• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2 demleme ile deneme yaptım.
ilki ölçüsüzdü açıkcası, kahvede çok iyi bi kahve değildi. ama yine de standart kafe filtre kahvesi modunda oldu.
ikinci deneme 2 aylık bir etiyopya. filtre cafec trapeozid. 50 gr/800. @NoDRaC tarifi. gayet güzel içilebilir aromaları hissedilir bir kahve oldu. ofiste ikram ettiğim arkadaşlar da çok beğendi.
denemelere ve makinayı çözmeye devam.
Merakla bekleyip, takip edeceğim...

Dün akşam mybrew ile yaptığım demleme neticesinde güzel bir kahve içmeyi başardım. 2 aydan fazladır kenarda bekleyen bir kahve vardı risk almamak için onu kullandım lakin keyifli bir kahve çıktı ortaya. 30/480, cmd 27", ve 94C su kullandım. Rossmann filtre kağıdını önceden soğuk su ile ıslattım. 30sn bloom, 2 tık bloom su hacmi, 6 tık flow rate ayarlarıyla zannediyorum 3 dakika civarında demleme bitti. v60'tan daha gövdeli oldu. Bir sonraki aşamada abaca filtre kağıdıyla deneyip kağıttan dolayı mı makineden dolayı mı kahve gövdeli oluyor denemek istiyorum.

Cafec tripazoid
93' hayat su
50 gr. Coffea Circulor Panama Yuyi typica nx
my brew. ( akışlar en düşük mod)

kendi yaptığım V60'da istediğim performansı alamadığım için makinede denemek istedim. sanırım espressoda daha iyi bu kahve ama, bu düşüncede olduğum için dereceyi 93 e ayarlayarak demledim. v60'dan iyi olduğunu söyleyebilirim. yüksek miktarda demlemeye çözüm oldu makine.

Selam,
Cihaz Dün elime ulaştı, ilk demlememizi 50/900 gold ayarında kağıt filtre kullanarak gerçekleştirdik, kullandığım çekirdek @Niji Coffee Co. MATSUO ESPRESSO karışımıydı, 2 arkadaşımla birlikte çıkan kahveyi beğendik, termosun içinde kalan son kahveyi 45 dakika sonra denedik, gayet güzel içilebilecek standartlarda ve sıcaklıktaydı , bu sabahta metal filtreyi kullanarak 20/300 fast ayarında kahve demledim, sonuç gayet başarılıydı, ilerleyen zamanlarda daha aromatik kahve çekirdeklerini deneme fırsatı bulursam sonuçları buradan paylaşmayı düşünüyorum, cihaz gerçekten yapısı malzeme kalitesi v.b. özellikleriyle kendine hayran bıraktı diyebilirim, cihazı almamıza vesile olan arkadaşlara da buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum, güzel bir seçim yaptığımıza daha işin başında tatmin olduk ve güne güzel başladık, hayrını bereketini gördüğümüz güzel cumalarımız olur her daim inşallah...

Saygılarımla

Son düzenleme:
İndirimde alanlardanım ben de. Her ne kadar Buzdağı su kullanıyor olsamda su sertlik ölçüm çubuğunda 2 seviyesinde sertlik gösterdiği için ve su haznesindeki seviye göstergeleri su filtresi takılı konumdayken doğruyu gösterdiği için kullanmaya karar verdim. Cihaz gerçekten kaliteli bi hissiyata sahip ve gold ayarında yaptığım demlemelerde güzel sonuçlar verdiğini düşünüyorum. İndirimden haber veren arkadaşlara da bol teşekkürler burdan :)

@begefendi @sncy

Dilerseniz bu adaptörü satın alabilirsiniz. Bu sayede v60, kalita gibi demleyecilieri kullanabilirsiniz. Küçük porsiyon demlemelerde önemli nokta kahve yatağının sıcak olması kahveyi koymadan önce muhakkak ısınması için ön demleme kısmını kahvesiz gerçekleştirin sonrasında kahveyi ekleyip asıl demlemeyi yapın. Düşük miktarlarda ne kadar ön demlemede kullandığını ölçerek gerçek su miktarını bulabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse
25 gr 400ml demleme yapıcaksınız muhtemelen
500-550ml su koyup cihaza ön demlemeyi yapıp kullandığı suyu tartıp ona göre bir yol izleyebilirsiniz.

Amazon product ASIN B07PYK5SMG
Adaptörün modeli nedir acaba?

Tchibo filtre kullanan var dı sanırım , hangi boyut kullanıyorsunuz migrostan tchibo ufak 4 kişilik olan filtre kağıdı aldım ama ufak geldi hazneye .

Filtre içmeyi hemen hemen bırakmışken indirimle birlikte bu makine çok sempatik gelmeye başladı. Cold brew mi yaparım ya da misafirlere mi demlerim diye kullanım alanı bulmaya çalışıyorum :LOL:

Ekli dosyalar

• 2DD6E0E3-D21A-4864-A3AA-36C9FF3BEEB3.jpeg
    2DD6E0E3-D21A-4864-A3AA-36C9FF3BEEB3.jpeg
    122.7 KB · Görüntüleme: 81
  • 0CD85334-EA08-41C7-AF12-8AEAF1C857A1.jpeg
    0CD85334-EA08-41C7-AF12-8AEAF1C857A1.jpeg
    122.5 KB · Görüntüleme: 81
Makine yolda ama ben filtrelerimi aldım dün :DD

Ben de indirimde alanlardanım. Özellikle misafir geldiğinde büyük hacimli demleme yapmak için edindim ve aşırı memnunum çıktılardan. Tabiki V60 kadar tadım notlarını alamasam dahi yakın çıktılar alıyorum. Malzeme kalitesi, kullanım kolaylığı, güzel çıktılar vs iyiki almışım dedirtti.

Flush kısmında su sertliğini şerit ile ölçtükten sonra haznede su varken filtreyi takın diyor, bu şekilde su sertliği değişmeyecek mi? Bir de su filtresinin üzerindeki ayarlanabilir numaraları nasıl kullanmam gerektiğini anlayamadım, bir bilen var mı acaba?

@bekirk , hocam valla 345 diye ayarladım normalde arıtma kullanıyorum hiç kırmızı çıkmadı . cihaz açılışında da 3 diye seçtim .
@Coach, cold denemedim hocam ama normal demlemeleri filan güzel hoş .

sadece bu tchibo kağıdına alışamadım . aynı derece aynı tipte öğüttüğüm çekirdek tchio filtrede hafif kalıyor süresini beklerken yanında gelen filtrede ise su birikmiyor . ilginç . bu durumuda 1 - 2 dk bekleyerek geçiyorum .

Merhabalar,
İlk açılışta devamlı Flush Unıt - FILL TANK! uyarısı alıyorum bu uyarıyı kaldırmam için ne yapmam gerekiyor ?

Geri