• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Specific Coffee Cu-P Dripper İncelemesi - İlk Yerli Düz Taban Bakır Demleyici!

asıl konudan saptık, ben bu dripper’la çiçek falan sulayacam sanırım, kağıtlardan hiç bahsetmek bile istemiyorum :( hiç beni bu kadar üzen bi ürün edinmemiştim, marka değerini verip çatır çatır orijinalini almak gerekiyor işte, kanmamak lazım... satsam satılmaz ama isteyen arkadaş olursa satış fiyatının yarısına falan bırakabilirim ek parçası ile, belki kalita kağıdı olup kullanmak isteyen olur, yine de önermiyorum :D kötü bir satış mesajı oldu...

asıl konudan saptık, ben bu dripper’la çiçek falan sulayacam sanırım, kağıtlardan hiç bahsetmek bile istemiyorum :( hiç beni bu kadar üzen bi ürün edinmemiştim, marka değerini verip çatır çatır orijinalini almak gerekiyor işte, kanmamak lazım... satsam satılmaz ama isteyen arkadaş olursa satış fiyatının yarısına falan bırakabilirim ek parçası ile, belki kalita kağıdı olup kullanmak isteyen olur, yine de önermiyorum :D kötü bir satış mesajı oldu...
Yanlış anlamayın lütfen ben de aldım 1 ay kadar önce ama bu kadar memnunsuzluk yaşamadım hatta memnunum da gayet bilmiyorum uzun süreli bir demleyici değilim ama tam olarak nesi sorunlu ürünün ona göre bir fikir edineyim ben de

Yanlış anlamayın lütfen ben de aldım 1 ay kadar önce ama bu kadar memnunsuzluk yaşamadım hatta memnunum da gayet bilmiyorum uzun süreli bir demleyici değilim ama tam olarak nesi sorunlu ürünün ona göre bir fikir edineyim ben de
merhabalar, yok niçin yanlış anlayayım, fikir belirttiğiniz için teşekkürler :) akış çok yavaş, özellikle kendi üretim kağıtlarıyla birlikte -ki ben sadece bunu deneyimledim- akış yok bile denebilir, kağıt şap diye yapışıyor süzgece, hafif kaldırayım diyorum şekli bozuluyor falan can sıkıcı, ben çok kullanışsız buluyorum ne yazık ki :(

Filtre konusunda kesinlikle katılıyorum size ama bence bu üründen kaynaklı bir sorun değil o kadar masraf etmişsiniz bence çiçek sulamak yerine bekletin kenarda elinize orijinal filtre geçerse onunla deneyin çünkü ben malzeme kalitesini beğeniyorum şahsen :)

her platformun 1-2 kaliteli trolle ihtiyaci oluyor ben asil ciddiye alanlarin neden almaya devam ettiklerini cozemedim :D

@NoDRaC sevgili suat üslupla ilgili özelden mesaj attığın başka biri var mı acaba? bir daha rica ediyorum telefonumdan rahatsız etme diyeceğin bir şey varsa forumdan söyleyiver. gördüğün ya da görmekten imtina ettiğin üzere forumda üslup hak getire suat. samimiyetle rica ediyorum şımartıp üstüme saldıklarının üsluplarına da dikkat ediver.

merhabalar, sanıyorum ki bu yazdığım mesajın üstüne firma tarafından 40-50 adet? orijinal kalita filtresi ve 36g kadar colombia santa barbara çekirdeklerinden gönderildi. açıkçası bu tutum beni mutlu etti gönderdikleri ürünlerden ziyade aşağıda fotoğrafını paylaştığım bilgilendirme kağıdı çok hoşuma gitti. bu mesaj firmanın müşteri ilişkileri anlayışının “değiştiğinin” bir göstergesi kanımca. umarım gelecekte de hep bu şekilde yapıcı olurlar. ürünü de orijinal kalita filtresi ile denedim ve gerçekten keyifli bi demleme oldu @Zireael in de önerdiği üzere :) firmayla bi bağlantım yoktur, sadece bunca olumsuz eleştirinin üzerine yaptıkları doğru bi davranışın da belirtilmesi ihtiyacını hissettim, iyi forumlar :)

Ekli dosyalar

• 4B5C9B9F-9AF3-4943-83A2-B02E5A93DC1D.jpeg
    4B5C9B9F-9AF3-4943-83A2-B02E5A93DC1D.jpeg
    118.2 KB · Görüntüleme: 144
  • 76001399-703F-4DB4-B9A0-31173C4BFD0B.jpeg
    76001399-703F-4DB4-B9A0-31173C4BFD0B.jpeg
    92.1 KB · Görüntüleme: 144
Son düzenleme:
merhabalar, sanıyorum ki bu yazdığım mesajın üstüne firma tarafından 40-50 adet? orijinal kalita filtresi ve 36g kadar colombia santa barbara çekirdeklerinden gönderildi. açıkçası bu tutum beni mutlu etti gönderdikleri ürünlerden ziyade aşağıda fotoğrafını paylaştığım bilgilendirme kağıdı çok hoşuma gitti. bu mesaj firmanın müşteri ilişkileri anlayışının “değiştiğinin” bir göstergesi kanımca. umarım gelecekte de hep bu şekilde yapıcı olurlar. ürünü de orijinal kalita filtresi ile denedim ve gerçekten keyifli bi demleme oldu @Zireael in de önerdiği üzere :) firmayla bi bağlantım yoktur, sadece bunca olumsuz eleştirinin üzerine yaptıkları doğru bi davranışın da belirtilmesi ihtiyacını hissettim, iyi forumlar :)
Açıkçası ilk günden beri filtreler ile ilgili sorunu yazıyorum, size yapılan gibi bir tutum olmadı, tam tersine filtreyi yanlış kullandığımı iddia ettiler. Çapak konusu da zaten malum. İlk mesajdan sonra forum hesabından bağımsız Instagram hesabından ulaşıp oldukça endişe verici şekilde davrandıklarını da düşününce açıkçası ben ne süzgeç ne filtreler konusunda herhangi bir beklenti içinde değilim. Size olumlu bir gelişme olmasına sevindim fakat aynısını kendim içim düşünmüyorum. Cezvelerini de almayı düşünürken bu davranışlar sonrası kendilerinden başka bir ekipman veya kahve alacağımı düşünmüyorum. Ayrıca bu sorunların çözümünün bireysel olarak ürün ve hediye göndererek değil dürüstlük ve yapılan hatanın kabulünün halka açık bir şekilde yapılarak giderilmesi uygun olur. Kendileri bu başlık içinde herhangi bir sorun olmadığını ve aksi yönde konuşanların kötü niyetli olduğunu ima ederken halka açık bir platform kullanıyorsa bunun telafisi de bunlar üzerinden ve eşit şekilde yapılmalı diye düşünüyorum.

Açıkçası ilk günden beri filtreler ile ilgili sorunu yazıyorum, size yapılan gibi bir tutum olmadı, tam tersine filtreyi yanlış kullandığımı iddia ettiler. Çapak konusu da zaten malum. İlk mesajdan sonra forum hesabından bağımsız Instagram hesabından ulaşıp oldukça endişe verici şekilde davrandıklarını da düşününce açıkçası ben ne süzgeç ne filtreler konusunda herhangi bir beklenti içinde değilim. Size olumlu bir gelişme olmasına sevindim fakat aynısını kendim içim düşünmüyorum. Cezvelerini de almayı düşünürken bu davranışlar sonrası kendilerinden başka bir ekipman veya kahve alacağımı düşünmüyorum. Ayrıca bu sorunların çözümünün bireysel olarak ürün ve hediye göndererek değil dürüstlük ve yapılan hatanın kabulünün halka açık bir şekilde yapılarak giderilmesi uygun olur. Kendileri bu başlık içinde herhangi bir sorun olmadığını ve aksi yönde konuşanların kötü niyetli olduğunu ima ederken halka açık bir platform kullanıyorsa bunun telafisi de bunlar üzerinden ve eşit şekilde yapılmalı diye düşünüyorum.
bu konuda çok haklısınız, umarım genel bir açıklama yapıp firma itibarını kahveseverler nezdinde çoğulcu olarak sağlamlar ve mağduriyetleri de tümden giderirler🙏🏽

.

Kalita filtrelerinin fiyatı malum. İyi niyetli bir yaklaşımla ikame ürün teminine yöneldiler ancak bu filtre kağıtları o kadar kötüydü ki dripper ın potansiyeline gölge düşürdü. Henüz orjinal filtre kağıtları ile denemedim. Bu yüzden dripper ile alakalı hala nötr bir tutum içindeyim. Belki de orijinal filtre ile yapılan demlemede çapağından dem vurduğumuz süzgece de gerek kalmayacak.

Ne olursa olsun kabul edilmelidir ki girişimci ve üretken bir ruh var firmada. Ben müşteri odaklı olduklarını düşünüyorum. Memnuniyetsizliklerin seviyeli bir üslupla dile getirilmesi, heves kırıcı ve itham edici agresif bir tutum gösterilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Sırf yerli firma olduğu için özellikle desteklenmesi gerektiğini düşünen duygusal tüketicilere saygım var. Ben ise rasyonel tüketiciyim. Firmanın şu an tercih edilebilir olmasının en büyük etkeninin ithal ürünlerle kıyaslandığında sahip olduğu fiyat avantajı olduğunu düşünüyorum. Bunu iyi kullanmaları gerektiğini, filtre kağıdı gibi tamamlayıcı ürünlerin esas ürünlerin kalitesine gölge düşürecek düzeyde seçmemelerini öneriyorum.

Forumdaki ilk mesajım bu olacak. Üşenmedim 16 sayfa okudum. Spesifik olaylara yorum yapmayacağım ama genel olarak şunu diyebilirim:

Siz delirdiniz mi ya hu? Bu kadar dar, keyif odaklı bir varlık alanında bile bunca çirkinlik, tartışma ve iktidar mücadelesi ne için? Altı üstü iyi bir kaç kupa kahve içmek için birbirinize demediğiniz kalmamış. Her alana hırs, güç, iktidar, huzursuzluk, mutsuzluk sokmayın be arkadaşlar.

Normalde merak ettiğim değirmen, yöntem, ekipman, çekirdek vs. gibi şeyleri günlük girip inceleyip çıkıyordum. Yine öyle yaparım. İyi bir kahve içip, keyfinize bakın, insanları ve kendinizi bu derece üzmeyin.

Ben üründe problem olduğunu düşünmüyorum görüntüsü ve malzeme kalitesi çok iyi ancak kalitadaki gibi tıkanma problemi yaşanmasın diye bombeli taban tasarımı yaptık denilip tıkanma sorunları üzerine süzgeç yapmaları ve bu süzgeçlerin de hızlı aksiyon alma adına özensizce gönderilmesi çok talihsiz oldu. Orijinal filtrelerle satışa çıksa bu kadar tantanaya gerek kalmayacaktı. Çıktığı gün aldığım Cu-P dripperı da satışa koydum bu filtreler yüzünden. Satılacak gibi durmuyor o yüzden orijinal filtrelerden temin edip kullanmayı düşünüyorum. Kalita için yeni distribütör olacağı
da söylenmişti zor ama belki nispeten uygun fiyatlı olursa filtreler bu dripperdan keyifle kahve içebiliriz ☕

Ağlamayana ürün yok sanırım? Daha önceki siparişimde yanlış gönderilen çekirdek üzerine gösterdikleri ilgi ve hızlıca yenisinin gönderimini sağladıkları için bende olumlu bir izlenim bırakmışlardı ama dandik filtre ve çapaklı süzgeçle o olumlu izlenimden eser kalmadı. İyi niyetli olduklarının farkındayım ama telafi edeceklerse daha önce gönderim yaptığı herkese ulaşıp telafi etmeleri gerekiyor, sadece bu durumdan şikayet edenlerin değil.

Bugün şöyle küçük bir güncelleme ve firmanın işleyişi hakkında fikir olması hakkında anekdot paylaşmam için fırsat oluştu, kendilerine pazar günü şöyle bir mesaj atmıştım Instagram üzerinden:
"Merhabalar, forumda görünce size yazıp sormak istedim, filtre ve süzgeçte sorun yaşayan arkadaşların bir kısmına kalita filtre ve yeni üretim süzgeçten gönderim olmuş galiba. Aynı durumda olduğum için ve unutmuş olma ihtimalinizi düşünerek sormak istedim, bana da aynı şekilde göndermeyi düşünüyor musunuz? Sevgilerimle"
Tepki olarak engellemeyi tercih etmişler. Ilk defa alışveriş yaptığım bir yerde böyle bir şey yaşıyorum. Olayın özeti budur arkadaşlar, o yüzden müşteri ve çözüm odaklı olduklarını değil daha çok sahte şovmenlik olarak düşünürüm bundan sonraki hareketlerini de. Çok yazık, çok.

Mük
Bugün şöyle küçük bir güncelleme ve firmanın işleyişi hakkında fikir olması hakkında anekdot paylaşmam için fırsat oluştu, kendilerine pazar günü şöyle bir mesaj atmıştım Instagram üzerinden:
"Merhabalar, forumda görünce size yazıp sormak istedim, filtre ve süzgeçte sorun yaşayan arkadaşların bir kısmına kalita filtre ve yeni üretim süzgeçten gönderim olmuş galiba. Aynı durumda olduğum için ve unutmuş olma ihtimalinizi düşünerek sormak istedim, bana da aynı şekilde göndermeyi düşünüyor musunuz? Sevgilerimle"
Tepki olarak engellemeyi tercih etmişler. Ilk defa alışveriş yaptığım bir yerde böyle bir şey yaşıyorum. Olayın özeti budur arkadaşlar, o yüzden müşteri ve çözüm odaklı olduklarını değil daha çok sahte şovmenlik olarak düşünürüm bundan sonraki hareketlerini de. Çok yazık, çok.
Mükemmel ya 😂 artık diyecek bir şey yok 😂

Benim aklımın almadığı konu bu firmanın kahve dükkanı ayağı neşve, bakıyorum birkaç ülkede faaliyet gösteren, 6 7 şubeli bir işletme. Franchising falan veriyor. Bakır kap ürettirdikleri şey, belli ki sanayiide ucuza yaptırıp temizliğini dahi yaptırmadan kargolamışlar. birim maliyeti çöpten hallice yani. tümünü geri toplasa edeceği zarar insanların firma ismiyle şikayet var vb sitelerde markayı tanıtmasından daha az etkiler onları diye düşünüyorum.
belki de ben yanlış düşünüyorumdur ve kayserili esnaf arkadaşlar insanları mağdur ederek daha başarılı olurlar :)

hayır emek verip düzgün bir şeyler üreten diğer türk üreticiler de böyle firmalar yüzünden şüpheyle karşılaşıyorlar. ben şahsen yurtdışına ürün satıp müşteri kitlesi oluşturmamış ve ülkemde üretilmiş bir ürünü alırken kendimi kobay gibi hissediyorum.

Oysa ki benim instagram'dan iletişime geçme deneyimim gayet başarılıydı. Bakır sağlığa yararlıymış da onunla ilgili hikaye atmışlardı :)

Screenshot_20210120-023614_Instagram.jpg

Son düzenleme:
Mail ile ulaştığımda süzgeçlerin analizde olduğu ve bu hafta içi gönderim yapılacağı, filtre için de deneme için örnek gönderileceğini söylediler. @warchildren a yapıldığı gibi filtrelerin tam telafisi mi gerçekleştirilecek yoksa bir iki tane mi gelecek bilmiyorum ama tüm arkadaşlara telafi yapılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım bundan sonra daha açık ve şeffaf şekilde iletişim kurarlar.

Herkese iyi günler cu-p dripper ile 2 aydır uğraşıyorum 10-11 demleme yaptım ve her gün V60 ile demlerken sıcak su döktüm ama o metal kokusu mu desem bakır kokusu mu desem bir türlü kurtulamadim. Kahveye geçiyor ve kahvenin tadını etkiliyor. Benim gümüş kaplamam da mı sıkıntı var yoksa bu metal kokusu normal midir.

Geri