONGA ile karşılaştırırsak memnuniyet açısından çok fark yok ama KONGA bir tık önde. SİTİO'nun demlemesi daha kolay gibi geldi bana. Birkaç değişken yaptığımda da benzer sonuçlar aldım. CAFEC Traditional ile de denedim. Daha ince 16 clickte de denedim. Hemen hemen benzer sonuçlar vardı. Bitterlik tamamen yok diyemem ama çok az oluyor. Nestle su ile daha iyi tat veriyor bu arada çok fazla fark olmasa da.

Merak ettiğim bu süre bu kahve için uzun mu? Ortaya yakın ince bir öğütüm ile bu şekildeki demlemede 2:50'yi görmem normal mi? Acaba Swirl up yaptığım için bu oluyor? Yapmazsam kenarlarda kahve biriktiği için ve onlar sonlara doğru demlemeye katılmadığı için eksiklik olacak diye düşünüyorum açıkçası. Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Aşağıya demleme sonunda filtre kağıdında çıkan görüntüyü ve içerken çektiğim bir fotoğrafı bırakıyorum.
(Ayrıntı arkadaki tabloda :alien:, sergilemek için böyle bir yöntem buldum 😁)

Keyifli demlemeler, saygılar ☕

Ekli dosyalar

• 63EA0CC1-D31E-4CE4-9F58-A868E77F6764.jpeg
    63EA0CC1-D31E-4CE4-9F58-A868E77F6764.jpeg
    130.2 KB · Görüntüleme: 29
  • 377362C0-5602-4604-A146-BB112AD7AA1C.jpeg
    377362C0-5602-4604-A146-BB112AD7AA1C.jpeg
    116.7 KB · Görüntüleme: 31
BAL GİBİ: SITIO

Yaklaşık 1 ay degassingi ve diğer kahvenin bitmesini bekledikten sonra BRAZIL SITIO ile demlemeler yapmaya başladım. Bir haftadır birkaç oynamayla demlemeler yapıyorum. Genel olarak tatlı bir kahve olduğunu söyleyebilir. Her demlememde bal kokusu alıyorum diyebilirim.

Çekirdek: Ethiopia KONGA (k.t.: 14/02)
Demleme Yöntemi: V60 (40+100+100)
Öğütüm: Molent Pocket 18 click (v60'ta ortaya yakın ince diyebiliriz başka değirmenlere referans için)
Kahve Miktarı: 15 g
Su Miktarı: 240 ml (Abant Su), 94-92 derece
Toplam Süre: 2:45-2:50
Oran: 1/16
Filtre kağıdı: Hario 100'lü bol poşet
Demleme Basamakları:

Not: Mümkün olduğunca yavaş döküşler yapıldı.
1. Blooming için 40 ml suyu içeriden dışarıya dairesel hareketler ile döküyoruz ve 30. saniyeye kadar bekliyoruz (Blooming fazla olmadı, kavurum tarihi üzerinden zaman geçtiği için mi bilmiyorum ama paket hiç açılmamıştı geçen haftaya kadar)
2. 30. saniyeden itibaren 100 ml su ilave ederek 140 ml'e tamamlıyoruz. Kenarlara çok fazla yaklaşmıyoruz. İçeriden dışarıya dairesel hareketlerle devam ediyoruz. Son 10 ml dökerken merkeze döküyoruz. Döküş 52. saniyede falan bitiyor yaklaşık olarak.
3. 1:10 dakikadan itibaren 100 ml daha dökerek 240 ml'e tamamlıyoruz. Döküş yaklaşık olarak 20 saniye sürüyor. 1:28'lerde falan bitiyor.
4. 2:00'da kenarlardaki taneciklerin de demleye dahil olması için bir swirl up yapıyorum.
5.
2:50 gibi demleme tamamlanmış oluyor.

Elde ettiğim sonuçlara gelecek olursak demlerken ve sıcakken tatlı özellikle bal kokusu geliyor. İçerken de tatlılık devam ediyor. Beni memnun eden bir kahve oldu özellikle fiyat performans açısından gayet güzel. Bundan önce KONGA'yı denemiştim. KONGA ile karşılaştırırsak memnuniyet açısından çok fark yok ama KONGA bir tık önde. SİTİO'nun demlemesi daha kolay gibi geldi bana. Birkaç değişken yaptığımda da benzer sonuçlar aldım. CAFEC Traditional ile de denedim. Daha ince 16 clickte de denedim. Hemen hemen benzer sonuçlar vardı. Bitterlik tamamen yok diyemem ama çok az oluyor. Nestle su ile daha iyi tat veriyor bu arada çok fazla fark olmasa da.

Merak ettiğim bu süre bu kahve için uzun mu? Ortaya yakın ince bir öğütüm ile bu şekildeki demlemede 2:50'yi görmem normal mi? Acaba Swirl up yaptığım için bu oluyor? Yapmazsam kenarlarda kahve biriktiği için ve onlar sonlara doğru demlemeye katılmadığı için eksiklik olacak diye düşünüyorum açıkçası. Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Aşağıya demleme sonunda filtre kağıdında çıkan görüntüyü ve içerken çektiğim bir fotoğrafı bırakıyorum.
(Ayrıntı arkadaki tabloda :alien:, sergilemek için böyle bir yöntem buldum 😁)

Keyifli demlemeler, saygılar ☕
Bir de değirmenle alakalı aklımda soru oluştu filtrede kalan görüntüyü paylaşınca. Aşağıya birkaç fotoğraf bırakıyorum öğütümle alakalı. Her kahvede yok ama bu kahvede bir de biraz fazla toz tutuyor gibi geldi değirmen. Deneyimli arkadaşlar fikirlerini belirtirse çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• 31AF7F94-8208-4092-9079-5C322D733A8A.jpeg
    31AF7F94-8208-4092-9079-5C322D733A8A.jpeg
    233.2 KB · Görüntüleme: 31
  • 76875093-0A22-4473-9573-BD16A62BD8EE.jpeg
    76875093-0A22-4473-9573-BD16A62BD8EE.jpeg
    91.9 KB · Görüntüleme: 22
  • 5D8E6F03-FFBD-426D-96A7-CDB889B4B6A4.jpeg
    5D8E6F03-FFBD-426D-96A7-CDB889B4B6A4.jpeg
    183.3 KB · Görüntüleme: 21
  • BBF64A24-1F27-49E0-A33A-14CA6F06B8E8.jpeg
    BBF64A24-1F27-49E0-A33A-14CA6F06B8E8.jpeg