• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şarap Tadım, Deneyim ve Tavsiyeleri

Düşük asidite, yüksek tatlılık ama çok meyvemsi. Tam yazın soğuk soğuk içmelik. Ben de çok beğendim.

Bunu da çok övmüşler ama içimi bana biraz zor geldi. çok hitap etmedi.
Çok sevindim beğenmenize, hem fiyat olarak çok iyi hem de cidden çok tatlı. Ne kadar olmuş güncel olarak? Ben bayadır denk gelemedim :D

Bilen bilir diye menüyü bırakıyorum, uygun fiyatlı ve kadeh olarak sunulan porta diverti’yi burada keşfetmiştim. Şimdiye kadar L.A. Consensus ve sarafin”in yazılmamasına şaşırdım

Merhabalar, güzel konu. Şarap en sağlıklı alkollü içecek, ve o oranda da daha derin ve öğrenilmesi gereken bir kültür. Takipteyim 🙋🏼‍♂️

Nif Bağları - Shiraz

Fiyatına göre çok üst düzey bir şarap olduğunu düşünüyorum efem..

Meyvemsi ferah ve gövdeli.

Güzel bir kars gravyeri ve kuru et ile uyumu da şahane .

Yakın zamanda beğendiğim bazı kırmızılar:
-Thia Boğazkere Öküzgözü
-Vinkara Kalecik Karası
Roselar:
-Echo Falls White Zandafel (Önerildiği kadar keyifli biraz da soğuk içince)
-Kayra Allure Beyaz Kalecik Karası, bu bence muazzamdı. 5/5, 💯 Çilek, greyfurt, mineralli. Kesinlikle tavsiye, fiyatı çok artmış sanırım ama :/

Likörümsü meyve şaraplarını seviyorsanız bir de Küp Mistel vişne var ki her yerde bulunmuyor, hastasıyız.

Son bir tane de hayal kırıklığı bırakayım, Kavaklıdere Yakut. Büyük beklentimiz vardı, çok sönük geldi.

Yaklaşık 1 yıldır düzenli olarak tükettiğim Barbare-Syrah,Merlot ve Cabernet Sauvıgnon şiddetle tavsiye ederim.Şişeleme tarihi 2019 olan 1,5 yıl bekletilmiş siyah etiketli olanı denerseniz pişman olmazsınız. Umarım yeni lotlarında kaliteyi bozmazlar da arayış işine girmem :)

Evde şarap yapma deneyimi olanlar bizimle paylaşabilir mi? Kükürt dioksit bozulmasını engelliyor ancak hangover problemlerinin baş sorumlusu. :)

Teşekkürler. Belirttiğiniz kaynakları not aldım, inceleyeceğim. Sideways'i yıllar önce izlediğimi hatırlıyorum ve baya beğenmiştim. Çok eğlenceli filmdi, Paul Giamatti'nin karakteri Merlot'ya biraz ayıp ediyordu ama olsun. :D
sideways harika film. hatta ekonomide "the sideways effect" denilen bir etkisi de olmuştur. kısaca açıklayıp kaynak bırakacağım.

paul giamatti filmin bir noktasında "No, if anyone orders merlot, I'm leaving. I am NOT drinking any f****** merlot!" diyor.
en iyi üzümün ise "pinot noir" olduğunu söylüyor başka bir yerde.
film yayımlandığı sırada abd'de en çok satılan şarap merlot üzümleriyken yıllar içerisinde merlot satışları düşüyor ve birinciliği bir başka üzüme kaptırıyor, tahmin ettiğiniz gibi "pinot noir". film öncesinde çok tercih edilmeyen pinot yıllar içerisinde birinciliği kapıp, merlot'nun ise zirveden inmesine bu filmin sebep olduğu düşünülüyor. işte buna "the sideways effect" deniyor. herhangi bir kurgusal yapımın gerçek hayatı manüple ederek değiştirmesi, etkilemesi diyebiliriz sanırsam. tabii merlot satışlarının zaten düşme trendine, pinot noir'ın ise artma trendinde olduğunu söyleyenler ve buna inanmayanlar da mevcut. bu kısım size kalmış artık :) kaynakları ekledim, umarım düzgünce açıklayabilmişimdir. özetlemesi zor biraz.

ben de geçenlerde önüme düşen video sayesinde öğrendim. uzmanı değilim. sadece şarap önerisi bakmaya gelmiştim :D
ayrıca 10 gün kadar portekiz'de bulundum biz şarap marap içmiyoruz maalesef, içtiğimize de fahiş fiyatlar ödüyoruz. chamlija falan marketteki 5 euroluk şaraplardan iyi değil.

sideways harika film. hatta ekonomide "the sideways effect" denilen bir etkisi de olmuştur. kısaca açıklayıp kaynak bırakacağım.

paul giamatti filmin bir noktasında "No, if anyone orders merlot, I'm leaving. I am NOT drinking any f****** merlot!" diyor.
en iyi üzümün ise "pinot noir" olduğunu söylüyor başka bir yerde.
film yayımlandığı sırada abd'de en çok satılan şarap merlot üzümleriyken yıllar içerisinde merlot satışları düşüyor ve birinciliği bir başka üzüme kaptırıyor, tahmin ettiğiniz gibi "pinot noir". film öncesinde çok tercih edilmeyen pinot yıllar içerisinde birinciliği kapıp, merlot'nun ise zirveden inmesine bu filmin sebep olduğu düşünülüyor. işte buna "the sideways effect" deniyor. herhangi bir kurgusal yapımın gerçek hayatı manüple ederek değiştirmesi, etkilemesi diyebiliriz sanırsam. tabii merlot satışlarının zaten düşme trendine, pinot noir'ın ise artma trendinde olduğunu söyleyenler ve buna inanmayanlar da mevcut. bu kısım size kalmış artık :) kaynakları ekledim, umarım düzgünce açıklayabilmişimdir. özetlemesi zor biraz.

ben de geçenlerde önüme düşen video sayesinde öğrendim. uzmanı değilim. sadece şarap önerisi bakmaya gelmiştim :D
ayrıca 10 gün kadar portekiz'de bulundum biz şarap marap içmiyoruz maalesef, içtiğimize de fahiş fiyatlar ödüyoruz. chamlija falan marketteki 5 euroluk şaraplardan iyi değil.
Son 2 yıldır malum enflasyonun çok üzeride bir fiyat artışı yaşanıyor şarap piyasasında, sofra şarabı olarak nitelenecek şaraplar 300 liraya kadar geldi, vasat orta kalite şaraplar 300-500 aralığında, kısmen nitelikli şaraplar 500 liraları aştı. Bu rakamlar dünya fiyatları ile karşılaştırıldığında kesinlikle anormal. Ayrıca üretilcilerin belli takıntıları var, illaki kendilerince üst düzey şarap üretme iddiaları var "grand reserve" falan diyerek zorlanmış, ağdalı şaraplar ( konsantrasyonu yüksek ) üretip anormal etiketlerle piyasaya sürüyorlar bugün Türkiyede üretilmiş şişesi 4000 liraya kadar çıkan şaraplar var. Süper anlamsız. İyi şarap içmek zorlaştı ben aralarda güzel şeyler yakalıyorum, Buraya da yazarım,

Yaz geldi beyaz için Doluca Özel Kav Narince (2021) deneyebilirsiniz (300 civarı ) , Makul denebilecek fiyatlı Diren Collection Serisi iş yapar ( büyük beklentiye girmeden ) İyi misket içmek isteyenler için Kavaklıdere Misket, temiz yapılmış butik şarap için Akın Gürbüz şarapları öneririm.

Anlaşıldı, fermantasyon fıçılarını temizleyelim. 200 gabarnet, 200 de merlot gömmeli.

Uğraşmam gari diyorudum amma bi şişe üzüm suyuna sırf o yanardönerli bandrolü için bu kadar para vermem.🤬

Geri