• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim de bugün elime geçti makine. Henüz deneyimleyemedim ancak menüyü bir iki kurcaladım ve birkaç soru oluştu kafamda. Elinde olanlar aydınlatabilir mi acaba :)

1) Su filtresini kullanmak şart mı? Çeşmeden değil hazır su kullanıyoruz sonuçta o yüzden emin olamadım. Kullanma kılavuzunda filtreli çalışmaya göre tasarlandı yoksa cihaz hasar görebilir yazıyor ama bu durum çeşme suyuna istinaden yazılmış gibime geldi :)
2) Eğer şart değilse filtrenin ömrü geçse bile su haznesinin içinde kalsa olur mu yoksa çıkarmak mı lazım? Haznenin üzerindeki hacim göstergeleri filtre içindeykenki haline göre kalibre çünkü anladığım kadarıyla ve bu göstergeleri kullanmak isterim su ölçmek yerine.
3) Mybrew seçeneğindeki bloom volume ve flow rate ayarları kademe olarak verilmiş o yüzden ne ifade ediyor net değil sanki. Bloom volume u 2 kademe seçersek mesela toplam su hacminin %20si mi ya da tahmini kahve miktarının 2 katı mı yoksa bambaşka birşey mi nedir bu sageciğim :) Flow rate de aynı şekilde. Kılavuzda bununla alakalı bir bilgi mevcut değil. Bu seçeneklerde öneriniz nedir?
4) Cihaz için önerdiğiniz kireç çözücü var mıdır ve ne kadar sürede bir kullanılmalıdır?
5) Gold modu için kılavuzda 1 veya 1.2 lt için gibi bir ibare var. daha düşük volümler için kullanılmamalı mı acaba? Yoksa mybrew modundan sapmamalı mı?
6) Ben neden bu kadar soru soruyorum :)

Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplar için :)
güzel sorular. Bu günlerde gözüm bu makinede.

1 Su filtresi kullanmak şart değil bir yıldır cihaza sahibim neredeyse her sabah 1lt civarı demleme yapıyorum su filtresini hiç kullanmadım
2 İçinde tutmayın filtrelerde bir süre sonra bakteri üremesi olabilir. Peak filtreleri mesela 2 ay öneriliyor
3 Koyulan su miktarına göre değişiyor. Kendiniz tecrübe etmeniz lazım. Örnek vermek gerekirse ben 50 gr kahve 800ml su kullanıyorum. Ama hazneye 1 lt su koyuyorum kahveyi koymadan makineyi çalıştırıyorum blooming fazında 200ml su geçiyor. Tüm cihaz ısınıyor ve filtre kağıdı ıslanmış oluyor. Sonra kahveyi ekleyip kalan 800ml su ile demlemeyi yapıyorum.
4 Kireç çözücü ihtiyacım olmadı o üyüzden araştırmadım kullanacak olursam sitrik asit deneyebilirim. Sitrik asit limon tuzu.
5 Hangi modda kullanırsanız kullanın küçük demlemeler pour over kadar perfornmans vermeyecektir.
6 Sormadan öğrenemezsiniz :)

Ben de aldım makineden ama nöbetlerden kurcalamaya bile fırsatım olmadı 1.2 L gold demleyip termosa koyup gidiyorum. İkram ettiğim arkadaşlar yeni kahve mi aldın demeye başladılar sageden haberleri yok. Açıkcası biraz mutlu etti acaba çok mu yükseğe çıktım diye düşünüyordum fiyat açısından. Ben de aynı kahvelerde daha iyi extraction yakaladığını düşünüyorum standart kahve makinelerine göre. Çünkü JX-Proda 33 34 ile öğüttüğüm kahve philipste bariz ekşi tatlar çıkarırken sagede gayet dengeli ekşilikten uzak bardaklar çıkarıyor. Daha ince öğütümlere inmeyi planlıyorum gelecekte

Uzun zamandır gözüm üstündeydi, dünkü indirimde satın aldım. Ama iki şüphe vardı içimde. Birincisi stok durumu ikincisi bir hata mı var fiyatlandırmada diye. ama tüm sageler indirimdeydi ürün bazlı değil marka bazlı hatalı indirim zor :) Aldım bir adet. Bugün firmayı aradım ve stoklu olduğunu belirttiler. Tam size bunu yazmaya geldim ki baktım indirim bitmiş :( Gelişmeleri size aktaracağım.

Aynı gün kargoya verildi bugün teslim aldım ilk demlememi yapıyorum. Sıkıntısız bir süreçti. Yanında ekstra tek demlemelik hazır filtre kahve ve 250 grm öğütülmüş kahve yollamışlar. Sonuç itibariyle www.kahve.com 10 üzerinden 10. teşekkür ediyorum kendilerine.

Son düzenleme:
Paylaşım için teşekkürler, takip ettiğim bir üründü. Sayenizde aldım. Ekstra olarak 50 lira da indirim kodu var ama şuan eski fiyata dönmüş.
Almak isteyenlere duyurulur 2596 TLye düşmüş termoslu modeli. Vay arkadaş bin lira içerdeyiz :D

Dünkü fiyatı görmüştüm süper bir indirimle almışsınız , güle güle kullanın. Bende çok önceden BDC600 modeli var, eskimiyor ki Moccamaster alsam diye aklımdan geçiriyorum ama dün önceki yorumlarda Suat Hocam ın bahsettiği V60 aparatı ile beraber çok iyi bir cihaza sahip olmuşsunuz. Hayırlı olsun.

Merhaba bende sdc450 modelini satın aldım. Maalesef indirim bulamadığımdan yüksek fiyattan almak durumunda kaldım ama sağlık olsun. Sayın @NoDRaC bu cihaz İçin bahsettiğiniz aparattan temin etme şansınız var mı? Yada muadil başka bir parça kullanılabiliyor mu? Genelde 2 veya 3 kişilik demlemeler yaptığım İçin kalita da kullanmak istiyorum. Saygılar

Merhaba bende sdc450 modelini satın aldım. Maalesef indirim bulamadığımdan yüksek fiyattan almak durumunda kaldım ama sağlık olsun. Sayın @NoDRaC bu cihaz İçin bahsettiğiniz aparattan temin etme şansınız var mı? Yada muadil başka bir parça kullanılabiliyor mu? Genelde 2 veya 3 kişilik demlemeler yaptığım İçin kalita da kullanmak istiyorum. Saygılar

1 Su filtresi kullanmak şart değil bir yıldır cihaza sahibim neredeyse her sabah 1lt civarı demleme yapıyorum su filtresini hiç kullanmadım
2 İçinde tutmayın filtrelerde bir süre sonra bakteri üremesi olabilir. Peak filtreleri mesela 2 ay öneriliyor
3 Koyulan su miktarına göre değişiyor. Kendiniz tecrübe etmeniz lazım. Örnek vermek gerekirse ben 50 gr kahve 800ml su kullanıyorum. Ama hazneye 1 lt su koyuyorum kahveyi koymadan makineyi çalıştırıyorum blooming fazında 200ml su geçiyor. Tüm cihaz ısınıyor ve filtre kağıdı ıslanmış oluyor. Sonra kahveyi ekleyip kalan 800ml su ile demlemeyi yapıyorum.
4 Kireç çözücü ihtiyacım olmadı o üyüzden araştırmadım kullanacak olursam sitrik asit deneyebilirim. Sitrik asit limon tuzu.
5 Hangi modda kullanırsanız kullanın küçük demlemeler pour over kadar perfornmans vermeyecektir.
6 Sormadan öğrenemezsiniz :)
selam, filtre ne kullanıyorsunuz acaba 1 litrelik demelemeler için? Birde comandante de öğütüyorsan kaç click de acaba?

selam, filtre ne kullanıyorsunuz acaba 1 litrelik demelemeler için? Birde comandante de öğütüyorsan kaç click de acaba?
Filtre kullanmıyorum çeşme suyunu peak filtre ile süzüyorum. Hazır su olarak buzdağı kullanabilirsiniz.

Bu arada ispanyada bir çok kahve dükkanında batch brew olarak sage kullanılıyor. Nomad ve Satan Coffee bunlardan biri.

Filtre kullanmıyorum çeşme suyunu peak filtre ile süzüyorum. Hazır su olarak buzdağı kullanabilirsiniz.

Bu arada ispanyada bir çok kahve dükkanında batch brew olarak sage kullanılıyor. Nomad ve Satan Coffee bunlardan biri.
Yanlış anlaşıldım sanırım. Kağıt filtre olarak ne kullanıyorsunuz demek istedim. Birde comndante öğütüm click inizi merak ettim. Cihazı yeni aldım da annem için. Ona bir demleme tutturmaya çalışıyorum. Şu ana kadar cafeo x4 beyaz filtrede denedim. Comandante red clıx 50 ve 55 iki demleme yaptım sonuçlar çok acı çıktı. Suyum buzdağıydı. 1000 e 67 gram yaptım. 300ml de ön ısıtma yaptım. Sanırım daha kalın öğütmem gerekiyor ama benim gördüğüm kalınlık iyi gibiydi. ( önceki moccamaster deneyimlerime göre). Bu yüzden kullandığınız filtreyi ve öğütüm ayarınızı merak ettim.

Yanlış anlaşıldım sanırım. Kağıt filtre olarak ne kullanıyorsunuz demek istedim. Birde comndante öğütüm click inizi merak ettim. Cihazı yeni aldım da annem için. Ona bir demleme tutturmaya çalışıyorum. Şu ana kadar cafeo x4 beyaz filtrede denedim. Comandante red clıx 50 ve 55 iki demleme yaptım sonuçlar çok acı çıktı. Suyum buzdağıydı. 1000 e 67 gram yaptım. 300ml de ön ısıtma yaptım. Sanırım daha kalın öğütmem gerekiyor ama benim gördüğüm kalınlık iyi gibiydi. ( önceki moccamaster deneyimlerime göre). Bu yüzden kullandığınız filtreyi ve öğütüm ayarınızı merak ettim.

Sıcaklık olarak hangi değeri girdiniz?
67 gr değil 60 gr kullanın.
Kullandığınız kahveyi yazabilir misiniz?

Kağıt filtre olarak en güzel sonucu moccamaster'ın filtreleri ile almıştım ama çok pahalı. Tchibo kullanıyorum fiyat/performans olarak Moccamaster'dan daha başarılı. Comandante ile hiç öğütmedim o yüzden bir öneride bulunamam ama Moccamaster için kullandığınız ayar yeterli olacaktır. 50-55 Ayarları yeterli görünüyor.

Sıcaklık olarak hangi değeri girdiniz?
67 gr değil 60 gr kullanın.
Kullandığınız kahveyi yazabilir misiniz?

Kağıt filtre olarak en güzel sonucu moccamaster'ın filtreleri ile almıştım ama çok pahalı. Tchibo kullanıyorum fiyat/performans olarak Moccamaster'dan daha başarılı. Comandante ile hiç öğütmedim o yüzden bir öneride bulunamam ama Moccamaster için kullandığınız ayar yeterli olacaktır. 50-55 Ayarları yeterli görünüyor.
Normalde makine demlemelerinde 1 e 15 kullanirdim dediginiz gibi birde 16 denim. Bende moccamaster filtresi siparis ettim hali hazirda. Siz farkli bisi onerseydiniz iptal edip ondan soyliyecektim. Sicaklik olarak 93 denedim belki 92 yada 91 de denenebilir. Makineyi yeni taniyorum. Her ekipman/makine kendine gore farkli. O yuzden ayni ekipmanda deneyimi olan birine sormak istedim. Paylastiginiz icin tesekkurler🙏🏻

Normalde makine demlemelerinde 1 e 15 kullanirdim dediginiz gibi birde 16 denim. Bende moccamaster filtresi siparis ettim hali hazirda. Siz farkli bisi onerseydiniz iptal edip ondan soyliyecektim. Sicaklik olarak 93 denedim belki 92 yada 91 de denenebilir. Makineyi yeni taniyorum. Her ekipman/makine kendine gore farkli. O yuzden ayni ekipmanda deneyimi olan birine sormak istedim. Paylastiginiz icin tesekkurler🙏🏻

Ben 94 derece kullanıyorum.

Abaca Trapezoid filtrelerin işlemleri bitiyor yakında. Bu filtreleri No4 kağıt filtre kullanan tüm makinelerde ve Clever - Bonavita gibi immersion dripper'larda kullanabilirsiniz. Dramatik şekilde değişiyor sonuçlar. :)

Abaca Trapezoid filtrelerin işlemleri bitiyor yakında. Bu filtreleri No4 kağıt filtre kullanan tüm makinelerde ve Clever - Bonavita gibi immersion dripper'larda kullanabilirsiniz. Dramatik şekilde değişiyor sonuçlar. :)
Cafec isin cozumu olabilir😁 bende kalita da mi denesem diyordum. Ama cafec eger koniklerinin kalitesinde bisi yaparsa vazgecilmezim olur.

Geri