• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

En Son Ne Zaman İndirimsiz Kahve Aldınız?

En Son Ne Zaman İndirimsiz Kahve Aldınız?

• Kullanılan toplam oy
    160
Benim özellikle yurtdışı kavuruculardan takip edebildiğim kadarıyla normal çekirdek fiyatlarında €/$ bazında büyük bir değişim olmadı ancak görece özel ve üst düzey çekirdeklerde ise durum tam tersi belirgin şekilde arttı. Buna sebep olan 3 konuda büyük bir değişim yaşandı ki hala da yaşanıyor.

Ilki erişim, çok daha fazla kavurucu üst/en üst segment çekirdekleri kavurmaya ve sunmaya başladı. Eskiye oranla o kadar fazla firmada en bilinen üreticilerin kahvesi var ki, takip edilemez hale geldi. Elini sallasan özel bir üretici veya varyeteye çarpıyor.

Yine buna paralel üreticiler doğrudan kavurmaya ve satışa başladı. Doğrudan üreticiden temin edilebilir hale geldi.

Üçüncüsü işlemeye çok daha yenilikçi hatta farklı sektörlerden alınan metotlar eklendi. Deneysel çalışmalar yapılmaya başlandı. Bu arada tabi birçok kahve belki de telef oldu maliyetleri arttırdı. Veya bu işleme metotlarının ilave maliyetleri sebebiyle fiyatlar arttı.

Erişim konusunun rahatlaması büyük bir talep yarattı, üzerine de kalitenin artması ve yeni işleme metotlarının gelmesi ile birlikte fiyatlar uçtu.

Eskiye oranla şu an daha kötü kahveler var diyemem hatta daha da iyi kahveler bulunabiliyor ancak fiyat olarak 2-3 sene öncesi ile bile çok farklı bir noktadayız şu an.

Elinize sağlık.
Bence en önemli faktör talep.. Özellikle pandemide asosyal arkadaşların da ev baristalığına terfi etmesiyle inanılmaz bir talep patlaması yaşandı. Keşke otomobil satışları gibi kahve satışlarını da gözlemleyebilsek. Kavurucuların geneli de Aslan avının kokusunu aldığı gibi bizi bırakmıyorlar maalesef.
Sidamo bombe diye bir çekirdek var mesela. Bu çekirdek nasıl 250 grı 140 TL den fiyatlandırıldı anlamak mümkün değil.
İsmi bombe fiyatı da bomba olsun çekirdek bir halt sanılsın dendi galiba...

Şerif bey (Levent'le yaptığı söyleşide sanırım) eskiye göre daha iyi kavrumlarin yapıldığını ancak bu kez de çekirdek kalitesinin birkaç yıl öncesine göre oldukça düştüğünü söylemişti.

Çekirdek kalitesinin yükseldiğini kim söylüyor bilmiyorum ama bize yansımıyor sanırım bu kalite. Kendi aralarında içiyorlar.

Bence kalite %10 artarken fiyat %50 arttı. Artık aradaki fark nereye gidiyor bilemiyorum.

O kadar kavurucu tanıyoruz samimi olanlar var biri bize kg 100 tl maliyet ile 450 tl fiyat arasındaki zinciri “ eğitim amaçlı da olsa “ açıklarsa bu konu netleşir
Misal maliyet 100 tl + kahve işletme gideri ( dükkan eleman falan demiyorum kahveyi kavurma pketleme çöp olan deneme profili vs) + vergi + kar+başka maliyet……buradaki kar marjı 100% üzernde ise fiyatlar şişik demektir

O kadar kavurucu tanıyoruz samimi olanlar var biri bize kg 100 tl maliyet ile 450 tl fiyat arasındaki zinciri “ eğitim amaçlı da olsa “ açıklarsa bu konu netleşir
Misal maliyet 100 tl + kahve işletme gideri ( dükkan eleman falan demiyorum kahveyi kavurma pketleme çöp olan deneme profili vs) + vergi + kar+başka maliyet……buradaki kar marjı 100% üzernde ise fiyatlar şişik demektir

Bence asıl can alıcı soru; iki sene önce % kaç kar marjı vardı şimdi kaç var.

Yıllar önce antalyaya tatile gitmiştim. Turistik eşyalar falan satılan çarşısında bi terlik beğenip fiyatını sormuştum. Ben terliği incelerken bi turist de fiyat sordu. Bana söylediği fiyatın 3 katını söyledi ona. Adama neden farklı fiyat söylüyosun dediğimde o turist demişti. Bazı kahveler de turist kahvesi olabilir. Şaka bir yana her yerin kâr politikası , giderleri farklıdır tabi. Ben tüketici olarak bazı firmalardan artık alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Çok iyi ürünleri çok iyi fiyatlara getirseler bile beni kaybettiler.

Yorumlar dogruysa eger bu kisa vadede kar getirir ama uzun vadede zarar yazar ben fiyatlar arasindaki farkin kahveden cok kavurmadaki kalite ile orantiliyorum umarim oyledir yoksa gercekten kaziklanmis hissederim

Elinize sağlık.
Bence en önemli faktör talep.. Özellikle pandemide asosyal arkadaşların da ev baristalığına terfi etmesiyle inanılmaz bir talep patlaması yaşandı. Keşke otomobil satışları gibi kahve satışlarını da gözlemleyebilsek. Kavurucuların geneli de Aslan avının kokusunu aldığı gibi bizi bırakmıyorlar maalesef.
Sidamo bombe diye bir çekirdek var mesela. Bu çekirdek nasıl 250 grı 140 TL den fiyatlandırıldı anlamak mümkün değil.
İsmi bombe fiyatı da bomba olsun çekirdek bir halt sanılsın dendi galiba...
Bunun düzene oturmasının tek yolu tüketicinin gelişmesi bence, başka bir çözüm aklıma gelmiyor. Tüketici kaliteyi doğru şekilde değerlendirirse fiyat bir şekilde dengeye gelir.

Açıkçası ben farklı kavurucularda farklı fiyat olmasını normal karşılıyorum, sonuçta yeşil çekirdek almıyoruz arada kavurucunun değişken maliyetleri ve zanaatı var. Kendi kavrum kalitesi ve o kaliteye ulaşmak için ne harcama (sabit maliyetleri, yatırım maliyetleri, değişken maliyetleri vs.) yaptı bilmemiz mümkün değil. Ancak son ürünü değerlendirip o fiyat farkına değip değmeyeceği konusu tamamen biz tüketicilerin inisiyatifinde.

Bütçem varsa 90 ı da denerim 140 ı da 50 lira fiyat farkına değer mi benim beklentim açısından karar veririm. Değmiyorsa 140 ı almam.

Daha birkaç ay önce Almanya'dan iki kavurucudan aynı kahveyi aldım. Ikisi de bilindik ve düzgün yerler. Birinde 15€ diğerinde 10.50€ idi aynı El Salvador kahvesi. Ve pahalı olan defalarca kat daha büyük bir firma, hacmi vs diğeri ile bildiğim kadarıyla karşılaştırılamayacak kadar farklı. Arasında neredeyse 50% fark vardı. Iki kahvede güzel olmasına rağmen ben ucuz olanı kendi damağıma göre daha lezzetli buldum ve sonraki alımlarda onu tercih ettim ancak tam tersi de olabilirdi. Aynı veya yakın olsa yine ucuzu tercih ederdim. Benim için fiyat farkını realize edecek bir fark olana kadar ucuz olan hep tercihim olur, neticesinde biz tüketiciler içtiğimize bakarız. Fiyat burada bence yanıltıcı bir argüman, birşey pahalı diye sevmek veya ucuz diye nefret etmek zorunda değiliz. Bize uyuyorsa ve memnun ettiyse her seviye ve fiyat kategorisindeki kahve makbuldür.

Demem o ki bu fiyat farkları sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerde de var. Tüketici bilinçli olursa fiyatlar bir şekilde dengeye gelir.

Yine de yargısız infaz yapmayalım bilen biri cevaplarsa seviniriz örnek vermek gerekirse ben yabancı bir şirkette çalışıyorum yurtdışından bize gelişi 1 olan ürünü siz raftan 4 e alıyorsunuz fakat biz şirket olarak dipte yaptığımız kar %10 bile olmuyor her şey düşünce…..

Bunun düzene oturmasının tek yolu tüketicinin gelişmesi bence, başka bir çözüm aklıma gelmiyor. Tüketici kaliteyi doğru şekilde değerlendirirse fiyat bir şekilde dengeye gelir.

Açıkçası ben farklı kavurucularda farklı fiyat olmasını normal karşılıyorum, sonuçta yeşil çekirdek almıyoruz arada kavurucunun değişken maliyetleri ve zanaatı var. Kendi kavrum kalitesi ve o kaliteye ulaşmak için ne harcama (sabit maliyetleri, yatırım maliyetleri, değişken maliyetleri vs.) yaptı bilmemiz mümkün değil. Ancak son ürünü değerlendirip o fiyat farkına değip değmeyeceği konusu tamamen biz tüketicilerin inisiyatifinde.

Bütçem varsa 90 ı da denerim 140 ı da 50 lira fiyat farkına değer mi benim beklentim açısından karar veririm. Değmiyorsa 140 ı almam.

Daha birkaç ay önce Almanya'dan iki kavurucudan aynı kahveyi aldım. Ikisi de bilindik ve düzgün yerler. Birinde 15€ diğerinde 10.50€ idi aynı El Salvador kahvesi. Ve pahalı olan defalarca kat daha büyük bir firma, hacmi vs diğeri ile bildiğim kadarıyla karşılaştırılamayacak kadar farklı. Arasında neredeyse 50% fark vardı. Iki kahvede güzel olmasına rağmen ben ucuz olanı kendi damağıma göre daha lezzetli buldum ve sonraki alımlarda onu tercih ettim ancak tam tersi de olabilirdi. Aynı veya yakın olsa yine ucuzu tercih ederdim. Benim için fiyat farkını realize edecek bir fark olana kadar ucuz olan hep tercihim olur, neticesinde biz tüketiciler içtiğimize bakarız. Fiyat burada bence yanıltıcı bir argüman, birşey pahalı diye sevmek veya ucuz diye nefret etmek zorunda değiliz. Bize uyuyorsa ve memnun ettiyse her seviye ve fiyat kategorisindeki kahve makbuldür.

Demem o ki bu fiyat farkları sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerde de var. Tüketici bilinçli olursa fiyatlar bir şekilde dengeye gelir.

Üstad haklısınız ancak bizim artık deneme yapacak kadar ne bütçemiz var ne de vaktimiz. Tüketicimizin bilinçlenmesinden ziyade zenginleşmeye ihtiyacımız var :)

Üstad haklısınız ancak bizim artık deneme yapacak kadar ne bütçemiz var ne de vaktimiz. Tüketicimizin bilinçlenmesinden ziyade zenginleşmeye ihtiyacımız var :)
Bizim zenginleşmemizden ziyade piyasanın her anlamda ucuzlaması gerekir. Yoksa biz zenginleştikçe herşeye durmadan zam gelmesinin de bi anlamı yok. Paramızın değer kazanması lazım.

Açıkçası ben de aynı durumdayım, benim de bütçem limitli her istediğim kahveye veya firmaya ulaşamıyorum. Ancak bazen zorlayarak da olsa o kavurucu bana uyuyor mu diye deniyorum. Her kahvesini tabi ki değil ancak benzer segment kahveleri deneyip fiyat farkına değip değmeyeceğini anlamak ve en azından kategorize etmek için yapıyorum. Aksi halde elde hiç bilgi ve deneyim olmadan değerlendirme yapmak ve hatalı bir sonuca ulaşma riskim de var. Bunu yaparken günde 3 değil 2 kahve içerim 1 üst segment 2 daha alt segment alırım ama en azından benim için uygun mu ve değer mi konusunun cevabını kendim verecek hale gelirim.
Vakit konusu için bir parantez açayım, eğer bunu bir hobi olarak görüyorsak mutlaka zaman harcamak ve emek vermek zorundayız. Ki bu yazılanlardan, alınan ekipmandan, su seçiminden vs birçok detaya kafa yoran insanlar olarak kendimizi sıradan kahve tüketicisi ile aynı kefeye koymak haksızlık olur. Diğer türlü piyasada çok çok uygun fiyatlara yığınla kahve alternatifi var ancak onlar bizi mutlu edecek mi konusu tabi ki büyük bir muamma :)

Ben en son Kimma'nin direct trade getirdigi cekirdekleri almistim indirimsiz olarak, onun disinda genelde aylik alimlara katilip ya da bu ay sezy'nin yaptigi gibi kahve kulubu sitesine ozel indirim yapan yerlerden aliyorum. Son bir yilda evden calisma ya da hibrit calisma sebebiyle bir de pandeminin de etkisiyle insanlarda olusan herseyden bikkinlik hissi bende oldugundan sahsen kahve demlerken hic ugrasmiyorum, ozenmiyorum bile, artik tek mantigim nescafe, granul kahve vs. icmemek, o yuzden de artik pahali cekirdeklere pek yanasmiyorum sahsen.

Deyim yerindeyse paldir kuldur demliyorum ben, o yuzden cekirdekler konusunda yorum yapmam yaniltici olabilir, denemelik aldim, o fiyatlara duzenli olarak cekirdek almiyorum, bazen bosluguma gelip gaza geliyorum. :D

Şerif bey (Levent'le yaptığı söyleşide sanırım) eskiye göre daha iyi kavrumlarin yapıldığını ancak bu kez de çekirdek kalitesinin birkaç yıl öncesine göre oldukça düştüğünü söylemişti.

Çekirdek kalitesinin yükseldiğini kim söylüyor bilmiyorum ama bize yansımıyor sanırım bu kalite. Kendi aralarında içiyorlar.
Furkan hocam instagramdan size mesaj attım.

Geri