• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sibarist Fast Filtreler

Filtrelere uygun reçete paylaşabilir misiniz? Örneğin 16 gram kahve için commandante kaç klik kullanmak gerekir?
Merhaba;

Fast için uygulama tavsiyemiz şu şekilde;

Normal kağıt filtrelere göre 3 ya da 4 klik daha ince öğütüm tavsiye ediyoruz.

Damak tadınıza uygun reçetede ki klik ayarınız neyse Fast ile demleme de onu 3 ya da 4 klik incelterek demleme yapmanız gerekmektedir.

Sibarist Filtre ile demleme tecrübem:

Merhaba;

Kampanya 5 Eylül için düzenlenmiş bir kampanyaydı. Ama şu an soran çok olduğu için kod bugün de aktif hale getirildi.

sibarist10 kupon kodu ile %10 indirimli alabilirsiniz.

Mesajın tarihine dikkat etmemişim haklısınız, kusura bakmayın.

çok ilginç bir filtre. cmd 16 klike kadar indim. bana mısın demiyor, su üzerinden akıp gidiyor. bir kaç deneme daha yapıp doğru yolu bulacağım umarım :)

İmmersion dripper ile denemek lazım. Su akışı demleme süresi dışında geçirgenlik farkının aromaya etkisi var mı acaba?

İmmersion dripper ile denemek lazım. Su akışı demleme süresi dışında geçirgenlik farkının aromaya etkisi var mı acaba?
Ben henüz bunu kesin olarak doğrulayamadım çünkü o kadar inceltmeme rağmen hala hafif ekşi tatlar alıyorum. Bu da az çözünmeyi işaret ediyor gibi. Daha da inceltip deneyeceğim. Bu arada yıkayıp tekrar kullandım filtreyi, yine aynı şekilde geçirgenliğinden bir şey kaybetmedi.

Ben henüz bunu kesin olarak doğrulayamadım çünkü o kadar inceltmeme rağmen hala hafif ekşi tatlar alıyorum. Bu da az çözünmeyi işaret ediyor gibi. Daha da inceltip deneyeceğim. Bu arada yıkayıp tekrar kullandım filtreyi, yine aynı şekilde geçirgenliğinden bir şey kaybetmedi.
İnce öğütmek asiditeyi azaltmaz :) bu yanlış bilinen bir bilgidir. İnce öğüterek kahvenin yüzey yapısını artırıyorsunuz, bu da daha fazla özüt elde etmek demek. Yani kahvede ne varsa onu daha yüksek oranda alabilmeyi sağlar.

Peki bu durumda demleme süresini düşürmek gerekir mi?
hem ince öğütüp hem de hızlı demlerseniz (bir de yüksek sıcaklık varsa) asiditeyi iyice vurgulamış olursunuz. Yalnız bu söylediğim doğru aralıkta bir demleme yapıldığı durum, underextract demleme için değil.

Son düzenleme:
Bu filtrenin kendine has bir yapısı var, yani Hario ile veya diğer filtrelerle pek karşılaştırma mümkün değil gibi.

Aynı @hakanie nin Rem Project’leri gibi suyu hiç tutmaması, sadece bu filtreye uygun demleme metodları geliştirmeye ihtiyaç duyuyor.

Şu ana kadar edindiğim tecrübe bu

Geri