• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar cihaz servisten geldi verdikleri yanıt çok ilginç bu cihaz normal sağlık yapısına sahip insanlar için tasarlanmamış o yüzden soğukmuş.🤣

Ekli dosyalar

• IMG_8401.jpeg
    IMG_8401.jpeg
    151.3 KB · Görüntüleme: 66
Firmanın cevabını bir kenara bırakırsak, bu makinelerin tek kişilik demlemeler icin zaman veya para tasarrufu, daha iyi bir kahve? Yapma olasılığı var mı ? Yok. Bu nedenle burada bangır bangır yazıyoruz. Moccamaster , fellow, vs vs. Tek kişi için gold standart manuel. İster v60 ister kalita ister immersion dripper hatta clever dripper.
Moccamaster sahibi olan biri olarak su sıcaklığında problem olmuyor. Makine ilk verdiği su bile yeterli sıcaklıkta oluyor. Bunu da yazdım. Sage makinesinde ısı stabilitesi sorunu var dedim.Sen kullandın mı ne bilirsin diye üzerime geldiler.
Şimdi 15 gr kahve için elektrikli bir makineye ihtiyaç var mı? Yok
15 gr için manuel demlemenin üzerine çıkabilen makine mümkün mü? Değil
Hangi makineler 15 gr için iyi demleme yapabilir? Sırf bu iş için üretilmiş daha niş makineler.
Malesef makine alma kararınizdan itibaren makine seçiminiz dahil olmak üzere yanlıs tercihler yapmışsınız.
Gecmiş olsun umarım cozume kavuşursunuz

Ben kahveyi çözmüyor diye cihaz yolluyorum adamlar bana cvp olarak bunu yolluyor😂 bide üstüne “kahve zaten sıcak içilmez” diyor… SCA falan hikaye kahve standartları artık ENPLUS teknik servisten sorulur.
Hocam, sizin yazılarınızı gördükten sonra ben de kendi cihazımda benzer bir ölçüm yaptım ve 88°C çıktı. Şimdiye kadar kahveyi çözemediğini düşündüğümde öğütümü incelterek sorunu çözdüm. Bana kalırsa sıcaklık olarak gayet yeterli, hatta çoğu zaman soğuması için biraz bekliyorum. Normalde 30 gram kahve kullanarak demliyordum, ancak burada bir arkadaşın önerisi üzerine 20 gram ile demlemeye başladım ve bu yöntemden de oldukça memnunum. Bence sizin böyle sicaklıkla ilgili hassasiyetleriniz varsa hiçbir makine beklediğiniz performansı veremez, demlese demlese 93 derece ile falan demler. Zaten ideal kahve içme sicaklığı 52-68 derece arası ki cihaz bunun üzerinde bir sicaklıkta kahve sunuyor.

Son düzenleme:
Hocam, sizin yazılarınızı gördükten sonra ben de kendi cihazımda benzer bir ölçüm yaptım ve 88°C çıktı. Şimdiye kadar kahveyi çözemediğini düşündüğümde öğütümü incelterek sorunu çözdüm. Bana kalırsa sıcaklık olarak gayet yeterli, hatta çoğu zaman soğuması için biraz bekliyorum. Normalde 30 gram kahve kullanarak demliyordum, ancak burada bir arkadaşın önerisi üzerine 20 gram ile demlemeye başladım ve bu yöntemden de oldukça memnunum. Bence sizin böyle sicaklıkla ilgili hassasiyetleriniz varsa hiçbir makine beklediğiniz performansı veremez, demlese demlese 93 derece ile falan demler. Zaten ideal kahve içme sicaklığı 52-68 derece arası ki cihaz bunun üzerinde bir sicaklıkta kahve sunuyor.
Şöyle söyleyim anlatıyım size enplus mağazası çalışanları, mağaza sorumlusu, hatta o gün bölge müdürü de oradaydı. Makinenin ortaya çıkarttığı kahveye suratlarını ekşiterek yok bu makinede sorun var dediler. Sonra sadece su ile deneme yaptılar ve çıktı olan suyun sıcaklığını ölçtüler yine aynı yönde fikir beyan ettiler. Sonra teknik servisleri bu makine gırtlak kanseri olanlar için tasarlandı o yüzden ılık kahve üretiyor savunmasına geçti. Naçizane bende uzun yıllardır nitelikli kahve tüketen biriyim ve demleme bittiği anda çıktının 52 derece olması ancak kişiye özel bir zevk yada gırtlak kanseri gibi bir rahatsızlık varsa tercih edilebilecek bir durumdur. 52 derece bir çıktının normalliğini ancak sage servisindekiler savunabilir benim açımda normalleştirmek imkansız. Ama günün sonunda yapacak bişey yok yanlış bir tercih yapmış oldum.

Firmanın cevabını bir kenara bırakırsak, bu makinelerin tek kişilik demlemeler icin zaman veya para tasarrufu, daha iyi bir kahve? Yapma olasılığı var mı ? Yok. Bu nedenle burada bangır bangır yazıyoruz. Moccamaster , fellow, vs vs. Tek kişi için gold standart manuel. İster v60 ister kalita ister immersion dripper hatta clever dripper.
Moccamaster sahibi olan biri olarak su sıcaklığında problem olmuyor. Makine ilk verdiği su bile yeterli sıcaklıkta oluyor. Bunu da yazdım. Sage makinesinde ısı stabilitesi sorunu var dedim.Sen kullandın mı ne bilirsin diye üzerime geldiler.
Hangi makineler 15 gr için iyi demleme yapabilir? Sırf bu iş için üretilmiş daha niş makineler.
Malesef makine alma kararınizdan itibaren makine seçiminiz dahil olmak üzere yanlıs tercihler yapmışsınız.
evet aslında durumu güzel özetlemişsiniz ama bu yanlış tercihin tek sorumlusu değilim. Enplus mağazasında bana makinenin gırtlak kanseri olan kişilere uygun ılık kahve ürettiği, 30gr üstü denlemelerde kullanılabildiği söylenmiş olsaydı kesinlikle tercih etmezdim. Ama tabii satarken ne yazık ki söylemler çok farklı oluyor. Can sağlığı olsun napalım yapacak bişey yok.

Şöyle söyleyim anlatıyım size enplus mağazası çalışanları, mağaza sorumlusu, hatta o gün bölge müdürü de oradaydı. Makinenin ortaya çıkarttığı kahveye suratlarını ekşiterek yok bu makinede sorun var dediler. Sonra sadece su ile deneme yaptılar ve çıktı olan suyun sıcaklığını ölçtüler yine aynı yönde fikir beyan ettiler. Sonra teknik servisleri bu makine gırtlak kanseri olanlar için tasarlandı o yüzden ılık kahve üretiyor savunmasına geçti. Naçizane bende uzun yıllardır nitelikli kahve tüketen biriyim ve demleme bittiği anda çıktının 52 derece olması ancak kişiye özel bir zevk yada gırtlak kanseri gibi bir rahatsızlık varsa tercih edilebilecek bir durumdur. 52 derece bir çıktının normalliğini ancak sage servisindekiler savunabilir benim açımda normalleştirmek imkansız. Ama günün sonunda yapacak bişey yok yanlış bir tercih yapmış oldum.
Ben demleme sıcaklığını ölçtüm. Demleme bittiği anki sıcaklığı ölçmedim ama orea ile demleme yaparken ben kettle sicakligini 90 derece olarak ayarlıyorum. Cihazın su çıkış sıcaklığı 88 derece olarak ölçülüyor bana gayet normal geldi.

Fellowdan kastınız Aidense denemeden yorum yaptığınızı düşünüyorum.

Ben demleme sıcaklığını ölçtüm. Demleme bittiği anki sıcaklığı ölçmedim ama orea ile demleme yaparken ben kettle sicakligini 90 derece olarak ayarlıyorum. Cihazın su çıkış sıcaklığı 88 derece olarak ölçülüyor bana gayet normal geldi.
Cihazınızın 15 gr kahve ile örneğin fast modunda çıktı sıcaklığı nedir ölçtünüz mü acaba?

Cihazınızın 15 gr kahve ile örneğin fast modunda çıktı sıcaklığı nedir ölçtünüz mü acaba?
Hiç fast modda demlemedim. Aldığım ilk gunden beri yaklaşık 50-100ml suyu fast modda boşa akıtıp hem karafi hem cihazı isittiktan sonra Gold ya da mybrew seçeneği ile demliyorum.

Ardı ardına problem görmek şaşırttı, bu seneye kadar en cok önerilen makine buydu, şimdi çöp deniyor.
Moccamaster yerine önerildi, teknolojik dendi, cam kırılır metal termoslu olanlardan alın dendi, makine aynı makine, belli bir lotta mı sorun var yoksa cidden sorun değil mi bilmiyorum.

Adamlara dedim ki tamam sizin için bu normal olabilir ama bu cihaz benim kullanım amacıma uygun değil siz bana satarken bu cihaz 15 gr kahveyle demleme yapamaz yada bu cihazın tasarım amacı şöyledir böyledir demediniz en azından aldığım fiyat kadar hediye çeki tanımlayın tencere falan alıyım dedim. Fatura bedelinden %30 düşerek hediye çeki tanımlayabiliriz dediler. Bu kadar seviye yerlerde anlayacağınız, öyle her kahve festivalinde stand açan kurumsal bir firmaymış gibi düşünmeyin. Gerçekten Enplus kadar garip ve kötü niyetli bir yer görmedim. Bunları yazıyorum çünkü bu kadar cesurca insanları mağdur eden bir firma ve sattığı çöp ürün sebebiyle başka insanlar mağdur olsun istemiyorum. YouTube içinde bu cihazla ve yaşadıklarımlq ilgili bir video hazırlayacağım. Başkaları mağdur olmasın.

Ardı ardına problem görmek şaşırttı, bu seneye kadar en cok önerilen makine buydu, şimdi çöp deniyor.
Moccamaster yerine önerildi, teknolojik dendi, cam kırılır metal termoslu olanlardan alın dendi, makine aynı makine, belli bir lotta mı sorun var yoksa cidden sorun değil mi bilmiyorum.
Halil bey ben başıma geldikten sonra öğrendim ne yazık ki. Ama bu cihazla ilgili yurt dışında da çok olumlu yorumlar yok nihai kullanıcılar açısından. Zaten bu sorunu teknik serviste biliyor ve direkt lafı bu makinenin olur bu kadar şeklinde kabul ettirmeye çalışıyorlar. Sorun şurada saterken 15 gr kahveyi demleyemez, gırtlak kanseri olan hastalar için geliştirilmiştir ılık kahve demler bilgisini vermiyorlar.

Makine tek kişilik bir makine olmadığı bir gerçek. Eğer evinizde 2-3kişilik min yapıyorsanız sanırım güzel çıktılar alıyor. Bugüne kadar herkes moccamaster a yöneldiği için memnun. Biraz araştırma yapacağım. Zira Fellow pahalı olmasaydı direkt onu alırdım.

Tek kişilik demleme; hiç Fakir Aroma Master tavsiye etmiş miydim?

İleride bir Aiden sahibi olabilirim fakat şunu belirteyim: Aiden'in sunduğu bir çok oyuncağın en önemlileri manuel imitasyon, filtre kahve makinesi dahilinde bir PID olması, kahve gramajına göre su alması.

Geride kalan tüm özellikleri yine efsanevi olarak adledebilirsiniz fakat, ortalama bir ev demleyicisi için günün sonunda yukarıda saydığım 3 özellik ana olaydır, geri kalanlar tali meselelerdir.

Bu 3 özelliği Beem veya Fakir Aroma Master size sunabiliyor ve ben bir şans verin derim.

Son düzenleme:
Sage çok iyi bir cihaz Avrupa da ziyaret ettiğim kafelerin çoğunda Sage kullanıyorlar. Son bir kaç sayfada anlam veremediğim olumsuz yorumlar mevcut

Sage çok iyi bir cihaz Avrupa da ziyaret ettiğim kafelerin çoğunda Sage kullanıyorlar. Son bir kaç sayfada anlam veremediğim olumsuz yorumlar mevcut
Analist bey aiden alınca onda ki Sage450'ye ben talip oldum ve 1 aydan fazladır aktif kullanıyorum. Benden öncede Analist beyfendinin 4yıl+ kullandığını varsayarsak, maşallah makina hala taş gibi.
Ne kahve sıcaklığında problem yaşadım ne de gold/my brew çıktılarında. Çoğunlukla 25-45 gram arası demleme yapıyorum ve bana göre görece kıymetli çekirdekleri/tek bardakları elde demlemeye devam ediyorum. Ki 12-18 gram demlemeler dediğimiz maks 3dk ve benim için hala çok keyifli.

Dediğiniz gibi Sage öyle kolayca hiç edilecek bir makine değil, keza geçen senelerde yaptığı ve o zaman almadığıma pişman olduğum 5k TL kampanyasından beri radarımda. Şimdiye kadar elle tutulur kötü yorum görmemiştim.

Yukarıdaki yorumları okuduğumda da beyfendinin Sage ağırlıklı değil, satıcı firma enplus tarafından mağdur edildiğini yorumluyorum. Gerçekten talihsiz bir ticaret olmuş.

Geri