• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Serkan Sağsöz (Roast and Found) / Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri / 6. Bölüm

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Kaldığımız yerden çok güzel bir program ile devam ediyoruz. 24 Nisan Cuma 21:00 da bu yıl SCA Türkiye Barista Şampiyonu olan Sn. Serkan Sağsözü konuk edeceğiz. Kendisi ile merak ettiklerimizi, yarışma ritüellerini başarısının sırrını konuşacağız. Siz de lütfen sorularınızı bu başlık altına yazın.







 
Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Yeşil çekirdek tedariğini nasıl yapıyorsunuz? Doğrudan çekirdek temini yapıyor musunuz?
  • Türkiye'de açık kavrum kahve satmak mümkün mü? Son zamanlarda omni kavurum daha çok görüyoruz.
  • Bir ev baristası olarak Roast and Found Co yu neden tercih etmeliyim?
 
Benim sorularım;

Nitelikli kahve nerede başlıyor? Örn, fiyatlar bu konuda bir ölçü müdür, şu anda nitelikli kahve sattigini iddia eden bir çok kavurumevinin online satış sitelerinde 50-55tl nin altında kahveler olduğunu görüyoruz, eğer eski hasat değillerse, bu mümkün mü? Fiyatlarda belirleyici olan nedir?
Tadım skorları objektif bir ölçü müdür, örneğin farklı tedarikçi firmaların hemen hemen aynı tadım puanına sahip olan ürünleri arasında 'nitelik' farkı olma ihtimali var mı? Bu konuda spekulasyon yapılıyor olma ihtimali var mı?
Kavurucular ya da kavrulmuş nitelikli kahve satanlar bu kahvelerin künyelerini şeffaf bir şekilde paylaşmalı midir? Bunu yapan firmalarla yapmayanlar arasında bir nitelik farkı olduğunu düşünmek yanlış midir? Bu bilgileri paylaşmanın ölçüsü ya da asgari sınırı ne olmalıdır? Bu konuda kavurucunun tüketiciye karşı sorumluluğu nelerdir? Örneğin şu anda on-line satış sitelerinde olan kahvelerin künyelerine dair yeterli bilgi paylaştıklarını düşünüyorlar mı? Eğer yeterli değilse tüketici diğer kavurucuların ürünleriyle kiyaslarken sadece fiyatları baz alırsa haksızlık mi yapmış olur?

Soru çok da sonu yok :))
 
2017 Türkiye kavurma birincisi olduktan sonra İzmir kahve festivalindeki söyleşinizde çift katmanlı tamburlu bir makina yaptırdığınızdan bahsetmiştiniz.Hala çift katlı tamburlu bir cihaz mı kullanıyorsunuz? Çift katmanlı tanburun artı ve eksileri nelerdir?
 
Sizin gözlemlerinize göre ev baristalarının demlemelerde en çok yaptıkları hata nedir?
 
Baristalara özel bir soru olucak ama sektörde fazlasıyla kirli bilgi söz konusu daha doğrusu herkes kendi bilgilerini yaratıyor(firmalar) ve tüketiciye bir yanlış bilgi aktarımı mevcut bunun önüne geçilmesi için neler önerirsiniz. En azından işletmelere işe alım esnasında neler yapmalarına dair fikir sunabilir misiniz ?
 
Akşam canlı izleme fırsatı bulamayabilirim ancak YouTube kaydını kesin izleyeceğim.
Serkan Bey merhaba. Kavurma ile ilgili birkaç soru eklemek istedim.
  1. Evde kahve kavuranlar için ne gibi önerileriniz olur? Bu arada ev kavurucuları için Kahvekulubü üyelerine özel bir workshop güzel olurdu;)
  2. Yurtdışında beğendiğiniz kavurucular hangileridir? Ülkemizdeki kavurucular ile yurtdışındakileri kıyasladığınızda en çok dikkatinizi çeken farklar nelerdir?
  3. Ev kavurucuları için yeşil çekirdek satışı düşünür müsünüz?
 
Merhaba serkan Bey

  • Yarışmada 1 den fazlamı çekirdek kullandınız örn: espresso için farklı cappuccino için farklı , imza içeceği için farklımı ? Hangi çekirdekleri kullandınız.
  • Yarışmada jüriye sunumunuzda hikayeniz varmıydı .
  • İmza içeciğinizi anlatabilirmisiniz.
Teşekkürler.
 
Merhabalar, 50-55 liralık fiyat bandında kahve satanlardan bağımsız olarak soruyorum, nitelikli kahve nedir? asgari "nitelikli kahve" olarak nitelendirebileceğimiz kahvenin tüketiciye ulaşma aşamasındaki ortalama maliyeti nedir? fiyattan bağımsız olarak sormamın sebebi her işletmenin karlılık beklenti ile işletme maliyetlerinin farklı olabileceği düşüncesidir.
 
Yarışma kahvesi için akşam çekiliş olacakmış, bu çekiliş için illa zoomdan yayına mı katılmak gerekli, yoksa bu konuya ya da youtube'dan sohbet kısmına yazmak yetecek mi?
 
Uğur Bey merhaba, toplantıda moderatörlüğü yapacak olan arkadaşımız buna karar versin :) ben ne söylesem arada kalacakmışım gibi hissediyorum :)

sevgiler
 
Selamlar Serkan Bey,bir İzmirli olarak sormak istiyorum kahvelerine demleme önerileri yazmayı düşünüyorlar mı? Tenesa ve Menoriya için demleme önerilerini duymak isterdim,instagramdan daha önceki demleme önerisi isteklerime sıkılmadan cevap verdikleri için de ayrıca teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Yayının bir bölümünü kaçırdım. İzlediğim kadarıyla faydalı bir yayın oldu. Teşekkürler Serkan Bey‘e ve emek veren arkadaşlara.
 
Gayet güzel bir yayındı, sonuna kadar keyifle izledim, teşekkürler.
 
Geri
Üst