• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Sonuç | Aralık 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Elim inanılmaz dolu olsa da Meetlab'i uzun zamandır denemek istediğim için Trial Box ve Sabona Redonda Milenio ile ben de katıldım. Monteblanco Gesha da almak istiyorum ama stok durumlarına göre ay sonuna kaldı gibi.

Halen açmadım ama rahatladım. Benin bir kütü huyum var. O da kuvurmadan 48 saat sonra kahve denemesi.

Düzeltme: degarsing süre tartışmasına girmek istemem ama 22 gün önce kavurma taze kavurma sayılmaz. Demleme deneğimi paylaşacağım. İyi akşamlar herkese.

Düzeltme 2: V60 ve hario filtre ile 93 derece, doküş sayısı 4, 20gr kahve ve 400gr su, 45s blooming ile toplam 3 dakika 10 saniye demleme sonucu. Sıcakken tadim notları alamadım ama içim çok parlak ve kolay, az ıs tadi birikti ilk yudumlarken. Az soğuk olunca kırmızı uzum ve karışık meyvemsilik aldım ama çok net değildi. Benim kanaatim akşam kahvesi ve kolay içim kahve sevenler uygun. Bu arada gövde ve asidite hafif. Son yudumunu tamaman soğuk içtim ve o güzel tadları halen belirgin aldim ama asidite diye hiç hissiyati yoktur. Yarin espresso olarak demeyeceğim.
Merhabalar, öncelikle afiyet olsun yorumunuzu okudum. Gövde konusunda problem yaşamışsınız, size önerim su miktarını azaltmanız. Gövde aslında biraz da çözülen madde miktarıyla doğru orantılı. Su miktarını arttırdıkça yüzey alanına düzen çözünmüş madde miktarını azaltıyoruz. 1e 16 ya da 1e 17 oranını denemenizi tavsiye ederim.

Merhabalar, öncelikle afiyet olsun yorumunuzu okudum. Gövde konusunda problem yaşamışsınız, size önerim su miktarını azaltmanız. Gövde aslında biraz da çözülen madde miktarıyla doğru orantılı. Su miktarını arttırdıkça yüzey alanına düzen çözünmüş madde miktarını azaltıyoruz. 1e 16 ya da 1e 17 oranını denemenizi tavsiye ederim.
Burak bey yurumunuz için sağ olun. Espresso içen birey olarak pour over da pek gövde aramiyorum zaten. Kendi sabit reçetemi oyguyalarak butun aldiğim kahvelerı sabit bir deneme filtresinden geçiriyorum diyelim. Sonrasi eğer vakit bulursem veya farklı bir demleme arayişinde denemek istarsem farklı faktörlerı oynatırım. Düşük oranlar zaten düşük kahve mikraine göre ayarlaniyor bu arada benim aklımda. Khve mıktarı artıkca da su orani orantılı artiyor ki bu da öznel bi konu. Örneğin 30gr kahve James Hoffmen be ya diğer baristalara göre 600ml su koyulur ve oda bildiğiniz üzere orani 1 e 20 eder.

Afiyet şifa olsun 😊
30gr kahve James Hoffmen be ya diğer baristalara göre 600ml
Küçük bir duzeltme Hoffman Ultimate 30 gr kahve 500 gr su yani 1/16,6 oranı ile paylaşılmıştı.Söylediğiniz gibi oran meselesi baristadan baristaya,receteden reçeteye değişebiliyor. Keyifli fincanlar 😊

Siparişimi oluşturdum. Final touch daha çıkmadan merak ediyordum, ancak deneyebileceğim. Kahve stoğum dolayısıysa birde 31 Aralıkta sipariş oluşturma niyetindeyim. İndirim kodları ekipmanlarda da geçerli olsa tutamayıp bir origami dripper de ekleyecektim sepete. Şimdilik sakince dönüp reçeteleri v60 da deneyeceğim.🥲

Meetlabdan hiç kahve içmedim espresso özelinde hangi kahveleri önerirsiniz? Filtre olarak muhakkak denemelisiniz dediğiniz kahveler var mı?

Bu kategoriye cevap yazmak ile ilgili bir problem olmuş sanırım. Ayarı değiştirdim bir kaç kişi deneyebilir mi?

Sitede Final Touch tarifi paylaştığınız paketli suların (Abant, Uludağ, Buzdağı vd.) Toplam sertlik (GH) ve karbonat sertliği (KH) değerleri elinizde mevcut mudur? Mümkünse paylaşır mısınız? @meetlabcoffee

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Meet Lab Coffee
Çekirdek: Ethiopia Ajere
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Cafec Abaca+
Öğütüm Detayları: Timemore C3 16 clik (en büyük pour over ayarı)
Su Detayları: Uludağ Premium 93°C derece (Meet Lab'ın 'Final Touch' kahveye özel formülü (83 ppm))
Toplam Süre: 3:10
Kahve Miktarı: 12,5:200
Oran: 1/16
Kavrum Tarihi: 25.11.2023
Demleme Basamakları: 60-120-200

Tadım Detayları: 2. ve en uzun süren demlememdi, kahvede yanık tadı oluşacak sandım ama yanık tat oluşmadı. Meet Lab'ın reçetesi Cafec TH-1 filtre ile hazırlanmış, bildiğim kadarıyla en gövdeli demlemelere uygun filtre olan TH-1 elimde olmadığı için ona yakın olan Abaca ile demledim. Tadım notlarından en yakın aldığım tat mandalina ve portakallı sütlü çikolataydı. ikidir uzun demleme deniyorum, bir dahaki denemeleri kısa sürecek şekilde yapacağım.

@meetlabcoffee new year box'taki kahveler için final touch reçetesi verir misiniz?

Monteblanco gesha (bu yoktu aslında vallahi içimden geldi)
Ayrı paketlenen ürünün kargo poşetini açtığımda verdiğim tepki ektedir.

Daha demlemeden sizi limon ağaçlarının da olduğu çiçeklerle dolu bir bahçe karşılıyor gibi 😍

trial box,new year box
Bu iki kutuyu birlikte bir bundle gibi yine ayrı bir kutuda paketlemek harika bir fikir,hem çok şık hem de kutularda en ufak bir hasar yoktu.Ayri paketlenmiş iki kargo poşetinde de bol bol patpat vardı ama derbi heyecanını Monteblanco kutusuna yaşatmış kargocular 😂Neyse ki paket sağlam çok özenle paketlendiği için,bu kutular da eminim absurd bir gider kalemi ortaya cikariyordur ancak böyle yerlerde inanılmaz işlevsel olabiliyorlar.Simdiden emeğinize ellerinize sağlık keyifli çalışmalar dilerim @meetlabcoffee 😊

Ben de bugün sipariş verdim.
İlkk defa MeetLab dan sipariş vermiş oldum.

Bence memnuniyet ya da memnuniyetsizlik daha sipariş aşamalarından başlıyor. Yani toplam müşteri deneyimi.
MeetLab'ın sitesi şimdiye dek sipariş verdiğim kavurucular arasında en iyisiydi. Sade, rafine, "hızlı görünüm" formatıyla anında bilgi verici, basit reçeletelerle zengilleştirilmiş profesyonel bir görünüm. Benzer şekilde sipariş aşamasında bile adresin otomatik çıkması müthiş güzel.
Dahası siparişin hemen ardından gelen fatura ve destek istemem durumunda ulaşabileceğim bir link. Her ne kadar basit detaylar gibi gelse de karşılaştırmalı olarak bazı kavurucularda fatura alabilmem 1 ayı buluyor ve 4-5 mail yazışması sonrası olabiliyor.
Bu konularda bana daha ilk aşamada iyi izlenim bıraktığı için MeetLab'a teşekkür ederim. Umarım kahveler de aynı özendedir.

Ben de bugün sipariş verdim.
İlkk defa MeetLab dan sipariş vermiş oldum.

Bence memnuniyet ya da memnuniyetsizlik daha sipariş aşamalarından başlıyor. Yani toplam müşteri deneyimi.
MeetLab'ın sitesi şimdiye dek sipariş verdiğim kavurucular arasında en iyisiydi. Sade, rafine, "hızlı görünüm" formatıyla anında bilgi verici, basit reçeletelerle zengilleştirilmiş profesyonel bir görünüm. Benzer şekilde sipariş aşamasında bile adresin otomatik çıkması müthiş güzel.
Dahası siparişin hemen ardından gelen fatura ve destek istemem durumunda ulaşabileceğim bir link. Her ne kadar basit detaylar gibi gelse de karşılaştırmalı olarak bazı kavurucularda fatura alabilmem 1 ayı buluyor ve 4-5 mail yazışması sonrası olabiliyor.
Bu konularda bana daha ilk aşamada iyi izlenim bıraktığı için MeetLab'a teşekkür ederim. Umarım kahveler de aynı özendedir.
Çok teşekkür ederiz güzel yorumlarınız için :)

@meetlabcoffee new year box'taki kahveler için final touch reçetesi verir misiniz?
Selamlar, New Year Box'ın içindeki kahveler ne yazık ki çok az sayıda :( ki kavurma profili oturtma aşamasında bazı kahveler bizi epey zorladı ve çok fazla deneme yaptık o nedenle kalan kahveleri direkt satışa çıkardık. Birde üzerine Final Touch reçeteleri deneseydik satışa çıkacak kahve kalmayabilirdi 😅

Slmlar @meetlabcoffee.
Final touch ile ilgili bir sorum olacak. Filtre demlemelerde sorunsuz kullanıyorum. Espresso için merak ettiğim konu şu. Makina Bianca kullanmaktayım su tankları kapasitesi vs. yüksek malum. Bunu düşünerek final touch takviyeli hazırladığım sular tankta bekleyecek bir süre. Acaba minerallerin dibe çökmesi, ppm homojenliğinin kaybolması gibi bir durum olabilirmi ?
Şişeleri de kullanım öncesi çalkalayın tavsiyenizi hatırlıyorum. Bu doğrultuda tankta bekleyen su için ? oluştu bende. Tşk...

Geri