• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Siz kahvelerinizi nasil muhafaza ediyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GeneralS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peki 4-8 derecede de buzluktan çıkarttığım gibi mi davranmalıyım? Kahveyi buzdolabında saklayan var mı acaba? Tecrübeleri nedir?
Bana kalırsa zaten siz çıkartıp öğütene kadar oda sıcaklığına gelir. Gelmezse de öğütürken gelir. Ben buzluktan çıkarıp doğrudan öğütüp kullanıyorum, pek bir zararını görmedim.

Bana kalırsa zaten siz çıkartıp öğütene kadar oda sıcaklığına gelir. Gelmezse de öğütürken gelir. Ben buzluktan çıkarıp doğrudan öğütüp kullanıyorum, pek bir zararını görmedim.
Buzluktakileri porsiyon olarak sakladıysam ben de aynı yolu izliyorum fakat paket olarak sakladıysam 1 gece önceden oda sıcaklığına gelmesi için dışarı alıp bekletiyorum. Aksi taktirde değişen nem dengesinin kahvenin tadına olumsuz etkisi çok fazla. İlk öğüttünüz için değil ama paketin geri kalanı için zararlı.

Buzdolabında saklamak için de her kahveyi tek tek porsiyonlamak açıkçası çok zahmetli. Ama donma olmadığı için paketi çıkartıp, demleyeceğim kahveyi aldıktan sonra tekrar buzdolabına koymak ne kadar etkiler bilemiyorum. Belki tecrübe etmiş birileri vardır aramızda.

Buzluktakileri porsiyon olarak sakladıysam ben de aynı yolu izliyorum fakat paket olarak sakladıysam 1 gece önceden oda sıcaklığına gelmesi için dışarı alıp bekletiyorum. Aksi taktirde değişen nem dengesinin kahvenin tadına olumsuz etkisi çok fazla. İlk öğüttünüz için değil ama paketin geri kalanı için zararlı.

Buzdolabında saklamak için de her kahveyi tek tek porsiyonlamak açıkçası çok zahmetli. Ama donma olmadığı için paketi çıkartıp, demleyeceğim kahveyi aldıktan sonra tekrar buzdolabına koymak ne kadar etkiler bilemiyorum. Belki tecrübe etmiş birileri vardır aramızda.
Vardır belki.

İstanbuldayım valla orda olsak ne olacak bilmiyorum :) Muhtemelen nem için diyorsunuz. O da mutfakta yemek yapınca çoşuyor. 3 tane xiaomi'nin ölçüm cihazı var, dyson'ın havanlandırması ve bir de saat. Bu kadar cihaz yanılıyor olamaz :) Zaten havanın kahveye etkisi hissediliyor artık.
dyson'ın cihazına şerh koymak istiyorum. yanına termometre koyup bire bir karşılaştırdım ne yazık ki tutmuyor verdiği değerler.

Güneydoğudayım ve burada nem çok düşük olduğu için nemden yana bir sıkıntı olmuyordur diye düşünüyorum ama sıcaklığın kahvelere zarar verdiğini fark ediyorum. Uzun süredir hava sürekli 40 derecenin üstünde seyrediyor ve klimayı seyrek açabiliyorum. Kahveler çok kısa sürede düz ve boğuk bir hale bürünüyor. Sanırım ben de aktif içtiklerimi vakumlayıp buzdolabında (buzlukta değil) bekletmeye çalışacağım en azından.

Tabii oluşturduğum plastik atık miktarı canımı sıkıyor. Vacu vin + soda şişeleri bu amaç için daha mı uygundur sizce?

Geri