Merhaba. Öncelikle makineniz hayırlı olsun. Ben işyerinde günlük rossmann 4 numara beyaz filtre kullanıyorum. Kalite kallavi fiyatı cüziMerhabalar, ben de sdc400 modelini aldım, bu makine için tavsiye ettiğiniz filtreler var mıdır?
Makinanız hayırlı olsun iki yıldır düzenli kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşatmadı çok şükür. Sizde memnun kalırsınız inşallah. Ama ne kadar güzel yapsa da elde demlemenin bir tık altında kalıyor benim damak tadıma göre. Konuya döneyim. Ben indirimde yakalarsam Amazon’dan melitta marka alıyorum. Yolum düşerse yada Migros’ta bulursam tchibo marka alıyorum. İkisi de güzel bence. Öncelik melitta da ama.Merhabalar, ben de sdc400 modelini aldım, bu makine için tavsiye ettiğiniz filtreler var mıdır?
400 ml+ hacimdeki demlemelerde veya acelem olduğunda kullanıyorum, çok memnunum. Düşük hacimli (200-250ml) demlemede zaten yeteri sıcaklık sağlayamıyor nedense. Moccamaster ile birlikte Sage’in bu makinası manuel demlemelere en yakın sonucu elde ediyor. Sage’in zaman ayarının ve sıcaklık, damlatma hızı, blooming hacim ayarlarının olması ayrıca avantajları.Sage SDC400 vs Sage SDC450 arasında fark var mı gerçekten manuele göre çok iyi yapıyor mu? Bazen zaman kazanmak adına makine almayı düşünüyorum.
Öncesinde 100ml kadar suyu fast ayarında akıtıp artından 200-250ml demlerseniz uygun sicaklıkta demliyor.400 ml+ hacimdeki demlemelerde veya acelem olduğunda kullanıyorum, çok memnunum. Düşük hacimli (200-250ml) demlemede zaten yeteri sıcaklık sağlayamıyor nedense. Moccamaster ile birlikte Sage’in bu makinası manuel demlemelere en yakın sonucu elde ediyor. Sage’in zaman ayarının ve sıcaklık, damlatma hızı, blooming hacim ayarlarının olması ayrıca avantajları.
Hocam daha önce de konuşmuştuk acaba nasıl bir fark gozlemlediniz? Açıkçası ben Tchibo kullanıyorum önceden kağıdı yikadigimda kağıt tadı gelmiyor akiş hızı da gayet iyi acaba abaca aradaki 3kat fiyat farkına değecek nasıl bir iyilestirme sagliyorMelitta, tchibo, abaca kullandım. Abaca fiyat yüksek ama açık ara en iyisi
Kağıt tadı yok hepsinde de. Abaca aromaları verme konusunda epey önde bana göre. Dokusu farklı, daha inceHocam daha önce de konuşmuştuk acaba nasıl bir fark gozlemlediniz? Açıkçası ben Tchibo kullanıyorum önceden kağıdı yikadigimda kağıt tadı gelmiyor akiş hızı da gayet iyi acaba abaca aradaki 3kat fiyat farkına değecek nasıl bir iyilestirme sagliyor
Ben termostaki kokuyu beğenmediğimi söylemiştim yukarıdaki mesajlarda. O yüzden Bülent beyin tavsiyesi üzerine ayrı bir karaf ile deniyorum. Yanlız şöyle birşey var . Bülent bey immersion yapıyor demişti. Bende 450 ml de direk aşağı döküyor. 600 ml de immersion yapıyor ilginç bir şekildeİki cihaz arasında fark birisi cam karaf diğeri ise termos karaf. Peki yedek parça olayı nasıl olur. Cam kırılınca kendi termosunuzla kullanan oldu mu? Cihaz olarak memnun olan arkadaşların özellikle farklı filtre kahve makinesi kullanıp aradaki farkları 1-2 cümleyle anlatacak olan varsa bende satın almayı planlıyorum.

Afiyet olsun sevindim memnun kalmanıza. Kendi termosunu sadece yüksek ml demlemelerde kullanıyorum hala. Diğer serverlarıma my brew de dahil tüm demlemelerin bloom kısmı ml fark etmeksizin bende hep immersionBen termostaki kokuyu beğenmediğimi söylemiştim yukarıdaki mesajlarda. O yüzden Bülent beyin tavsiyesi üzerine ayrı bir karaf ile deniyorum. Yanlız şöyle birşey var . Bülent bey immersion yapıyor demişti. Bende 450 ml de direk aşağı döküyor. 600 ml de immersion yapıyor ilginç bir şekildeBöyle kullanıyorum mutluyum. Termosu tamamen bıraktım. Anca misafir gelipte 1 lt falan yaparsam kullanırım.
Ekli dosyayı görüntüle 36803
450 ml ' de ilk döküş sonrasımı başlıyor emin değilim bakarım. 600 ml de hiç dökmüyor. Ben elimle alttan bastırdığımda dökülüyor. Benimde aklıma geldi acaba yükseltsemmi diye de bazı yerlerde gördüm sürahiden bardağa tepeden döküyorlar diye belki bir esprisi vardır diye öyle bıraktım. Ama dediğiniz doğru biraz yukarda olsa iyi olur.Afiyet olsun sevindim memnun kalmanıza. Kendi termosunu sadece yüksek ml demlemelerde kullanıyorum hala. Diğer serverlarıma my brew de dahil tüm demlemelerin bloom kısmı ml fark etmeksizin bende hep immersionsonra normal akışa dönüyor. Sizde bloomda immersion yapmıyormu ?
Birde serverı kahve çıkışına deymeyecek kadar altına takviyeyle yükseltin. Kahvenin servera inene kadar havayla teması fazla olursa daha hızlı ısı düşüşü olacaktır
Ben bir kere denemiştim demleme haznesinden sıyırdığı için etrafa batmıştı. Siz bu şekilde bir problem yaşadınız mı?Ben termostaki kokuyu beğenmediğimi söylemiştim yukarıdaki mesajlarda. O yüzden Bülent beyin tavsiyesi üzerine ayrı bir karaf ile deniyorum. Yanlız şöyle birşey var . Bülent bey immersion yapıyor demişti. Bende 450 ml de direk aşağı döküyor. 600 ml de immersion yapıyor ilginç bir şekildeBöyle kullanıyorum mutluyum. Termosu tamamen bıraktım. Anca misafir gelipte 1 lt falan yaparsam kullanırım.
mybrew kullanırsanız immersion yapıyor. diğer modlarda ver yansınBen termostaki kokuyu beğenmediğimi söylemiştim yukarıdaki mesajlarda. O yüzden Bülent beyin tavsiyesi üzerine ayrı bir karaf ile deniyorum. Yanlız şöyle birşey var . Bülent bey immersion yapıyor demişti. Bende 450 ml de direk aşağı döküyor. 600 ml de immersion yapıyor ilginç bir şekildeBöyle kullanıyorum mutluyum. Termosu tamamen bıraktım. Anca misafir gelipte 1 lt falan yaparsam kullanırım.
Yok hiç yaşamadım hatta artık termos bile kullanmıyorum.Ben bir kere denemiştim demleme haznesinden sıyırdığı için etrafa batmıştı. Siz bu şekilde bir problem yaşadınız mı?
Aa bunu bi deneyeyim o zaman.mybrew kullanırsanız immersion yapıyor. diğer modlarda ver yansın
20g demlemeler için tchiboMerhabalar, ben de sdc400 modelini aldım, bu makine için tavsiye ettiğiniz filtreler var mıdır?