• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar, ben de sdc400 modelini aldım, bu makine için tavsiye ettiğiniz filtreler var mıdır?

Merhabalar, ben de sdc400 modelini aldım, bu makine için tavsiye ettiğiniz filtreler var mıdır?
Merhaba. Öncelikle makineniz hayırlı olsun. Ben işyerinde günlük rossmann 4 numara beyaz filtre kullanıyorum. Kalite kallavi fiyatı cüzi 😉

Makinanız hayırlı olsun iki yıldır düzenli kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşatmadı çok şükür. Sizde memnun kalırsınız inşallah. Ama ne kadar güzel yapsa da elde demlemenin bir tık altında kalıyor benim damak tadıma göre. Konuya döneyim. Ben indirimde yakalarsam Amazon’dan melitta marka alıyorum. Yolum düşerse yada Migros’ta bulursam tchibo marka alıyorum. İkisi de güzel bence. Öncelik melitta da ama.

Sage SDC400 vs Sage SDC450 arasında fark var mı gerçekten manuele göre çok iyi yapıyor mu? Bazen zaman kazanmak adına makine almayı düşünüyorum.

Sage SDC400 vs Sage SDC450 arasında fark var mı gerçekten manuele göre çok iyi yapıyor mu? Bazen zaman kazanmak adına makine almayı düşünüyorum.
400 ml+ hacimdeki demlemelerde veya acelem olduğunda kullanıyorum, çok memnunum. Düşük hacimli (200-250ml) demlemede zaten yeteri sıcaklık sağlayamıyor nedense. Moccamaster ile birlikte Sage’in bu makinası manuel demlemelere en yakın sonucu elde ediyor. Sage’in zaman ayarının ve sıcaklık, damlatma hızı, blooming hacim ayarlarının olması ayrıca avantajları.

400 ml+ hacimdeki demlemelerde veya acelem olduğunda kullanıyorum, çok memnunum. Düşük hacimli (200-250ml) demlemede zaten yeteri sıcaklık sağlayamıyor nedense. Moccamaster ile birlikte Sage’in bu makinası manuel demlemelere en yakın sonucu elde ediyor. Sage’in zaman ayarının ve sıcaklık, damlatma hızı, blooming hacim ayarlarının olması ayrıca avantajları.
Öncesinde 100ml kadar suyu fast ayarında akıtıp artından 200-250ml demlerseniz uygun sicaklıkta demliyor.

Melitta, tchibo, abaca kullandım. Abaca fiyat yüksek ama açık ara en iyisi

Melitta, tchibo, abaca kullandım. Abaca fiyat yüksek ama açık ara en iyisi
Hocam daha önce de konuşmuştuk acaba nasıl bir fark gozlemlediniz? Açıkçası ben Tchibo kullanıyorum önceden kağıdı yikadigimda kağıt tadı gelmiyor akiş hızı da gayet iyi acaba abaca aradaki 3kat fiyat farkına değecek nasıl bir iyilestirme sagliyor

Hocam daha önce de konuşmuştuk acaba nasıl bir fark gozlemlediniz? Açıkçası ben Tchibo kullanıyorum önceden kağıdı yikadigimda kağıt tadı gelmiyor akiş hızı da gayet iyi acaba abaca aradaki 3kat fiyat farkına değecek nasıl bir iyilestirme sagliyor
Kağıt tadı yok hepsinde de. Abaca aromaları verme konusunda epey önde bana göre. Dokusu farklı, daha ince

İki cihaz arasında fark birisi cam karaf diğeri ise termos karaf. Peki yedek parça olayı nasıl olur. Cam kırılınca kendi termosunuzla kullanan oldu mu? Cihaz olarak memnun olan arkadaşların özellikle farklı filtre kahve makinesi kullanıp aradaki farkları 1-2 cümleyle anlatacak olan varsa bende satın almayı planlıyorum.

İki cihaz arasında fark birisi cam karaf diğeri ise termos karaf. Peki yedek parça olayı nasıl olur. Cam kırılınca kendi termosunuzla kullanan oldu mu? Cihaz olarak memnun olan arkadaşların özellikle farklı filtre kahve makinesi kullanıp aradaki farkları 1-2 cümleyle anlatacak olan varsa bende satın almayı planlıyorum.
Ben termostaki kokuyu beğenmediğimi söylemiştim yukarıdaki mesajlarda. O yüzden Bülent beyin tavsiyesi üzerine ayrı bir karaf ile deniyorum. Yanlız şöyle birşey var . Bülent bey immersion yapıyor demişti. Bende 450 ml de direk aşağı döküyor. 600 ml de immersion yapıyor ilginç bir şekilde 🤣 Böyle kullanıyorum mutluyum. Termosu tamamen bıraktım. Anca misafir gelipte 1 lt falan yaparsam kullanırım.
IMG_1662.jpeg

Son düzenleme:
Ben termostaki kokuyu beğenmediğimi söylemiştim yukarıdaki mesajlarda. O yüzden Bülent beyin tavsiyesi üzerine ayrı bir karaf ile deniyorum. Yanlız şöyle birşey var . Bülent bey immersion yapıyor demişti. Bende 450 ml de direk aşağı döküyor. 600 ml de immersion yapıyor ilginç bir şekilde 🤣 Böyle kullanıyorum mutluyum. Termosu tamamen bıraktım. Anca misafir gelipte 1 lt falan yaparsam kullanırım.
Ekli dosyayı görüntüle 36803
Afiyet olsun sevindim memnun kalmanıza. Kendi termosunu sadece yüksek ml demlemelerde kullanıyorum hala. Diğer serverlarıma my brew de dahil tüm demlemelerin bloom kısmı ml fark etmeksizin bende hep immersion 🤔 sonra normal akışa dönüyor. Sizde bloomda immersion yapmıyormu ?
Birde serverı kahve çıkışına deymeyecek kadar altına takviyeyle yükseltin. Kahvenin servera inene kadar havayla teması fazla olursa daha hızlı ısı düşüşü olacaktır

Son düzenleme:
Afiyet olsun sevindim memnun kalmanıza. Kendi termosunu sadece yüksek ml demlemelerde kullanıyorum hala. Diğer serverlarıma my brew de dahil tüm demlemelerin bloom kısmı ml fark etmeksizin bende hep immersion 🤔 sonra normal akışa dönüyor. Sizde bloomda immersion yapmıyormu ?
Birde serverı kahve çıkışına deymeyecek kadar altına takviyeyle yükseltin. Kahvenin servera inene kadar havayla teması fazla olursa daha hızlı ısı düşüşü olacaktır
450 ml ' de ilk döküş sonrasımı başlıyor emin değilim bakarım. 600 ml de hiç dökmüyor. Ben elimle alttan bastırdığımda dökülüyor. Benimde aklıma geldi acaba yükseltsemmi diye de bazı yerlerde gördüm sürahiden bardağa tepeden döküyorlar diye belki bir esprisi vardır diye öyle bıraktım. Ama dediğiniz doğru biraz yukarda olsa iyi olur.

Ben bir kere denemiştim demleme haznesinden sıyırdığı için etrafa batmıştı. Siz bu şekilde bir problem yaşadınız mı?

mybrew kullanırsanız immersion yapıyor. diğer modlarda ver yansın

20g demlemeler için tchibo
20g su tutucu kahveler ve +20g demlemeler için cafec trapezoid

Sage SDC400 kullanan arkadaşlar genel olarak manuel demlemenizle kıyasla arada fark var mıdır? Almaya gerçekten değer mi? Eğer alırsam KONCHERO Dijital Isı Ayarlı Kettle AS-21267A almayacağım mantıksız olabilir almak.

Geri