• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Serkan Sağsöz (Roast and Found) / Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri / 6. Bölüm

Çok teşekkürler, RAF'i ve Serkan beyi tanımak adına güzel bir sohbet oldu.
 
En kısa sürede RAF’tan sipariş vermeye karar verdim bu konuşma sonrasında.
 
Selamlar Serkan Bey,bir İzmirli olarak sormak istiyorum kahvelerine demleme önerileri yazmayı düşünüyorlar mı? Tenesa ve Menoriya için demleme önerilerini duymak isterdim,instagramdan daha önceki demleme önerisi isteklerime sıkılmadan cevap verdikleri için de ayrıca teşekkür ederim.
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Yayında cevaplandı mi acaba? Uzun zaman sonra az önce sipariş geçtim siteden. Gelince reçeteye göre demlemek isterim.
 
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Yayında cevaplandı mi acaba? Uzun zaman sonra az önce sipariş geçtim siteden. Gelince reçeteye göre demlemek isterim.
Ne yazık ki cevaplanmadı,gözden kaçmıştır. Ben de keyifli sohbeti bölmek istemedim açıkçası.
 
Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum, yine çok keyifli bir sohbet oldu.
 
Selamlar Serkan Bey,bir İzmirli olarak sormak istiyorum kahvelerine demleme önerileri yazmayı düşünüyorlar mı? Tenesa ve Menoriya için demleme önerilerini duymak isterdim,instagramdan daha önceki demleme önerisi isteklerime sıkılmadan cevap verdikleri için de ayrıca teşekkür ederim.
Merhabalar @TheGoat Serkan Bey, öncelikle keyifli sohbetiniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Çok merak edilen sorulardan birisi de buydu ama süremiz maalesef yetmedi. Forum üstünde cevaplama şansınız olursa çok seviniriz. Teşekkürler 🙏
 
Merhabalar @TheGoat Serkan Bey, öncelikle keyifli sohbetiniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Çok merak edilen sorulardan birisi de buydu ama süremiz maalesef yetmedi. Forum üstünde cevaplama şansınız olursa çok seviniriz. Teşekkürler 🙏
Menoriya'yı kendi tarifimizle demledik belki tenesa'yı Serkan Bey'in verdiği tarife göre demleriz. :)
 
Son düzenleme:
Acil bir vakayı ameliyata aldığım için yayına tamamen katılamadım. Serkan Bey çok pozitif biri tekrar yayın teklifini kabul ettiği için teşekkür ederiz.
 
Şimdi Serkan Abi insan olarak sevdiğim ve saygı duyduğum birisi, ama bu durum kendiliğinden gelişmedi, şöyle ki ilk defa RAF'tan kahve alacağım, işte yalvarıyorum açın online satışı bana kahve satın diye :) en son bir mesajımda bana kahve satmazsanız molotoflu saldırı yaparak bir kahve terör eyleminde bulunacağımı bildirdim (Tabi ki şaka :D ) Sonrasında bir açtı bir baktım hangi kahveler var isimlerine bile bakmadım 3 adet vardı hepsini satın aldım. Sonrasında memnun kaldım ama aklımda en eski işletmelerden biri olduğu ve youtube'da bir röportaj esnasında Serkan Abi'nin şu cümlesi beni kendisine çekti. " - Biz Raf olarak kahveye tamamen bilimsel yaklaşıyoruz." Neyse velhasılı kafaya koydum bastım gittim İzmir'e vardım Bostanlı'ya Raf'ı navigasyon'dan buldum ve Serkan Abi'yi sordum. Kendisine satın aldığım kahveleri söyledim hemen orda tanıdı ve oldukça samimi şekilde tüm sorularımı cevapladı kahve ikram etti hatta yanıma yolluk mahiyetli kahve verecekti ben istemedim çünkü çok fazla yanımda kahve vardı. :) Bunları neden mi anlatıyorum. Kişisel bir çıkarım mı var ? Tabi ki hayır bu dönemde arayıpta bulamadığım şeyler var bunlar; Esnaflık,Samimiyet ve işini hakkıyla yapma gayreti, yayın ve forumda emeği geçen herkese de ayrıca teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Çok keyifli bir sohbet olmuş, teşekkürler organizasyon için.
 
Tekrar Merhabalar, güzel sözleriniz için tek tek teşekkür ederim. Ben de çok keyif aldım, hatta yayın sonrası oturup baştan sona tekrarını izledim :) Herkese tekrar teşekkür ederim.
Rasyo olarak sizlerden farklı bir yol izlediğimizi düşünmüyorum, genel olarak “1:15 , 1:16 , 1:17” aralığında geziyoruz ancak burada benim su miktarı konusunda 240 grama karşı bir şahsi takıntım var. 40 gram bloomingten sonra kalan 200 gramı 50x4 , 100x2 , 40+60+40+60 vb. gibi parçalara bölerek oynamalar yapmayı seviyorum. Kısacası toplam su miktarı değil de, kahve miktarı ile oynamayı tercih ediyorum.
toplantıda da söylediğim şey vardı, küçük bir çerçeve içine sığdırmamak lazım. Bu benim günlük reçetem diyelim. Ama deneme-yanılmanın sonu yok, kendi reçetelerinizi oluşturabilirsiniz.

sevgiler
 
Bu arada süreye değinmemişim. V60 için konuşmak gerekirse, genellikle hedef sürelerim 2:30-2:40 ancak tekrar ediyorum sabit bir kalıba oturtmamak lazım. Kabaca söylemek gerekirse V60 ile 3:00 da iyi kahve demlenemez diye bir şey olamaz. Elinizde çok değişkenli bir denklem var; kavurma, geçen süre, öğütme kalınlığı ve homojenliği, su kalitesi (mineral oranı yüksek suyun çözelti taşıyabilme özelliği mineral oranı düşük suya göre daha az. Magnezyum özelinde bu belli bir seviyeye kadar farklılık da gösterdiği biliniyor.), su sıcaklığı, demleme tekniği gibi bir sürü değişken var. Hepsiyle aynı anda oynama yapmaktansa, belli rasyolarda ve tekniklerde sabit kalarak, diğer değişkenlerle oynamak daha mantıklı geliyor.

sevgiler
 
Bu arada süreye değinmemişim. V60 için konuşmak gerekirse, genellikle hedef sürelerim 2:30-2:40 ancak tekrar ediyorum sabit bir kalıba oturtmamak lazım. Kabaca söylemek gerekirse V60 ile 3:00 da iyi kahve demlenemez diye bir şey olamaz. Elinizde çok değişkenli bir denklem var; kavurma, geçen süre, öğütme kalınlığı ve homojenliği, su kalitesi (mineral oranı yüksek suyun çözelti taşıyabilme özelliği mineral oranı düşük suya göre daha az. Magnezyum özelinde bu belli bir seviyeye kadar farklılık da gösterdiği biliniyor.), su sıcaklığı, demleme tekniği gibi bir sürü değişken var. Hepsiyle aynı anda oynama yapmaktansa, belli rasyolarda ve tekniklerde sabit kalarak, diğer değişkenlerle oynamak daha mantıklı geliyor.

sevgiler
Su sıcaklığı?? Öğütüm dereceleri?
 
Filtre kahve için belirli reçeteler oluşturmak biraz daha kolay. Kendi kavurmadığınız bir çekirdek için konuşursak. Espresso için reçete nasıl oluşturuyorsunuz? Origine, yetiştirme yüksekliği işlenme yöntemi reçetenize nasıl etki ediyor?
 
Geri
Üst