• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şarap Tadım, Deneyim ve Tavsiyeleri

Spordan resime, hifi sistemlerinden drone pilotluğuna, sahlepden çaya kadar kahve dışı pek çok alanda paylaşım yaptığımız bu forumda; kahveden aldığımız lezzeti kimi zaman onun ismiyle betimlediğimiz ve en az kahve kadar aromatik, şaşırtıcı, keyifli bir içecek olan şarap hakkında bu zamana kadar bir konu açılmamış olması ilgimi çekti. Bu içecekle benim gibi yeni yeni ilgilenmeye başlayanların yanı sıra çok daha tecrübeli üyelerin olduğunu umarak bu tadım, deneyim ve tavsiye başlığını açmak istedim.

Alkol ile ilgili mevzuatımızdan dolayı dikenli bir konu bu. Ama reklam sınıfına da girmediği sürece problem olmaz diye düşünüyorum. Zira mevzuat sıklaştı bu alanda.

Girizgâhı yaptıktan sonra belirteyim, cabernet sauvignon insanıyım ben. Elazığlı olmamdan dolayı Öküzgözü'nün de duygusal yönü var. Aile bağlarımız da var. Ancak inançtan ötürü anca pestil, pekmez gibi şeylerinden faydalanabiliyoruz son ürün olarak. :)

Bir ara vivino diye bir uygulama vardı. Şarap tadımı, paylaşımı modunda. Maalesef iyi yürütülemedi proje.

Alkol ile ilgili mevzuatımızdan dolayı dikenli bir konu bu. Ama reklam sınıfına da girmediği sürece problem olmaz diye düşünüyorum. Zira mevzuat sıklaştı bu alanda.

Girizgâhı yaptıktan sonra belirteyim, cabernet sauvignon insanıyım ben. Elazığlı olmamdan dolayı Öküzgözü'nün de duygusal yönü var. Aile bağlarımız da var. Ancak inançtan ötürü anca pestil, pekmez gibi şeylerinden faydalanabiliyoruz son ürün olarak. :)

Bir ara vivino diye bir uygulama vardı. Şarap tadımı, paylaşımı modunda. Maalesef iyi yürütülemedi proje.
Vivino'ya arada göz atıyorum. Seçim konusunda yardımcı olduğu oluyor.

Onun dışında eğer sıkıntı çıkarabilecek bir konuysa başlıktan "tavsiye"leri çıkararak da devam edebiliriz.

Bunları da epey zaman önce denemiştim. Ancak Büyülübağ adakarasının son üretimini beğenmemiştim geçenlerde içtiğimde. Bir de iyi bir tatlı şarap gören haber etsin lütfen. Son zamanlarda içtiklerime tatlı şarap demeye bin şahit lazım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220219_230229.jpg
    Screenshot_20220219_230229.jpg
    91.2 KB · Görüntüleme: 129
Gördüğüm gibi takibe aldığım başlıklardan birisi oldu bu. Önerileri not ediyorum. Deneyimi çok az birisine, kolay ulaşılabilir cinsten tavsiyeler paylaşmak isteyen olursa duymak isterim.

Vivino'ya arada göz atıyorum. Seçim konusunda yardımcı olduğu oluyor.

Onun dışında eğer sıkıntı çıkarabilecek bir konuysa başlıktan "tavsiye"leri çıkararak da devam edebiliriz.
https://degustasyon.net/ adresinde Mehmet Yalçın düzenli olarak şarap ve diğer alkollü içkilerin değerlendirme ve tadım notlarını paylaşıyor. Yeni çıkan şarapları takip etmek için çok faydası oluyor.

Bunları da epey zaman önce denemiştim. Ancak Büyülübağ adakarasının son üretimini beğenmemiştim geçenlerde içtiğimde. Bir de iyi bir tatlı şarap gören haber etsin lütfen. Son zamanlarda içtiklerime tatlı şarap demeye bin şahit lazım.
Tatlı şarap konusunda Kavaklıdere Tatlı Sert öneririm. Narince üzümünden beyazı ve öküzgözü üzümünden kırmızısı var. Her ikisi de çok özel fortifiye şaraplar. Yaklaşık 10 yıl yıllandırılıyor, bu nedenle fiyatları biraz pahalı, ancak tatlı şarap seviyorsanız denemenizi öneririm.

Ben uzun yıllardır şarap konusu ile ilgileniyorum, tadım grubum var ayrıca eğitimde veriyorum, Şaraba olan ilgim kahve ilgimden daha yüksektir. En basit yönlendirme olarak şunu söyleyebilirim spesifik marka olarak tavsiye alarak ilerlemek çok doğru bir başlangıç değil. Önce bir şarabı nasıl değerlendirebileceğinizi öğrenin bu konu ile ilgili çok video ve kaynak var. Sonrasında biraz kilometre yapmak gerek damağın eğitilmesi için başlangıç olarak yerel varyetellerin monosepajlarından başlamanızı öneriririm. Öküzgözü, Boğazkere, kalecik karası, narince, emir, sultaniye gibi. sonrasında blend lere geçebilirsiniz, monosepaj karakterleri anlamadan blendleri doğru değerlendirmek mümkün olmaz. benim deneyimimi görmek için IG:keyifkolik takip edebilirsiniz.

Ben uzun yıllardır şarap konusu ile ilgileniyorum, tadım grubum var ayrıca eğitimde veriyorum, Şaraba olan ilgim kahve ilgimden daha yüksektir. En basit yönlendirme olarak şunu söyleyebilirim spesifik marka olarak tavsiye alarak ilerlemek çok doğru bir başlangıç değil. Önce bir şarabı nasıl değerlendirebileceğinizi öğrenin bu konu ile ilgili çok video ve kaynak var. Sonrasında biraz kilometre yapmak gerek damağın eğitilmesi için başlangıç olarak yerel varyetellerin monosepajlarından başlamanızı öneriririm. Öküzgözü, Boğazkere, kalecik karası, narince, emir, sultaniye gibi. sonrasında blend lere geçebilirsiniz, monosepaj karakterleri anlamadan blendleri doğru değerlendirmek mümkün olmaz. benim deneyimimi görmek için IG:keyifkolik takip edebilirsiniz.

Bu çok sayıda kaynaktan önerebileceğiniz olanı var mı?

Senfoni Kalecik Karası hem ucuz hem de inanılmaz tatlı bir şarap. Her denk geldiğimde 2 şişe alırım, gözüm kapalı öneriyorum.

Diren Kalecik Karası da fiyatına göre gayet iyi. Şarap konusunda acemi biri olarak beni en çok etkileyen şarap ise Chamlija Teruar Serisi Merlot olmuştu.

Kırmızıda Marka olarak chamlija'nın bütün şarapları epey güzeldir fiyatları da yüksektir malesef. Fiyat performans olarak diren lesmuses de epey güzel bi şarap. Ucuzlar arasında şu an en favorim kavaklıdere hayal (77 lira)

Bu çok sayıda kaynaktan önerebileceğiniz olanı var mı?
En kolayı youtube içerikleri, IWSA türkiye hesapları ve web sitesi takip edilerek bilgi edinilebilir. Ayrıca şarap hobisi ve güzelliklerini anlamak için güzel bir iki film işe yarar. En iyileri Sideways ve Bottle Shock belgesel olarak ise Somm ve Red Obsession

En kolayı youtube içerikleri, IWSA türkiye hesapları ve web sitesi takip edilerek bilgi edinilebilir. Ayrıca şarap hobisi ve güzelliklerini anlamak için güzel bir iki film işe yarar. En iyileri Sideways ve Bottle Shock belgesel olarak ise Somm ve Red Obsession
Teşekkürler. Belirttiğiniz kaynakları not aldım, inceleyeceğim. Sideways'i yıllar önce izlediğimi hatırlıyorum ve baya beğenmiştim. Çok eğlenceli filmdi, Paul Giamatti'nin karakteri Merlot'ya biraz ayıp ediyordu ama olsun. :D

Şarap ve kahve hobisi aslen burun eğitimi açısından ortaklaşıyor. Kahve sıcaklıktan dolayı volatil ve esansiyel asitlerden gelen aromaları büyük oranda kaybederken şarap doğru ısı ve şartlarda aromaları çok güzel dışarı vurur. Ben şarapta burnuma çok güvenirken kahvede aynı şekilde iddialı olamıyorum. İkisi de büyük keyif benim için.

Geri