Bunu ben de bazen merak ediyordum; forum listesinde görünce bıyık altından gülümseten anketin açıldığı iyi olmuş, etekteki taşlar dökülsün.

En son department toplu alımında Mirador'u indirimli almıştım. Ondan sonra hep favori kavurucularımın çekirdeklerini normal liste fiyatlarından aldım.
Bir de aldığı Cmd yanında gelen kahveyi ricam üzerine bana indirimli olarak ikram eden bir arkadaştan Lot X Red Plum aldım, oldukça tatmin eden bir indirimle almış oldum ama tabii ticari bir satın alım olmadığı için onu dahil etmiyorum.
Sonuç olarak şahsi düşüncem; firmaların "toplu alımda güzel indirim yapmadılar." diye söylenmeyelim diye bireysel tüketim liste fiyatlarını %25-30 civarında şişirdikleri yönündedir. Kafelere filan zaten bu fiyatlardan satmıyorlar, liste fiyatından %30-50 civarı iskontolu sattıklarını düşünüyorum, ki satışlarının çoğunluğunu bireysel alımlar değil kafe satışları oluşturuyor diye tahmin ediyorum. Toplu alımda çıkan bir firma da aslında indirimsiz, fakat bindirimden de bir miktar arınmış şekilde satış yapmış oluyor. Eleştiri değil, kendimce durum tespiti yapmış olayım, her ay bir kavurucu normal fiyatından kahve satmış oluyor.
"Her an toplu alımda çıkabilirim, bireysel alım liste fiyatlarımı ona göre düzenleyeyim. Daha bu fiyatlara %25 indirim gelecek. Kafelere fiyatından zaten çarkı döndürecek şekilde satıyorum."
şeklinde bir ticari durum olduğunu düşünüyorum kısaca...