• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şeffaf Bir Kahve Kulübü Mümkün

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aşağıda yazılı olanlara...

• Katılıyorum

• Katılmıyorum

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben o kadar korkmuyorum. Çünkü burada beni kovabilecek ve yazdığım yazıların üzerine çökebilecek bir "yönetici" olduğunu düşünmüyorum.

Hepsinden önemlisi hiç kimseye hakaret etmediğime eminim...
Benim korkum kovulmakla ilgili değil. Insani değerleri kaybetmeden tartışabilme becerisini kaybetme ile ilgili bir korku

Her şey iyi hoşta hangi firmadan hangi kahvenin alınacağına neden bu 24 kişilik Editör grubu karar veriyor hocam ben bunu anlamıyorum. Bunun kararını kim verdi? Bunun da haberi verilmesi gerekmiyor mu? Sayın Suat Bey Nisan Ayı alımında açıkça bir yönetimin varlığını açıklamış. Ayrıca anket yapmak ne gibi bir enerji kaybı yaratıyor işin açıkçası anlayamıyorum. Bunun ötesinde bu kulüpte içerik üreten insanlar tamamen kendi şahsi düşünceleriyle içerik üretiyorlar daha fazlasını istemeleri söz konusu bile olamaz. Sizler kabul edin ya da etmeyin bu kulüpte editöryal bir hiyerarşi var. Ayrıca biz burada yapıcı şekilde bir sorunu anlatmaya çalışıyoruz fakat siz son derece kaba bir şekilde Türkçe imla hatalarından ya da insanı küçümser nitelikte cümleler kuruyorsunuz. Şimdi de Türkçe öğretmeni olmaya mı karar verdiniz? Bende sizin üslubunuzdan hiç memnun kalmadım. Size bu üslupta yorum yazma hakkını kim veriyor? Ayrıca kanıt göremiyorum yazmışsınız belki de bir ara güneş gözlüklerinizi çıkarmayı deneyebilirsiniz. Etrafı daha detaylı görebilmek açısından. Esenlikler dilerim.

Bunun haberi neden verilmedi? Bunun anketi neden yapılmadı? Bunlar benimde merak ettiğim sorular... İlgilisi çıkar açıklar...

Ama ben bunlar için kimseye kızamam çünkü gönüllü olarak benim için uğraşan birine ben bunu sormaya çekinirim. Gönül kırmak çok kolay, gönül almak çok zordur arkadaşlar...

Kabul edip etmemek kişisel tasarrufumdur tıpkı sizinki gibi. Ben sizin sorunu anlatmanıza mani mi oldum? Pardon çok özür dilerim. Ama ben en başta demiştim ki bunlar benim şahsi görüşümdür. Herkesin şahsi görüşü de kendini bağlar.

Ben mi kaba bir şekilde insanı küçümser cümleler kuruyorum? O zaman sayın @Baycall 'ın telegram daki konuşmalarını nasıl açıklayacaksınız?
Türkçe öğretmeni falan olmaya karar vermedim ama sizi bu kadar ilgilendirdiğine göre karar verirsem haber veririm. Ama bu tarz yazılı medyalarda Türkçe'ye imla kurallarına dikkat ederek yazmak karşıdakine saygıdandır. Bana saygı duymayana ben neden saygı duyacakmışım? Valla üslubumdan memnun kalmadıysanız istediğiniz zaman "yok sayabilirsiniz" hiçte gocunmam. Bana bu üslupla yazma hakkını kendim veriyorum zira burada bir ast üst ilişkisi yok. hooop döndük mü başa?

Vaay metafor ha... Ben güneş gözlüklerimi çıkarırım ama siz olmayan şeyi yoktan var edemezsiniz. Esenlikler bizden...

Son düzenleme:
Benim korkum kovulmakla ilgili değil. Insani değerleri kaybetmeden tartışabilme becerisini kaybetme ile ilgili bir korku

Valla onu kaybetmişiz bile bakarsanız buyrun:

Her şey iyi hoşta hangi firmadan hangi kahvenin alınacağına neden bu 24 kişilik Editör grubu karar veriyor hocam ben bunu anlamıyorum. Bunun kararını kim verdi? Bunun da haberi verilmesi gerekmiyor mu? Sayın Suat Bey Nisan Ayı alımında açıkça bir yönetimin varlığını açıklamış. Ayrıca anket yapmak ne gibi bir enerji kaybı yaratıyor işin açıkçası anlayamıyorum. Bunun ötesinde bu kulüpte içerik üreten insanlar tamamen kendi şahsi düşünceleriyle içerik üretiyorlar daha fazlasını istemeleri söz konusu bile olamaz. Sizler kabul edin ya da etmeyin bu kulüpte editöryal bir hiyerarşi var. Ayrıca biz burada yapıcı şekilde bir sorunu anlatmaya çalışıyoruz fakat siz son derece kaba bir şekilde Türkçe imla hatalarından ya da insanı küçümser nitelikte cümleler kuruyorsunuz. Şimdi de Türkçe öğretmeni olmaya mı karar verdiniz? Bende sizin üslubunuzdan hiç memnun kalmadım. Size bu üslupta yorum yazma hakkını kim veriyor? Ayrıca kanıt göremiyorum yazmışsınız belki de bir ara güneş gözlüklerinizi çıkarmayı deneyebilirsiniz. Etrafı daha detaylı görebilmek açısından. Esenlikler dilerim.

Çoğunluğun seçtiği yönetimlerin, herkesi mi yoksa çoğunluğu mu, temsil edip etmediğinin cevabını bulursanız, aradığınız yönetim modelini bulursunuz, buluruz. Kısaca herkesin eşitligiyle gruplar yönetilemez. Bunu ben söylemiyorum, hayat söylüyor. Böyle bir organizasyon maalesef yok, bir şekilde hiyerarşi lazım.

Valla onu kaybetmişiz bile bakarsanız buyrun:

Evet bu konuda haklısınız buda hoş bir üslup değil.
Genel olarak konu eğer toplu kahve alımından gidiyorsa benim görüşüm oylamaya gerek olmadığı yönündedir . Çünkü sistem çalışırsa eninde sonunda istenen kavurucuya sıra gelecektir. Alınan teklif begenilmezse aylık alıma katılmayarak duruş gösterilebilir. Ayrıca toplu alımlarda kavurucuların özen göstermediğini ve kısa sürede çok miktar kavurduklari için bildiğimiz kalitelerinden ödün verdiklerini düşünüyorum

Kimsenin admin olma hırsı yok. Yanlış anlaşılmış. Kulübümüz forumun üstünde bir kavram. Forum bir araç ve kulüp için var, forum yokken de bir topluluğumuz vardı. Eski foruma gelince, ben orada kahvesever dostlarımıza yapılan saygısızlıklardan rahatsız olduğum için, durumu açıklayan bir kınama ve eleştiri başlığı açarak üyelikten istifa ettiğimi belirterek ayrıldım. Pek çok arkadaşımız da tepkisini gösterdi, ya banlandı ya ıstifa etti. Eğer patronluk sevseydik, demokratik eleştiri hakkı olmayan bir yeri benimsemiş olsaydık, oradan ayrılmazdık. Kimse paşa paşa oturmadı, bir forumu forum yapan üyelere karşı yapılan saygısızlığa hak ettiği tepkiyi gösterdi. Bugün bazı görüş ayrılığı yaşadığımız ve bunları bilen, kulübün kuruluşta ortak payda edindiği ilkeleri paylaştığı halde, bunları göz ardı eden yorumunuzu beğenen arkadaşlarımız da bunun şahididir aslında. Biz kulübü seviyor ve destekliyoruz. Herkes imkanı dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyor ve çalışacak. Bunu yaparken de buranın eski foruma dönüşmemesi için görüşlerimizi paylaşacağız. Kulübümüz kimsenin egemenliğinde değildir, hepimizindir.

Valla ben ilk defa bir forumda üyelerin "admin" seçimle gelsin falan dediğini görüyorum. @NoDRaC bu forumu kurmasa kimsenin kılını kıpırdatıp bir forum sitesi falan kuracağı yoktu. Hepiniz eski forumda paşa paşa başlık açıp sorular sormaya devam ediyordunuz.Dolayısıyla sonradan gelip 3-5 kahve başlığına cevap yazdınız diye "admin" falan olamazsınız.Bu "akıl tutulması" noktasına nasıl ulaştınız gerçekten merak ediyorum.

Çoğunluğun seçtiği yönetimlerin, herkesi mi yoksa çoğunluğu mu, temsil edip etmediğinin cevabını bulursanız, aradığınız yönetim modelini bulursunuz, buluruz. Kısaca herkesin eşitligiyle gruplar yönetilemez. Bunu ben söylemiyorum, hayat söylüyor. Böyle bir organizasyon maalesef yok, bir şekilde hiyerarşi lazım.
Bana göre çoğunluğun seçtiği yönetim çoğunluğu temsil eder. Eğer grubun bir yönetime ihtiyacı yoksa tek ortak payda da buluşulmuşsa bence işler yürür. Ama bu tarzın herkesin hoşuna gideceğini söylemiyorum tabi ki o başka bir konu.

Şu bloklama işi nasıl yapılıyor? Zira benim çok işime yarayabilir.Yaşam kalitemi falan arttırır o derece.Sonuçta burayı sürekli takip ediyorum.Bir önceki forumdan buraya bulaşan 'covid-19' vari tipler var ne yazıkki.Sürekli bir eleştiri, ona buna "fularlı" diye lakap takmalar falan.Ne kadar erken kurtulsam o kadar kârdır benim için.

Sürekli bir şeyleri eleştirmekten, darbeci gibi bildiri falan yayınlamaktan vazgeçin artık.Ecnebilerin son zamanlardaki popüler söylemini de şuraya bırakıp gidiyorum
'Haters Gonna Hate'

Kişinin adına basıp "Yok say" butonuna bastığınız da o kişinin yazdıkları size ulaşmıyor efendim ve yaşam kalitenizi arttıracağına ben şahsen eminim!

Valla ben ilk defa bir forumda üyelerin "admin" seçimle gelsin falan dediğini görüyorum. @NoDRaC bu forumu kurmasa kimsenin kılını kıpırdatıp bir forum sitesi falan kuracağı yoktu. Hepiniz eski forumda paşa paşa başlık açıp sorular sormaya devam ediyordunuz.Dolayısıyla sonradan gelip 3-5 kahve başlığına cevap yazdınız diye "admin" falan olamazsınız.Bu "akıl tutulması" noktasına nasıl ulaştınız gerçekten merak ediyorum.

Öncelikle "Paşa paşa başlık açıp soru soruyorduk bir süper kahraman gelip bizi kurtardı." kısmına katılmıyorum. Forumun nasıl ortak bir emek ile kurulduğunu sizin mesajınızı beğenen arkadaşlar da çok iyi biliyor. Kimse emek etmedi demiyoruz aksine herkesin emeği var diyoruz.
Biz 3-5 başlığa yazarak gelip, adminlik istemiyoruz. Biz forumdan önce de bir kulüptük ve kulüp olarak adil ve şeffaf bir yönetim olsun istiyoruz, adımız darbeci oldu.

Yönetim olmasın deniyor ancak ortada bir yönetim var halihazırda. Adı editör veya başka bir şey olması bu gerçeği değiştirmiyor.

Kahve üzerine uzun zamandir aktif paylaşımlarda bulunmuyordum, ancak gördüğüm kadarıyla gönüllülük esasında yürütülen klüpte olabildiğince paylaşımcı olup hareketliliğe, kulübe katkılı olmaya çalışıyorum.
Yani biraz fazla mı düşünüyoruz, kast sistemi, oylamalar, seçimle yönetim atanması falan.
Abi kahve içelim kahve konuşalım, zor zamanlar zaten, beraberce keyifli vakit geçirmek varken bunlara kafa yormanın nedenini anlayamadım açıkçası.

Bir önceki forumdan buraya bulaşan 'covid-19' vari tipler var ne yazıkki.Sürekli bir eleştiri, ona buna "fularlı" diye lakap takmalar falan.Ne kadar erken kurtulsam o kadar kârdır benim için.

Eski forumda da şimdi burada olan sevgili dostlarımızdan biri için de böyle talihsiz bir benzetme içeren yorum gelmişti ne yazık ki. Benzetmenin ne olduğunu hatırlatmaktan hayâ ederim. Evet eski forumdan buraya sirayet eden kötü bir şey olduğunu gösterdiniz ne yazık ki...

Kahve konusuna yeni merak saldığım için, bu forumu ve diğer forumu 1-2 haftadır ancak takip ediyorum, o yüzden pek söz hakkım olduğunu sanmam ama buradaki tartışmada gördüğüm bariz bişey var: Bir taraf (ki konuyu ilk yazan taraf) derdini, tasasını kırıcı olmadan yazmaya çalışıyor, diğer taraf (konuyu açanın yanlış olduğunu düşünen taraf) gayet kırıcı ve öfkeli davranıp, neredeyse hakaret ediyor. Bu durum bana bu konuyu açanların haklı olduğunu düşündürdü açıkçası.

up :)
ucuz numaraları dün telegramda yaptınız, lütfen bırakın orda kalsın. bugün adınıza yeterince utandım, daha da utandırmayın lütfen.

Arkadaşlar merhaba öncelikle konunun bu şekilde kontrolsüzce büyümesinden çok rahatsızım ve bu forumda böyle bir başlık görmekten dolayı da çok üzgünüm. söylemek istediğim bu başlığın açılmasının yanlış olduğu yönünde değildir, bu durumu bu hale gelmeden çözebileceğimiz görüşündeyim. Belki bilmeyenimiz vardır bu forum önce bir fikirle başlayıp daha sonra whatsapp grubuyla devam edip, imece usulü bazı arkadaşlarımızın maddi destekleri ile birlikte, herkesin emeğiyle açılmış bir forumdur. Bu minvalde isteyen arkadaşlarım "hakaret" ve "saygısızlık" içermediği sürece istedikleri şekilde görüş bildirme haklarına sahip olduklarını düşünüyorum ama benim fikrimi soracak olursanız ben böyle bir konudan rahatsız olsaydım bu yöntemle dile getirmekten kaçınırdım. gelişmelerin başından sonuna kadar içerisinde olan biri olarak forum içerisinde herhangi bir oligarşik yapılanmanın olmadığı aksine bazı arkadaşlarımızın kendi özel zamanlarından ve işlerinden feragat ederek kahvekulubü içerisinde "bilgi paylaşıldıkça çoğalır" düşüncesiyle kendi emeklerini paylaşmaktadırlar. Bu kadar emekle bu forumu dolduran arkadaşlarım ne bir maddi beklenti içerisindedirler ne de yönetme çabası içerisindedirler.

Temennim bu konunun daha fazla büyümemesi yönündedir.

Son düzenleme:
Ben şuan ki forumun işleyişinden memnunum tabiki birileri yönetici olucak birileri üye olucak yöneticiler de her grupta her forumda olduğu gibi bazı kararları kendi alma konusunda yetkisi olması lazım ki bir düzen olsun anket yapılsa her ay kahve için işin sonu gelmez herkes kahveleri uyguna bir tıkla içebildiği için forumdaki yöneticilere teşekkür edeceği yerde anket yapalım diyor bence yanlış.düzen içinde giden bir forum var ben memnunum

Ben şuan ki forumun işleyişinden memnunum tabiki birileri yönetici olucak birileri üye olucak yöneticiler de her grupta her forumda olduğu gibi bazı kararları kendi alma konusunda yetkisi olması lazım ki bir düzen olsun anket yapılsa her ay kahve için işin sonu gelmez herkes kahveleri uyguna bir tıkla içebildiği için forumdaki yöneticilere teşekkür edeceği yerde anket yapalım diyor bence yanlış.düzen içinde giden bir forum var ben memnunum

Aslında yazımızı biraz dikkatli okursanız bizimde aynı düşüncelere sahip oldugumuz anlayacaksınız. Evet bir yönetimin olması bizimde istegimiz; bu yönetimin şeffaf olması ve seçiminin de isteklilik usulüne dayalı yapılarak fakat seçilen arkadaşların demokrasi ortamında seçilmesidir. Zaten bunlar olursa editör dediğimiz arkadaşlar zaten gene seçilecektir. Editör arkadaşlarımızın birçoğu ile bir şekilde bu hobi sebebiyle tanıştık. Gerçekten yaptıkları incelemerle işlerini iyi yaptıklarına şüphemiz yok. Kendilerine bir kez daha yaptıkları emekleri için teşekkür ediyorum. Yazımızda belirttiğimiz durumları ele aldığımız da kulübümüzün çokta iyi işlediği anlamına gelmiyor, bazı sorunların oldugunu ve büyümeden dile getirilmesi gerektiğine inandığımızdan buradayız.

arkadaşlar alıp veremediğiniz ne anlamadım? saçma sapan şekilde iki gündür 2000 tane mesaj dönüp duruyor. bu tartışmalara girmek istemiyorum ama işi farklı noktalara getirmeye çalışıyorsunuz. şu tartıştığınız konulara başka yerdekiler şuan bıyık altından gülüyor farkında bile değilsiniz!
anket yapılır, yapılmaz
karar verilir, verilmez
kahve forumu burası ya
toplu alıma girersin ya da girmezsin.
ne bu şiddet?
burası hepimizin. karar veya karar alınma mevzusu hoşunuza gitmiyorsa toplu alıma girmezsiniz ve kimsede size niye topluya girmedin demez.
mesela ben toplu alım yapmayacağımı çok önceden söylemiştim. burada ki herkes de biliyor.
şu tartıştığınız mevzulara bakın bir kendinize gelin.
oturun kahvenizi demleyin, varsa paylaşacağınız konular paylaşın. ama artık yeter tartışmayın.
gelinir gülünür geçilir
burada ki çoğu kişiden yaşça büyük biriyim. beni tartışmalar bünyesine çekmeyin ve sakin olun.
öpüşün barışın kahve demleyin. yemin ederim alayınızı gerçek hayatta bulur bayat kahve kazanına atarım. sonrada 270 derecede darkroast human yaparım. tepemi attırmayın benim.

Aslında yazımızı biraz dikkatli okursanız bizimde aynı düşüncelere sahip oldugumuz anlayacaksınız. Evet bir yönetimin olması bizimde istegimiz; bu yönetimin şeffaf olması ve seçiminin de isteklilik usulüne dayalı yapılarak fakat seçilen arkadaşların demokrasi ortamında seçilmesidir. Zaten bunlar olursa editör dediğimiz arkadaşlar zaten gene seçilecektir. Editör arkadaşlarımızın birçoğu ile bir şekilde bu hobi sebebiyle tanıştık. Gerçekten yaptıkları incelemerle işlerini iyi yaptıklarına şüphemiz yok. Kendilerine bir kez daha yaptıkları emekleri için teşekkür ediyorum. Yazımızda belirttiğimiz durumları ele aldığımız da kulübümüzün çokta iyi işlediği anlamına gelmiyor, bazı sorunların oldugunu ve büyümeden dile getirilmesi gerektiğine inandığımızdan buradayız.
Sizinle aynı fikirde düşünmek zorunda değilim görüşümü yazdım gayet okuduğumu anlayacak kapasitede ve donanımdayım

Alıp veremediğimiz bir şey yok hocam. Eleştirilerimiz var ve uslubu dairesinde dile getiriyoruz. Kimseyle kişisel bir meselemiz yok, fikirlerimizi açıklıyoruz ve görüşlerinizi alıyoruz.
Biz ısrarla kulüpten söz etmemize rağmen söz hep foruma getiriliyor. Forum kutsal bir mabet değil, kulüp için var, kulüp forum için değil.
Forumun üyeler için değil, üyelerin forum için olduğunu zanneden o malum eski ortamın şu anki durumu ortada.
Bizim eleştiri ve önerilerimiz ortadadır, kulüp üyeleri değerlendirmeye değer bulursa destekler veya eleştirir, biz de saygı duyarız. Gelmek istediğimiz başka bir nokta veya gizli ajandamız yok. Görüşlerinizi esirgemediğiniz için teşekkürler.

arkadaşlar alıp veremediğiniz ne anlamadım? saçma sapan şekilde iki gündür 2000 tane mesaj dönüp duruyor. bu tartışmalara girmek istemiyorum ama işi farklı noktalara getirmeye çalışıyorsunuz. şu tartıştığınız konulara başka yerdekiler şuan bıyık altından gülüyor farkında bile değilsiniz!
anket yapılır, yapılmaz
karar verilir, verilmez
kahve forumu burası ya
toplu alıma girersin ya da girmezsin.
ne bu şiddet?
burası hepimizin. karar veya karar alınma mevzusu hoşunuza gitmiyorsa toplu alıma girmezsiniz ve kimsede size niye topluya girmedin demez.
mesela ben toplu alım yapmayacağımı çok önceden söylemiştim. burada ki herkes de biliyor.
şu tartıştığınız mevzulara bakın bir kendinize gelin.
oturun kahvenizi demleyin, varsa paylaşacağınız konular paylaşın. ama artık yeter tartışmayın.
gelinir gülünür geçilir
burada ki çoğu kişiden yaşça büyük biriyim. beni tartışmalar bünyesine çekmeyin ve sakin olun.
öpüşün barışın kahve demleyin. yemin ederim alayınızı gerçek hayatta bulur bayat kahve kazanına atarım. sonrada 270 derecede darkroast human yaparım. tepemi attırmayın benim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri