• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sabah kahvesi için hangi kahveyi ya da yöreyi tercih ediyorsunuz?

Coffee Deaperment - Pedra Azul & Cuzcachapa (250gr/50₺, ama tüketmeyi düşündüğünüz miktarla 1kg almanız daha iyi olur indirimli oluyor)
A Roasting Lab - Costa Rica Tarrazu (Sabah için yormayan ama yine de keyifli güzel bir kahve, an itibari ile 250gr/41.90₺)
Eğer amaç sadece kafein alıp en hızlısından fonksiyonel olmak ise çok karanlık ve gizli bir yol daha var. Giden çoğu kimseden bir haber alınamadı... Taft Coffee (250gr/45₺). Şu an piyasada satılan en kafeinli kahve olduklarını iddia ediyorlar, bir kaç kere de içtim. Bu kahve uyanmak için iyi, ama tat olarak hiç beklentiye girmemek lazım. Ayrıca yüksek tüketim miktarında anksiyeteyi kötüleştirebiliyor ve çarpıntı yapabiliyor. Ben bu kahveyi Asterix ve Oburix'teki büyülü iksire benzetiyorum 😂😂😂.
Kafein merakım ya da isteğim yok. Çalışmadığım için sabah kahvesini de keyif alarak içiyorum.
Sadece manuel öğütme ve v60 prosedürleri uyanınca zor geliyor. Hatta filtre kahve makinesini de entegre öğütücülü şekilde yükseltmeyi düşünüyorum.

Sabah kalkar kalkmaz filtre kahve makinesinde yapılıp içilecek kahve tavsiyelerine ihtiyaç var.

Gramına fiyatına acımadan 30-40gr girişilecek o yüzden 70-80tl ve üzeri çekirdekler kapsam dışında. Onları zaten imkan buldukça v60 ve espressoda kullanıyorum.

Hakikaten güzel bir blend denk getirdiyseniz onun için de tavsiyeye açığım. Mesela montag new year blend çok beğendim ama devamı gelmedi.
Elimde espresso için aldığım petra acme var filtresi nasıl gider bilmiyorum.
Null zero fiyat olarak tanımıma çok uygun ama hiç denemedim varsa tecrübe sahibi aydınlatabilir?
bence şu kahve gerçekten f/p olarak uygun.

Selamlar Levent kardeşim.
Ben evden çıkmadan 1.5 saat önce kalkıyorum.
Bu süre kahve merakımdan önce 1 saatdi. Benim zaten kahvede ilk tercihim her zaman çukulata tadları olduğu için, güne bu tadlara başlamak da ayrı bir keyif oluyor. Ancak ardından bir de Espresso ile muhakkak taçlandırıyorum bu keyfi.
Henüz kahve konusunda yeni olduğumdan, notaları tam ayırt edemesem de, Afrika Kahvelerini hafta sonuna bırakıyorum. 🙂

Ben sabah Türk Kahvesini çok seviyorum. Hele tatlılığı yüksek natürel bir Etiyopya çekirdeğim falan varsa beni mutlu ediyor. 14 gramdan 1:10 cidden iyi gidiyor benim için.

hafta içi sabah kahve içmiyorum, hafta sonu ise genelde akçaağaç şuruplu pancake yanında içtiğim için elimdeki kahvelerin (kendimce) en kötüsünü tercih ediyorum, zaten tadını fazla almadığım için.

Geri