• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şu An Ne Okuyorsun?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Buradan bunu anlamamız mümkün olmadığı gibi senin gibi akıllı, öğrenmeye hevesli, entelektüel bir kardeşimizin bu türden ırkçı ezberlere prim verdiğini görmek bir miktar üzdü :/
''Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.'' sözünü her ne kadar radikal milliyetçiler çoğunlukta kullansa da biraz haklılık payı olan bir laf. İslamiyetin ilk dönemlerinde Emevilerin izlediği ırkçı politika,tarih boyunca savaşlarda bizi sırtımızdan vurmaları,toprak ve iktidar vaatleriyle gaza gelip ihanet etmeleri ve vaatleri alamamalarına rağmen akıllanmamaları [İsrail tarafından filistin işgal edilirken ''Ben ne yaptım!'' diyor ama son pişmanlık fayda etmiyor],Şerif Hüseyin'in Lawrance tarafından çocuk gibi kandırılması,şu an bile bir çok arabın Lawrance'yi,İngiliz ajanı ve Şerif Hüseyin'i kandıran Lawrance'yi halk kahramanı olarak görmeleri,Osmanlı'nın sıkışık dönemlerinde sürekli yağmalarda bulunan çeteler,günümüzde de yaptıkları ABD ve Batı sevicilikleri. Hac ve Umre'ye giden vatandaşlarımızın parasıyla tablolara yüzlerce milyon dolar harcayan prens ve uyuşturucu partisinde ölen bir başka prens,Orta Doğu ve İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara,dönen oyunlara ses çıkarmamaları. Ben ırkçı değilim,Türkler hariç herkes ölsün demem,hristiyan veya yahudi de yakmam,biz üstün ırkız da demem. Herkes milletini sever,milliyetçilik ve ırkçılık ayrı şeylerdir bence. Atalarıma,ırkıma,ülkeme ve dinime laf eden,adaleti şaşırtan herkesin de düşmanı olurum,o başka. Kıbrıs'ta Rum zulümüne karşı Türkiye tarafından yapılan harekata rağmen ''Rum kesimi ile birleşelim.'' diyen Kıbrıs Türkünün(!) düşmanıyım,atalarına yapılan zulmü ve Türkiye'nin yardımını unutmayan Kıbrıs Türkünün dostuyum. Doğu Türkistan'da soykırım yapan çin köpeklerinin düşmanı,soykırımı protesto eden üç beş çinlinin dostuyum. İnsanı sevenin dostu,insanı sevmeyenin düşmanıyım. İslamiyet'i yaymaları ve ''Abbasiler'' döneminde bilim dünyasına yaptıkları dev katkılar,yetiştirdikleri bilim adamları hariç Araplardan bir hayır görmedim,varsa belirtin lütfen. Kadınlara araba sürme hakkının bile yakın dönemde verildiği bir ülke. Türkiye'de de ''Şeriat'' kavramının bu kadar kötü,sınırlayıcı ve gerici lanse edilmesinin,sanılmasının sebebi de yine araplardır bence. Normalde ''Kuran’ın ayetlerine, Hazreti Muhammet’in sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan, insanın yaşamını, toplumsal yaşamı düzenleyici, Tanrısal olduğu için hiçbir zaman değişmeyecek olan dinsel kurallar bütünü, İslam hukuku.'' olan şeriatı kafa kesen kelle biçen,kadın haklarına saygısız,gerici,ilkel olarak lanse ettiklerini düşünmekteyim. Demokrasi bir ütopyadır,dünyanın hiçbir yerinde tam olarak uygulanmamıştır,uygulanamaz da. Şeriat da demokrasi gibi ütopyadır,sadece Hz.Muhammed'in halifeliği döneminde tam olarak uygulanmıştır. İkisi de kulağa hoş gelen mantıklı yönetim biçimleri,ama günümüzde demokrasi övülürken şeriat neden sövülüyor? Din düşmanı güçler tarafından propagandası yapılıyor,örnek olarak da arabistan gösteriliyor çünkü.
Uzun lafın kısası,yaradılanı severim,yaradandan ötürü lakin taşkınlık yaparsa hakkımı da savunurum. Tarih konusunda çok iyi değilim,yanlış verdiğim veya eksik bilgilerim var ise tamamlayın lütfen. Şeriatçı da değilim bu arada,ülkem için hangisi en iyisi ise onu savunurum.
Herkese iyi akşamlar.

Biraz kahve,biraz müzik ve Olasılıksız. Kahve güzel ekipmanlarla,müzik güzel bir kulaklıkla ve kitap da sürükleyici bir olay örgüsüyle zevkli oluyor. Adam Fawer'dan Olasılıksız,Empati kadar zevkli ve heyecanlıydı.
Ekli dosyayı görüntüle 4128

Şöyle kocaman kulaklıklar beni korkutuyor. Techno fi forumunda baya görüyordum bu tip şeyler de çok bi bilgim yok artık pek kulaklık araştırmıyorum soundmagic e80 ve sony mdr-1abt (bu da kocaman aslında dışarıda takarken kimse gülüyo mu diye etrafa bakardım) ile mutluyum :d

Şöyle kocaman kulaklıklar beni korkutuyor. Techno fi forumunda baya görüyordum bu tip şeyler de çok bi bilgim yok artık pek kulaklık araştırmıyorum soundmagic e80 ve sony mdr-1abt (bu da kocaman aslında dışarıda takarken kimse gülüyo mu diye etrafa bakardım) ile mutluyum :d
Bu kulaklık KZ markasının ZSN Pro modeli. Knowledge Zenith markası çinli bir akustik şirketi. Uzun yıllardır dandik telefon kulaklıklarına para veren ve kısır döngüye girmiş biri olarak bu döngüyü bozmak istedim. Benim ilk orta-üst düzey kulaklığım olduğu için kendi segmentinde nasıl bilemiyorum ama beni çok memnun ediyor. Biraz kallavi gözüküyor ama kablosunun kulak kepçesini sarıyor oluşu bu ağırlığı kesinlikle hissettirmiyor,çok ergonomik. Görüntü olarak benim çok hoşuma gidiyor,genelde de havalı buluyor insalar. Büyük olmasının avantajı tek kulaklığın içinde bir adet 10 mm dinamik sürücü ve bir adet de dengeli armatür sürücü sığması. Böylece bass frekansları dinamik sürücü,tiz ve midleri de dengeli armatür sürücü çalıyor. Yine aynı markanın ZSX Terminatör diye fantastik bir modeli var,tek kulaklığa 5 adet sürücü sığdırmışlar. Stüdyo için monitör kulaklık olarak kullanan var benim kulaklığı ama müzik performansı,fiyatı,tasarım ve ergonomisi ve modüler oluşu beni cezbediyor.

Bu kulaklık KZ markasının ZSN Pro modeli. Knowledge Zenith markası çinli bir akustik şirketi. Uzun yıllardır dandik telefon kulaklıklarına para veren ve kısır döngüye girmiş biri olarak bu döngüyü bozmak istedim. Benim ilk orta-üst düzey kulaklığım olduğu için kendi segmentinde nasıl bilemiyorum ama beni çok memnun ediyor. Biraz kallavi gözüküyor ama kablosunun kulak kepçesini sarıyor oluşu bu ağırlığı kesinlikle hissettirmiyor,çok ergonomik. Görüntü olarak benim çok hoşuma gidiyor,genelde de havalı buluyor insalar. Büyük olmasının avantajı tek kulaklığın içinde bir adet 10 mm dinamik sürücü ve bir adet de dengeli armatür sürücü sığması. Böylece bass frekansları dinamik sürücü,tiz ve midleri de dengeli armatür sürücü çalıyor. Yine aynı markanın ZSX Terminatör diye fantastik bir modeli var,tek kulaklığa 5 adet sürücü sığdırmışlar. Stüdyo için monitör kulaklık olarak kullanan var benim kulaklığı ama müzik performansı,fiyatı,tasarım ve ergonomisi ve modüler oluşu beni cezbediyor.

Ben de hiçbir kulaklıkta bulamadığım ergonomiyi e80de buldum ses kalitesi de beni gayet memnun ediyor 3 yıldır aynı kulakiçini kullanıyorum kablosu da dayanıklı çıktı. İçinden çıkan comply foamları ben pek kullanamadım ama kendi silikonları da gayet iyi. Açıkçası kulağı sarmalayanları pek sevmiyorum ama havalı durduğuna eminim :)

Ben de hiçbir kulaklıkta bulamadığım ergonomiyi e80de buldum ses kalitesi de beni gayet memnun ediyor 3 yıldır aynı kulakiçini kullanıyorum kablosu da dayanıklı çıktı. İçinden çıkan comply foamları ben pek kullanamadım ama kendi silikonları da gayet iyi. Açıkçası kulağı sarmalayanları pek sevmiyorum ama havalı durduğuna eminim :)
650 liralık fiyatı sebebiyle karnıma sancı girdi:/ Şaka bir yana 64 ohm empedans değeri varmış,telefon ile kullanıyorsanız sürmekte zorlanmıyor mu?

650 liralık fiyatı sebebiyle karnıma sancı girdi:/ Şaka bir yana 64 ohm empedans değeri varmış,telefon ile kullanıyorsanız sürmekte zorlanmıyor mu?

Ben alırken 300dü ve Amerika fiyatı ise 40-45 dolar şu an...

64 ohm i görünce ben de zorlanır diye düşündüm çünkü mdr-1abt 24 ohm yazıyordu ve telefonun gücü yetmiyordu. Bu yüzden soundmagic i alırken bir de en miniğinden bir fiio amp aldım. Ama ilginç bir şekilde samsung telefonumla soundmagic bangır bangır. Hiçbir zaman keşke bı tık daha olsa da bi kademe daha yükseltsem diye düşünmedim ki yüksek sesle müzik dinlerim bu yüzden amp ı kafa üstüyle kullandım. Kulakiçine hiç gerek olmadı.

Biraz kahve,biraz müzik ve Olasılıksız. Kahve güzel ekipmanlarla,müzik güzel bir kulaklıkla ve kitap da sürükleyici bir olay örgüsüyle zevkli oluyor. Adam Fawer'dan Olasılıksız,Empati kadar zevkli ve heyecanlıydı.
Ekli dosyayı görüntüle 4128
ben bu kitabı new york'ta metroda okuyordum. ana karakterimiz penn station'a varmıştı ve o anda ben de penn station'da olduğumu fark ettim. kitabın adının da olasılıksız olması güzel bir tesadüf oldu.

WOLFGANG SCHIVELBUSCH
Keyif Verici Maddelerin Tarihi
Cennet, Tat ve Mantık

Kahve bölümünde Türkiye ve Osmanlı'nın kahve macerasını es geçmiş, ama olsun ☹

Bir Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak bu başlığı gördüğüme sevindim. :) Ben de bu sıralar Virginia Woolf’un Orlando’sunu okuyorum. Çok keyifli gidiyor. Sevgiler ☘️

Yeni Kurumsal İktisatçı ve gelecekte Nobel adayım Daron Acemoğlu ve onunla aynı düşünce çizgisinde yer alan James Rabinson’dan Dar Koridor kitabı.

E2E8CDA2-F996-42D5-B766-B4AE5AB0EBD7.jpeg

Ulusların Düşüşü kadar ses getirmese de, bu düşünce okulunun çizgisini anlamak adına değerli bir eser.

Kitap ulusların özgürlüklerini nasıl kazanıp sürdürebileceklerini araştırıyor:

90EE462D-376F-43B0-988A-3A33374DA3BA.jpeg

Dediğim gibi Acemoğlu gelecekteki Nobel adayım. Bir ara ismini Ali Babacan’ın ekonomiyi emanet etmek istediği kişi olarak duysam da, yakın süreçte yolunun Türkiye’ye düşeceğini hiç sanmam.

Bu arada Türkiye ekonomisiyle ilgili Bloomberg’e ve Medyascope ara ara değerlendirmeler yapıyor, reçeteler sunuyor. Merak edenler bakabilir.

Geri