M
mimds
Guest
Güle güle Mr. Rock'N'Roll
"Yerleşik hayata dönmemek üzere 100 ÜLKEDE 100 TÜRKÜ ÇIĞIRMAK ", diyerek çıktığı yolda hem söylediği türkülerle hem de o türkülerin altına yazdığı hikayelerle sizi de kendisiyle beraber bir yolcuğuna çıkarıyor. Neyse lafı daha fazla uzatmadan bırakıyorum onu da burayaBen bir derviş Yâdıma düştün
İmdâdıma yetiş Yoluna düştüm
Tellere takılıp öldüm
Yıldızlar göz kırptı bana
Gülümsedim ve uyandım
Özgürlük cennettir bana.
İki farklı memleketten, iki farklı insanı tanıtmak istiyorum size. Biri İskoçya'dan bir abimiz, diğeri ise Konya'dan bir kardeşimiz. Paul Dwyer ve Loudingirra Özdemir ( Loudingirra ailesi tarafından verilen değil, kendi seçtiği ismi ve severseniz bu ismi aratmanızı tavsiye ederim, özel bir anlamı var Özdemir için). İkisinin bu yazıda bir araya gelmesine vesile olan şey ise türkülerimiz. Bu forumda türkülerimizdeki o lezzeti alan ve benim gibi seven çok kişi olduğuna eminim. Paul türkülerimizi o berrak ve dinlendirici sesiyle mükemmel icra ediyor. İnsan dinlerken zaman algısını kaybedebiliyor.
Loudingirra ise en kaba tabiriyle modern derviş. Kendi sözleriyle:
"Yerleşik hayata dönmemek üzere 100 ÜLKEDE 100 TÜRKÜ ÇIĞIRMAK ", diyerek çıktığı yolda hem söylediği türkülerle hem de o türkülerin altına yazdığı hikayelerle sizi de kendisiyle beraber bir yolcuğuna çıkarıyor. Neyse lafı daha fazla uzatmadan bırakıyorum onu da buraya.
Hepimiz az çok çıkıyoruz sanırım bu yolculuğa ama herkes fark edemiyor bunuLoudingirra ozdemiri ilk bu yazınızda okudum , türküyü dinledikten sonra da fena sardı. Youtube kanalında kayboldum. Durduk yere yirmili yaşlarımın buhranlarında buldum kendimi. Son videolarinda yazıları da var. Onları da çok sevdim. Bütün hikaye bana herman hesse'nin yazdığı siddharta öyküsünü andırdı. Bende kendimce böyle bir yolculuğa çıkmıştım içinde. Ama çok daha küçük. Benim dikenlerim daha küçüktü sanırım