• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@NoDRaC hocam bu makine benim de radarımda.Tek düşüncem su akış deliklerinin az olması ve sadece ortada olması.Ama bu kadar özellikli bir makineye koymadılarsa vardır bir bildiklerimi diyorum.Çünkü moccamaster’a ek olarak satılan çok delikli aparatın incelemeleeini izledim ve su akıtan her deligin altinda çukur oluşuyor.Sizce sagedeki akış nasıl? Kenarların islanmama durumu var mı?

hiç kendinizi şu filtre olmaz diye kısıtlamayın sage'de hepsi oluyor. abaca ile yapıorm th-2 ile yaptım. Hario v60 filtresi zaten cafec öncesi kullanıyordum.

Rotamı hafiften moccamaster'a çevirmişken tekrar bu makine radarıma girdi şimdi bu yorumdan sonra.
Ben direkt cevirdim.İşin ilginci şuan turkiyede yurtdışından daha ucuz.Eğer 2.300 gibi bir fırsatı yakalasaydım ben de kaçırmazdım.Araştırmama göre memnun olmayan neredeyse yok gibi.Çok bilinmeyen birkaç özelliğine rastladim.
Belli bir miktar düşük demlemelerde damlama kilidi aktif olmuyor böylece direkt bardak koyabiliyorsunuz altına.
Birisi de altın moddayken koyulan su ağirligina göre akışı ayarlıyor yazmış ama buna inanamadım pek.Bunda tartı yoktur heralde

400 ve450 arasındaki fark sadece Cam hazne mi? 2300 nerede buldunuz?

Pour Over Demleme için satılan aparat elime geçti ara parçasını yaptırmayı düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlar özel mesaj yolu ile bana ulaşabilir. Normal satışı 50 dolar civarına geliyor. Bize maliyeti yaklaşık 150-200 tl arası olacak.

Bu cihaz ile çok iyi kahveler demlemeye başladım. Özellikle büyük demlemelerde (750 ml ve üzeri) V60 a yakın sonuçlar elde ediyorum. En önemli ipucu demleme yapmadan önce bir miktar fazla su koyup cihazı kahvesiz başlatıp blooming aşamasından sonra demlemeyi iptal etmek. Sonra kahve koyarak tekrar başlatmak bu sayede bütün sistemi ısıtmış oluyorsunuz.

Bu cihaz ile çok iyi kahveler demlemeye başladım. Özellikle büyük demlemelerde (750 ml ve üzeri) V60 a yakın sonuçlar elde ediyorum. En önemli ipucu demleme yapmadan önce bir miktar fazla su koyup cihazı kahvesiz başlatıp blooming aşamasından sonra demlemeyi iptal etmek. Sonra kahve koyarak tekrar başlatmak bu sayede bütün sistemi ısıtmış oluyorsunuz.
Merhaba,

Yeni aldığım bu makinayla ilgili olarak, demleme sıcaklığını 95 dereceye ayarlamış olsam da ufak demlemelerde (300 ml civarı) kahve ılık (58-60 derece) oluyor. Dediğiniz gibi demleme öncesi sadece su ile sistemi ısıtsam da çok az fark etti ve pek fayda etmedi. Büyük demlemelerde (600 ml üstü) ise kahve sıcaklığı 70 derece civarında oluyor. Bu normal midir, sizdeki kahve sıcaklıkları nasıl?

Ayrıca, büyük demlemelerde kullandığınız kahve/su oranı nedir?

Merhaba,

Yeni aldığım bu makinayla ilgili olarak, demleme sıcaklığını 95 dereceye ayarlamış olsam da ufak demlemelerde (300 ml civarı) kahve ılık (58-60 derece) oluyor. Dediğiniz gibi demleme öncesi sadece su ile sistemi ısıtsam da çok az fark etti ve pek fayda etmedi. Büyük demlemelerde (600 ml üstü) ise kahve sıcaklığı 70 derece civarında oluyor. Bu normal midir, sizdeki kahve sıcaklıkları nasıl?

Ayrıca, büyük demlemelerde kullandığınız kahve/su oranı nedir?

Bu cihazı ilk aldığımda tam bir hayal kırıklığı yaşamıştım şu an için inanılmaz keyif alıyorum.

1:16 oran kullanıyorum. Genellikle 60 gr kahve 1 litre su kullanıyorum. Depoya 1.2 lt su koyuyorum. Kağıdı yerleştirip kahve koymadan makineyi çalıştırıyorum, blooming biter bitmez demlemeyi iptal ediyorum. Yaklaşık 200 ml su ile cihaz ve tüm sistem ısınıyor ve filtre kağıdı yıkanıyor. Hemen kahveyi ekleyip demlemeyi başlatıyorum. Rutinim bu şekilde oldu. Ve çok keyifli kahveler çıkıyor.

Bu cihazı alma nedenim yüksek hacimli demlemeler içindi o yüzden küçük demlemeler pek yapmadım. Ama anlattığım yöntemi ile küçük demlemeler yapabilirsiniz. Bu arada cihaz depoya konan suya göre blooming miktarı ayarlıyor. Depoda ki kaç ml suya ne kadar blooming suyu kullanıyor incelemedim.

1 ve 1.2 lt ye 200 ml blooming suyu kullanıyor.

Bu cihazı ilk aldığımda tam bir hayal kırıklığı yaşamıştım şu an için inanılmaz keyif alıyorum.

1:16 oran kullanıyorum. Genellikle 60 gr kahve 1 litre su kullanıyorum. Depoya 1.2 lt su koyuyorum. Kağıdı yerleştirip kahve koymadan makineyi çalıştırıyorum, blooming biter bitmez demlemeyi iptal ediyorum. Yaklaşık 200 ml su ile cihaz ve tüm sistem ısınıyor ve filtre kağıdı yıkanıyor. Hemen kahveyi ekleyip demlemeyi başlatıyorum. Rutinim bu şekilde oldu. Ve çok keyifli kahveler çıkıyor.

Bu cihazı alma nedenim yüksek hacimli demlemeler içindi o yüzden küçük demlemeler pek yapmadım. Ama anlattığım yöntemi ile küçük demlemeler yapabilirsiniz. Bu arada cihaz depoya konan suya göre blooming miktarı ayarlıyor. Depoda ki kaç ml suya ne kadar blooming suyu kullanıyor incelemedim.

1 ve 1.2 lt ye 200 ml blooming suyu kullanıyor.
1 ay daha geçmiş acaba son durum nasıl bi gelişme bi yenilik var mı acaba? Nasıl gidiyor cihazla demlemeler? Afiyet olsun

1 ay daha geçmiş acaba son durum nasıl bi gelişme bi yenilik var mı acaba? Nasıl gidiyor cihazla demlemeler? Afiyet olsun

Cihaz büyük miktarlarda(600ml üstü) demlemelerde çok başarılı. V60 dan bir farkı yok. Küçük miktarlarda (500ml altı) demleme yapmıyorum. Ama çevremde alan arkadaşlardan duyduğum başarılı olmadığı yönünde.

Onun dışında cihazın ayarları demlemelerde sonuç veriyor. Mesela overextract olan bir kahveyi bir sonraki demlemede sıcaklığı düşürdüğümde tadı hemen değişiyor. Yani v60 gibi ayarlamaya yapabiliyorsunuz.

Daha önce ki mesajlarımda bahsettiğim demlemeyi başlatıp blooming aşamasında kapatıp ısıtma yaparsanız başarısı çok artıyor.

@Skull Fist Biri yurtdışı diğeri yerli mağaza fiyatı sanırım.

12:13 de fiyatı. 10 gündür böyle
Ekli dosyayı görüntüle 11350

12:30 da kredi kartı masaya konulur almaya hazırlanılır.
Ekli dosyayı görüntüle 11351

Jeff Bezos'a 1 Merkel'e 2 @tunca'ya 3

Almaya niyetlendiğiniz Amazon İthalat ürünü, fiyatı artan ise yerli satıcının ürünü.. Amazon İthalat stoğu bittiği için yurtiçi firmanın ilanını görebiliyorsunuz. Bir süre sonra tekrar satışa çıkartma olasılığı var, bence bir süre takipte kalın

selam arkadaslar.
uzun arastirmalarim sonucunda Sage sdc450 makinamı bugun aldım.
Evde kahve meraklısı sadece benim,o yüzden tek kisilik bir demlemede(300ml) en iyi ayar nedir(kahve - su miktarı ve orta sertlik)Hangi kagit filtreyi önerirsiniz?
kahve öğütmek icin Wilfa SVART almayı planlıyorum,ne dersiniz?.Su an elimde bicakli öğütücü var.
ilk denemem hayal kirikligi oldu..
cevaplar icin şimdiden tesekurler

Evde kahve meraklısı sadece benim,o yüzden tek kisilik bir demlemede(300ml) en iyi ayar nedi
Tek kişilik demlemelerde çok verimli değil maalesef. Demlemelerimde biraz fazla su kullanıp makineyi kahve koymadan çalıştırıyorum blooming sonrası demlemeyi iptal ediyorum. Bu sayede filtreyi ıslatmış makineyi ısıtmış oluyorum. Sonra kahveyi ekleyip asıl demlemeyi gerçekleştiriyorum.

Tek kişilik demlemelerde çok verimli değil maalesef. Demlemelerimde biraz fazla su kullanıp makineyi kahve koymadan çalıştırıyorum blooming sonrası demlemeyi iptal ediyorum. Bu sayede filtreyi ıslatmış makineyi ısıtmış oluyorum. Sonra kahveyi ekleyip asıl demlemeyi gerçekleştiriyorum.
filtreyi neden dışarda ıslatmıyorsunuz?

filtreyi neden dışarda ıslatmıyorsunuz?
Tercih meselesi ben bu yöntem ile suyun akacağı makine içindeki boruları, demleme ünitesini filtre kağıdını ve demliği ısıtmış oluyorum ve çok pratik geliyor. 60 gr kahve 1 lt su ile demleme yapacaksam 1200ml su koyuyorum. Blooming aşamasında 600ml ve üst demlemelerde gaklaşık 200ml su kullanıyor.

Benim de bugün elime geçti makine. Henüz deneyimleyemedim ancak menüyü bir iki kurcaladım ve birkaç soru oluştu kafamda. Elinde olanlar aydınlatabilir mi acaba :)

1) Su filtresini kullanmak şart mı? Çeşmeden değil hazır su kullanıyoruz sonuçta o yüzden emin olamadım. Kullanma kılavuzunda filtreli çalışmaya göre tasarlandı yoksa cihaz hasar görebilir yazıyor ama bu durum çeşme suyuna istinaden yazılmış gibime geldi :)
2) Eğer şart değilse filtrenin ömrü geçse bile su haznesinin içinde kalsa olur mu yoksa çıkarmak mı lazım? Haznenin üzerindeki hacim göstergeleri filtre içindeykenki haline göre kalibre çünkü anladığım kadarıyla ve bu göstergeleri kullanmak isterim su ölçmek yerine.
3) Mybrew seçeneğindeki bloom volume ve flow rate ayarları kademe olarak verilmiş o yüzden ne ifade ediyor net değil sanki. Bloom volume u 2 kademe seçersek mesela toplam su hacminin %20si mi ya da tahmini kahve miktarının 2 katı mı yoksa bambaşka birşey mi nedir bu sageciğim :) Flow rate de aynı şekilde. Kılavuzda bununla alakalı bir bilgi mevcut değil. Bu seçeneklerde öneriniz nedir?
4) Cihaz için önerdiğiniz kireç çözücü var mıdır ve ne kadar sürede bir kullanılmalıdır?
5) Gold modu için kılavuzda 1 veya 1.2 lt için gibi bir ibare var. daha düşük volümler için kullanılmamalı mı acaba? Yoksa mybrew modundan sapmamalı mı?
6) Ben neden bu kadar soru soruyorum :)

Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplar için :)

Geri