Brokenchemex
Üye
Ben de geçenlerde bu tarifi görmüştüm ama denemeye fırsat olmadı, burada deneyen var mı acaba?
Ben de geçenlerde bu tarifi görmüştüm ama denemeye fırsat olmadı, burada deneyen var mı acaba?
Öğütüm kalınlığı ve ratio paylaşabilirseniz denemek isterim ben deBen geçen normal kavanozda cold brew yaptım. Kahvenin tadım notası greyfurttu. V60'ta demleyince greyfurt tadı geliyordu ama öyle aşırı yoğun değildi. Kavanozda cold brew olarak demleyince greyfurt aşırı hissedilir olmuştu. Tadım notası kahvenin aşırı ön plandaydı. Bende bittersilik değil kahvenin aroması ön plana çıkmıştı.
Timemore C3 22 klik (French Press'ten azıcık daha kalın) 1-15 oran ve buzdolabında 16 saat bekletip süzüp içtim. Kahvenin tadım notası aşırı ön plandaydı.Öğütüm kalınlığı ve ratio paylaşabilirseniz denemek isterim ben de
tarifiniz nedir? Önerir misiniz? Önceki yıllarda bende kavanoz ile demleyip kağıt ile süzüyordum sıcaklarda iş görüyor ama öyle aroma falan yok pekfrench press ayarında öğütüp 1lt sürahi veya kavanozda 1 gece buzdolabında bıraktıktan sonra v60 düzeneğinde süzdürüyordum. 3 4 kagıt gidiyordu cafec th3.
ancak geçen yaz değiştirip japon usulu yapmaya karar verdim tadı buzdolabı. eklettiğim gibi yoğun olmuyor ancak tatlar daha belirgin ve daha hızlı oluyor. diğer metotlara göre bol buzla içim.
Buzun üstüne mi demliyorsunuz yoksa demlemeden sonra mı ekliyoruz. Bugün deneyeceğimArkadaşlar soğuk kahvede "aroma" beklentiniz varsa, Japon usulü demlemeden başka çareniz yok gibi görünüyor. Ama iyi bir tarif bulmanız lazım. Ben forumda bir arkadaşın yazdığı tarifi kullanıyorum, sıcak kahveden aldığım tüm aromaları soğuk kahveden de alıyorum ve soğuk kahve içmek için bilmem kaç saat beklememe gerek kalmıyor.
Tarif şöyle:
170 ml su, 150 gr buz.
3 aşamalı döküş.
50 ml hızlı döküş, 30-40 saniye arası ön demleme
60 ml yavaş döküş.
1.20 dk'da çok yavaş bir 60 ml döküş daha.
Demleme süresi 2.15-2.30 dk arası.
Normal öğütümden birkaç klik daha ince öğütüyoruz ve 20 gr çekirdek kullanıyoruz.
Buzun üstüne.Buzun üstüne mi demliyorsunuz yoksa demlemeden sonra mı ekliyoruz. Bugün deneyeceğim