Noobkahveci
Barista
Bilgi için çok teşekkürler. Denedikten sonra tecrübenizi de paylaşırsanız çok sevinirim.Dun amazondan burtukaana siparisi vermistim bugun geldi 1 ekim 2021 kavurma tarihli bilgin olsun
Bilgi için çok teşekkürler. Denedikten sonra tecrübenizi de paylaşırsanız çok sevinirim.Dun amazondan burtukaana siparisi vermistim bugun geldi 1 ekim 2021 kavurma tarihli bilgin olsun
Benim demlemem kistas olmayabilir cunku bendeki tek kaliteli ekipman kahve digerleri is gorsun yeter mantiginda ama cok guzel kahveler iciyorum yine deBilgi için çok teşekkürler. Denedikten sonra tecrübenizi de paylaşırsanız çok sevinirim.
Merhaba,Dün Kenia AA Nyeri çekirdek kahve sipariş etmiştim Amazondan; bugün teslim edildi. Kavurma tarihi: 10 Mayıs 2021.
Kavrum güzel görünüyor fakat paketi açınca rahatsız edici ekşi bir koku aldım.
Birkaç demleme yaptım, su sıcaklığını ölçmedim tahmini 91-92 derece civarıdır ilk iki demleme için; Aeropressde ise biraz daha düşük.
İlk demlemeyi Kalita ile yaptım; Kpro 70 klik, 20 gr kahve/320 ml su 60/100/80/80 döküşler, 2:30 dk gibi bitti demleme.
Fincanda gövde çok düşük asidite çok yüksekti; normalde asiditesi yüksek kahveler severim fakat bana bile yüksek geldi.
İkinci demlemeyi V60 ile yaptım; Kpro 68 klik, 15 gr kahve/250 ml su 50/200 döküşler, 2:00 gibi bitti demleme.
Gövde daha yüksekti ilk demlemeye göre daha dengeli bir fincandı.
Üçüncü demlemeyi Aeropress ile yaptım; Kpro 85 klik, 18 gr kahve/210 ml su. 50 ml su ile 20 sn karıştırma, 210a tamamlayıp 2:30 gibi press başlangıcı.
Çok hafif bir acılık bıraktı damağımda, nispeten dengeli bir fincandı.
Kalan çekirdekleri V60 ile tüketirim.
10 Mayıs 2021 kavurma tarihini hesaba katınca beklentimin üzerinde fincanlar aldım.
Sezy Coffeeden ilk kez kahve denedim; muhtemelen kendi sitelerinden daha yeni kavurma tarihli kahvelerinden sipariş vereceğim.
Baska bir kavurucudan 1 Aralik kavrumlu Kenya AA Nyeri kahvesi almistim. Tadim notalari narenciye ve limon olarak yazilmisti ve gercekten de bekledigimden fazla eksi bir kahve cikti. Dolayisiyla eski kavrum olmasindan ziyade kahvenin kendisinden kaynakli bir durum olabilir. Ama tercih ve keyif sizin, paylasmak istedimKahveyi ofiste bırakmıştım; bugün demlemek için paketi tekrar açtım fakat ekşi koku pek dayanılacak gibi değil. Kahveyi maalesef atmak durumunda kalacağım. Sanırım Amazondan son kahve alışverişim oldu.
Ama daha önce de söylediğim gibi kendi sitelerinden sipariş verip Sezy Coffee'nin kahvelerini deneyeceğim.
Amazondan kahve almayı düşünenler tekrar düşünsün![]()
Dediğiniz gibi Kenya AA Nyeri tadım notaları greyfurt ve limon ağırlıklı. Kavurma profilimiz de medium. O nedenle en taze kavrulmuş Kenya Nyeri kahvemizde bile greyfurt ve limondan gelen bir ekşilik hissediliyor. Ancak 10 Mayıs gerçekten çok eski bir kavrum olmuş. Özellikle Amazon'daki depolama şartlarının (nem, ısı, vb) bu kadar eski tarihli bir kahvede mutlaka negatif etkisi olmuştur. Daha önce birkaç başlıkta da belirttiğim üzere Amazon toplu alımlar yapıp stoklu çalışıyor olduğu için kahve fiyatlarının bu kadar hızlı arttığı bir ortamda çok ciddi fiyat avantajı sunabiliyor ancak tabi bu avantaj ister istemez bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor.Baska bir kavurucudan 1 Aralik kavrumlu Kenya AA Nyeri kahvesi almistim. Tadim notalari narenciye ve limon olarak yazilmisti ve gercekten de bekledigimden fazla eksi bir kahve cikti. Dolayisiyla eski kavrum olmasindan ziyade kahvenin kendisinden kaynakli bir durum olabilir. Ama tercih ve keyif sizin, paylasmak istedim![]()
Amazon'dan Rwanda Nyamyumba WS Isimbi aldım 4 Mayıs tarihli geldi. Açmadan iade mi edeyim yoksa içilebilir mi, ne dersiniz @S.Yavuz üstad?Merhaba,
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederiz.
Amazon'dan yapılan alışverişlerde daha önceden de belirttiğim üzere gönderilecek kahvelerin kavurma tarihleri Amazon tarafından belirleniyor. Gönderici Amazon olduğu için maalesef bu konuda bir söz hakkımız bulunmuyor. Ancak 10 Mayıs oldukça eski bir tarih. Ellerinde bu kadar eski tarihli bir kavurma kalmış olması ilginç geldi. Bu kadar eski tarihli bir kavurmanın en azından sizi çok üzmemiş olmasına sevindim doğrusu çünkü malum pazaryerlerinin saklama şartları da kahve için çok ideal şartlar olmuyor.
Bu tarz durumlarda, Amazonla görüşürseniz iade edebilirsiniz. Genelde kavrum tarihi ne zaman sorusuna MH cevap veremiyor ama ürün geldiğinde bakıp koşulsuz şartsız iade edebilirsiniz. Açtığınızda da ekşiliği konuşursanız iade alma ihtimalleri var.Kahveyi ofiste bırakmıştım; bugün demlemek için paketi tekrar açtım fakat ekşi koku pek dayanılacak gibi değil. Kahveyi maalesef atmak durumunda kalacağım. Sanırım Amazondan son kahve alışverişim oldu.
Ama daha önce de söylediğim gibi kendi sitelerinden sipariş verip Sezy Coffee'nin kahvelerini deneyeceğim.
Amazondan kahve almayı düşünenler tekrar düşünsün![]()
Merhaba. Amazon’da kavurma tarihleriyle ilgili durum maalesef daha önce yukarıda da belirttiğim üzere kontrolümüz dışında gelişiyor. Mayıs tarihli bir kavurmayla taze bir kahveyi kıyaslayacak olursak mutlaka ki tat ve aroma kaybı olacaktır.Amazon'dan Rwanda Nyamyumba WS Isimbi aldım 4 Mayıs tarihli geldi. Açmadan iade mi edeyim yoksa içilebilir mi, ne dersiniz @S.Yavuz üstad?
Birkac saat once gonderdiginiz kahveler hangileriydi mesela ?Son zamanlarda Amazon ve Amazon’dan alınan kahvelerle ilgili benzer çok soru geldiği için bu konuyu kısaca bir kez daha açıklamak istiyorum.
Amazon bizden düzenli olarak toplu alımlar yapıyor. Amazon’da satıcı olarak yer almıyoruz. Zaten ürünlerin göndericisi kısmına bakıldığında satıcının Amazon olduğu görülüyor. Bu nedenle Amazon’da satılan ürünlerin stok/sevkiyat durumu ve gönderdikleri kahvelerin kavurma tarihleri hakkında maalesef bir bilgimiz olmuyor.
Özellikle son zamanlarda kahve fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle Amazon’un zamlar öncesi aldığı kahvelerin satış fiyatları çok cazip hale geldi. Bu nedenle de çok ilgi çekiyor. Ancak bu cazip fiyatların, maalesef yukarıda ve daha önce de birkaç kez belirttiğim şekilde negatif yanları olabiliyor. Bununla birlikte, örneğin birkaç saat önce Amazon’a yeni bir teslimat gerçekleştirdik. Haliyle bu kahvelerden alan birinin ürünü bu hafta kavrulmuş olacaktır.
Özetleyecek olursam, Amazon’dan alacağınız kahvelerin kavurma tarihi tamamen Amazon’un stoklarına bağlı bir durumdur.
Diğer yandan her hafta Pazartesi/Çarşamba/Cuma günleri kavurma yapıyorum ve kendi sitemiz üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz kahvelerin kavurma tarihleri maksimum 2-5 gün arası oluyor. Kahvelerimizi alacağınız platformu seçerken bu bilgileri göz önünde bulundurabilirsiniz. Göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz
Hahahahahhaha Ben bu Amazon işini nasıl anlatacağım arkadaş diye söylene söylene mesajı yazarken eşime de okuyordum. Bugün teslim edilen kahvelerden bahsettiğimi görünce “bunu yazma, bu sefer de o kahveler hangileriydi?” diye sorarlar dedi. Yok artık dedim hahahhahahahaBirkac saat once gonderdiginiz kahveler hangileriydi mesela ?![]()
Haha sansa bakin isteHahahahahhaha Ben bu Amazon işini nasıl anlatacağım arkadaş diye söylene söylene mesajı yazarken eşime de okuyordum. Bugün teslim edilen kahvelerden bahsettiğimi görünce “bunu yazma, bu sefer de o kahveler hangileriydi?” diye sorarlar dedi. Yok artık dedim hahahhahahaha
Artık o kadarını da sormazlar dedim. Tüm kahvelerin taze kavrumları sitede var dedimHaha sansa bakin iste
Siz yok artik dediniz sonra ne dediniz peki ?![]()
2 gün önce verdiğim refisa siparişim geldi, yanında deneme için kahve isteğimi de kırmadığınız için çok teşekkür ederim.Artık o kadarını da sormazlar dedim. Tüm kahvelerin taze kavrumları sitede var dedim)))
İlginiz için biz teşekkür ederiz. Afiyet olsun.2 gün önce verdiğim refisa siparişim geldi, yanında deneme için kahve isteğimi de kırmadığınız için çok teşekkür ederim.
Merhaba.Buradan ilk siparişimi yaptım. Afrika kahveleri seti ile tadımlık ricamı geri çevirmediğiniz ve hala fiyat politikanızı koruduğunuz için teşekkür ederim.
Isımbı 100 gr da 30 yakın
Yirgacheffe 100 gr da 4
Gathugu 100 gr da 13
Mount Rungwe 100 gr da 15 kırık-bozuk çekirdek aldım.
Özellikle Yirgacheffe de ayıklarken kokusu ve çekirdeklerin kalitesi diğerlerinden ayırt ediliyordu. Merakla bekliyorum.
7 Şubat kavrumlu bu çekirdekleri ne kadar süre beklememi önerirsiniz?