• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Soğuk kahve demleme hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dmnebbkr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de geçenlerde bu tarifi görmüştüm ama denemeye fırsat olmadı, burada deneyen var mı acaba?

Ben geçen normal kavanozda cold brew yaptım. Kahvenin tadım notası greyfurttu. V60'ta demleyince greyfurt tadı geliyordu ama öyle aşırı yoğun değildi. Kavanozda cold brew olarak demleyince greyfurt aşırı hissedilir olmuştu. Tadım notası kahvenin aşırı ön plandaydı. Bende bittersilik değil kahvenin aroması ön plana çıkmıştı.

french press ayarında öğütüp 1lt sürahi veya kavanozda 1 gece buzdolabında bıraktıktan sonra v60 düzeneğinde süzdürüyordum. 3 4 kagıt gidiyordu cafec th3.

ancak geçen yaz değiştirip japon usulu yapmaya karar verdim tadı buzdolabı. eklettiğim gibi yoğun olmuyor ancak tatlar daha belirgin ve daha hızlı oluyor. diğer metotlara göre bol buzla içim.

Ben geçen normal kavanozda cold brew yaptım. Kahvenin tadım notası greyfurttu. V60'ta demleyince greyfurt tadı geliyordu ama öyle aşırı yoğun değildi. Kavanozda cold brew olarak demleyince greyfurt aşırı hissedilir olmuştu. Tadım notası kahvenin aşırı ön plandaydı. Bende bittersilik değil kahvenin aroması ön plana çıkmıştı.
Öğütüm kalınlığı ve ratio paylaşabilirseniz denemek isterim ben de

Ben forumda çay filtresi tavsiyesi görmüştüm onu uyguluyorum.Rossmanda büyük boy kağıt çay filtresi aldım,ona koyup ağzını da zımbayla kapatınca gayet rahat oluyor.En son herhangi bir filtreyle süzüyorum yine de.Tıkanma sorunuyla uğraşmıyorum böylece

french press ayarında öğütüp 1lt sürahi veya kavanozda 1 gece buzdolabında bıraktıktan sonra v60 düzeneğinde süzdürüyordum. 3 4 kagıt gidiyordu cafec th3.

ancak geçen yaz değiştirip japon usulu yapmaya karar verdim tadı buzdolabı. eklettiğim gibi yoğun olmuyor ancak tatlar daha belirgin ve daha hızlı oluyor. diğer metotlara göre bol buzla içim.
tarifiniz nedir? Önerir misiniz? Önceki yıllarda bende kavanoz ile demleyip kağıt ile süzüyordum sıcaklarda iş görüyor ama öyle aroma falan yok pek:) bu sene pratik ve güzel arayışlardayım soğuk kahvede tavsiyesi olanlar yazarlarsa mukkemmel olur teşekkürler

Arkadaşlar soğuk kahvede "aroma" beklentiniz varsa, Japon usulü demlemeden başka çareniz yok gibi görünüyor. Ama iyi bir tarif bulmanız lazım. Ben forumda bir arkadaşın yazdığı tarifi kullanıyorum, sıcak kahveden aldığım tüm aromaları soğuk kahveden de alıyorum ve soğuk kahve içmek için bilmem kaç saat beklememe gerek kalmıyor. :D

Tarif şöyle:

170 ml su, 150 gr buz.
3 aşamalı döküş.
50 ml hızlı döküş, 30-40 saniye arası ön demleme
60 ml yavaş döküş.
1.20 dk'da çok yavaş bir 60 ml döküş daha.
Demleme süresi 2.15-2.30 dk arası.
Normal öğütümden birkaç klik daha ince öğütüyoruz ve 20 gr çekirdek kullanıyoruz.

Arkadaşlar soğuk kahvede "aroma" beklentiniz varsa, Japon usulü demlemeden başka çareniz yok gibi görünüyor. Ama iyi bir tarif bulmanız lazım. Ben forumda bir arkadaşın yazdığı tarifi kullanıyorum, sıcak kahveden aldığım tüm aromaları soğuk kahveden de alıyorum ve soğuk kahve içmek için bilmem kaç saat beklememe gerek kalmıyor. :D

Tarif şöyle:

170 ml su, 150 gr buz.
3 aşamalı döküş.
50 ml hızlı döküş, 30-40 saniye arası ön demleme
60 ml yavaş döküş.
1.20 dk'da çok yavaş bir 60 ml döküş daha.
Demleme süresi 2.15-2.30 dk arası.
Normal öğütümden birkaç klik daha ince öğütüyoruz ve 20 gr çekirdek kullanıyoruz.
Buzun üstüne mi demliyorsunuz yoksa demlemeden sonra mı ekliyoruz. Bugün deneyeceğim

Çekirdeğine göre değişmek üzre en az 24 saat kahveyi süzmeden bekletmek gerek , 48 saatte daha aromatik hale gelir . Tavsiyem 48 saat kahve ile süzülmeden bekletilmesi

Geri