• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pour over kiti de aldım yurtdışından akrabam getirdi. Denemelere başlayacağım
Pour over kitin içerisinden çıkan üç delikli silikon başlık, demleme sonunda makinenin haznedeki tüm suyu hızla boşaltmasından ötürü, su yüksek şiddetle Dripper’ın sol kısmına çarpıp bypass oluyor. Kendi üzerindeki silikonu kullanırsanız da çok verimli olmuyor; en azından ben verim alamadım.

Elinde Hario Drip Assist bulunan bir arkadaşıma kiti gönderip denemeler yapmasını isteyeceğim. Eğer su Drip Assist’ten taşmazsa, sonuçlar olumlu olabilir gibi görünüyor.

Burada yaklaşım farklılıkları var ve sizi anlayabiliyorum. X Bloom tam size göre bir cihaz gibi görünüyor (deneyimlemedim, gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum).
Fellow Aiden’e geçtim. X bloom pahalı ve fellow gibi geniş bir kullanıcı kitlesi oluşturabileceğini düşünmedim.

Fellow Aiden’e geçtim. X bloom pahalı ve fellow gibi geniş bir kullanıcı kitlesi oluşturabileceğini düşünmedim.
Hayırlı olsun.
Cihaz üzerinden hızlı bir kontrol olmaması ve dikdörtgen ekrana yuvarlak çerçeve kullanılması, ilk bakışta beni rahatsız etti.

Ancak cihazı takip ediyorum; gelişmelere göre envantere eklemeyi düşünüyorum.

Hem Sage hem aiden kullanmış kişilerin yorumlarini çok merak ediyorum. Size göre Sageden aidene geçilir mi?

Pour over kitin içerisinden çıkan üç delikli silikon başlık, demleme sonunda makinenin haznedeki tüm suyu hızla boşaltmasından ötürü, su yüksek şiddetle Dripper’ın sol kısmına çarpıp bypass oluyor. Kendi üzerindeki silikonu kullanırsanız da çok verimli olmuyor; en azından ben verim alamadım.

Elinde Hario Drip Assist bulunan bir arkadaşıma kiti gönderip denemeler yapmasını isteyeceğim. Eğer su Drip Assist’ten taşmazsa, sonuçlar olumlu olabilir gibi görünüyor.
Sage'de bugün pour over kitle tüm demleme parametreleri birebir aynı 2 farklı demleme yaptım.
Tek farklılık şuydu birinde Lilydrip Diamond kullandım. Akışı yavaşlatan modeli bu. Yatağı da kısmen düzleştiriyor lily ler.
Normal demleme 1.18 tds verdi
Lilydrip li demleme 1.33

Timemore drip assist var elimde 123go nun içinde gelmişti. Bununla demleme yapmakta programımdaydı zaten. Ben de fark yaratacağını düşünüyorum. Ana problem sıcaklık hala benim için pour kitde tabiki göreceli bir durum. Onu çözme çabasındayım, extra ısı yükseltme vs vs..

Hem Sage hem aiden kullanmış kişilerin yorumlarini çok merak ediyorum. Size göre Sageden aidene geçilir mi?
Ne aradığınız ve ne demlediğiniz ile ilgili. Minimum 25gr kahve kullanıp iyi birşeyler içmek istiyorsanız Sage yeterli. Ama istediğim gibi reçete belirliyim ama yorulmayım her şeyi cihaz yapsın diyorsanız Aiden biçilmiş kaftan. Sıfır alacaklar için benzer fiyatlara denk geliyor sanırım.

Güncel olarak
sdc400 12 bin
sdc450 23 bin

Ne aradığınız ve ne demlediğiniz ile ilgili. Minimum 25gr kahve kullanıp iyi birşeyler içmek istiyorsanız Sage yeterli. Ama istediğim gibi reçete belirliyim ama yorulmayım her şeyi cihaz yapsın diyorsanız Aiden biçilmiş kaftan. Sıfır alacaklar için benzer fiyatlara denk geliyor sanırım.
Sage'de en iyi sonucu 30gr ile aldığım için genelde 30gr ile demliyordum ama asıl merak ettiğim her ikisini de kullanmış biri olarak sadece fincana bakarak bariz bir üstünlük sağlayabildiğini düşünüyor musunuz?

Sage'de en iyi sonucu 30gr ile aldığım için genelde 30gr ile demliyordum ama asıl merak ettiğim her ikisini de kullanmış biri olarak sadece fincana bakarak bariz bir üstünlük sağlayabildiğini düşünüyor musunuz?
Reçete özelliği sayesinde çok temiz fincanlar veriyor. Sage de iyi demlemek için çaba sarfemek gerekebiliyor bunda o ihtiyaç yok. Dediğim gibi 30+ gr demliyorsanız Aidene geçmek için bir neden yok.

Sage sdc 400 kullanıcısı varsa eğer. 15 gr kahveyle yapılan demlemeler önden fast ile ısıtma yapılsa dahi ılık mı oluyor? Yoksa bendeki bozuk mu acaba yada başına böyle bişey gelen var mı?

Sage sdc 400 kullanıcısı varsa eğer. 15 gr kahveyle yapılan demlemeler önden fast ile ısıtma yapılsa dahi ılık mı oluyor? Yoksa bendeki bozuk mu acaba yada başına böyle bişey gelen var mı?
Ön ısıtma olsa da düşük gramajlarda maalesef durum böyle

Maalesef Sage 20-25gr altinda iyi sonuclar vermiyor. Sizde sorun yok.

Arkadaşlar merhaba,
Kahve öğütme, demleme işlerine yeni girdim ve Sage cihazını aldım. Sormak istediğim bir kaç soru var, yardımcı olursanız çok sevinirim.
1) Bloom Time, Bloom Vol., Sıcaklık, Flow rate Tam olarak nedir? Yüksek tutmak ne işe yarar düşük tutmak ne işe yarar ?
2) Çekirdeği ince öğütmek ve kalın öğütmeği neye göre seçeriz? ince öğütüm ne sağlar, kalım öğütüm ne sağlar ?
Şimdiden çok teşekkür ederim 🙏🏻

1) Bloom Time, Bloom Vol., Sıcaklık, Flow rate Tam olarak nedir? Yüksek tutmak ne işe yarar düşük tutmak ne işe yarar ?
2) Çekirdeği ince öğütmek ve kalın öğütmeği neye göre seçeriz? ince öğütüm ne sağlar, kalım öğütüm ne sağlar ?
Şimdiden çok teşekkür ederim 🙏🏻

Bloom olarak geçen kahvenin önceden ıslatılma işlemi bu sayede kahvede kavurma nedeni ile oluşan co2 gazının salınmasını sağlar. Kahvenin daha dengeli demlenmesine aromalarının daha iyi hissedilmesini sağlar. Genellikle 1:2 oran kahve miktarını 2 katı su ve 30sn uygulanır.

Sıcaklık artışı demlenmeyi artırırken tersi azaltır. Kahvenin çıktısına göre dengeyi bulmak için artırıp azaltmak gerekir. Çok demlenmiş kahve bitter tad sıcaklığı düşür az demlenmiş kahve ekşi tad sıcaklığı artır. Öğütüm kalınlığıda buna benzer. İnce öğüttükçe parçalar küçülür daha çok demlenme olur.

Bloom olarak geçen kahvenin önceden ıslatılma işlemi bu sayede kahvede kavurma nedeni ile oluşan co2 gazının salınmasını sağlar. Kahvenin daha dengeli demlenmesine aromalarının daha iyi hissedilmesini sağlar. Genellikle 1:2 oran kahve miktarını 2 katı su ve 30sn uygulanır.

Sıcaklık artışı demlenmeyi artırırken tersi azaltır. Kahvenin çıktısına göre dengeyi bulmak için artırıp azaltmak gerekir. Çok demlenmiş kahve bitter tad sıcaklığı düşür az demlenmiş kahve ekşi tad sıcaklığı artır. Öğütüm kalınlığıda buna benzer. İnce öğüttükçe parçalar küçülür daha çok demlenme olur.
Teşekkür ederim 🙏🏻 Bu cihazın “Gold” seçeneğinin reçetesini biliyor musunuz ? Kendi reçetemem ile karşılaştırmak için soruyorum.

Maalesef Sage 20-25gr altinda iyi sonuclar vermiyor. Sizde sorun yok.
Ne yazık ki firma da ürünün arkasında durmuyor. Sanki sıcak su için kettle almışım gibi bana 85 derece sıcak su üretiyor diye video yolluyor ve cihazda sorun olmadığını savunuyor. Kahvenin çözünmesi için gerekili sıcaklık diyorum, SCA değerleri diyorum hatta video çekerek bu makine kahveyi çözemez diyorum ispat ediyorum. Teknik servisteki cehalet esir almış düşünce yapısı makinenin sıcak suyu döktüğü yere termometre sokup 85 derece su akıtıyor her şey normal, makinede sorun yok ne yaparsan yap diyor…asla tavsiye etmiyorum resmen çöpe attık dünya parayı.

Ben kahveyi çözmüyor diye cihaz yolluyorum adamlar bana cvp olarak bunu yolluyor😂 bide üstüne “kahve zaten sıcak içilmez” diyor… SCA falan hikaye kahve standartları artık ENPLUS teknik servisten sorulur.

Ekli dosyalar

• IMG_8364.png
    IMG_8364.png
    591 KB · Görüntüleme: 71
Ne yazık ki firma da ürünün arkasında durmuyor. Sanki sıcak su için kettle almışım gibi bana 85 derece sıcak su üretiyor diye video yolluyor ve cihazda sorun olmadığını savunuyor. Kahvenin çözünmesi için gerekili sıcaklık diyorum, SCA değerleri diyorum hatta video çekerek bu makine kahveyi çözemez diyorum ispat ediyorum. Teknik servisteki cehalet esir almış düşünce yapısı makinenin sıcak suyu döktüğü yere termometre sokup 85 derece su akıtıyor her şey normal, makinede sorun yok ne yaparsan yap diyor…asla tavsiye etmiyorum resmen çöpe attık dünya parayı.
başka bir prizde veya başka bir konumda deneme şansınız var mı?
bir arkadaşımıza da oldu, elektrik dalgalı ise soğuk demleme yapıyor

Geri