• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sabah kahvesi için hangi kahveyi ya da yöreyi tercih ediyorsunuz?

sabahları kahvaltı ve çay. kesinlikle kahvaltı yapmadan kahveyi geçtim su bile içemiyorum. Zaten kahve beni sabahları ayıltmadığı gibi gece içsem bile uykumu etkilemiyor :)

Kahvaltı sonrası v60 veya delter ile güzel keyifli, aromatik bir kahve demliyorum.
Kahveyi dolu mideye içmeyi hiç sevmem.Etkisini yüksek istiyorsaniz aç karnina içmeniz gerekir zaten.Mide doluyken içtiginiz kahve midede döner durur.
Ben hem aç karnina ve reseptörler kapanmamişken icmeyi severim.

Kahveyi dolu mideye içmeyi hiç sevmem.Etkisini yüksek istiyorsaniz aç karnina içmeniz gerekir zaten.Mide doluyken içtiginiz kahve midede döner durur.
Ben hem aç karnina ve reseptörler kapanmamişken icmeyi severim.
herkesin tercihidir bu aslında, keyif ne zaman verirse o zaman içilir; ama siz gereklilik gibi yazmışsınız. oysa ben de aç karna bir etki alamadığım gibi midemin bulanmasına sebebiyet veriyor. Ayrıca aç karına içilen kahve zamanla reflüye sebep olabilir. Boş ve asitli midenize daha fazla asit yüklüyorsunuz. Bu da vücut dengenizi bozan bir etken zaten.
Kısacası herkes keyif aldığı şekliyle içsin, beni kahvaltı sonrası oldukça rahatlatıyor :)

herkesin tercihidir bu aslında, keyif ne zaman verirse o zaman içilir; ama siz gereklilik gibi yazmışsınız. oysa ben de aç karna bir etki alamadığım gibi midemin bulanmasına sebebiyet veriyor. Ayrıca aç karına içilen kahve zamanla reflüye sebep olabilir. Boş ve asitli midenize daha fazla asit yüklüyorsunuz. Bu da vücut dengenizi bozan bir etken zaten.
Kısacası herkes keyif aldığı şekliyle içsin, beni kahvaltı sonrası oldukça rahatlatıyor :)
Kesinlikle haklısınız. Bende aç karnına içemiyorum ve içtiğimde rahatsız ediyor. Her zaman kahvaltıdan sonra demlerim bende sabahları

Gereklilik gibi yazmadım ama etki göstermesi için öyle içmek daha dogru olarak söyledim.Tabi nasil keyif aliyorsaniz öyle içebilirsiniz.Boş mideye rahatsiz ediyor dediğiniz gibi ama yemek sonrası hiç hoşuma gitmiyor benim de.Veya mideyi doldurmak için bir meyve yiyip ardindan da içilebilir tavsiylere açigim.Ama kesinlikle şekeri yukleyip içmem.Özellikle sabah aç karnina içip sonra bir de koşu yapilirsa gün bomba gibi geçer :)

ben genelde kahvaltıyı geç ediyorum, uyandıktan sonra yaklaşık 3-4 saat sonra. sabah ilk işim ayılmak için güzel bir kahve demlemek oluyor. bir de zamanla şunun farkına vardım, kahvaltıyı geç ettiğim için tat alma reseptörlerimi henüz çalıştırmamış oluyorum o yüzden sabah içtiğim kahveden çok daha fazla lezzet alabiliyorum. bu nedenle sabahın ilk kahvesi mümkün mertebe lezzetli bir kahve içmeye çalışıyorum. sabah kahvemde göz önünde bulundurduğum bir diğer konu ise kafein. ayılmak amaçlı mümkün mertebe düşük kafeinli kahveleri tercih etmemeye çalışıyorum. bu konuda pek emin değilim ama deneyimlerimden yola çıkarak Etiyopya kahvelerinin daha düşük kafeinli olduklarını gördüm. Sanırım rakım arttıkça kafein de azalıyor.

bu bağlamda sabahları lezzetli güney amerika kahvelerini tercih ediyorum. (El Boqueron bu bağlamda favorimdi, sabah saat 9 civarı demliyorum 400ml civarında sornasıdna tadı saat 12 civarında kahvaltı edene kadar damağımda kalıyordu)

kahvaltı sırasında içtiğim kahvede ise pek lezzete önem vermiyorum. mesela şu sıcak günlerde buzlu latte tercih edebiliyorum, ya da gövdeli kahveler demleyebiliyorum (bitmeden önce william's dan aldığım la majada kahvaltı ile favorimdi).

Son düzenleme:
ben genelde kahvaltıyı geç ediyorum, uyandıktan sonra yaklaşık 3-4 saat sonra. sabah ilk işim ayılmak için güzel bir kahve demlemek oluyor. bir de zamanla şunun farkına vardım, kahvaltıyı geç ettiğim için tat alma reseptörlerimi henüz çalıştırmamış oluyorum o yüzden sabah içtiğim kahveden çok daha fazla lezzet alabiliyorum. bu nedenle sabahın ilk kahvesi mümkün mertebe lezzetli bir kahve içmeye çalışıyorum. sabah kahvemde göz önünde bulundurduğum bir diğer konu ise kafein. ayılmak amaçlı mümkün mertebe düşük kafeinli kahveleri tercih etmemeye çalışıyorum. bu konuda pek emin değilim ama deneyimlerimden yola çıkarak Etiyopya kahvelerinin daha düşük kfaeinli doluklarını görüdm. sanırım rakım arttıkça kafein de azalıyor.

bu bağlamda sabahları lezzetli güney amerika kahvelerini tercih ediyorum.

kahvaltı sırasında içtiğim kahvede ise pek lezzete önem vermiyorum. mesela şu sıcak günlerde buzlu latte tercih edebiliyorum, ya da gövdeli kahveler demleyebiliyorum (bitmeden önce william's dan aldığım la majada kahvaltı ile favorimdi).
Tamamen katılıyorum birebir aynisini uyguluyorum.Kalkar kalkmaz da kahvaltı yapmaktan mumkunse kaçınıyorum

benim için günün en önemli kahvesi ''sabah kahvesi'' olduğu için en çok özendiğim oluyor. elimde bulunan en iyi-en beğendiğim çekirdekle demleme yapıp güne onunla başlıyorum. en sevdiğim müzikler eşliğinde tabi..

nasıl başlarsan öyle gider..değil mi..:)

Ben sabah kalkar kalkmaz hemen bir v60 yapıyorum. Genelde gün içinde ne içiyorsam aynılarını demliyorum. Ancak, sabah işe giderken termosa demleyip götürdüğüm kahve beni de bu durum için ayrı bir kahve mi alsam sorusuna yönlendirdi. Normalde çok beğendiğim çekirdekler termosta aynı tadı vermediği gibi asidite olarak daha da keskin olmalarını sağladığını fark ettim. Bu sorunu yaşayan ve aşmayı başaran var mı?

Sabah kahvesi, gerçekten benim için en çok keyif alınan kahve sanırım.Bi kahvaltıdan önce,bir tane de kahvaltıyla..@cleancup tan aldıgım Peru-El Remanzo tam bir sabah kahvesiydi ve keyifle içtim.

ben genelde kahvaltıyı geç ediyorum, uyandıktan sonra yaklaşık 3-4 saat sonra. sabah ilk işim ayılmak için güzel bir kahve demlemek oluyor. bir de zamanla şunun farkına vardım, kahvaltıyı geç ettiğim için tat alma reseptörlerimi henüz çalıştırmamış oluyorum o yüzden sabah içtiğim kahveden çok daha fazla lezzet alabiliyorum. bu nedenle sabahın ilk kahvesi mümkün mertebe lezzetli bir kahve içmeye çalışıyorum. sabah kahvemde göz önünde bulundurduğum bir diğer konu ise kafein. ayılmak amaçlı mümkün mertebe düşük kafeinli kahveleri tercih etmemeye çalışıyorum. bu konuda pek emin değilim ama deneyimlerimden yola çıkarak Etiyopya kahvelerinin daha düşük kafeinli olduklarını gördüm. Sanırım rakım arttıkça kafein de azalıyor.

bu bağlamda sabahları lezzetli güney amerika kahvelerini tercih ediyorum. (El Boqueron bu bağlamda favorimdi, sabah saat 9 civarı demliyorum 400ml civarında sornasıdna tadı saat 12 civarında kahvaltı edene kadar damağımda kalıyordu)

Ben de aç karnına kahve içiyorum sabah kalkınca. Kahvaltı yapmıyorum güne kahve ile başlıyorum.

Ben sabah kalkar kalkmaz hemen bir v60 yapıyorum. Genelde gün içinde ne içiyorsam aynılarını demliyorum. Ancak, sabah işe giderken termosa demleyip götürdüğüm kahve beni de bu durum için ayrı bir kahve mi alsam sorusuna yönlendirdi. Normalde çok beğendiğim çekirdekler termosta aynı tadı vermediği gibi asidite olarak daha da keskin olmalarını sağladığını fark ettim. Bu sorunu yaşayan ve aşmayı başaran var mı?
Termos için ben basit bir şey yapıyorum, ya 10% gibi bypass ile su ilave ediyorum veya normalde demleyeceğimden 2-3 tık daha kalın öğütüp demliyorum. Termosta demlenmesi devam ettiği için ya daha sulu ya da da az demlenmiş bir kahve koymak hiç ellememekten daha iyi sonuç veriyor bende.

sabah kalkabilsem her turlusunu icerim ama nahlet olsun icimdeki gece sevgisine. bir gun ben de sabah erkenden kalkmayi aliskanlik haline getirecegim ama o gun bugun degil. afiyet olsun!

Termos için ben basit bir şey yapıyorum, ya 10% gibi bypass ile su ilave ediyorum veya normalde demleyeceğimden 2-3 tık daha kalın öğütüp demliyorum. Termosta demlenmesi devam ettiği için ya daha sulu ya da da az demlenmiş bir kahve koymak hiç ellememekten daha iyi sonuç veriyor bende.
Ben termosa yerleşen kokudan çok rahatsızım. Tuzlu suda bekletmek vs pek verim alamadım. Bu konuda çözümünüz var mı?

Ben termosa yerleşen kokudan çok rahatsızım. Tuzlu suda bekletmek vs pek verim alamadım. Bu konuda çözümünüz var mı?
Açıkçası termosun içini organik sabun ve şişe temizleyici fırçalar ile her akşam temizliyorum metal kısımda çok sorun olmuyor ama kapak kısmı ve lastik kısma resmen kokusu işliyor çıkmıyor.

Açıkçası termosun içini organik sabun ve şişe temizleyici fırçalar ile her akşam temizliyorum metal kısımda çok sorun olmuyor ama kapak kısmı ve lastik kısma resmen kokusu işliyor çıkmıyor.
Evet, yani tüm kahve keyfim kaçıyor o kokuyu hissettiğimde. O yüzden nitelikli çekirdeklerle yapılan demlemelerde termos tercih etmek, kahveyi heba etmek demek benim için.

Sabah 3-4 bardak su ardından en az 18gr olmak kaydıyla paketlerden ne denk gelirse bi kahve; ama lezzetli damakta kalıcı çikolata bitter olsa hiç de fena olmaz. Bu arada kahve beni ne ayıltır ne de uykumu kaçırır. Kocaman bi kupa içip anında uyuyabilirim. Bir bardak çayla uykum kaçan diyen arkadaşlar var:eek:

Sabahları genelde kahvaltı yapmıyorum. Bence gereksiz bir öğün. Güzel bir filtre kahve beni öğlene kadar götürür. Gövdesi yüksek, yoğun bir kahve tercihimdir. Meyvemsi, çiçeksi tatları keyifli saatlerde tercih ediyorum :)
Bencede kahvaltı gereksiz öğün. Görüyorum ve arttırıyorum bence öğle yemeği de gereksiz bir öğün. Günde tek öğün yiyorum ben tavsiye ederim 😊

Bencede kahvaltı gereksiz öğün. Görüyorum ve arttırıyorum bence öğle yemeği de gereksiz bir öğün. Günde tek öğün yiyorum ben tavsiye ederim 😊
intermittent fasting olayı bu oluyor sanırım :) akşama kadar yemek yemezsem mutsuz olurum, sinirli olurum, insanları kırarım 🤣 dayanamıyorum ben uzun süreler aç kalmaya. Bütün hayat enerjim ve mutluluğumu yitiriyorum.

intermittent fasting olayı bu oluyor sanırım :) akşama kadar yemek yemezsem mutsuz olurum, sinirli olurum, insanları kırarım 🤣 dayanamıyorum ben uzun süreler aç kalmaya. Bütün hayat enerjim ve mutluluğumu yitiriyorum.
Alışınca en güzeli, en enerjiği. 3 senedşr fasting yapıyorum, 2 öğün. 👌

Geri