• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Siz kahvelerinizi nasil muhafaza ediyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GeneralS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GeneralS

Yeni Üye
İsim
GeneralS
Daha fazla  
İsim
GeneralS
Merhaba arkadaslar,

Arama yaptim fakat forumda böyle bir konu bulamadim.

Kahvenin kavrulduktan sonra ortalama 3-4 ay icinde tüketilmesini öneriyorlar. Bazi kaynaklarda ise ne kadar kisa sürede tüketilirse o kadar verim alinacagini söylüyorlar ki bende ayni fikirdeyim.

Biliyorsunuzki kahvenin tazeligini korumak icin havayla (Karbondioksit) temasdan kacinilmali, nemden, sicaktan ve günes isigindan uzak tutmak gerekiyor.

Bir paket kahve alip uzun süre tazeligini yitirmeden kullanabilmek. Sanirim herkesin ortak istegi budur diye düsünüyorum.

Yabanci sitelerde görüyorum, bunun icin özel saklama kaplari var. Tusa bastiginiz zaman icerideki havayi(karbondioksit) disari atiyor. Kullanan, yararini gören veya fikir sahibi olan var mi?

Bilgi paylasildikca güzeldir. Peki sizler özel olarak saklamak icin hangi metodlari ve en önemlisi hangi arac gerecleri kullaniyorsunuz?

Son düzenleme:
Kendi paketinde muhafaza ediyorum. Işık almaz, karanlık bir dolap rafını bu gibi paketlere ayırdım. Ortalama biriki hafta içinde tüketiyorum aldığım bir paketi

İlk sayfada var aslında ilgili konu,

İlk sayfada var aslında ilgili konu,

Merhaba, konuyu görmedim fakat ne kadar ayni konularmis gibi gözüksede farkli seyler. Konuyu acan arkadas kendi yaptigi metodu anlatmis. Ben ise sizlerin metodlarinizi, arac gereclerinizi ögrenmek istedim.

Bazı Kahvelerde çok acele etmemek gerekiyor. Kavruma ve kahveye göre hareket etmek gerektigini düşünüyorum. 3-4 Ay değilde 2 Ay'a kadar bence Tüketilebilir çok erkende içip bitirmemek lazım bazı kahveler geç oturuyor. Mesala Fam'den son toplu alımda aldıgımız kahveler daha yeni oturdu 20 Gün geçti aradan. Keza Coffenutz'dan aldığım Geisha Honey'de aynı şekildeydi. Ben kahveleri paketlerinde saklıyorum agzını kapatırken iyice içindeki hava boşlugunu yok ederek kapatıyorum gayet verimli.

Merhaba, konuyu görmedim fakat ne kadar ayni konularmis gibi gözüksede farkli seyler. Konuyu acan arkadas kendi yaptigi metodu anlatmis. Ben ise sizlerin metodlarinizi, arac gereclerinizi ögrenmek istedim.
Konu başlığı ve ilk mesaj dediğiniz gibi olsa da konunun tamamı 25 sayfa ve farklı içerikler mevcut.
Bende vakum makinesi, vacu vin pompa ve tıpaları var. Uzun vade için vakumlayıp buzluğa atıyorum. Günlük kullanım için şişelerde vacu vin ile. Önce büyük şişeye, 80 gram civarına düşünce maden suyu şişesine.
Ama tek bir çeşit ve iki hafta içinde bitirebileceğim bir miktar ise direkt kendi paketinde serin, ışık görmeyen ve rutubet olmayan bir ortamda saklamayı yeterli görüyorum.

Merhaba arkadaslar,

Kahvenin kavrulduktan sonra ortalama 3-4 ay icinde tüketilmesini öneriyorlar. Bazi kaynaklarda ise ne kadar kisa sürede tüketilirse o kadar verim alinacagini söylüyorlar ki bende ayni fikirdeyim.

Biliyorsunuzki kahvenin tazeligini korumak icin havayla (Karbondioksit) temasdan kacinilmali, nemden, sicaktan ve günes isigindan uzak tutmak gerekiyor.

Bir paket kahve alip uzun süre tazeligini yitirmeden kullanabilmek. Sanirim herkesin ortak istegi budur diye düsünüyorum.

Yabanci sitelerde görüyorum, bunun icin özel saklama kaplari var. Tusa bastiginiz zaman icerideki havayi(karbondioksit) disari atiyor. Kullanan, yararini gören veya fikir sahibi olan var mi?

Bilgi paylasildikca güzeldir. Peki sizler özel olarak saklamak icin hangi metodlari ve en önemlisi hangi arac gerecleri kullaniyorsunuz?
Kullanıma kadar kısa süre saklamada (1.5-2 ay en fazla.) vacu vin tıpalar ile şişelerde vakumlamak bulduğum en pratik ve fiyat olarak makul yöntem. Özellikle benim gibi birçok kahve (5+) aynı anda tüketiliyorsa.
Uzun süre saklanacaksa (2 aydan fazla), vakumlanıp dondurmak dışında başka opsiyon olduğunu düşünmüyorum.

Kullanıma kadar kısa süre saklamada (1.5-2 ay en fazla.) vacu vin tıpalar ile şişelerde vakumlamak bulduğum en pratik ve fiyat olarak makul yöntem. Özellikle benim gibi birçok kahve (5+) aynı anda tüketiliyorsa.
Uzun süre saklanacaksa (2 aydan fazla), vakumlanıp dondurmak dışında başka opsiyon olduğunu düşünmüyorum.

Bende o sekilde saklamayi deneyecegim. Hangi sekil siselerde sakliyorsunuz vacu vin tipaya uyumlu olmasi icin?

Merhaba arkadaslar,

uzun süre saklaycaksanız vakumlayıp buzluğa atmak kısa süre saklayacaksanız vakumlu kavanoz yada vacu.vin tarzı tıpalar en iyi çözüm gibi. ben ikisini de kullanıyorum. aylık alımlarda yada indirimlerde ucuza aldığım kahveler sayesinde parası çoktan çıkmıştır ikisinin de.

Merhabalar,

Bluetooth biz cihaz ile evin içini ölçüyorum en soğuk yer 27-28 dereceleri buluyor. Bir ara %95 nem bile ölçüm. Kullandığım kahveleri fellow vakumlu kaplarda saklıyorum ama onların bile aroma kaybı kışa göre çok hızlı.

Bu havalarda saklamak için nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz? Ben bir kısmını poşetini açmadan tekrar vakumlayıp buzluğa atıyorum ama kullandıklarım ya da yakın zamanda kullanacaklarım için düzgün bir çözüm bulamadım. Acaba buzdolabına kaldırsam 4-8 derece arası sorun yaratır mı?

Merhabalar,

Bluetooth biz cihaz ile evin içini ölçüyorum en soğuk yer 27-28 dereceleri buluyor. Bir ara %95 nem bile ölçüm. Kullandığım kahveleri fellow vakumlu kaplarda saklıyorum ama onların bile aroma kaybı kışa göre çok hızlı.

Bu havalarda saklamak için nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz? Ben bir kısmını poşetini açmadan tekrar vakumlayıp buzluğa atıyorum ama kullandıklarım ya da yakın zamanda kullanacaklarım için düzgün bir çözüm bulamadım. Acaba buzdolabına kaldırsam 4-8 derece arası sorun yaratır mı?
ölçüm yaptığınız aletin kalibresine bir bakın hocam güney hindistanda yaşamıyorsanız eğer.

İstanbuldayım valla orda olsak ne olacak bilmiyorum :) Muhtemelen nem için diyorsunuz. O da mutfakta yemek yapınca çoşuyor. 3 tane xiaomi'nin ölçüm cihazı var, dyson'ın havanlandırması ve bir de saat. Bu kadar cihaz yanılıyor olamaz :) Zaten havanın kahveye etkisi hissediliyor artık.

İstanbuldayım valla orda olsak ne olacak bilmiyorum :) Muhtemelen nem için diyorsunuz. O da mutfakta yemek yapınca çoşuyor. 3 tane xiaomi'nin ölçüm cihazı var, dyson'ın havanlandırması ve bir de saat. Bu kadar cihaz yanılıyor olamaz :) Zaten havanın kahveye etkisi hissediliyor artık.
evin içinde en soğuk yer 28 derece nem 95leri görüyor. cehennemi tarif ediyosun hocam. o bakımdan. dysonın havalandırması varsa klima da vardır diye tahmin ediyorum. yoksa dysonı satıp klima almanızı naçizane tavsiye ederim 😅

Klimada var ama kahvelerin olduğu yerde değil. Kahveler için 7x24 çalışacak bir klima sistemi kurmaya henüz uzağım. O günler de gelir inşallah :D

Klimada var ama kahvelerin olduğu yerde değil. Kahveler için 7x24 çalışacak bir klima sistemi kurmaya henüz uzağım. O günler de gelir inşallah :D
yok klima olan odada kahvelerinizi tutmanız yeterli olur. kendi paketinde kalsın hocam. kullanacağınız zaman demleme yaptığınız yere götürürsünüz. Çünkü bu bahsedilen sıcaklık değerlerinde kahveniz kusma da yapabilir.

Mantıklı ama ben sürekli evde olmuyorum. Doğal olarak klima da sürekli çalışır vaziyette olmuyor. Güney cephesi olduğu için herhalde akşama kadar sıcaklık çıktık ça çıkıyor. Bir ara full klima açık yaşamayı denedim ama gelen elektrik faturasını ne siz tahmin edin ne ben söyliyeyim :)

Merhabalar,

Hocam madem cehennemde yaşıyorsunuz, buzdolabınızı kullanmak iyi bir seçenek olabilir. Zaten vakum yöntemini kullanıyormuşsunuz, kullandıklarınız ya da yakın zamanda kullanacaklarınız için buzdolabı iyi fikir bence.

Hocam madem cehennemde yaşıyorsunuz, buzdolabınızı kullanmak iyi bir seçenek olabilir. Zaten vakum yöntemini kullanıyormuşsunuz, kullandıklarınız ya da yakın zamanda kullanacaklarınız için buzdolabı iyi fikir bence.
Peki 4-8 derecede de buzluktan çıkarttığım gibi mi davranmalıyım? Kahveyi buzdolabında saklayan var mı acaba? Tecrübeleri nedir?

Geri