Varken doğru gösteriyor. Su filtresi yaklaşık 50cl yer kaplıyor.Bu makineyi su filtresiz kullanan var mı? O şekilde kullanınca haznede bir miktar su kalıyor, bir de hazne göstergesi içinde filtre varken mi doğru gösteriyor yokken mi?
Çok teşekkürler. Peki filtre yokken dipte 30-40 ml su kalması durumu sizde de oluyor mu?Varken doğru gösteriyor. Su filtresi yaklaşık 50cl yer kaplıyor.
30/500 demleteceksen eğer suyu 450ye kadar koysan yeterli
Bende olmuyorÇ
Çok teşekkürler. Peki filtre yokken dipte 30-40 ml su kalması durumu sizde de oluyor mu?
Cihazı 2. el aldığım için içinden su sertliğini ölçen kağıt çıkmadı. İnternette benzer işi gören ürünler var ama fiyatları pahalı biraz. Makul fiyatta bir ürün var mı bildiğiniz?
Enplus.com da 16.000 TL....4 taksitEditlemek istiyorum arkadaşlar mesajımı son mesaj olarak atarsam daha iyi olabilir : Enplus daha düşük fiyata satıyor.
16.000 TL https://www.enplus.com.tr/sage-sdc450-bss/a-kahve-makinesi-14797
Hocam SDC450'de sadece tek kişiliklerde mi problem var mı acaba bilginiz var mı?Enplus.com da 16.000 TL....4 taksit
Amazon Enplus da 18.000 TL...9 taksit
Ben birkaç gündür demliyorum 25-30 gr, gayet güzel. Hem sıcak hemde pratik. Ofiste Otomatik espresso makinasını kullanmaz olduk.Hocam SDC450'de sadece tek kişiliklerde mi problem var mı acaba bilginiz var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 24097
Bu gün geldi kendisi, ilk denemeyi normal yaptım fakat sonradan eşim kahve isteyince tek bardak için şöyle bir setup kurmak geldi aklıma. Kahve kafein kültür bombe de frutaydı. Su duş başlığından biraz basınçlı geliyor ve bu sebeple arada etrafa sıçrattı dripperdaki suları. 94 derecede yaptım demlemeyi ve güzel bir bardak çıktı. Sadece biraz soğuktu normale göre. Aslında tam içilecek sıcaklıktaydı sevdik. Bu arada pour over aparatı yok, alttık gayet güzel tuttu. Ön demleme esnasında akışı kapattığı için makine biraz yamultuyor dripperi ama problem olmadı. Tek bardak için deneyeceklere tavsiyem belki sıcaklığı biraz daha arttırabilirler ve en yavaş demlemeyi kullanabilirler.
Selamlar, firmanın ürettiği aparatı kullanmadan yapmıştım ve altına hario karaf koymuştum burada. Biraz etrafa sıçratarak akıtıyor bu şekilde ama onun dışında bir problem yaşamamıştım. Belki karafı yükselterek etrafa sıçramanın da önüne geçilebilir.@NoDRaC hocam cihazı başka karafla kullanıyor musunuz? Bunun için aparata ihtiyaç var mı?
Hocam bu setupta harici bir aparat kullandınız mı normalde dripper için aparat alınması gerekiyor diye gördüm fakat karaf için aparata ihtiyaç var mı?
Sizin demlemelerinizde kahve yatağı nasıl oluyor? Genelde 25 gram kahve demlerim ve kahve yatağında çukurluk oluşuyor.Selamlar tekrardan cihazı sonunda satın aldım. Pazartesi ve salı günü olmak üzere sadece 2 çeşit kahve ve 2 çeşit yöntem ile demledim. Artıları/eksileri 2 gün üzerinden paylaşmak istiyorum.
Artıları:
1.gün 1 litre kahve demledim, termostaki kahve hayatımda içtiğim en sıcak kahve oldu diyebilirim.
Aynı kahveyi gold ve my brew olarak demledim. Gold olarak daha çok beğendim. Ayarlarda oynama yapılabilir.
En düşük 450 ml su ve 28 gram ile demledim, çiçeksi bir kahve elde ettim içmesi keyifli. Clever Dripper dan farklı daha stabil daha kafe ortamındaki pro demlemelere yaklaştı.
Termosu inanılmaz iyi, fakat dipte kahve kalabiliyor, kapağını tamamen çıkarıp bardağa koymakta fayda var.
Termosu kullanmak yerine server koydum, server dediğim french press aslında düz tam deliğe kadar uzun olduğundan damlatmadı gayet dümdüz akıtıyor ve gayet güzel ideal sürelerde kahve hazır hale geliyor.
Eksileri:
Üst kısmındaki dripper dibinde kahve kalabiliyor.
Alt kısımda termosu çıkarsanız kahve damlatıyor sanırım en azından birkaç damla da olsa.
Cihazı eve götürüp 16gr/250ml demlemek istiyorum. Ama benim için ideal gramaj 18gram kahve 290 ml su. Bakalım bu oranlardaki sıcaklığı da paylaşacağım.
Merhabalar 2 farklı kahveyle deneme yaptığımda yatak dümdüzdü. Herhangi bir sorun yaşamıyorum şu an. Bugün demlersem de görüntü atarım mutlaka.Sizi
Sizin demlemelerinizde kahve yatağı nasıl oluyor? Genelde 25 gram kahve demlerim ve kahve yatağında çukurluk oluşuyor.
4 numaralı filtrelerde dipte kalma problemi var sanırım, fakat onu çıkarıp kalita ile demlenirse kalmama durumu olabilir.Ç
Çok teşekkürler. Peki filtre yokken dipte 30-40 ml su kalması durumu sizde de oluyor mu?