• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Pulp | Nitelikli Kahve Piyasa Analizi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yetkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yetkin

Barista
Selamlar,

Bir süredir arka planda uğraştığım ve yine kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda ortaya çıkan bir projeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Nitelikli kahve hobimin uçtan uca hazır olmasına 2 araç kaldı. Bildiğiniz gibi 1. Post Roast 2. Pulp oldu. 2 projem daha var :) yakında onları da paylaşacağım.

Nitelikli kahve alırken aynı çekirdeğin kavurucudan kavurucuya değişen fiyatlarını karşılaştırmak veya bir indirimin gerçekten indirim olup olmadığını teyit etmek ciddi bir mesai istiyor. Ben de Ocak ayından beri kendi takibim için kullandığım, temeli Post Roast'taki veri çekme aracıma dayanan sistemi büyüterek Pulp (pulp.tr) adıyla yayına aldım ve yakında mobil uygulama versiyonu da gelecek. Post Roast tarafında lobby de fıyat performans 2 kahveyi öneri olarak sunuyorum yakında daha çok öneriler ekleyeceğim her iki tarafta da gelişme hiç bitmeyecek gibi görünüyor...

Türkiye'deki nitelikli kavurucuların sitelerini her gün otomatik tarayan bu araç an itibarıyla:
  • ~74 kavurucuyu kapsıyor.
  • 850+ kahveyi tek ekranda sunuyor.
  • Tüm verileri her gün güncelliyor.
Fiyatları daha şeffaf bir şekilde takip etmek isteyen herkes pulp.tr'yi inceleyebilir.

Mesela bugün;
Espresso Perfetto da %20, Coffee Rem'de bazı ürünlerde %30 ve Wayta Coffee'de şu an aşağıdaki üründe %37 lik bir indirim var.

Coffee Rem Colombia - Paola Trujillo Wush Wush Washed 900 ₺ → 630 ₺ · 100g ✓ DOĞRULANDI−%30
Wayta Coffee Colombia, Narino Reserve Filtre 750 ₺ → 475 ₺ · 250g

Verinin söyledikleri (bence en keyifli kısmı):
  • Nitelikli kahvenin medyan gram fiyatı şu an ~2,62 ₺/g, son haftadır stabil.
  • Uçlar: Gesha/Esmeralda lotları 25–28 ₺/g'ye çıkıyor; espresso/filtre blend'ler ~1–1,5 ₺/g'den başlıyor.
  • Menşe bazında endeks tutuyorum — hangi ülke pahalılaşıyor, hangisi geriliyor.
  • İşlem primi: anaerobik kahveler yıkanmışa (washed) göre belirgin daha pahalı.
  • Gramaj ekonomisi: 1 kg alan, 250 g'a göre gramda ciddi tasarruf ediyor.
  • İndirim tarafında üstü çizili "gibi" indirimleri ayıklıyorum, gerçek düşüşü kendi 30 günlük geçmişimle doğruluyorum.
Endeks ve temel veriyi herkes görebiliyor. Bir kahveyi takibe alıp fiyatı düşünce haber alma, aynı çekirdeği kavurucular arası karşılaştırma, derin menşe/işlem analizleri ve yeni lot radarı gibi özellikler de var ama— detaylar sitede.

1781703769346.png

1781703826396.png

1781703860362.png

Listede eksik kalan, (kahve. gibi siteler hariç) görmek istediğiniz Nitelikli firma var mı? Bir de hangi kesiti daha çok merak edersiniz — menşe trendleri mi, işlem/gramaj farkları mı, belirli bir kahvenin fiyat geçmişi mi? Uygulanabilir fikirleriniz benim için gerçekten çok değerli!

Sevgiler.

Son düzenleme:
Cok guzel, elinize saglik

Selamlar,

Bir süredir arka planda uğraştığım ve yine kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda ortaya çıkan bir projeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Nitelikli kahve hobimin uçtan uca hazır olmasına 2 araç kaldı. Bildiğiniz gibi 1. Post Roast 2. Pulp oldu. 2 projem daha var :) yakında onları da paylaşacağım.

Nitelikli kahve alırken aynı çekirdeğin kavurucudan kavurucuya değişen fiyatlarını karşılaştırmak veya bir indirimin gerçekten indirim olup olmadığını teyit etmek ciddi bir mesai istiyor. Ben de Ocak ayından beri kendi takibim için kullandığım, temeli Post Roast'taki veri çekme aracıma dayanan sistemi büyüterek Pulp Sync (pulp.tr) adıyla yayına aldım ve yakında mobil uygulama versiyonu da gelecek. Post Roast tarafında lobby de fıyat performans 2 kahveyi öneri olarak sunuyorum yakında daha çok öneriler ekleyeceğim her iki tarafta da gelişme hiç bitmeyecek gibi görünüyor...

Türkiye'deki nitelikli kavurucuların sitelerini her gün otomatik tarayan bu araç an itibarıyla:
  • ~74 kavurucuyu kapsıyor.
  • 850+ kahveyi tek ekranda sunuyor.
  • Tüm verileri her gün güncelliyor.
Fiyatları daha şeffaf bir şekilde takip etmek isteyen herkes pulp.tr'yi inceleyebilir.

Mesela bugün;
Espresso Perfetto da %20, Coffee Rem'de bazı ürünlerde %30 ve Wayta Coffee'de şu an aşağıdaki üründe %37 lik bir indirim var.

Coffee Rem Colombia - Paola Trujillo Wush Wush Washed 900 ₺ → 630 ₺ · 100g ✓ DOĞRULANDI−%30
Wayta Coffee Colombia, Narino Reserve Filtre 750 ₺ → 475 ₺ · 250g

Verinin söyledikleri (bence en keyifli kısmı):
  • Nitelikli kahvenin medyan gram fiyatı şu an ~2,62 ₺/g, son haftadır stabil.
  • Uçlar: Gesha/Esmeralda lotları 25–28 ₺/g'ye çıkıyor; espresso/filtre blend'ler ~1–1,5 ₺/g'den başlıyor.
  • Menşe bazında endeks tutuyorum — hangi ülke pahalılaşıyor, hangisi geriliyor.
  • İşlem primi: anaerobik kahveler yıkanmışa (washed) göre belirgin daha pahalı.
  • Gramaj ekonomisi: 1 kg alan, 250 g'a göre gramda ciddi tasarruf ediyor.
  • İndirim tarafında üstü çizili "gibi" indirimleri ayıklıyorum, gerçek düşüşü kendi 30 günlük geçmişimle doğruluyorum.
Endeks ve temel veriyi herkes görebiliyor. Bir kahveyi takibe alıp fiyatı düşünce haber alma, aynı çekirdeği kavurucular arası karşılaştırma, derin menşe/işlem analizleri ve yeni lot radarı gibi özellikler de var ama— detaylar sitede.

Ekli dosyayı görüntüle 43775

Ekli dosyayı görüntüle 43776

Ekli dosyayı görüntüle 43777

Listede eksik kalan, (kahve. gibi siteler hariç) görmek istediğiniz Nitelikli firma var mı? Bir de hangi kesiti daha çok merak edersiniz — menşe trendleri mi, işlem/gramaj farkları mı, belirli bir kahvenin fiyat geçmişi mi? Uygulanabilir fikirleriniz benim için gerçekten çok değerli!

Sevgiler.
Çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık, benim ilk dikkatimi çeken şey espresso ve v60 ayrımının olmaması , bu bilgiyi veren kavurucular için ana ekranda temel bir filtreleme parametresi olarak değerlendirilebilinir. Bir de naçizane tavsiyem paralı versiyona geçmeden önce kullanıcıların ayağı alışsın bir süre ücretsiz yapmanızda fayda var.

Merhabalar, nazik sözleriniz ve geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

Espresso / Filtre ayrımını ekledim sanıyordum atlamışım, şu an aktif, bu özelliği de yeterince fiyat geçmişi olan kahvelerde küçük bir bildirim çıkararak: "Bu kahve ortalama 24 günde bir güncelleniyor, son değişiklik 27 gün önce" gibi — alım zamanlaması için küçük bir ipucu olarak eklemiştim böylelikle bu özellik de aktif olmuş oldu.

Bir süre ücretsiz veya trial kalma fikrini de çok düşündüm. Sonunda şu noktada karar kıldım: Pulp'un değeri katalog büyüklüğünde değil, aylardır biriktirdiği fiyat verisinde ve o veriyi üye için çalıştırmasında. Bunu göstermeden ücretsiz süreyi uzatmak tam anlamıyla hissettirmiyor.

Somut olarak şunu söyleyebilirim: elimdeki 6 aylık veriye göre, takip edilen bir sepeti doğru zamanda, doğru firmadan alarak oluşan fiyat farkı ortalama 1.100 - 1.400 TL bandında bu verileri her ay sonu somut örneklerle instagram ve forumdan paylaşmayı planlıyorum.

Bu konuyu açıklama fırsatı verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

Mesela dün Boxx Coffee'den kahve alsaydınız ortalama %15.2 karlıydınız :)

1781789672162.png

Son düzenleme:
Merhabalar, email adresinizi tanımlarken typo yapılmış (domain uzantısı com yerine con olmuş) Tüm soru ve destek taleplerinizi hi@pulp.tr email adresine iletebilirseniz, to do listemde ilk sırayı alıyor bilginize.

Merhaba, elinize sağlık. Kayıt olup sitede gezinmek istemiştim ama 3 çizgiden menüyü açınca tekrar kapanmadığı için siteyi inceleyemedim. Masaüstü versiyonunu uygulama da tavsiye ediyordu ama göz atma için denemek istediğimde böyle bir durumla karşılaştım. Bilginiz olsun istedim..

Merhaba, teşekkürler. Evet, uygulamanın beta aşamasında olmasının %70'i mobil uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Uyarıyı da bu uyumsuzluk yüzünden koymuştum. Haftaya perşembe günü betadan çıkıp mobil uyumlu olarak v1'e geçmiş olmasını umuyorum. :)

Selamlar, küçük bir güncelleme ile nitelikli kahve firmalarını takip etmek ve tekil kahve takibi pro onun dışındaki tüm içerik ücretsiz görebiliyor artık. Ayrıca her hafta bir piyasa özeti hazırlıyorum — medyan fiyat, menşe trendleri ve haftanın dikkat çeken hareketleri. Bunu hem sitedeki bültende (pulp.tr/bulten) hem de Instagram'da (@pulp_tr) paylaşıyorum; takip etmek isteyen oradan da ulaşabilir.
Sevgiler.

Son düzenleme:
Geri