• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee Roastery'den Nitelikli Etiyopya Kahvelerinde Kahve Kulübü Üyelerine Özel %25 İndirim Kuponu

Kampanyayı kaçıran arkadaşlara "merak etmeyin zaten kötü" demek isterdim ama üzgünüm, kavrumlar harika.
Şu ana kadar sadece hamasho ve keramo denedim. Bir başka kavurucunun notunda yazdığı "keramo kahvesi hamasho'ya benzer fakat daha narin aromalara sahip" tanımına aynen uyuyor.

Keramo daha baharatsı fakat arkadan gelen limon, Hamasho ise limon-baharat dengeli gibi geldi. Kahvede limon sevmem ama Hamasho daha çok hoşuma gitti. Kavrumlarda da bir gram sıkıntı yok tam açık ve orta kavrum arasındaki bir noktada.

Daha diğer iki kahveyi denemedim ama beklentim yükseld
20 Haziran’da yazdık ama değil mi bir dahaki sefere lütfen biraz daha erken… eksi veriyorum bu yorumunuza

keramooo çok iyiymiş bugün clever le demledim yanlışlıkla baya kalın öğüttüm ayar cold brew de kalmış, önce kahve sonra su methodu 92 derece buzdağı su ile demleme 3,5dk bekledim ve portakal tadları aldım çok keyifli bir kahve oldu kampanya için teşekkürler

Hamasho ve keramoyla ilgili övgülere katılmakla birlikte ben de üzerlerine gigesayı övmek istiyorum. Çilek tadı çok yerinde tatlılığı biraz ön planda bir çekirdek bence. 3-4 kere demledim her seferinde kremamsı gövdesiyle özellikle çok keyif aldım. Kavrum konusunda da arichayı deneyemedim henüz ama diğerleri oldukça tutarlıydı bence.

Gelen hediye burtukaana da güzel bir kahve gibiydi ama tam tarifi oturtamadan bitiverdi. Damoyu bir yerden deneyecektim sanırım yanına burtukaanayı da ekleyip sizden deneyeceğim. Elinize sağlık.

Diğerleri medium, Aricha medium+ kavrummuş yalnız öğütürken de çıktının renginden de diğerleriyle aynı kavrumda hissettm. Ancak içerken fark ortaya çıktı.

@teyyaredenkahve 'nin de dediği gibi damakta kalıcılığı fazla. Gövde yüksek ama azıcık bile acı, kavruk tat yok. Asidite (yine limon) gerilerden geliyor, soğudukça belirginleşiyor. Biraz çayımsı ve tatlı. Aricha'yı daha az sevdim ama kavrum gerçekten çok iyi.

@Sezy Coffee Roastery sizi bu tarz nitelikli kahvelerle daha çok görmek istiyoruz desem herhalde pek çok arkadaş da bana katılacaktır :)

Şansa yazılımsal bir açık olabilir diye Birlikte25 girdim ama olmadı.. şaka bir yana güzel yorumlar olması güzel, altrtnatif butik bir alım yeri her zaman iyidir..
:) %25 indirim sadece kahve kulübüne katılmamıza özel ilk kez verdiğimiz bir indirimdi. Bu nedenle alternatif kelimelerin uzantısı olarak 25 kullanmanın işe yarama ihtimali pek yok :)))

Guji gigesa tipik bir doğal işlenmiş Etiyopya, Aricha ise tipik bir yıkanmış Etiyopya kahvesi. İkisi de kararında, genele hitap edecek düzeyde kahveler.

Guji gigesa'yı demlerken biraz dikkat edin derim. Demleme sürelerini çok uzatmadan, fazla inceltmeden demleyince kremamsı gövdeli, orman meyvesi tatları ön planda bir kahve çıkıyor. Demleme sonunda hafifi bir acılık vs olursa bilin ki biraz fazla çözdünüz. Bir sonraki denemede su sıcaklığını düşürün, daha az döküş yapın ya da bir tık kalın öğütün.

Aricha da medium+ kavrulmuş. Sanırım narenciye (limon) asiditesini çok ön plana çıkmasın diye biraz baskılamak istemişler . Ağızda kalıcılığı nispeten daha yüksek bir kahve. Tadım notları alınabiliyor. Bu kahve için de yukarıda yazdıklarım geçerli :)

Tabii siz siz olun @Sezy Coffee Roastery kavurucunun tavsiyelerini dinleyin :) benim yorumlarım, kendi gözlemlerim.

Ben de genel olarak kavrumları ve kahveleri beğendim. Sunulan fiyat ile de karşılaştırınca, tanışmak için çok güzel bir fırsat oldu.
Aricha'nın kavurma profiliyle ilgili hedefi 12'den vurmuşsunuz :)

Ben ekşimsi, mayhoş kahveleri seviyorum ancak genel olarak çok tercih edilen tatlar değiller. Ayrıca sıklıkla under developed kavrumlarla karıştırılabiliyor. Kavurma hatası olan samanımsı ekşilikle kahvenin aromasından kaynaklı ekşimsi tatların ayrımı pek yapılmıyor. O nedenle Aricha'da limonu bir parça geri atmak istedik :)

Aricha'nın kavurma profiliyle ilgili hedefi 12'den vurmuşsunuz :)

Ben ekşimsi, mayhoş kahveleri seviyorum ancak genel olarak çok tercih edilen tatlar değiller. Ayrıca sıklıkla under developed kavrumlarla karıştırılabiliyor. Kavurma hatası olan samanımsı ekşilikle kahvenin aromasından kaynaklı ekşimsi tatların ayrımı pek yapılmıyor. O nedenle Aricha'da limonu bir parça geri atmak istedik :)
12'den vurduğuma sevindim :) Bu çok tercih edilen bir şey. Kavurucunun ve müşteri profilinin ne sevdiğine bağlı bazı kahvelerde uygulanabiliyor.

Bunu yazarken Aricha içtiğimi de belirteyim.

35 gram kahve, 560 gram su, 3:35 demleme süresi, 90C su kullandım :) 3 kişiye demledim, zor oldu :)

Leven Bey merhaba,
Tecrübe ettiğiniz çekirdeklerle ilgili yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum, bu konuda size çok teşekkür ederim , bu iki kahveyide alacağım mutlaka, yapmış olduğunuz yorumlara dayanarak aldığım kahveler beni hiç üzmedi, zevkle tükettim, bu paylaşımları gönüllü olarak yaptığınızında bilincindeyim, nitelikli kahve konusunda henüz yolun başındayım, forumunda güzelliği burada, sizin gibi birkaç arkadaşın bizlere yol gösterme konusunda ciddi katkıları oluyor.
Ben teşekkür ederim.

Ben de Q grader, vs değilim ama faydası olduğuna sevindim. Çok fazla kahve deniyorum ve dediğiniz gibi gönüllü olarak bir katkıda bulunmaya çalışıyorum. Para kolay kazanılmıyor ve ne kadar kişi doğru alım yaparsa, sonuçlar o kadar güzel oluyor.

Tekrardan sağ olun 🙏

Dörtlü deneme paketinden sadece Gigesa’yı denedim, diğerleri henüz kapalı. 16gr kahve ile önce 20 sonra 21 click denedim cmd’de, ama sanırım daha da kalına gitmem gerekecek çünkü tam notaları yakalayamadım hafif gölgeli. Bir dahakine 22 veya daha soğuk su deneyeceğim.

4'lü Etiyopya deneme paketinden Aricha ve Gigesa'yı denedim. Hatta Aricha bitti sayılır, bir demlemelik kaldı.

Aricha bana çok hitap etmediği için çoğunlukla sütle içtim. Kavrum biraz koyu idi, limon geride kalıyordu. Sütle uyumu mükemmel oldu benim damak tadım açısından.

Gigesa tam sevdiğim gibi meyveli. Fincana 3-4 yabanmersini atmışım sanki, öyle geliyor tadı.

[Ekipman Kompresso]

Tatile çıktığım için guji gigesanin iyi yorumlarını da görünce 1 kg sipariş ettim. Elimde kahve olmadığı içinde biraz erken açtım ama kahve beni üzmedi. Kalabalık bir arkadaş grubuna basit bir filtre makinesi ile demleme de yaptım bu da sevildi:) .
Ayrıca el degirmenim Türk kahvesi ayarinda iken sabah mahmurlugu ile Türk kahvesi ayarinda V60 için ogutum yaptım aman bı de böyle olsun diyerek normal demlememi yaptım sıcak suyu blooming sonrası direkt döktüm ( kahve olsun yeter mantigindaydim). Bu demleme bile üzmedi ve acilasmadi. Şaşırdım doğrusu.

Olmaz sen 25 aldıysan ben de en az 25 isterim.. sonuçta aynı kahve:) süre uzatımı takep ediyoruz..
:) %25 indirim sadece kahve kulübüne katılmamıza özel ilk kez verdiğimiz bir indirimdi. Bu nedenle alternatif kelimelerin uzantısı olarak 25 kullanmanın işe yarama ihtimali pek yok :)))
genel olarak kavrumlar (ve tabii ki fiyat) beğenildiyse yakın aylarda toplu alımda çıkabilir🤭🤭

beğenilmesine çook sevindim bu arada, aynı çekirdeğe 40 lira farkı koyup satan bilindik kavuruculardan kullanıcı gözünde eksiği olmadığı anlamına gelir. rekabet iyidir, bize yarar..

yeri değil ama yine söylemek istiyorum: son zamlardan sonra ünlü toplu alımımızdaki oy dengesi bilindik kavurucudan f/p kavurucuya dönebilir..
250gram 170 lira verecek adamlar (muhtemelen) toplu alıma katılmıyor, Kawa'dan alıp geçiyor..

Geri