• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dondurucuda haziran 2024 kavrumu Rwanda Cyato vardı bugün açtım ve demlememi yaptım. Biraz fazla çözmeme rağmen kokusunda, tadında hala bütün notaları belirgin ve çok lezzetli elinize sağlık hocam.
Dipnot: Kiloluk almıştım o zaman şu anda mevcutta bu kahveyi satanlarda kiloluğu aldığımın tam 3 katı hey gidi günler.

Bu arada sayın @S.Yavuz hocam Cuba var elimde buna benzer düşük asidite türk kahvesine de uyumlu olabilecek ne öneriniz vardır Brazil ve Indonesia dikkatimi çekenler.

Dondurucuda haziran 2024 kavrumu Rwanda Cyato vardı bugün açtım ve demlememi yaptım. Biraz fazla çözmeme rağmen kokusunda, tadında hala bütün notaları belirgin ve çok lezzetli elinize sağlık hocam.
Dipnot: Kiloluk almıştım o zaman şu anda mevcutta bu kahveyi satanlarda kiloluğu aldığımın tam 3 katı hey gidi günler.

Bu arada sayın @S.Yavuz hocam Cuba var elimde buna benzer düşük asidite türk kahvesine de uyumlu olabilecek ne öneriniz vardır Brazil ve Indonesia dikkatimi çekenler.

Afiyet olsun. Tabi fiyat konusuna bakarsak şimdi bu kahveyi satanlarda 3 katı ama zamanında da hemen hemen 2 katıydı :)

Brazil Yellow Bourbon yerinde bir seçim olur. Sumatra Gayo fazla canlı kalır. Başka ne olur derseniz Nicaragua Flores veya Costa Rica Tarrazu da olabilir.

Merhaba, @S.Yavuz hocam,

Bir arkadaşımın piyasada yaygın olan tam otomatik espresso makinesinde kullandığı kahveyi görünce üzüldüm. Yavaş yavaş nitelikli kahveye alıştırmak istiyorum. Sizin kahvelerinizden birini deneteceğim. Market kahvesi dışında kahve içmemiş, asiditesi olan bir kahveye "ekşi" diyecek biri için riskli olmayan ama içtiğinde farkı hissedeceği, gövdesi belirgin bir kahve önerseniz bu hangisi olur?

Merhaba, @S.Yavuz hocam,

Bir arkadaşımın piyasada yaygın olan tam otomatik espresso makinesinde kullandığı kahveyi görünce üzüldüm. Yavaş yavaş nitelikli kahveye alıştırmak istiyorum. Sizin kahvelerinizden birini deneteceğim. Market kahvesi dışında kahve içmemiş, asiditesi olan bir kahveye "ekşi" diyecek biri için riskli olmayan ama içtiğinde farkı hissedeceği, gövdesi belirgin bir kahve önerseniz bu hangisi olur?
Selamlar. Piyasada iyice yaygınlaşan ev tipi tam otomatik espresso makinelerindeki ilk konu çözünme. Asidite ekşiliktir vb önyargılardan öte bu tip makinelerde çözünme sorunu oldukça yaygın. Kahvenin de makineye yardımcı olması gerekiyor. Bu nedenle tam otomatik espresso makineleri için soran herkese espresso kavrum serimizden kahveleri öneriyoruz.

Bunların içinden hangileri olsun derseniz. İlk deneme için Yang Espresso Blend, Honduras Honey Espresso ve Colombia Medellin Espresso'yu önerebilirim.

İşyerinde philips 5500 lattego tam otomatik espresso makinesi, evde Lelit 92T çift kazanlı 58mm yarı otomatik (pid) kahve makinası kullanıyorum.
Sezy Yin Espresso Blend her iki makina için de yoğun kullandığım çekirdek.
İki makina arasındaki tat farkında uçurum var. Lelit ile yapılan kahveler mükemmele yakınken, Philips nispeten içilir kahveler çıkartıyor.
bence philips için cafe au lait en içilebilir seçenek.

Cold brew için çekirdek öneriniz nedir?
Comandante 34kk öğütüm, 24 saat demleme, 1/10 oran kullandım. Sıcak demlemelerdeki favori kahvelerimden olan Guatemala Antigua cold brew de pek hoşuma gitmemişti.
Cold drip comandante 22kk öğütüm 1/14 oran (420gr su 180gr buz 40gr kahve) ile 2 saat damla yönteminde de istenilen sonuç alınamadı.
(Not:Guatemala Antigua Japanese cold brew V60 soğuk demlemesinde iyi sonuçlar veriyordu)

Klasik espresso ile latte tercih ettiğim için hep Yin Blend kullandım şimdiye kadar. Paketten hediye olarak çıkan 25 gram Yang Blendi deneyince fikrim değişti. Acı da değil ekşi de değil istediğim gibiydi tam. Bir de Hanım ice Americano tüketmeye başladı. O yüzden sanırım sonraki kiloluk siparişim Yin değil Yang Blend olacak.

Kenya Premium AA Nyeri almıştım.
15 gün beklettim degas süresine de uydum. Belirttiğiniz reçetedeki gibi yaptım ancak kahve bildiğiniz su gibi oldu. Hiç bir aroma alamadım. Ve hiç kokusu da yoktu. Yani o klasik meyvemsi, çiçeksi kokular sıfırdı. Comandante de klik düşürdüm, oynadım yok ne yaptıysam nafile, banamısın demedi. Çözünme olmadı. En sonunda paketin tamamını cold brew yaptım. Hiç memnun kalmadım. Supremo medellin ile beraber almıştım, espressodan sıkılınca arada içerim diye. “Medellin güzel beğeniyorum..”

selamlar, Etiyopya Keramo satın alacağım, yanına fermente olmayan meyvemsi ve tatlı bir çekirdek önerisi alabilir miyim?

selamlar, Etiyopya Keramo satın alacağım, yanına fermente olmayan meyvemsi ve tatlı bir çekirdek önerisi alabilir miyim?
kolombiya La Maria daha önce santa rosa içtiyseniz ona benziyor veya Etiyopya Shantawene

Aradığınız Colombia la maria bence de.
Kör atış, yorumlara ve sezy kalitesine güvendiğim için bir kilo alayım dedim. Mükemmel bir kahve bu. Degassing 25 gün istiyor, ben 8'inci günde denedim ve çok beğendim. Kahve meyve şerbeti gibi kokuyor zaten. Sezy çıtayı yükseltti diyebilirim. Tek eksik bir kiloluk paketler zip'li gelmiyor. Mecbur azıcık sarıp mandalla kapatıyorum. :D

Kör atış, yorumlara ve sezy kalitesine güvendiğim için bir kilo alayım dedim. Mükemmel bir kahve bu. Degassing 25 gün istiyor, ben 8'inci günde denedim ve çok beğendim. Kahve meyve şerbeti gibi kokuyor zaten. Sezy çıtayı yükseltti diyebilirim. Tek eksik bir kiloluk paketler zip'li gelmiyor. Mecbur azıcık sarıp mandalla kapatıyorum. :D
Afiyet olsun. 1 kiloluk paketlerde maalesef şöyle bir sorun oluyor. Kiloluk paketlerde ya önden bir zip oluyor ve tam açılmıyor ya da üstten açık ağızlı oluyor. Ön yüzde zip olanlarda ise kahve azalınca dipten almak çok zor oluyor diye şikayet geliyordu :)

Bu hangi kahve tam olarak? Bulamadım ben. 😢

Geri