• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
clever'dan artısı ne ki bunun. İkisinde de su ekleyip bekliyorsun. Elektrik tüketmesi , yer kaplaması de cabası. Clever bu işi bedava yapıyor.
Amazondaki olumsuz Alman yorumlarından da korktum açıkçası.
Cleverdaki suyu sen ısıtıyorsun başında durup demliyorsun. Bu cihazda bir çok parametreyi değiştirebilirsin su sıcaklığı akış hızı ön demleme süresi. Soğuk demleme bile yapıyor.

Cleverdaki suyu sen ısıtıyorsun başında durup demliyorsun. Bu cihazda bir çok parametreyi değiştirebilirsin su sıcaklığı akış hızı ön demleme süresi. Soğuk demleme bile yapıyor.

Üstad sen niche'yi de ilk çıktığında böyle cansiperane savunmuştun ve coştu gitti niche.
Bunda da vardır bildiğin deyip bastım aldım bir tane.

Hadi bakalım evden kovulmayız inşallah 🤣

İşyerinde kullanmak için indirimden bir tane de ben aldım bu cihazdan. 2 gündür denemeler yapıyorum ama kahvelerim acı oluyor. Ilındıkça aromatik ve daha içilebilir oluyor ama acılık keyfimi kaçırıyor. Dün cmd 24 klik’le 32gr kahve 480 gr buzdağı su ile gold ayarında demledim. Bugün de 29 klikte öğütüp aynı parametrelerle yeniden denedim yine acı oldu. Su oranını 1/15’ten 1/17’ye çekip denemeyi düşünüyorum ya da olmazsa mybrew ile ayar gireceğim. Tecrübeli arkadaşlar kendi reçetelerini ve önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Az önce kontrol ettim, bitmiş :/

İşyerinde kullanmak için indirimden bir tane de ben aldım bu cihazdan. 2 gündür denemeler yapıyorum ama kahvelerim acı oluyor. Ilındıkça aromatik ve daha içilebilir oluyor ama acılık keyfimi kaçırıyor. Dün cmd 24 klik’le 32gr kahve 480 gr buzdağı su ile gold ayarında demledim. Bugün de 29 klikte öğütüp aynı parametrelerle yeniden denedim yine acı oldu. Su oranını 1/15’ten 1/17’ye çekip denemeyi düşünüyorum ya da olmazsa mybrew ile ayar gireceğim. Tecrübeli arkadaşlar kendi reçetelerini ve önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.

My Brew metodu ile demliyorun.1lt su koyuyorum cihaza. Kağıt filtreyi yerleştiriyorum. Kahve koymadan cihazı çalıştırıyorum. Blooming fazından sonra demlemeyi iptal ediyorum. Bu sayede cihaz filtre kağıdı ve termos ısınmış oluyor. Depoda yaklaşık 800ml su kalıyor. Sonrasında 50gr kahve ekliyorum cihaza ve tekrar baştan başlatıyorum. 93 derece 1/16 oranda demlemiş oluyorum. Bazen kahveye göre parametreler ile oynuyorum. Cihazı anlayana kadar biraz bocalamanız normal bende başta yaşamıştım çözünce çok keyifli.

Filtre kağıdı olarak tchibo kullanıyorum fiyat/performans başarılı.
Birde küçük demlemeler büyük demlemeler kadar başarılı olmayabiliyor.
Cihaz ile gelen su filtresini takmadım. Hacmi yaklaşık 100ml. Takmadığım için 900ml çizgisi aslında 1 lt çizgisi olmuş oluyor. 1 lt suyu bu şekilde ayarlayabilirsiniz.

My Brew metodu ile demliyorun.1lt su koyuyorum cihaza. Kağıt filtreyi yerleştiriyorum. Kahve koymadan cihazı çalıştırıyorum. Blooming fazından sonra demlemeyi iptal ediyorum. Bu sayede cihaz filtre kağıdı ve termos ısınmış oluyor. Depoda yaklaşık 800ml su kalıyor. Sonrasında 50gr kahve ekliyorum cihaza ve tekrar baştan başlatıyorum. 93 derece 1/16 oranda demlemiş oluyorum. Bazen kahveye göre parametreler ile oynuyorum. Cihazı anlayana kadar biraz bocalamanız normal bende başta yaşamıştım çözünce çok keyifli.

Cihaz ile gelen su filtresini takmadım. Hacmi yaklaşık 100ml. Takmadığım için 900ml çizgisi aslında 1 lt çizgisi olmuş oluyor. 1 lt suyu bu şekilde ayarlayabilirsiniz.
hiç tel bardak demleme deneyiminiz oldu mu? bu tarz cihazlar pek verimli olmaz ama akış hızını bloom u ayarlayarak belki 300ml de güzel bardaklar elde edilebilinir.

Suat hocam filtre hangi filtre? Tripazoid mi yoksa moccamaster/kalita filtresi muadili mi?

hiç tel bardak demleme deneyiminiz oldu mu? bu tarz cihazlar pek verimli olmaz ama akış hızını bloom u ayarlayarak belki 300ml de güzel bardaklar elde edilebilinir.
Selam, bende eve misafir ağırlıklı kullanmak için bir filtre makinası arıyordum, @NoDRaC hocanın tavsiyesiyle radarımıza girmişti cihaz, güzel indirim olunca bende bu kervana katıldım, muhtemelen cihaz yarın elime ulaşacak, misafir için almış olsamda genelde demlemelerim tek kişilik oluyor, mucize beklemiyoruz tabiki ama tek kişilik demleme önerileriniz bizim için önemli kerteriz noktası oluşturabilir @NoDRaC 🙏

Hafta sonuna kadar mybrew ile uğraşmayayım demiştim ama şart oldu artık. İş yerinde sizin de önerdiğiniz gibi daha büyük demlemeler yapacağım ama 2 bardak için de bir çözüm bulmaya çalışacağım. Bulursam da buradan yine paylaşırım. Evde clever dripper için aldığım rossmann filtresi vardı demlemeleri onunla yapıyorum. Önden soğuk suyla filtreyi ıslatıyorum makineyi veya karafı önden ısıtmıyorum çünkü gold ayarında gayet sıcak bir kahve veriyor. Yalnız, gold ayarında demleme süresi uzun geldi bana. V60 demleme parametrelerime benzer bir debi ayarlayıp 30/480 bir demleme yapmayı planlıyorum bakalım nasıl bir çıktı olacak.

Suat hocam filtre hangi filtre? Tripazoid mi yoksa moccamaster/kalita filtresi muadili mi?
Yücel abi ben Rossman, Moccasmaster ve Tchibo kullandım. Perfornmans olarak Moccamaster iyi ama fiyat/performans açısından Tchibo daha başarılı. Tchibo 5-6 kutu bitirdim bir problem yaşamadım. Togay'dan 04 aldım ama taşınma sırasında bir yere koydum henüz bulamadım onuda denediğimde yorumumu güncellerim.

Ekli dosyalar

• 1_org.jpg
    1_org.jpg
    146.9 KB · Görüntüleme: 39
@begefendi @sncy

Dilerseniz bu adaptörü satın alabilirsiniz. Bu sayede v60, kalita gibi demleyecilieri kullanabilirsiniz. Küçük porsiyon demlemelerde önemli nokta kahve yatağının sıcak olması kahveyi koymadan önce muhakkak ısınması için ön demleme kısmını kahvesiz gerçekleştirin sonrasında kahveyi ekleyip asıl demlemeyi yapın. Düşük miktarlarda ne kadar ön demlemede kullandığını ölçerek gerçek su miktarını bulabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse
25 gr 400ml demleme yapıcaksınız muhtemelen
500-550ml su koyup cihaza ön demlemeyi yapıp kullandığı suyu tartıp ona göre bir yol izleyebilirsiniz.

Amazon product ASIN B07PYK5SMG

@begefendi @sncy

Dilerseniz bu adaptörü satın alabilirsiniz. Bu sayede v60, kalita gibi demleyecilieri kullanabilirsiniz. Küçük porsiyon demlemelerde önemli nokta kahve yatağının sıcak olması kahveyi koymadan önce muhakkak ısınması için ön demleme kısmını kahvesiz gerçekleştirin sonrasında kahveyi ekleyip asıl demlemeyi yapın. Düşük miktarlarda ne kadar ön demlemede kullandığını ölçerek gerçek su miktarını bulabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse
500-550ml su koyup cihaza ön demlemeyi yapıp kullandığı suyu tartıp ona göre bir yol izleyebilirsiniz.

Link hatalı olmuş hocam galiba @NoDRaC
Birde şunu sorayım kendi içinden metal fitresi çıkıyor, bu filtrenin artıları ve eksileri nelerdir özellikle aroma ve lezzete etkisi ne orandadır,

@begefendi @sncy

Örnek vermek gerekirse

merhaba Suat Hocam , aparat sanırım arada bir mekanizmayı by-pass ederek dripper dan karafa kahve akışını sağlıyor doğru mudur acaba ? bir de duş başlığını mı değiştiriyor ?

merhaba Suat Hocam , aparat sanırım arada bir mekanizmayı by-pass ederek dripper dan karafa kahve akışını sağlıyor doğru mudur acaba ? bir de duş başlığını mı değiştiriyor ?
Ben aparatın metalden muadilini yaptırmışım @kahveanalisti ve kullanıcı adını hatırlayamadığım bir arkadaşa daha gönderdim. Cihazın dripper ile server arasında bir parçası var bu parça elektronik olarak hareket ediyor bu sayede akışı açıp kapatabiliyor. Aparatın tek katkısı huni gibi kahveyi toplayarak tek bir nokta olarak akmasını sağlıyor. Aparat olmadan demleme yapabilirsiniz ama demlenen kahve etrafa saçılıyor.

Link hatalı olmuş hocam galiba @NoDRaC
Birde şunu sorayım kendi içinden metal fitresi çıkıyor, bu filtrenin artıları ve eksileri nelerdir özellikle aroma ve lezzete etkisi ne orandadır,

Bu cihazda metal filtre hiç kullanmadım. Bu cihaz dışındada metal filtre ile verimli sonuçlar alamadığım için tercih etmiyorum

Ben aparatın metalden muadilini yaptırmışım @kahveanalisti ve kullanıcı adını hatırlayamadığım bir arkadaşa daha gönderdim. Cihazın dripper ile server arasında bir parçası var bu parça elektronik olarak hareket ediyor bu sayede akışı açıp kapatabiliyor. Aparatın tek katkısı huni gibi kahveyi toplayarak tek bir nokta olarak akmasını sağlıyor. Aparat olmadan demleme yapabilirsiniz ama demlenen kahve etrafa saçılıyor.
güzel bir bilgi oldu teşekkür ederim

2 demleme ile deneme yaptım.
ilki ölçüsüzdü açıkcası, kahvede çok iyi bi kahve değildi. ama yine de standart kafe filtre kahvesi modunda oldu.
ikinci deneme 2 aylık bir etiyopya. filtre cafec trapeozid. 50 gr/800. @NoDRaC tarifi. gayet güzel içilebilir aromaları hissedilir bir kahve oldu. ofiste ikram ettiğim arkadaşlar da çok beğendi.
denemelere ve makinayı çözmeye devam.

Geri