• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satın Alınan Kahvenin Eksik Çıkması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve tartma alışkanlığım hiç yoktur normalde. Ancak bugün kiloluk kahvemi paketlere bölerken brüt 995, net 970 gram geldiğini fark ettim. Sevdiğim bir kavurucu, ismini de vermek istemiyorum. Müşteri olarak sorun etmem %3lük bir kaybı. Ancak kavurucu olsaydım azami dikkat ederdim. Hatta %3 fazla koyardım. Çünkü tartıda hile yaptıgı için bir kavim helak oldu.

Aklıma eski oturduğum mahalledeki sokak sütü satan dükkandaki satıcı geldi. Satıcı sütü 5 litrelik şişelere dolduruyordu. 5150 gram koyuyordu. (sütün yoğunluğu 1,02-1,05 arası değişiyor)
"sütü kilo değil litre hesabıyla satıyorum, hak geçmesin" diyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 33311
Bairstatus'un Ultra ile çektiği videoda Emre bey yanlış hatırlamıyorsam her pakete belirli miktarda fazla kahve koyduklarını söylemişti. Bunun gerekçesini de defact olayına fazla önem verdiklerini; tüm çabalarına rağmen paketlerden halen defact çıkabildiğini, olası defact lerde bu durumun telafisini sağlayabilmek olarak belirtmişti.

Gönderiyi attıktan 2 dk sonra fark ettim. mL olarak tartıyor. Fotoğrafta da görebilirsiniz. Onu g ya da g/ml ye çevirince 997 gram oldu. Binde 3 hata kabul edilebilir bir düzey.

İşin ilginci ml ağırlık değil hacim birimi. Neye göre çevirdi acaba.

Gönderiyi attıktan 2 dk sonra fark ettim. mL olarak tartıyor. Fotoğrafta da görebilirsiniz. Onu g ya da g/ml ye çevirince 997 gram oldu. Binde 3 hata kabul edilebilir bir düzey.

İşin ilginci ml ağırlık değil hacim birimi. Neye göre çevirdi acaba.
kahve tartılarında suyun ağırlığına göre çeviriyor diye biliyorum ama zaten 1lt su 1kg olduğu için önemsiz bir detaydır diye düşünüyorum. eksiğim varsa düzeltin, ben zaten kahve tartılarında ml diye bir şey niye var onu da anlamadım

Kullanım kılavuzu nerede bilmiyorum.
997/970 = ~ 1,027
Doğru olabilir.
Hocam yorumunuz üzerine internette küçük bir araştırma yapınca, sizin de söylediğinizi desteklemek adına "Dolayısıyla 1 litre su, 1000 gram; yani 1 kilogram değerine eşit olmaktadır. Bu durumda yarım litre su da 0,5 kilograma denk gelmektedir. Su ve süt arasında özgül ağırlık bakımından bir miktar farklılık vardır. Ufak bir hesap yapıldığında, 1 litre sütün 1032 gram, yani 1,032 kilograma denk gelmektedir." denilmekte. kaynakçası; https://www.milliyet.com.tr/pembena...su-ve-sut-kac-kg-kilogram-kilo-ediyor-6324701
benim gibi merak eden olursa diye paylaşmak istedim.

Son yaşanan olaydan bağımsız olarak genelde ülkemizdeki kavurucular bi kaç gram eksik koymayı huy edinmişler. Yurtdışından aldığım butik kahvelerde olsun, büyük bilinen firmaların ürünlerinde olsun genelde 3-5 gram fazla çıkıyor. İsim vermek istemiyorum, forumda konuşulan firmalar dahil aldığınızda kontrol edin ne demek istediğimi göreceksiniz. 😊

Maalesef bu durum normalleşiyor ve olması gereken durum ile karşılaşınca da övgüler ve teşekkürler havada uçuyor. Geçenlerde kilosu 800 lira olan bir ürünü satan bir yerde kutu darasını almayan çalışanını uyaran iş veren, müşteriye "kusura bakmayın lütfen dikkatsizlikten dolayı" dedi ama oradan uzaklaşınca çalışan kısık sesle duyabileceğimiz sesle "sizin terazi ağırlığını gözünüzle takip ettiğini gördüğü için uyardı yoksa bir şey demezdi" dedi. bütün olay bu işte, istisnaları övmek ve teşekkür etmek farz maalesef.

Bairstatus'un Ultra ile çektiği videoda Emre bey yanlış hatırlamıyorsam her pakete belirli miktarda fazla kahve koyduklarını söylemişti. Bunun gerekçesini de defact olayına fazla önem verdiklerini; tüm çabalarına rağmen paketlerden halen defact çıkabildiğini, olası defact lerde bu durumun telafisini sağlayabilmek olarak belirtmişti.
Merhabalar @coffeewizard35 yayını çok dikkatli izlemişsiniz ☺️🙏 yorumunuz için teşekkür ederiz .

Öncelikle belirtmek isterim ki sektördeki hiç bir paydaşımızın bile isteye eksik ürün koyma gibi bir niyette olduğunu inanmak istemeyiz.

Firma1’de süreç nasıl ilerliyor ?

Kavurduğumuz ilk kahveden şuana kadar tüm kahvelerimizi % 99 oranında defectleri ayıklıyoruz ve tüm paketlere istisnasız 5 gram fazla çekirdek koyuyoruz.

Burada daha vahim olan bir konu var onu sizinle paylaşmak istiyorum.

Üzülerek belirtmek isterim ki nitelikli kahve severlerin hala çoğunluğu kahvelerini ayıklamadan tüketmekte.

Peki Kahveleri ayıklamadan tüketirsek ne olur ?

Bu şu demek herhangi bir demlemenize dahil olan bir defect çekirdek tüm deneyiminizin mahvolacağı anlamına gelir.

Örneğin 15 gramdan demlediğiniz bir kahve sadece 1 defect çekirdek yüzünden mahvolacak ve otomatikman toplam deneyiminizden 15 grm kahveniz eksildiği anlamına gelecek .

Lütfen Defect çekirdekleri önemseyin 🙏🙏.

Peki ya kahvelerini ayıklayarak içen tüketiciler !!!

1. Kahvelerini ayıklayarak içen tüketiciler aldığı çekirdekten min . ayıkladığı defect çekirdek miktarı ortalama ne kadardır ?

2. Kahvelerini ayıklayarak içen tüketiciler ayıklama sonucu hala 250 grm kahve satın aldığını mı düşünüyor ?

Her zaman “ Sadece mükemmel” . 🙏🙏

Son düzenleme:
Merhabalar @coffeewizard35 yayını çok dikkatli izlemişsiniz ☺️🙏 yorumunuz için teşekkür ederiz .

Öncelikle belirtmek isterim ki sektördeki hiç bir paydaşımızın bile isteye eksik ürün koyma gibi bir niyette olduğunu inanmak istemeyiz.

Firma1’de süreç nasıl ilerliyor ?

Kavurduğumuz ilk kahveden şuana kadar tüm kahvelerimizi % 99 oranında defectleri ayıklıyoruz ve tüm paketlere istisnasız 5 gram fazla çekirdek koyuyoruz.

Burada daha vahim olan bir konu var onu sizinle paylaşmak istiyorum.

Üzülerek belirtmek isterim ki nitelikli kahve severlerin hala çoğunluğu kahvelerini ayıklamadan tüketmekte.

Peki Kahveleri ayıklamadan tüketirsek ne olur ?

Bu şu demek herhangi bir demlemenize dahil olan bir defect çekirdek tüm deneyiminizin mahvolacağı anlamına gelir.

Örneğin 15 gramdan demlediğiniz bir kahve sadece 1 defect çekirdek yüzünden mahvolacak ve otomatikman toplam deneyiminizden 15 grm kahveniz eksildiği anlamına gelecek .

Lütfen Defect çekirdekleri önemseyin 🙏🙏.

Peki ya kahvelerini ayıklayarak içen tüketiciler !!!

1. Kahvelerini ayıklayarak içen tüketiciler aldığı çekirdekten min . ayıkladığı defect çekirdek miktarı ortalama ne kadardır ?

2. Kahvelerini ayıklayarak içen tüketiciler ayıklama sonucu hala 250 grm kahve satın aldığını mı düşünüyor ?

Her zaman “ Sadece mükemmel” . 🙏🙏
Ultra, selam... Bu defect olayını biraz netleştirelim mi? Defect dediğimiz kırık çekirdek mi, kavrulmamış rengi farklı olan mı, delikli vs. böcek yeniği olan mı yoksa hepsi mi?

Ultra, selam... Bu defect olayını biraz netleştirelim mi? Defect dediğimiz kırık çekirdek mi, kavrulmamış rengi farklı olan mı, delikli vs. böcek yeniği olan mı yoksa hepsi mi?
Selamlar @CoFFeePaTh Defect çekirdekler ile ilgili bir yazı yazacağız orada tam anlamıyla açıklayacağız . 🙏🙏

Ufak bir bilgi vereyim .

Kahvede birincil ve ikincil kusurlar mevcuttur . Bunların ikisininde yüzde 99 nu ayıklıyoruz . Bunlara dediklerinizin hepsi giriyor . 🙏

Not: Her rengi farklı olan çekirdek defect değildir.

Sevgilerle .

Son düzenleme:
Selamlar @CoFFeePaTh Defect çekirdekler ile ilgili bir yazı yazacağız orada tam anlamıyla açıklayacağız . 🙏🙏

Ufak bir bilgi vereyim .

Kahvede birincil ve ikincil kusurlar mevcuttur . Bunların ikisininde yüzde 99 nu ayıklıyoruz . Bunlara dediklerinizin hepsi giriyor . 🙏

Not: Her rengi farklı olan çekirdek defect değildir.

Sevgilerle .
Yazıyı merakla bekliyor olacağım. :)

Geri