• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
başka bir prizde veya başka bir konumda deneme şansınız var mı?
bir arkadaşımıza da oldu, elektrik dalgalı ise soğuk demleme yapıyor
Evet ENPLUS ın kendi mağazasında denedik. Hatta bütün personel tadım yaptı, kahvenin 54-55 derece olduğunu ölçtüler. Sorun var bu cihazda dediler. Haklarını yiyemem mağaza sorumlusu arkadaş çok iyi niyetliydi. Çözmek için elinden geleni yaptı. Ama teknik servis onları da suçladı. “Onların sorun olduğuna dair görüş bildirme yetkileri yok, onları da uyarırız” falan dedi. Olay çok çirkin anlayacağınız neden böyle yaptı Enplus gibi büyük bir firma bilmiyorum ama mağdur ettiler işte.

Açıkçası bende almayı düşünüyordum fakat şu yazılanlar sonrası gerçekten soğudum cihazdan. Eğer Konchero bu kadar pahalı olmasaydı düşünmeden alırdım.

Şuan aklımdaki sıralama
1-Moccamaster
2-Konchero

Evet ENPLUS ın kendi mağazasında denedik. Hatta bütün personel tadım yaptı, kahvenin 54-55 derece olduğunu ölçtüler. Sorun var bu cihazda dediler. Haklarını yiyemem mağaza sorumlusu arkadaş çok iyi niyetliydi. Çözmek için elinden geleni yaptı. Ama teknik servis onları da suçladı. “Onların sorun olduğuna dair görüş bildirme yetkileri yok, onları da uyarırız” falan dedi. Olay çok çirkin anlayacağınız neden böyle yaptı Enplus gibi büyük bir firma bilmiyorum ama mağdur ettiler işte.
Selamlar, cihaza on isitma yapip sonra 30 gr kahve 500 ml su seklinde demleme yapinca sicaklik ne oluyor ?

Selamlar, cihaza on isitma yapip sonra 30 gr kahve 500 ml su seklinde demleme yapinca sicaklik ne oluyor ?
Zaten ön ısıtma yapıp demliyorum ama 15 gr denlemelerde sonuç çok kötü. Denilenler gibi 30 gr üstü yapıp performans almak da bu kadar pahalı bir cihaz için bence çözüm değil.

Açıkçası bende almayı düşünüyordum fakat şu yazılanlar sonrası gerçekten soğudum cihazdan. Eğer Konchero bu kadar pahalı olmasaydı düşünmeden alırdım.

Şuan aklımdaki sıralama
1-Moccamaster
2-Konchero
Açıkçası ben son defa düzgün bir diller tekrar firmadan yardım istedim. Bana su sıcaklığı ölçümü yapıp yollamanız anlam ifade etmiyor lütfen bir 15 gr kahve demleyin öyle konuşalım diye. Bakalım olumlu bir dönüş yapacaklar mı ama pek ümidim kalmadı. Eğer bir çözüm bulurlarsa yada beni şaşırtıp müşteri yanlısı bir tutum sergilerlerse buradan paylaşırım. Ona göre karar verirsiniz.

Zaten ön ısıtma yapıp demliyorum ama 15 gr denlemelerde sonuç çok kötü. Denilenler gibi 30 gr üstü yapıp performans almak da bu kadar pahalı bir cihaz için bence çözüm değil.
Can sikintinizi çok iyi anlıyorum. Bu cihazla 15 gr düzgün bir demleme yapmanız mümkün değil. Keşke satış danışmanları satmadan önce bu bilgiyi verse. Ben hem evimde hem iş yerimde bu cihazı kullanıyorum. Minimum 30 gr kahve demliyorum my brew de. Baya kahve çöp ettim doğru ayarları bulana kadar ama şuan memnunum. 15 gr kahve demleyebileceğiniz fellow aiden dan başka alternatif gözükmüyor.

20g demleniyor 15g imkansız iç yapısından ötürü, kahve yatağı çok az alan kaplıyor.
Termos kapağını çıkartıp 20g kahve ile +35sn bloom, flow rate 2, bloom vol 2,93c seçerek demleyip sonucu yazar mısınız

Can sikintinizi çok iyi anlıyorum. Bu cihazla 15 gr düzgün bir demleme yapmanız mümkün değil. Keşke satış danışmanları satmadan önce bu bilgiyi verse. Ben hem evimde hem iş yerimde bu cihazı kullanıyorum. Minimum 30 gr kahve demliyorum my brew de. Baya kahve çöp ettim doğru ayarları bulana kadar ama şuan memnunum. 15 gr kahve demleyebileceğiniz fellow aiden dan başka alternatif gözükmüyor.
Zaten sıkıntı burada bana bu bilgi verilmedi. Ben iade falan gibi bişey de istemedim. Enplus da 1000 tane ürün var sonuçta ev için bir ihtiyacı karşılarım. Kendim de gider 15 gr için moccamaster yada aiden alırım. Ama firma ısrarla makinenin normal olduğunu savunuyor. hiç bir müşteri yanlısı yaklaşımları yok ne yazık ki.

20g demleniyor 15g imkansız iç yapısından ötürü, kahve yatağı çok az alan kaplıyor.
Termos kapağını çıkartıp 20g kahve ile +35sn bloom, flow rate 2, bloom vol 2,93c seçerek demleyip sonucu yazar mısınız
Benim cam server olan model. Makine bende değil serviste gönderdiklerinde denerim tabii. Toplasan 10 defa kullandım ve şu anda gerçekten firmaya çok sinirliyim. Makineyi mağazaya almaya gittiğimde dükkanın önünde ibret olsun kimse almasın diye kırarak eylem yapmazsam eğer kesin dediğinizi de denerim.😂

Hocam merhaba, memnun kaldığınız reçetenizi paylaşır mısınız ?

Hocam merhaba, memnun kaldığınız reçetenizi paylaşır mısınız ?
Merhaba,

Öncelikle ben Gold ayarında yaptığım hiçbir demlemeden memnun kalmadım. Nedeni su sıcaklığı fazla geliyor ve kahve aşırı çözülüyor. Bu aşırı çözülmeyi bir türlü öğütüm ayarıyla dengelemeyi başaramadım. Yoksa en sevdiğim şey basit şekilde tek tuşla demleme yapabilmek.

30gr a 500ml ya da 40 a 650ml demlemeler için benim tavsiyelerim ;

1 lt demleme yapmıyorsanız, fast modunda az bir miktar 100 - 150 ml modunda demleme yapıp karafı ısıtın. ( Suyu dökmek yerine çiçeklere verin lütfen :))

Bloom time : 45 sn
Bloom vol: 650 için 3 çizgi 500 için 4 çizgi
Brew temp: 92
Flow rate : İki çizgi

500 ml için demlemenin tamamen karafa süzülmesi 4 dakika 650 ml için 5 dakika sürmesi gerekiyor.

Akşam Rumo Coffee & Chocolate başlığında Kruve öğütüm referans tablosu için yaklaşık öğütüm değerlerini de yazıcam. Her ne kadar kendi kavurduğum kahveler için geçerli olsa da light / medium light kavrulan kahveler için başarılı sonuç vericeğini düşünüyorum.

Merhaba,

Öncelikle ben Gold ayarında yaptığım hiçbir demlemeden memnun kalmadım. Nedeni su sıcaklığı fazla geliyor ve kahve aşırı çözülüyor. Bu aşırı çözülmeyi bir türlü öğütüm ayarıyla dengelemeyi başaramadım. Yoksa en sevdiğim şey basit şekilde tek tuşla demleme yapabilmek.

1 lt demleme yapmıyorsanız, fast modunda az bir miktar 100 - 150 ml modunda demleme yapıp karafı ısıtın. ( Suyu dökmek yerine çiçeklere verin lütfen :))

500 ml için demlemenin tamamen karafa süzülmesi 4 dakika 650 ml için 5 dakika sürmesi gerekiyor.

Akşam Rumo Coffee & Chocolate başlığında Kruve öğütüm referans tablosu için yaklaşık öğütüm değerlerini de yazıcam. Her ne kadar kendi kavurduğum kahveler için geçerli olsa da light / medium light kavrulan kahveler için başarılı sonuç vericeğini düşünüyorum.
Aslında bu makinenin amacı v60 falan demlemeye üşendiğimizde bize kolaylık sağlaması ancak bildiğin daha fazla eziyetmiş. 😂

Biraz önce servisten farklı cihazla su sıcaklık ölçümü yaparak video atmışlar. Sonuç benimkiyle aynı. Sonuç olarak tekil demleme yapamadığı için benim için atıl bir cihaz oldu. Ama bu durumun satış yaparken söylenmesi gerekli bence. Belkide enplus da ithalatçı olarak bu teknik bilginin farkında değildi…kötü düşünmek istemiyorum ama olan nihai tüketiciye oluyor tabii.

Son düzenleme:
Merhaba,

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Her yerde söylüyorum bilinsin diye, Fakir Aroma Master Fellow Aiden'in en iyi ve uygun fiyatlı alternatifidir.

Alternatif arayanların ilgili konuyu okunmasında fayda var.

Arkadaşlar sage sdc de olan 15 gr lık. demlemelerdeki sıcaklık problemi moccamaster için de geçerli mi? Mesela klasik moccamaster için de aynı sorun varsa moccamaster single cup da durum nedir acaba?

Selamlar herkese,
Erikli marka su kullanıyorum, makinanın filtresini takmamın bir dezavantajı olur mu ?
Slm. Marka su veya arıtma kullanan birçok arkadaş, ben de dahil filtreyi kullanmıyor. Takmadığımızda su seviyesi doğal olarak yanlış göstermiş olur. Suyu tartarak dökmemiz gerekiyor.

Geri