• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şarap Tadım, Deneyim ve Tavsiyeleri

Tatlı şaraplar olarak; Küp Mistel, Porta Diverti Red(fiyat/performans), Thia Misket (yazın sıcaklarında soğuk soğuk), porto alvarez tawny sevdiklerim arasında.
Yemek yanında Kuzeybağ-Öküzgözü/kösetevek, terra-öküzgözü beğendiklerimden. Bozcaada'da da Çamlıbağ'da denediğim her şarabı beğenmiştim ilginç bir şekilde.

Şarap tadımına amatör bir başlangıç yapacak olsam yine ve yeniden diren collection serisi harika bir tercih olacaktır.
Tüm seriyi denemeniz size şarap zevkinizi keşfetmeniz için iyi bir temel olacaktır.
Ayrıca macera istemediğim zaman terra red blend tercih ederek kendimi güvene alırım zira meyvemsi, tatlı ve orta/düşük gövdeye sahip yormaz ve üzmez.
Peynir ve et benim için olmazsa olmazdır ayrıca.

Şunu söylemek isterim, şarap insanlık tarihi kadar eski bir ürün ve günümüz şartlarında deneyim anlamında sürdürülebilirliği ekonomik gücünüze bağlı. Eğer ben şarap içeyim keyfime bakayım diyorsanız ekonomik gücünüz ölçüsünde deneyebildiğinizi deneyin, hoşunuza gidenlerle ve benzerleriyle devam edin. Yok ben bunu tam bir paket halinde deneyimleyip detay öğreneyim istiyorsanız önceliğinizi biraz şarap tarihi okumasına vermenizi tavsiye ederim. Üzüm çeşitleri, toprak, su, fıçılar vs. gibi birçok detay bilgiye bu şekilde sahip olabilirsiniz. Marka tavsiye etmeyi doğru bulmuyorum. Onun yerine iyi bir şarabın çıkacağı toprağın en az 80-100 yıl üzüm vermesi gerekir prensibinden yola çıkarak bu tarz bölgelerde üretilen şaraplardan başlamanızı tavsiye edebilirim.

:) şarap konusu çok eski ve derin bir konu.. kahveden önce uzun süre şarap ile ilgilendim çünkü şarabın içine doğdum, üzüm yetiştirdim ve şarap yaptım hobi olarak.
Bu foruma sığabilecek bir konu değil gibi..

Genç şarap seviyorum garip şekilde herkesin köpek öldüren diye yaftaladığı çok şarap var güzel bulduğum.
Artık neredeyse hiç alkol içmiyorum. Ama sevdiğim türk olarak baba börtaçina vardır Avşa şarabı iyidir.

Yabancı olarak ise maddi gücün olursa ve benimde hem tat olarak hemde eşimle nişanlı iken Frankfurt nehri kenarında bolca zaman içtiğimiz Rocca Rubia Riserva Carignano del Sulcis önerebilirim.

Gördüğüm gibi takibe aldığım başlıklardan birisi oldu bu. Önerileri not ediyorum. Deneyimi çok az birisine, kolay ulaşılabilir cinsten tavsiyeler paylaşmak isteyen olursa duymak isterim.
Benim deneyimim de çok az ama şu ara f/p olarak İsabey Sevilen Kırmızı 2019 tüketiyorum. Pek yorumlayamam ama mora çalan hoş bir rengi var. Asidite orta. Alkol tadı baskın değil. Migros'ta 65 liraya satılıyor. Daha ucuza satılan Fiona, Beyzade, Biricik gibi şaraplardan keyif alamadım. Benim için şu an en ucuza içilebilecek şarap budur diyebilirim.

Benim deneyimim de çok az ama şu ara f/p olarak İsabey Sevilen Kırmızı 2019 tüketiyorum. Pek yorumlayamam ama mora çalan hoş bir rengi var. Asidite orta. Alkol tadı baskın değil. Migros'ta 65 liraya satılıyor. Daha ucuza satılan Fiona, Beyzade, Biricik gibi şaraplardan keyif alamadım. Benim için şu an en ucuza içilebilecek şarap budur diyebilirim.
Tam da ihtiyacım olan tarzda bir öneri, teşekkür ederim. Mutlaka deneyeceğim.

ucuz şarap arıyorsanız yalnızca carrefour'da satılan pamukkale'nin ürettiği sava şaraplarını deneyebilirsiniz. yazın blush'ı soğuk soğuk parkta iyi gidiyor :) diğer seçenekleri de fena değil ama iyi şaraplar deneyip damak geliştikçe yetersiz kalıyor.

Ben uzman değilim ancak değişik tadımlar sonucunda Porta diverti kırmızı 2016 ve 2017 Cabernet Sauvignon ve Merlot kupaj favorim, artık pek de f/p değil. Aynı bağın Ament Cabernet Sauvignon, Frank, petit verdot kupaj bence çok iyi, ama fiyatı uçtu.

yurtdışından aldıkları ödüllerle koltuklarımızı kabartan urla şarapçılık'ı tavsiye ediyorum ben. özellikle urla karası ve vourla serileri muhteşemin de ötesinde.

şarapta teruar'dan öte apelasyon da önemli, urla bu konuda da ciddi çalışmalar yapıyor.

yurtdışından aldıkları ödüllerle koltuklarımızı kabartan urla şarapçılık'ı tavsiye ediyorum ben. özellikle urla karası ve vourla serileri muhteşemin de ötesinde.

şarapta teruar'dan öte apelasyon da önemli, urla bu konuda da ciddi çalışmalar yapıyor.
ödüllere çok takılmamak lazım şarap yarışmalarında katılımcıların %70'i ödül alır. Şarabınız sorunsuz ise bronzunuz garantidir zaten, biraz iyiyse gümüş ve altına yürürsünüz. yarışmalar tamamen ticari konular. Urla şarapçılık iyi bir yatırım yaptı bu işi Türkiyede ciddiye alanların başında geliyor. Şaraplarının muhteşemliği konusunu tartışırım, kolay içilen her damağa uygun yuvarlanmış, yıllanmaya çok uygun olmayan şaraplar üretiyorlar. Fiyatlarını hak etmediğini düşünüyorum. Apelasyon konusu bana göre bu ülkeye uzak. Dünyada çok sıkı kurallarla işletiliyor bu iş, bizim üreticilerimiz ve ticari ilkelerimiz konusunda tereddütlerim var.

apelasyon öyle çok çok uzakta değil, ileriki dönemlerde bunun meyvesi gelecek. nasıl organik tarım yönetmeliği gereği organik üretim firmaları çok sıkı denetleniyorsa, yine global gap ile iyi tarım üretici firmalar denetleniyorsa apelasyonda da ulaşılamaz bir hedef, bir engel yok ülkemizde.

zeytinyağında da ilk coğrafi işaretli ürünler çıktığında üretici firmalar ilk defa zeytinyağı görmüş gibi bakıyorlardı şişelere :D bu işte böyle olacak, çünkü katma değer her zaman önemlidir. tabii siyasi yönetim anlayışı da bunda etkili.

Senfoni Kalecik Karası hem ucuz hem de inanılmaz tatlı bir şarap. Her denk geldiğimde 2 şişe alırım, gözüm kapalı öneriyorum.
Düşük asidite, yüksek tatlılık ama çok meyvemsi. Tam yazın soğuk soğuk içmelik. Ben de çok beğendim.

Porta diverti kırmızı 2016 ve 2017 Cabernet Sauvignon ve Merlot kupaj favorim.
Bunu da çok övmüşler ama içimi bana biraz zor geldi. çok hitap etmedi.

Geri