• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şeffaf Bir Kahve Kulübü Mümkün

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aşağıda yazılı olanlara...

• Katılıyorum

• Katılmıyorum

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bunca dert sıkıntı varken... burası da alt tarafı bir kahve forumu iken...ve tartışma konusu kahve bile değilken... kusura bakmayın ancak ciddiye alamadım şurada tartışılan konuları... @jackjoker yaşından bahsetmiş, benim kadar var mı bilemiyorum ama şuranın dinozorlarından olduğumu düşünerek boşverin, hayat hoş gerisi boş diyorum... şu anda evlerinde, hastane köşelerinde binlerce insan yaşamla ölüm arasında... sıkmayın canınızı, bakın dışarıda pırıl pırıl bir bahar havası var ama evlerimize tıkıldık kaldık... Pztesi itibarıyla benim evdeki 4.haftam doluyor, dellendirmeyin adamı... hadi öptüm hepinizi

Kullanacağım kavramlarla birşey yazmaya çekinmekle birlikte birkaç kelam etmek isterim burası bir forum nihayetinde. Genel olarak eleştiri ve savunmalardan ziyade bakış açısı biraz beni şaşırttı. İster doğru olsun ister yanlış, ister gerekli olsun ister gereksiz bence herkes düşüncesini ifade edebilir. Herkesin bu düşünceye katılacak olduğunu düşünmekle birlikte yapılan yorumlar bence bizleri endişe duyulan amaca daha hızlı götürür diye düşünüyorum. İki üç eleştiri ile dağılacak bir sistemse bu zaten öyle ya da böyle dağılmaya mahkumdur diye düşünüyorum.

Benim daha kulüp kurulurken anglo sakson litarüründe "self-regulation" denilen kavramın niteliğinde olsa gerek bazı endişelerim diğer bazı konularda hep bulunduğu için burada da söz konusu oldu. Kulübe ön ayak olan arkadaşlara şahsen minnettarım, şöyle olsa daha iyi olacak diyecek yerlerimiz olmuştur ve hatta bazı eleştirilere ben de katılıyorum ama bu genel kanaatimi değiştirmiyor.

Dile getirilen bu eleştirilerden yönetimdeki birkaç arkadaşı tanıyorum sadece ama genelinin rahatsızlık duymadığını düşünüyorum.

Sadece en başıdan beri somut şu bakış açısına katılmıyorum >> kulübün kalabalık olması<< bunun çok fazla somut faydası olmayacağı gibi endişe duyulan yönetimsel konuları da zora sokabileceğini düşünüyorum.

Niyetler kötü değildir ama birçok konuda usul esastan önce gelmesi gerektiği için yönteme de dikkat etmek asıl amaca ulaşılması konusunda belirleyici olabilir diye düşünüyorum. Bu kulüp zannediyorum kendisini ehvenişer olarak konumlandırmadı ve öyle de olmayacağı konusunda ümitliyim.

Bütün herkesin stresi gayet düşük seviyelerde galiba? Hayatınıza forum stresi eklemekte bir sakınca görmemişsiniz :)

Rafta güzel bir günkurusu var. Etiyopyadan. 2000+ irtifada yetişmiş. Kavrumu açık ama keskin bir asidite yaratacak kadar değil gibi. Çok kompleks bir kahve olmasını bekliyorum. Değirmenim 26 klik, ilk denemem olduğu için 18.5 gram kahve. Kokusu şimdiden yayılmaya başladı. Yüksek irtifanın getirdiği çiçeksilik. V60 ile demliyorum. 4 gün önce kavrulmuş ve bir yanardağ gibi köpürüyor. Hırpalarcasına çevirdim tüm çekirdekler su ile tanışsın diye. 60 gram, zavadanak 60 daha, şakk 60 daha, etti 300. 3 dakika 45 saniyede demlemeyi bitirdim. Bol bol çalkaladım ve sonra kokladım. Osmanlı zamanında sanki bir lale bahçesindeyim. Köpürterek bardağıma döktüm. Bir yudum aldım. Lale bahçesinde masama tropik meyve tabağı geldi. Bayıla bayıla yedim. Mutluyum.

Stres yok, kahveye dönün ;)

(Dikkat çekmek istediğim konu sadece zamanlama. Farklı anlamlar çıkartmayın lütfen)

Son düzenleme:
En sevdiğim daha ciddi durumlar var bunu mu tartışıyorsunuzcular da geldiğine göre ben de bir şeyler yazayım. İnsanların böyle bir konuya verdiği tepkilere inanılmaz şaşırdım, derdini açıklamak isteyenlere inlerinize gidin vatan hainleri denmediği kalmış bir.

Suat bey 1-2 ay önce gruplarda çok tuhaf bir çıkış yapmıştı, burası bira kulübü gibi bir yer olsun, büyük olsun, ağırlığı olsun tarzı sonra da o bahsedilen editörler grubundan karar alınılamıyor boş yapılıyor diyip bir grup insanı çıkarmıştı. Beni ilk rahatsız eden şey bu olmuştu, kulübün bir kişinin vizyonu doğrultusunda ilerlemesi ve grubun üyeleri için varolmasından daha çok "influencer" bir yapıya dönüşme çabası.

Forum da güzel kulüp de her ay önüme gelen kahvemi ekipmanı fırsatlarla alıyorum diyenler de umarım rahatsızlık duydukları durumlarla karşılaşmazlar, sonuçta bu konuda kimsenin rahatsızlık dinlemeye tahammülü olmadığını öğrenmiş olduk.

Yaşasın kraldan çok kralcılık. :)

En sevdiğim daha ciddi durumlar var bunu mu tartışıyorsunuzcular da geldiğine göre ben de bir şeyler yazayım. İnsanların böyle bir konuya verdiği tepkilere inanılmaz şaşırdım, derdini açıklamak isteyenlere inlerinize gidin vatan hainleri denmediği kalmış bir.

Suat bey 1-2 ay önce gruplarda çok tuhaf bir çıkış yapmıştı, burası bira kulübü gibi bir yer olsun, büyük olsun, ağırlığı olsun tarzı sonra da o bahsedilen editörler grubundan karar alınılamıyor boş yapılıyor diyip bir grup insanı çıkarmıştı. Beni ilk rahatsız eden şey bu olmuştu, kulübün bir kişinin vizyonu doğrultusunda ilerlemesi ve grubun üyeleri için varolmasından daha çok "influencer" bir yapıya dönüşme çabası.

Forum da güzel kulüp de her ay önüme gelen kahvemi ekipmanı fırsatlarla alıyorum diyenler de umarım rahatsızlık duydukları durumlarla karşılaşmazlar, sonuçta bu konuda kimsenin rahatsızlık dinlemeye tahammülü olmadığını öğrenmiş olduk.

Bu tavrınızı anlayamadım.
Kimsenin kralcılik yaptığı olmadığı gibi kimseye böyle bir itham yapma hakkınız olduğunu düşünmüyorum.
Rahatsızlık duyduğunuz şeyler olabilir, anlaşılan o ki aranızda da konuşup toplu halde anlatma kararı almışsınız, haklı olarak eleştiri ve bunu dile getirme hakkınız da var, ama rahatız olduğunuz mevzulardan haberi olmayıp buranın tadını çıkardığını ifade eden insanlara böyle bir laf etmeniz hoş karşılanacak bir durum değil.
Yakıştıramadım.

Çok mu gaza geldiniz acaba? Nerede olduğunuzu düşünüyorsunuz ?

ne kadar haklı olduğunuzu göstermek için yarış yapmaya başladılar :) yaşasın kraldan çok kralcılar 😂

Yaş, meslek ve cinsiyet fark etmeksizin nitelikli kahveseverlik ortak paydasında buluşup, kulübümüzü meydana getiren ve günden güne büyüyüp daha nitelikli bir oluşum hâline gelmesine vesile olan tüm değerli dostlarımıza selamlar! Nitelikli bir topluluğun parçası olmanın, ortak zevklerimizle ilgili tecrübelerimizi paylaşmanın, her gün kahveye ilişkin yeni bir şeyler öğrenmenin ve hobimize ilişkin organizasyonlarda yer almanın mutluluğu için tüm kahvesever dostlarımıza teşekkürler... Kulübümüz kısa zamanda üyelerinin karşılıksız emekleri, birbirine olan saygısı ve demokratik yapısı sayesinde iyi bir yere geldi ve daha da iyi yerlere gelebileceğine inancımız var. Kulübün kabul görmesinde ve benimsenmesinde aktif ve katılımcı bir hareket olması, herkesin görüşünü özgürce ifade edebilmesi, kararların üyelerinin doğrudan katılımı yoluyla alındığı demokratik bir oluşum olması büyük rol oynamıştır. Eski forumdaki, forumun var olmasını sağlayan üyelere karşı saygısı olmayan, düşüncelerin saygı sınırları içerisinde dahi ifade edilmesinde güçlükler yaşandığı, üyelerin paylaşım arzusunun tükendiği bir ortam olması ve artık bir paylaşım imkânı kalmaması sebebiyle topluca eyleme geçmiş ve bir araya gelerek yeni bir oluşum meydana getirme hisleriyle bu oluşumun temellerini atmıştık. Tüm üyelerin yönetici olarak atandığı, eşit söz ve oy hakkına sahip olduğu aktif ve katılımcı bir whatsapp grubunda ilk toplu kahve alımı için hangi kavuruculardan teklif isteneceğine ilişkin anketimizi de gerçekleştirmiştik. Toplu alım organizasyonlarının yanında bol miktarda kahve ile ilgisi olan ya da olmayan sohbetlerin gerçekleştiği bu grupta yoğun bir yazışma akışı oluşması nedeniyle takibin zorlaşması ve daha derli toplu bir paylaşım ve içerik arşivinin oluşturulması amacıyla bir forum sistemine geçilmesi elzem olarak görüldü. Gönüllü birkaç kahvesever dostumuzun girişimiyle yeni bir forum çatısı altında yeniden bir araya geldik. Kulübümüzün bu yeni ortamı; eski forumun ve yöneticisinin sahip olduğu yaklaşımdan uzak, üyelerin eşit olduğu, kimi forumlarda komik bir biçimde hiyerarşik rütbeler gibi görünen bazı unvanların önem arz etmediği, demokrasi ve istişare ile kulübe ilişkin kararların alındığı bir ortam olarak başladı. Bu kulübün kuruluş ilkeleri olan demokratik katılım ve eşit söz hakkına inanan üyeler olarak, son zamanlarda forumda bu ilkelere aykırı bazı gelişmeler görmek, bizi eski forum günlerine dönüyor olma hususunda endişelendirmekte. Kulüp için alınacak kararlarda eskisi gibi demokratik ve herkese açık oylamaya başvurulmaktan kaçınıldığını üzülerek görüyoruz. Nisan ayı kahve alımı için üyelere sorulmadan ve şeffaf bir süreç izlenmeden belli bazı üyelerce kararlar alınıp emrivaki benzeri uygulamalara gidilmesinde olduğu gibi. Yakın geçmişte yaşadığımız oylama ile alınan kararlardan, oylama yapılmaksızın vazgeçilmesi örneğinde olduğu gibi. Toplu ödeme şartı olan bir kavurucudan, alım kararı alındıktan sonra ve ödemeleri toplamaya gönüllü bir üye dostumuz olduğu halde oylama yapılmaksızın vazgeçilmesi olayında olduğu gibi. Veya editör grubu herkese açık denilip kendi rızası ile gruba katılan arkadaşların gruptan rıza alınmadan atılması gibi… Daha fazla örnek verilebilir ancak burada eleştirdiğimiz tek tek olaylar ve kişiler değil, kuruluş ilkelerinden uzaklaşıyor olmamızdır. Kulübümüzün demokratik, saygı sınırları çerçevesinde fikirlerin sunulduğu ve eleştirilerin yapılabildiği, bunu yaparken de bir zamanlar eski forumda karşılaştığı "karışıklık çıkarmaya çalışan birkaç kişi" yaklaşımına maruz kalmadığı bir ortam olmaya devam etmesi ise en büyük arzumuzdur. Forumda yetki, domain ve sisteme sahip olmayı bir amaç veya ayrıcalık olarak görmüyor, nitelikli bir topluluğun katılımcı ve eşit üyeleri olmanın gerekli ve yeterli olduğuna inanıyoruz. Kulübümüzün ilkelerine sahip çıkacağı ve çok daha iyi yerlere geleceğinden emin olarak, tüm saygıdeğer kahve severlere durumu ve görüşlerimizi saygıyla arz ederiz.

-Kesinlikle tüm önemli kararların duyuru grubu üstünden yapılacak duyuru ile oylanması, oylama sistemi çalışmıyorsa bunun yine son bir oylama ile kaldırılması.

-Kast sistemine dair en ufak bir oluşumun bulunmaması, kimsenin yetkili-karar verici onaylayıcı, olmaması herkesin eşit haklara sahip olması

-Kulübe foruma gruba her kim ne katıyorsa gönüllü şekilde katması ve bunu karşılığında söz sahibi olma, karar verme vb. hiçbir hak talep etmemesi.

-Hiçbir vazifenin ve mecburi olarak verilen görevin bir kişiye verilmemesi, verilmesi elzem olan her yetki/sorumluluğun en az 2 kişiye verilmesi.

- Seçim usulü ile bir yönetim oluşturulması ve bu seçimin belirli aralıklarla yenilenmesi.

Bugüne kadar foruma, kulübe, alıma veya gruba en ufak, fikrî dahi olarak, katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu yazıda hiç kimse birey olarak hedef değildir. İşleyiş ve gidiş açısında belirtilen süreç kulübü zayıf kılacağından tamamen iyi niyetimiz ile açıkça rahatsız olduğumuz ve gelecekte sorun doğuracağını düşündüğümüz olgular hakkında bir beyandır.

@deniz , @Baycall , @SonySinger , @can , @htlr , @Burakata , @yasyas , @umurpolat , @Hatipoglu38

:unsure: :unsure: :unsure:

İlk mesajı okuduktan sonra buradaki eleştiri kültürünün linç odaklı olduğundan bahsedip içimi dökmek istemiştim. Sonrasında fark ettim bu başlıkta da aynı durum olmuş ne yazık ki.

Yanlış anlamazsanız bir sorum olacak. Bu platformu siz fazla mı ciddiye alıyorsunuz? Yoksa ben yeterince ciddiye almıyor muyum? Buradan bilgi edinmek, farklı tecrübeleri okuyarak kendimi geliştirmek için forumda aylardır dolaşıyorum. Ancak gözlemlediğim kadarıyla insanlarda aşılamayan bir anlaşmazlık var ve bu anlaşmazlık kendini farklı tepkilerle gün yüzüne çıkarıyor. Herkes derin bir nefes alıp kahve odaklı sohbet etse ve birbirini eleştirdiğinde daha yapıcı yorumlarda bulunsa güzel olmaz mı?

Herkes derin bir nefes alıp kahve odaklı sohbet etse ve birbirini eleştirdiğinde daha yapıcı yorumlarda bulunsa güzel olmaz mı?
Çok güzel olur fakat bu sorunun temeli bana göre de @deniz'in bahsettiği konular. Üyelerin inisiyatifine bırakınca kaos olabiliyor.

Yaşanan sorunlar ciddi olsa da olmasa da , hatta hiç bir sorun olmasa da; yöneticilerin oylama ile seçilmesi gayet mantıklı ve doğru bir karar olur.

Yönetici olan kişiler bir anket yapılıp seçilse mesela 3 ay 6 ay süresi olsa seçildikten sonra, şu an yönetici olan kişilerin tekrar seçilceğini düşünüyorum açıkcası kendi fikrimce.
acaba bunu savunmayan arkadaşlar neden yöneticilerin tekrar seçilmeyeceğini mi düşünüyor?
Şu an yönetimde olmayan birisi yönetime girse zaten bi fayda üretemezse tekrar seçilmez bunun kime zararı olur? Yeni fikirler çıkabilir eğer kişiler yönetici olmadan bu fikirleri paylaşmayı düşünmüyorsa seçim olayına şans verilebilir en azından istek bu doğrultudaysa?
Herkesin 2 3 oy hakkı olur istediği kişiye verilir kime zararı olur onuda bilmiyorum.
Zaten herkesin dediği gibiyse kazanç gütmeden kendinden ödün vererek bir şeyler yapılıyorsa kimse yeni seçilen yöneticiye güvenir kendinden bir şeyler vereceğine inanır eğer vermiyorsa da bi daha seçilmez.
Ama biz kurduk olmaz öyle şey deniliyorsa çıkıp söylenebilir burada yazanlar da havanda su dövmemiş olur?

İyi de kimse yönetici olmak istemiyor ki. Talep yok ben bu platformu yönetmek istiyorum diye. Varsa ben adayım bu topun altına girerim, diyebilen. Ki ben şahsen gördüm ki sadece aylık alımlarda görev almak bile insanı gerçekten çok yoruyor. Hele ki site yönetimi en zoru. Varsa görev almak isteyen ben yaparım diyen. Zaten yapar seçime bile gerek yok. Zaten isteyen herkes o gorevin sahibi olabiliyor. Keşke talep olsa da seçim yapılsa. Ama şuana kadar gördüğüm kadarıyla seçim çok istendi ama aday olanı duymadım.

Satın Alma - Satma ile ilgili haberler birçok hobi sayfasının en vazgeçilmezidir. Çünkü benim başlangıç setim başka birisinin başlangıç seti olurken benimde yükseltme ürünüm için bir sermaye oluşturuyor. Daha geçen hafta içerisinde tüm Delonghi ürünlerii satarak cafelat robot'a yükselttim. Bu Hiç espresso makinası olmayan birisi için 5k vereceğine 2K verdi ve o kişi de kahve dünyasına girişini yaptı veya naked PF'mi alan zaten espresso içen arkadaş kendini daha iyi eğitecek. Bu durumun kime ne zararı vardır. Hepsinden öte mesela @uralavci dan ilk metal drip sonrasında motordanteyi bu şekilde aldım. Bu tarz girişimlerin de önüne geçecek bir adım olduğunu düşünüyorum. Yine @Metehan dan leziz ekmekler, @coffeebean dan çanta aldım. Benim normal şartlarda bulamayacağım veya bulsam da gereksiz masraf yapabileceğim şeyler bunlar. Bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyorum, şeffaflık kısmına gelince bundan acaba kaç kişi rahatsız oldu, yada rahatsız olmayan kaç kişi vardı nasl bir analiz yapılarak bir çok kişiyi etkileyecek bir olayı, yorum yapmayı da kapayarak paylaşmak ban uygun gelmiyor. Şeffafık açısından bir anket çok zor olmazdı @NoDRaC bence. Saygılarımla.

satış kısmını ayrı bi başlık şeklinde yeni mesajlar / yeni konular kısmının sağına da iliştirebilirdiniz diye düşünüyorum.
ama forum satışla anılmak istemiyor olabilir, o yüzden gelen yeni üyeleri çekmemek de istiyor olabilir. bu durumda o kitlenin trafiğinden vazgeçmiş olacak. ben bir kulübü bir websitesini muhatap alacak olsam trafiğine bakardım önce, kesip atmak yerine alternatif üretmek mantıklı olabilir :)

satış kısmını ayrı bi başlık şeklinde yeni mesajlar / yeni konular kısmının sağına da iliştirebilirdiniz diye düşünüyorum.
ama forum satışla anılmak istemiyor olabilir, o yüzden gelen yeni üyeleri çekmemek de istiyor olabilir. bu durumda o kitlenin trafiğinden vazgeçmiş olacak. ben bir kulübü bir websitesini muhatap alacak olsam trafiğine bakardım önce, kesip atmak yerine alternatif üretmek mantıklı olabilir :)
e işte siteye gelecek olan kişi belki de ilk kettle'ını ararken girecekti siteye bilemiyorum bana çok fevri geldi bu durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri