• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Düşük miktarlı demlemelerde, yanılmıyorsam 450 ml. hacme kadar altta karaf olmasada otomatik akış gerçekleşiyor, aklıma geldikçe yine paylaşırım.

güzel bir başlık. Evdeki en sevdiğim makinem. Alanlara şimdiden hayırlı olsun. ben Abaca filtreyi düzelterek sığdırıyorum çok güzel 2 dir kahveler demledim akış hızı en düşük bloom 35 sn 93 derece ısı. :) My brew modum bu şekilde şu an

1605265854487.png

2 farklı kullanım şekli flat bottomda kalite filtresini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Semi Conical'da v60 filtreler rahatça oluyor.

Enplus da güzel bir indirim var. Bu mu yoksa moccamaster mı ikilemdeyim.

V60 ı benden iyi yapan bir makine arıyorum fiyatına da takılmıyorum. Harcadığım emeğe göre yeterli tat alamıyorum maalesef bir comandante ve makinayla bu işi çözme niyetim var

V60 ı benden iyi yapan bir makine arıyorum fiyatına da takılmıyorum. Harcadığım emeğe göre yeterli tat alamıyorum maalesef bir comandante ve makinayla bu işi çözme niyetim var
Merhaba şahsen moccamaster kullanıyorum ve memnunum ama siz sage olan ürünü almaya karar verirseniz kendi sitesinden değilde gittigidiyor daki enplusun kendi mağazasından almak daha mantıklı. Kendi sistesine göre vade farksız taksit imkani fazla birde ürünü alana bir değirmen hediye veriyor değirmen piyasada 400-500 arası galiba. Commandante varda satarsınız hediye olanı 😁

Yazdıktan sonra gördüm kendi sitesinde de hediye makine varmış. Taksit avantajı kaldı elde😁

Bende moccamaster kullanıyorum retro görüntüsü ve çok iyi kahveler çıkarmasından dolayi çok memnunum ama daha çok özellik açısından sage tercih edilebilir yakın zamanda @NoDRaC aldı sanırım açıkcasi tecrübelerini merak ediyorum

Sageyi uzun araştırmalar sonrası satın aldım. Gelir gelmez Rossmandan filtre kağıdı aldım fakat ilk denemeler ciddi hayal kırıklığı oldu hem baskın kremamsı tad hemde kahvelerin sulu olması nedeni ile. Sonrasında tchibo marka filtre kağıdı satın aldım. Rossmanda satılanlara göre daha ince bir kağıt onunla yaptığım denemelerde kremamsı tad azalmak ile birlikte devam ediyordu. Sonra anlamadığım bir şekilde bu tad ortadan kayboldu ve kahvenin tadı ortaya çıkmaya başladı. Sanırım bir süre sonra dahada iyi olacak. V60 kadar net olmasada oldukça aromatik tatlar ortaya çıkarıyor. Manuel demleme de blooming süre ayarı yapabiliyorsunuz ama akışı yavaş - normal - hızlı gibi seçeneklerden seçiyorsunuz. Hani şu kadar süre şu kadar aksın gibi bir şeçenek yok. Demleme sonrası hafif ortası çökük yanları yüksek bir posa görüntüsü oluşuyor.

Performansına gelecek olursak çok da hayal ettiğim kadar işleri kolaylaştırmadı yine kahveyi tart öğüt suyu ölç koy vs vakit alıyor. Sanırım bana göre olan cihaz kahvesini tartıp öğütüp suyunuda ona göre ayarlaması gerekecek :)

Sageyi uzun araştırmalar sonrası satın aldım. Gelir gelmez Rossmandan filtre kağıdı aldım fakat ilk denemeler ciddi hayal kırıklığı oldu hem baskın kremamsı tad hemde kahvelerin sulu olması nedeni ile. Sonrasında tchibo marka filtre kağıdı satın aldım. Rossmanda satılanlara göre daha ince bir kağıt onunla yaptığım denemelerde kremamsı tad azalmak ile birlikte devam ediyordu. Sonra anlamadığım bir şekilde bu tad ortadan kayboldu ve kahvenin tadı ortaya çıkmaya başladı. Sanırım bir süre sonra dahada iyi olacak. V60 kadar net olmasada oldukça aromatik tatlar ortaya çıkarıyor. Manuel demleme de blooming süre ayarı yapabiliyorsunuz ama akışı yavaş - normal - hızlı gibi seçeneklerden seçiyorsunuz. Hani şu kadar süre şu kadar aksın gibi bir şeçenek yok. Demleme sonrası hafif ortası çökük yanları yüksek bir posa görüntüsü oluşuyor.

Performansına gelecek olursak çok da hayal ettiğim kadar işleri kolaylaştırmadı yine kahveyi tart öğüt suyu ölç koy vs vakit alıyor. Sanırım bana göre olan cihaz kahvesini tartıp öğütüp suyunuda ona göre ayarlaması gerekecek :)
kahvenin kalitesini boş ver de şu sabahları zamanlayıcılı çalıştırmayı anlat🤪🤪😁

umduğunuzu bulamamanıza üzüldüm :(

kahvenin kalitesini boş ver de şu sabahları zamanlayıcılı çalıştırmayı anlat🤪🤪😁

umduğunuzu bulamamanıza üzüldüm :(

Makineden beklediğim verimi alamadığım için o konuya hiç eğilmedim. Bu kadar övülen bir cihaz daha iyi kahve vermeli. Ama cihaz o fonksiyonu kolayca yerine getirir. Yanlız 2020 yılında neden bu cihazları ufak bir pil koymazlar anlamıyorum. Cihazı elektrikten çekip tekrar taktığınızda saat ve ayarlar sıfırlanıyor çok saçma.

Gelir gelmez Rossmandan filtre kağıdı aldım fakat ilk denemeler ciddi hayal kırıklığı oldu hem baskın kremamsı tad hemde kahvelerin sulu olması nedeni ile. Sonrasında tchibo marka filtre kağıdı satın aldım. Rossmanda satılanlara göre daha ince bir kağıt onunla yaptığım denemelerde kremamsı tad azalmak ile birlikte devam ediyordu
Suat hocam birde Moccamaster'ın filtrelerini mi deneseniz ? Hem Moccamaster hem de Bonavita immersion kullanımında tat ve kahve yatağı açısından memnunum.

Son düzenleme:
Şaşırdım, arkadaşımın kullandığı ve beni de hayran bırakan moccamaster kalitesinde bir cihaz olmasını beklerdim, ancak adını doğru koymalıyım sahip olduğunuz ekipman ve farklı tip kahve demleme yöntemlerinden gelen deneyiminize dayanarak (ve muhtemelen yaşınızın benden genç olmasına) bana göre daha gelişmiş bir damak tadına sahip olduğunuza inanıyorum. Arkadaşım ilk yanında gelen moccamaster filtre kağıdı ile, şimdi de melitta gourmet filtre kağıdı kullanıyor. Kişisel olarak moccamaster filtre kağıdını daha çok beğendim, bence o makineye bu 2 markadan birini denemeyi düşünebilirsiniz.

Homend 5001 Coffeebreak Filtre Kahve Makinası kullanıyorum, 3 yılı geçti hala sağlam sayılır. Satışı bitmiş herhalde şuan piyasada ancak letgoda bulunur herhalde. Sadece zamanlayıcı olsun isteyen varsa tavsiye ederim. Tabii prizden çekip takınca saat sıfırlanıyor. Metal demlikli olan mevcut. Akış hızını düşürmek içinde demliği biraz geriye çekiyorum mekanizmayı daha az açtığından daha yavaş akış elde edebiliyorum. Diğer makinalarda da bu şekilde akışı düşürebilirsiniz. Tabii bir Sage olamaz :D

Filtre konusunda da bu zamana kadar beni üzmeyen tek filtre Tchibonunkiler oldu ama şuanda piyasada azaldı gibi, migroslarda da tükenmiş. Yakında zam gelir büyük ihtimalle.

Demleme sonrası hafif ortası çökük yanları yüksek bir posa görüntüsü oluşuyor.

Moccamaster'da da az miktarda kahve yapıldığında benzer bir görüntü oluşuyor. 250-300 ml. ile demleme yaptığınızda, manuel ajitasyon yapmadıkça düz bir kahve yatağı görünümü görmek neredeyse imkansız. (2500 liraya filtre kahve makinesi alınca da insanın ajitasyonla çok uğraşası gelmiyor tabii.) Aynen bahsettiğiniz gibi ortası göçük bir görüntü oluşuyor. Ancak tat açısından bu çok olumsuz bir durum yaratmıyor diye düşünüyorum.

Su hacmini artırarak denediniz mi? Örneğin 400 ml veya daha fazla suyla kahve yapıldığında daha düzgün bir kahve yatağı görünümü oluşmaya başlıyor.

Bir de kahve su oranı standart %6 öneriliyor oran olarak genelde Moccamaster'da. Sage'de durum nasıl bilmiyorum.

2300Tl mal oldu kupon ile. 9 taksit aldım.

@cagatay1903 moccamaster taş gibi bir cihaz. Ama Sagenin istediğiniz gibi tarif uygulayabilmesi, hatta alırsanız aparat yardımı ile kalita, V60 gibi cihazları takabilmeniz nedeni ile tercih ettim. Birde asıl neden zaman ayarlı çalışabilmesi. Gece kahvemi koyup sabah kalktığımda hazır olmuş olacak. Ben sadece termosa koyup işime gidicem. Bu bana en az 10 dk kazandıracak :). Her sabah kendime ve eşime 1 er Espresso ve ikimizin termosları için filtre kahve hazırlıyorum.
Hayırlı olsun. Geceden kahveyi öğütmek sabaha bayatlatmaz mi ? Yoksa çok da önemli değil mi?

Ben moccamasterda ilk 45 saniye dripper kaldırıp bekliyorum aşağı su akışı olmuyor o ara tahta kaşıkla karıştırıp 45 saniye de dripper yerleştiriyorum. Sonlara doğru su akışı bitmek üzere olduğunda tekrar kaşıkla hafif karıştırıp düz yatak elde ediyorum

Ben moccamasterda ilk 45 saniye dripper kaldırıp bekliyorum aşağı su akışı olmuyor o ara tahta kaşıkla karıştırıp 45 saniye de dripper yerleştiriyorum. Sonlara doğru su akışı bitmek üzere olduğunda tekrar kaşıkla hafif karıştırıp düz yatak elde ediyorum
Ben de aynı yöntemi kullanıyorum (y)

17 Aralık 2020 Güncellemesi:

Cihazı kullanmaya başlayalı yaklaşık bir ay oldu. Beni başta hayal kırıklığına uğratan dilde ki krem sürülmüş hissi neredeyse bitti. Kahveler oldukça keyifli olmaya başladı. İlk aldığımda hayal kırıklığına uğramamın muhtemel sebepleri; acele ile 10 tl ye aldığım filtre kağıtları oldukça kalın bir filtre kağıdı bütün aromatik yağları tutuyor, diğer bir sebep ise bir süre kullanımda sonra cihazın kendine geliyor olması üçüncü ve en önemli sebep yüksek hacimli ve demlediğim kahvenin bekleyeceğini düşündüğüm için kıyabildiğim çekirdekler kullanmam :)

Moccamaster kullanmadığım için birebir karşılaştırma şansım yok maalesef. Elimde ki manuel demleme cihazları kadar olmasa da oldukça keyifli ve aromatik kahveler demleyebiliyorum. Sabahları beni oldukça kurtaran bir cihaz oldu.

Hoffman bile kaç senedir kullandığını belirtmiş.O kadar özellikli ve onaylı bir makinenin kötu kahve çıkarma ihtimali yok.Manuel demleme gibi değil dersiniz tamam ama kremsi vs gibi kahveler bence de çıkarmaz.

Geri