Beytbaba
Barista
- İsim
- Beytullah babacan
Daha fazla
- İsim
- Beytullah babacan
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- hatay
güzel sorular. Bu günlerde gözüm bu makinede.Benim de bugün elime geçti makine. Henüz deneyimleyemedim ancak menüyü bir iki kurcaladım ve birkaç soru oluştu kafamda. Elinde olanlar aydınlatabilir mi acaba
1) Su filtresini kullanmak şart mı? Çeşmeden değil hazır su kullanıyoruz sonuçta o yüzden emin olamadım. Kullanma kılavuzunda filtreli çalışmaya göre tasarlandı yoksa cihaz hasar görebilir yazıyor ama bu durum çeşme suyuna istinaden yazılmış gibime geldi
2) Eğer şart değilse filtrenin ömrü geçse bile su haznesinin içinde kalsa olur mu yoksa çıkarmak mı lazım? Haznenin üzerindeki hacim göstergeleri filtre içindeykenki haline göre kalibre çünkü anladığım kadarıyla ve bu göstergeleri kullanmak isterim su ölçmek yerine.
3) Mybrew seçeneğindeki bloom volume ve flow rate ayarları kademe olarak verilmiş o yüzden ne ifade ediyor net değil sanki. Bloom volume u 2 kademe seçersek mesela toplam su hacminin %20si mi ya da tahmini kahve miktarının 2 katı mı yoksa bambaşka birşey mi nedir bu sageciğimFlow rate de aynı şekilde. Kılavuzda bununla alakalı bir bilgi mevcut değil. Bu seçeneklerde öneriniz nedir?
4) Cihaz için önerdiğiniz kireç çözücü var mıdır ve ne kadar sürede bir kullanılmalıdır?
5) Gold modu için kılavuzda 1 veya 1.2 lt için gibi bir ibare var. daha düşük volümler için kullanılmamalı mı acaba? Yoksa mybrew modundan sapmamalı mı?
6) Ben neden bu kadar soru soruyorum
Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplar için![]()