• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

En Son Ne Zaman İndirimsiz Kahve Aldınız?

En Son Ne Zaman İndirimsiz Kahve Aldınız?

• Kullanılan toplam oy
    160
Bu konuyu birkaç aydır merak ediyordum. Bu ay da tam olarak bu meselenin dillendirildiğini görünce anket açmak istedim. Ankette işaretleme yapıp daha sonra fiyatını hak ettiğine karar vererek tam fiyattan aldığınız kahveyi yazabilirsiniz.

Ben başlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 2-3 ay önce aldığım Null Turaco ve Cascavel Verde.

Ben de toplu alımdan önce null’dan espresso için turaco ve cascavel verde, filtre için worka almıştım, Mayıs sonu olması lazım.

En son Nisan ayında Kahve Fabrikası'ndan 2'li paket almıştım, çok kötüydü. Onun dışında aynı ay içerisinde Lot X almışım ancak bunlar dışında alımlarımın yüzde 90'ı indirimli alımlardan.

Perşembe günü Boxx-Colombia bolivar aldım.

Diyelim ki indirimsiz kahve almaya karar verdik. Alım yapmak istediğimiz dükkan ise Trendyol'da mevcut. Tam istediğimiz kahveyi bulup satın alacağız ki sepette %5 indirim var. Bu sayılır mı? :LOL: Sayılırsa Spesific Coffee'den Adado. Fiyatını tam olarak hatırlamıyorum çünkü en az 4-5 ay oldu. Ondan sonra Celsius ile toplu alımlara katılmaya başladım, araya bir de Calibre Coffee'den deneme seti sıkıştırdım (Kulüp üyelerine sürekli indirim mevcut)

Onun dışında yaklaşık 1 yıl önce fiziksel olarak dükkana gidip 52 TL'ye Petra Acme almışlığım var.

Bundan sonra yapacağım şey muhtemelen fiyatı uygun bir düzenli tüketim kahvesi belirlemek ve indirim olsa da olmasa da almak. Aynı zamanda da toplu alım etkinliği ile indirimsizken alamayacağım kahveleri almak :)

@nuclearmoonrise Hocam bu arada seni bir önceki profil fotoğrafınla fena özdeşleştirmiştim. O fotoğrafa geri mi dönsen acaba :)

Hocam bu arada seni bir önceki profil fotoğrafınla fena özdeşleştirmiştim. O fotoğrafa geri mi dönsen acaba :)
Benim profil fotoğrafı genelde sık değişirdi. O biraz fazla kaldı. Bir de profil fotoğraflarının o kişinin mesajlarına bakış açısını olumlu olumsuz etkilediğini düşünüyorum ki birkaç ay önce bunu deneyimledim. O yüzden şimdilik şişko tavşan resmiyle devam :)

Toplu alımlardaki indirim ne kadar oluyor? Güzel bir organizasyona benziyo.

Yaklaşık bir yıl önce Kuru Mehmet Efendi Colombia kilosu 60tl indirimsiz alıyorduk😀

Bunu ben de bazen merak ediyordum; forum listesinde görünce bıyık altından gülümseten anketin açıldığı iyi olmuş, etekteki taşlar dökülsün. :)
En son department toplu alımında Mirador'u indirimli almıştım. Ondan sonra hep favori kavurucularımın çekirdeklerini normal liste fiyatlarından aldım.
Bir de aldığı Cmd yanında gelen kahveyi ricam üzerine bana indirimli olarak ikram eden bir arkadaştan Lot X Red Plum aldım, oldukça tatmin eden bir indirimle almış oldum ama tabii ticari bir satın alım olmadığı için onu dahil etmiyorum.
Sonuç olarak şahsi düşüncem; firmaların "toplu alımda güzel indirim yapmadılar." diye söylenmeyelim diye bireysel tüketim liste fiyatlarını %25-30 civarında şişirdikleri yönündedir. Kafelere filan zaten bu fiyatlardan satmıyorlar, liste fiyatından %30-50 civarı iskontolu sattıklarını düşünüyorum, ki satışlarının çoğunluğunu bireysel alımlar değil kafe satışları oluşturuyor diye tahmin ediyorum. Toplu alımda çıkan bir firma da aslında indirimsiz, fakat bindirimden de bir miktar arınmış şekilde satış yapmış oluyor. Eleştiri değil, kendimce durum tespiti yapmış olayım, her ay bir kavurucu normal fiyatından kahve satmış oluyor.
"Her an toplu alımda çıkabilirim, bireysel alım liste fiyatlarımı ona göre düzenleyeyim. Daha bu fiyatlara %25 indirim gelecek. Kafelere fiyatından zaten çarkı döndürecek şekilde satıyorum."
şeklinde bir ticari durum olduğunu düşünüyorum kısaca...

Birkaç hafta kadar önce şubeye gitmişken Coffee Department'tan El-Mirador ve Kronotrop'tan Uganda Zebigi, Etiyopya Beyene Dori ve Ruanda Huye Mountain almıştım. Bir de her ay kafeinsiz kahve de alıyorum ki onlarda bir indirime denk gelmedim.

geçen hafta Nisanın yanına uğrayıp Hambela aldım. Çok memnumum :D

Bunu ben de bazen merak ediyordum; forum listesinde görünce bıyık altından gülümseten anketin açıldığı iyi olmuş, etekteki taşlar dökülsün. :)
En son department toplu alımında Mirador'u indirimli almıştım. Ondan sonra hep favori kavurucularımın çekirdeklerini normal liste fiyatlarından aldım.
Bir de aldığı Cmd yanında gelen kahveyi ricam üzerine bana indirimli olarak ikram eden bir arkadaştan Lot X Red Plum aldım, oldukça tatmin eden bir indirimle almış oldum ama tabii ticari bir satın alım olmadığı için onu dahil etmiyorum.
Sonuç olarak şahsi düşüncem; firmaların "toplu alımda güzel indirim yapmadılar." diye söylenmeyelim diye bireysel tüketim liste fiyatlarını %25-30 civarında şişirdikleri yönündedir. Kafelere filan zaten bu fiyatlardan satmıyorlar, liste fiyatından %30-50 civarı iskontolu sattıklarını düşünüyorum, ki satışlarının çoğunluğunu bireysel alımlar değil kafe satışları oluşturuyor diye tahmin ediyorum. Toplu alımda çıkan bir firma da aslında indirimsiz, fakat bindirimden de bir miktar arınmış şekilde satış yapmış oluyor. Eleştiri değil, kendimce durum tespiti yapmış olayım, her ay bir kavurucu normal fiyatından kahve satmış oluyor.
"Her an toplu alımda çıkabilirim, bireysel alım liste fiyatlarımı ona göre düzenleyeyim. Daha bu fiyatlara %25 indirim gelecek. Kafelere fiyatından zaten çarkı döndürecek şekilde satıyorum."
şeklinde bir ticari durum olduğunu düşünüyorum kısaca...
Ben de böyle düşünüyordum, sonra ulusal gıda’nın getirdiği yeşil çekirdeklerin fiyatları paylaşıldı burada. Yanlış hatırlamıyorsam şu an baya bir yerde bulunan hamasho, keramo gibi çekirdeklerin kg fiyatları 13 usd seviyesindeydi. Kafelere belki daha büyük bir iskonto ile satış yapıyor olabilirler ama genel olarak forumda herkesin talep ettiği, beğendiği kahvelerde toplu alımdan çok daha fazla bir iskonto ile kafelere sattıklarını düşünmüyorum. (Kafelerin iskontolu da dahi olsa kg fiyatı 350-400 TL olan kahveler yerine daha ucuz kahvelere yöneldiğini düşünüyorum)

Sonuç olarak şahsi düşüncem; firmaların "toplu alımda güzel indirim yapmadılar." diye söylenmeyelim diye bireysel tüketim liste fiyatlarını %25-30 civarında şişirdikleri yönündedir.
Bu düşünce gündemdeki 2 kavurucu nezdinde çoğu kişinin aklındaydı sanırım.

Şimdi isim vererek konuşacağım. Zümrüt Karaca'nın 60'a sattığı Kenya Imara'yı Incommon 80'e satıyordu.

Yalnız Gordion'un 110'a sattığı Etiyopya Shantawene'yi de Incommon 90'a satışa çıkardı.

İlginç fiyat politikaları... Incommon'da kafalar karışık galiba :D

Yaklaşık 1 ay önce Boxxdan Indonesia Alam Korintji, Nulldan aylık tadım etdinliğinden çok kısa süre önce Cascavel verde ile Turaco aldım, üçünüde çok beğendim, Turaco hariç bunları seçerken forumdaki bilinen tecrübeli arkadaşların yorumlarından etkilendim, alarakta doğru bir karar verdim çünkü çok keyifliydiler.

İsim vermek istemiyorum açıkçası, en son geçen ay içerisinde yine forumda övülen bir çekirdeği aldım. Temiz, iyi ama hafızada yer etmeyen bir kahve benim için şu ana dek. Forumla zevklerimiz uyuşmuyor 😁
Bundan sonraki dönemde ne indirimdeyse onu alırım sanırım. Bir "doygun"luk var üzerimde, zaten yerli kavuruculardan yabancı kavurucu performansı alamadığım için umudum yok, heyecanım yok, fazla para harcamaya da gerek görmüyorum.

Geri