• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Preon Coffee Roastery

556VY3247L sipariş numarası ile ikinci alımımı gerçekleştirdim :)

İlk alımımdan çok memnun kalmıştım. Preon Coffee açıkçası benim tüm beklentilerimi karşılıyor. İyi kavrum, 100 gram seçeneği sunulması, çekirdek çeşitliliği, fiyat uygunluğu, iyi müşteri ilişkileri, kavurucuya kolayca ulaşma şansı. Teşekkürler @Beytbaba. Özellikle de bu çalkantılı dönemde fiyatları makul tuttuğunuz ve indirim sunmaya devam ettiğiniz için. Lüks tüketim olacak görülebilecek kahve tüketimi bilhassa şu dönemde ekstra lüks hale gelmeye başlamıştı. Beni kahve tüketimimi azaltmaktan ya da daha "az nitelikli" çekirdeklere yönelmekten kurtardınız :)

Bu siparişimde harman kahvelere ve farklı kavuruculardan denediğim Nensebo Refisa'ya şans vermek istedim. Sipariş oluştururken aklıma gelen 1-2 nokta hakkında geribildirim vermek isterim.

Diyelim ki sepete 250 gram Bombe attık. Sepete ekledikten sonra ya da sepeti görüntülerken çıkan ekranda "güncelle" seçeneği ile adet artırıp azaltabiliyoruz. Bu kısımda gramaj artırma ya da azaltma seçeneği de (100-250-1000) olsa güzel olurdu. Özellikle indirim dönemlerinde 100 gram iken fiyatı ne kadar oluyor, 250 gram iken fiyatı ne kadar oluyor görmeyi kolaylaştırır diye düşünüyorum (bunu manuel olarak sepete 100 ve 250 gram ekleyip, fiyatı gördükten sonra çıkartarak yapıyordum).

Bir de espresso harmanını kendin yap gibi filtre harmanını kendin yap seçeneği konulabilir diye düşünüyorum. Ya da "harmanını kendin yap" denilip, kavrum seçeneğinde "filtre-espresso" bulunabilir.

Belki çeşitli sebeplerle bahsettiklerimi yapmak zor ya da maliyetli olabilir ama düşüncelerimi paylaşmak istedim :)

556VY3247L sipariş numarası ile ikinci alımımı gerçekleştirdim :)

İlk alımımdan çok memnun kalmıştım. Preon Coffee açıkçası benim tüm beklentilerimi karşılıyor. İyi kavrum, 100 gram seçeneği sunulması, çekirdek çeşitliliği, fiyat uygunluğu, iyi müşteri ilişkileri, kavurucuya kolayca ulaşma şansı. Teşekkürler @Beytbaba. Özellikle de bu çalkantılı dönemde fiyatları makul tuttuğunuz ve indirim sunmaya devam ettiğiniz için. Lüks tüketim olacak görülebilecek kahve tüketimi bilhassa şu dönemde ekstra lüks hale gelmeye başlamıştı. Beni kahve tüketimimi azaltmaktan ya da daha "az nitelikli" çekirdeklere yönelmekten kurtardınız :)

Bu siparişimde harman kahvelere ve farklı kavuruculardan denediğim Nensebo Refisa'ya şans vermek istedim. Sipariş oluştururken aklıma gelen 1-2 nokta hakkında geribildirim vermek isterim.

Diyelim ki sepete 250 gram Bombe attık. Sepete ekledikten sonra ya da sepeti görüntülerken çıkan ekranda "güncelle" seçeneği ile adet artırıp azaltabiliyoruz. Bu kısımda gramaj artırma ya da azaltma seçeneği de (100-250-1000) olsa güzel olurdu. Özellikle indirim dönemlerinde 100 gram iken fiyatı ne kadar oluyor, 250 gram iken fiyatı ne kadar oluyor görmeyi kolaylaştırır diye düşünüyorum (bunu manuel olarak sepete 100 ve 250 gram ekleyip, fiyatı gördükten sonra çıkartarak yapıyordum).

Bir de espresso harmanını kendin yap gibi filtre harmanını kendin yap seçeneği konulabilir diye düşünüyorum. Ya da "harmanını kendin yap" denilip, kavrum seçeneğinde "filtre-espresso" bulunabilir.

Belki çeşitli sebeplerle bahsettiklerimi yapmak zor ya da maliyetli olabilir ama düşüncelerimi paylaşmak istedim :)
Merhabalar;
Oldukca samimi bir seyler yazmak isterim. Son ay hepimiz icin zorlayici oldu. Moral ve motivasyon olarak dustugumuz zamanlar oldu. Bazen bunun acısını kendimizden veya sevdiklerimizden cikardik. Ama gunun sonunda boyle yorumlari okumak tekrar motive olmami fazlasiyla sagliyor. Cok tesekkur ederim. Benim icin cok degerli.

Sepette gramaj degistirmeyi yapabilirmiyim diye baktim ama altyapi buna izin vermiyor maalesef. Ama kendi filtre harmanini yap kismini uyguluyacagim. Guzel onerileriniz icin tesekkur ederim 🙏

Preon coffee den 3. Alışverişimi geçtiğimiz günlerde yaptım. Sağolsun @Beytbaba indirimsiz almaya fırsat vermeden bu dönemde hep indirim tanımladı.
Filter sour harminini demedim. Fiyat/performans ürünü bence. Harman olmasına rağmen çoğu yöresel den güzel bence. Tadım.notu olarak minimal bir ekşilik (belli, belirsiz) ve içine kesme şeker atılmış gibi bir tatlılık aldım. Bu durum aslında biraz da kötü olmuş , ne demek istiyorum? Bazı kahvelere forumda tatlıydı ve baydı arada sırada içerim gibi torumla geliyordu. Buna anlam veremiyordum ama bu kahveyle ne denmek istedigini anladım. Çok lezzetli bir 200 CC kahve içtikten sonra asla canım ikinci bardağa istemiyor. İki güne bir demliyor gibiyim. Misafirler ise bayıldı kahveye.

Preon coffee den 3. Alışverişimi geçtiğimiz günlerde yaptım. Sağolsun @Beytbaba indirimsiz almaya fırsat vermeden bu dönemde hep indirim tanımladı.
Filter sour harminini demedim. Fiyat/performans ürünü bence. Harman olmasına rağmen çoğu yöresel den güzel bence. Tadım.notu olarak minimal bir ekşilik (belli, belirsiz) ve içine kesme şeker atılmış gibi bir tatlılık aldım. Bu durum aslında biraz da kötü olmuş , ne demek istiyorum? Bazı kahvelere forumda tatlıydı ve baydı arada sırada içerim gibi torumla geliyordu. Buna anlam veremiyordum ama bu kahveyle ne denmek istedigini anladım. Çok lezzetli bir 200 CC kahve içtikten sonra asla canım ikinci bardağa istemiyor. İki güne bir demliyor gibiyim. Misafirler ise bayıldı kahveye.
Kemal Bey teşekkür ederim vakit ayırıp değerlendirdiğiniz için 🙏

Cebinizi her manada düşünecek bir harman olmuş o zaman. Fazla içirmeyerek de bütçeye katkı sunuyor diyebiliriz :)

Duyuru Ve Bilgilendirme
Herkese merhabalar;

Uzun zaman sonra iyi haber verebiliyorum. Açıldığım günden beri sizin de fark edeceğiniz üzere en dikkat ettiğim şey şeffaflık ve doğru iletişim oldu. Sık sık sizleri bilgilendirdim her konuda. Bu gün fiyat güncellemesi ve kampanyayla ilgili bir iki gelişme aktarmak istiyorum.

Malum kararlar sonrası kur iki gündür stabil çizgide ilerliyor görünüyor. Deneme paketlerimi iki gün önce dolar 18 tl üzerinden geriye kalan tüm kahvelerimi ise ay başında dolar 12 tl üzerinden fiyatlandırmıştım. Son durumda deneme paketlerinin fiyatlarını tamamen geriye çektim. harman kahvelerimi yöresel kahvelerden decaf, endonezya, peru, colombia ve damonun da fiyatını dolar 12 olmasına rağmen 10 lira üzerinden tekrar fiyatlandırdım. Mevcut kampanyadaki indirim oranları yeni fiyatlarda geçerlidir.

Son durumda;

Doch classic ve preon tk 80 tl'den 75 tl'ye düştü kampanyalı fiyatı 56,25 tl
Sour ve northwest 85 tl'den 80 tl'ye düştü kampanyalı fiyatı 60 tl
Damo bensa 225 tl'den 200 tl'ye düştü kampanyalı fiyatı 170 tl
Colombia Endonezya Peru 99 tl'den 85 tl'ye düştü kampanyalı fiyatı 68 tl

Kampanya 23.12.2021 saat öğlen 12:00'ye kadar devam ediyor
. Sonrasında kavurma ve kargoları cumartesi gününe kadar tamamlamam gerekiyor. Biliyorsunuz kampanya sadece indirim değil aynı zamanda çekiliş de içeriyor. Diğer tüm kampanya ve çekiliş ayrıntılarını başlık altında bulabilirsiniz. Edit ile alıntı ekleyeceğim bu mesaja.

İyi günler dilerim.

Kampanya Duyurusu
Merhabalar Kahve Kulübü'nün değerli üyeleri

Geçen ay Aralık ayı için bir kampanya sözüm vardı. Sizlere bir iki kendimce bir şeyler anlatıp hemen kampanya ayrıntılarını iletmek istiyorum. Direk kampanya ayrıntılarını görmek isteyenler alttaki ilk paragrafı atlayabilir :)

Geçtiğimiz günler ve bugünler sektör adına inanılmaz berbat geçti ve geçiyor. Maliyetlerimiz şahlandı gitti. Benim gibi butik firmalar bundan çok ama çok zarar gördü. Sebebi de şu. Bizler stoklu çalışabilecek kalibrede değiliz. Depomuza aynı kahveden çuval çuval koyamıyoruz. Dolayısıyla her döviz artışı doğrudan maliyetimizi arttırıyor. Zamları bu yüzden yapmak zorunda kalıyoruz. Hani ne olursa olsun stoklu olsam belki derim ki döviz bir kaç aya düşebilir o riski alıyorum zam yapmıyorum ya da düşük yapıyorum. Yada ben şunu da yapamıyorum. Öyle bir fiyat koyayım ki yüksek olsun piyasadakilere göre %30 fazla olsun. ben sattığımdan yüksek kar edeyim maliyet artışında oynama alanım kalmış olur vesaire bunu da yapamıyoruz. En baştan beri müşterime saygımdan ve benim öğrendiğim esnaflıktan bu bana ayıp geliyor. Herkesin bildiği maliyetleri müşteriye ne diye anlatırım ben diye düşünüyorum. Dolayısıyla kendi iş yapma şeklinde kampanyasız fiyatlarım toplamda %30 net kara denk gelecek şekilde bir fiyatlandırma yapıyorum. Kampanyalarda ise kar etmemeyi bunu uzun vadeli bir marka bilinirliliği yatırımı olarak düşünerek hareket ediyorum. Benim fiyatlarımı karşılaştırabilirsiniz mümkün olduğunca daha düşük kalıyorum bu da indirim oranımı kısıtlıyor.

Tüm bu bilgiler ışığında kampanya ayrıntıları şu şekildedir;

Kampanya an itibariyle başlıyor 19.12.2021 pazar gününün son dakikasına kadar devam ediyor olacak. Fiyatlar kampanya süresince sabit kalacak.

Üç ayrı indirim oranı belirledim.

%15 İndirim : 100 Gr - 250 Gr - 1000 Gr Etiyopya kahveleri için geçerli.
%20 İndirim : 100 Gr - 250 Gr - 1000 Gr Amerika ve Asya kahveleri için geçerli.
%25 İndirim : 100 Gr - 250 Gr - 1000 Gr Harman kahveler için geçerli.

Ayrıca hem indirim oranı mecburen belli seviyelerde kaldığından hem de sene sonu hediyeleşmek güzel bir adet olduğundan Aralık ayı içerisinde sipariş verenler arasından yapılacak bir çekilişle;

1 Kişiye; - 1 Adet Delonghi ICM 2.1B Filtre Kahve makinası + 250 gr Etiyopya Damo Bensa Anaerobic kahve
1 Kişiye; - 1 Adet Clever Dripper + 250 gr Etiyopya Damo Bensa Anaerobic + 250 gr Etiyopya Hamasho Washed kahve
1 Kişiye; - 5 Adet Hario 40'lı Japonya V60 Filtre + 250 gr Etiyopya Damo Bensa Anaerobic + 250 gr Etiyopya Hamasho Washed kahve
1 Kişiye; - 7* 250 Gr Kahvelerimden Hediye ediyorum.

Yoğunluğa bağlı olarak siparişten sonra bir kaç gün içerisinde siparişleriniz kargolanmış olacak. Sipariş üstüne kavurma yapıyorum ve toplu kavurup bekletmiyorum. Ya da kavurma kalitesini düşürmemek çekirdekleri ayıklamak adına süreci hızlandırmaktan kaçınıyorum. Bu da bir kaç gün gecikmeye yol açabilir. Anlayışınız göstermenizi rica ediyorum.

Kampanya için herhangi bir kodla sizi uğraştırmıyorum üye olmanız yeterli. Sepette indirim otomatik yansıyor olacak. Bazı kahvelerimde kısıtlı stok var. Tedarikçinin elinde de olmadığından tükenebilir. Stok sayısını belirledim ama umarım bir aksilik olmaz :) Çekilişi sipariş verenler arasından yapmak istedim evet bir çoğunuzun bu hediyelere ihtiyacı hiç yok ama instagramdan yapıp hiç alakası olmayan kişilere gitsin istemedim. Son olarak ileri tarihli sipariş almıyorum bu kampanya döneminde tedarikçi kaynaklı temin edememe ihtimali yüksek kahvelerde.

27 Aralık itibariyle roastery sene başına kadar kapalı kalacak. Kampanya süresini belirlerken bunu dikkate aldım.

Hepinize iyi günler dilerim.
Kampanya ayrıntıları için genişletin.

Duyuru Ve Bilgilendirme
Herkese merhabalar;

Uzun zaman sonra iyi haber verebiliyorum. Açıldığım günden beri sizin de fark edeceğiniz üzere en dikkat ettiğim şey şeffaflık ve doğru iletişim oldu. Sık sık sizleri bilgilendirdim her konuda. Bu gün fiyat güncellemesi ve kampanyayla ilgili bir iki gelişme aktarmak istiyorum.

Malum kararlar sonrası kur iki gündür stabil çizgide ilerliyor görünüyor. Deneme paketlerimi iki gün önce dolar 18 tl üzerinden geriye kalan tüm kahvelerimi ise ay başında dolar 12 tl üzerinden fiyatlandırmıştım. Son durumda deneme paketlerinin fiyatlarını tamamen geriye çektim. harman kahvelerimi yöresel kahvelerden decaf, endonezya, peru, colombia ve damonun da fiyatını dolar 12 olmasına rağmen 10 lira üzerinden tekrar fiyatlandırdım. Mevcut kampanyadaki indirim oranları yeni fiyatlarda geçerlidir.

Son durumda;

Doch classic ve preon tk 80 tl'den 75 tl'ye düştü kampanyalı fiyatı 56,25 tl
Sour ve northwest 85 tl'den 80 tl'ye düştü kampanyalı fiyatı 60 tl
Damo bensa 225 tl'den 200 tl'ye düştü kampanyalı fiyatı 170 tl
Colombia Endonezya Peru 99 tl'den 85 tl'ye düştü kampanyalı fiyatı 68 tl

Kampanya 23.12.2021 saat öğlen 12:00'ye kadar devam ediyor
. Sonrasında kavurma ve kargoları cumartesi gününe kadar tamamlamam gerekiyor. Biliyorsunuz kampanya sadece indirim değil aynı zamanda çekiliş de içeriyor. Diğer tüm kampanya ve çekiliş ayrıntılarını başlık altında bulabilirsiniz. Edit ile alıntı ekleyeceğim bu mesaja.

İyi günler dilerim.
Tesekkur ederiz dostum 😍 malum ogretmenler zam magduruyuz.

Preon'dan ilk siparişimi vermiş bulunuyorum. (872NA3898K) Elimde epey filtre kahve olduğundan Klasik espresso harmanı ve tadımlık Sour Filtre harmanını tercih ettim fiyatlar epey uygun teşekkürler @Beytbaba

Etiyopya kahvelerinden kendime mini bir set oluşturdum. Hem çekilişi hem de kahveleri merakla bekliyorum 😊

beytullah hocam bu damo hakkaten efsane bir kahve elimde coffea circular kahveleride var yanı onlardan ayırmam bildiğiniz parfum kokusu var hem kuru halde hemde demledikten sonra kahvede demlemeden sonra meyvemsi ve mayhoş güzel bir tad profili ve parfum tadı var garip ama parfum tadlı kahve olmuş bu benim hoşuma gitti birde bu sizin demleme tariflerinizde mesela diğer 2inci veya 3üncü döküşe geçerken saniyelerde yatağın suyu tam manasıyla süzmüş olması gerekiyormu ben diğer döküşlere geçtiğimde kahve yatağında hala su vardı

beytullah hocam bu damo hakkaten efsane bir kahve elimde coffea circular kahveleride var yanı onlardan ayırmam bildiğiniz parfum kokusu var hem kuru halde hemde demledikten sonra kahvede demlemeden sonra meyvemsi ve mayhoş güzel bir tad profili ve parfum tadı var garip ama parfum tadlı kahve olmuş bu benim hoşuma gitti birde bu sizin demleme tariflerinizde mesela diğer 2inci veya 3üncü döküşe geçerken saniyelerde yatağın suyu tam manasıyla süzmüş olması gerekiyormu ben diğer döküşlere geçtiğimde kahve yatağında hala su vardı
aksine kurutmayın hiç yatağınızı naçizane tavsiyem.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Damo benim de top 3 kahvem bugüne kadar içtiklerim arasında. O parfüm tadı biraz fazla olduğunda yada demlemede fazla çözünmede rahatsız edici olabilir. Kavurmada buna çok dikkat etmeye çalışıyorum.

Geçtiğimiz hafta tüm seçkiden deneme seti almıştım. Öncelikle ellerine, emeklerine sağlık Beytullah. 🙏 Butik olmanın zorluklarını sonuna kadar yaşadığımız ülkemizde böyle senin gibi diğer meslektaşlarımızın emekleri, işletmeleri gibi ürettiği ürüne özen gösteren insanlara ve üretimlere ihtiyaç hep var.

Benim seçkiden favorilerim Etiyopya Bombe ve Peru La Huaca oldu. Peru'dan pakette yazdığının aksine tatlılıktan ziyade yoğun meyvemsilik, mayhoşluk aldım. Mango ve yeşil elma gibi tatlı ekşi mayhoş tatlar çok belirgindi. Ağız sulandıran bir asiditesi vardı.

Etiyopya Bombe klasik eski dost natürel Etiyopya. Orman meyveleri tatları, çilek yaban mersini gibi tatlar vardı. Bu kahvede tatlılık daha baskındı Peru'ya göre bence. O sebeple birinci benim için La Huaca oldu favorilerim arasında. 🔥

Damo efsanesine yetişemedim maalesef. Bir sonraki seferi beklerim mutlaka ama.

Tekrardan eline emeğine sağlık sevgili @Beytbaba

Bir kampanya ile ilk siparişimi vermiştim çünkü şimdi öde sonra al çok işime gelmişti açıkçası şimdi Preon 3.siparişimi de verdim bu hafta. 🙂

Her damak zevkine hitap eden bir seçki hazırlamış, kötü sonuç almayı başaramadım. Sanırım kavurucu içmeyeceği kahveyi önümüze koymuyor.

Denediklerim;

Nensebo ve Bombe, bu sene artık içtiğimiz ulusal kahveleri bir yorumu da buradan içmiş olduk lezzetliydi.
El paseo beğenerek içtiğim nadir kolombiyalardan oldu.
Blue flores bana hitap etmedi ama tipik bir Endonezya çekirdeğiydi, onun da alıcısı olduğunu biliyorum böyle bir kahve bulmak da zor açıkçası kavurucularda onu söyleyebilirim.
Beni en çok şaşırtan doch blendi oldu, dürüst olayım sırf ucuz diye misafirlere veririm diye sipariş vermiştim. Bir blendin bu kadar güzel olacağını bilmiyordum, çok katmanlı bir tat profili var ve her demlemeye tepki veriyor, şaka gibi. Kötü sonuç almadım. 🙂

Şimdi Peru ve Sour Blend için bekliyorum bakalım.

Ellerinize ve emeklerinize sağlık, @Beytbaba

İlk denemeden sonra tekrar Damo sipariş etmiştim. Yâ Hû ! Ne kadar eğlenceli, muhabbeti ne güzel bir kahve. Yine farklı tatlar, yine güzel sürprizler. Bu sefer 9. gününde demlemeye başladım. İlk kupa, yıkanmış temiz Etiyopya tadındaydı 😀 , ikinci kupa yoğun tiramisu tadında. Allah izin verir de içebilir isem 3. kupanın hangi tatta olacağını çok merak ediyorum. Oyna dur, yat kalk gel, oyna oyna dur. Damo sevici olduk.

İlk denemeden sonra tekrar Damo sipariş etmiştim. Yâ Hû ! Ne kadar eğlenceli, muhabbeti ne güzel bir kahve. Yine farklı tatlar, yine güzel sürprizler. Bu sefer 9. gününde demlemeye başladım. İlk kupa, yıkanmış temiz Etiyopya tadındaydı 😀 , ikinci kupa yoğun tiramisu tadında. Allah izin verir de içebilir isem 3. kupanın hangi tatta olacağını çok merak ediyorum. Oyna dur, yat kalk gel, oyna oyna dur. Damo sevici olduk.
Peak-water'ın etkisi oldu mu hiç :)

Peak-water'ın etkisi oldu mu hiç :)
Hocam teşekkür ederim. Çok memnunum o alışverişten. Su parametresini şimdilik sabitleyebildim peak water ile. Elimdeki kahvenin röntgenini çekiyormuş gibi hissediyorum. Damacana sulardan sonra sınıf atlattı resmen. Yumuşak su isteyen kahveye bir ayar, sert su isteyen kahveye başka bir ayar yapabilmek falan çok yakışıklı hareketler.

Bu sabah 17/12 kavrumlu bombe ile daha önce hiç denemediğim bir tarifi denedim sizinle de paylaşmak isterim.

Ethiopia bombe (17/12 kavrumlu)
Eski dost V60
Abaca filtre
Kpro 73 klik
Assu (ilk ili bloom için 97 diğer döküşler için 93 derece)
12/200
Lance Hendrick'in bol şapırdatmalı çift bloomlu tarifi
00:00 30gr su ortaya küçük dönüşlerle yüksekten döküş ve birkaç tur spin
01:00 30gr su ortaya küçük dönüşlerle yüksekten döküş ve birkaç tur spin
02:00 70gr su ortaya küçük dönüşlerle yüksekten döküş ve bir tur spin
02:45 70gr su ortaya küçük dönüşlerle yüksekten döküş ve bir tur spin
05:15 bitiş

Karafa burnumu soktuğumda müthiş yoğun bir çiçek bahçesi, tropikal meyve bahçesi gibi kokuyordu. Damakta da bu yoğunluk olabildiğince devam ediyordu. Kafeine edilmiş bir meyve suyu gibiydi. O kadar dolu doluydu ki tam olarak şu tadı aldım demek zordu.

Bu yönteme dair şöyle bir eleştiri bırakayım hem kendime hem de deneyecek olanlara;
-5dk çok uzun görünüyor ama Hendrick de bu yöntemle 5dklara gelebilirsiniz diyordu. Ben yine de biraz süreyi kısaltarak az da olsa aldığım bitter notalardan kurtulmayı düşünüyorum. Bunun için kpro 75 klik ve tercihen suyu tekrar buzdağına çevrebilirim. Ayrıca uzun sürenin kahveyi soğutmak gibi kötü bir yan etkisi oldu ki ben kahvemi sıcakken içmeye başlayıp ısı değişimleriyle tad profillerini gözlemlemeyi severim. Yine de bu kahveyle yaptığım önceki birkaç denemenin hiçbirinde böyle yoğun aromalar alamamıştım.
Çok başarılı bir kavurma olmuş ellerinize emeğinize sağlık @Beytbaba.

Firma:Preon Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Cafflano Kompresso
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 1 Step[11]
Çekirdek Miktarı: 13 Gram
Çekirdek:NorthWest Espresso Blend
İşleme:Natural/Yıkanmış
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:06/12/2021
Su Sıcaklığı:95°C - 100°C
Su:Erikli

Demleme Notları:
Sıkıca tamp yaptıktan sonra kettle'a biraz su koyup üstüne aralıklı çelik bir nihale koydum ve ortasında tam portafiktreyi koyacağım kadar bir var ve oraya oturttum.Su haznesinide dar ağzından yani suyu eklediğimiz kısmından nihaleye diktim.Böylelikle hem portafiltresini hemde su haznesini ısıtmaya çalıştım.Ardından ocağa su koyarak kaynamasını sağladım.Ardından 60 ML nin üzerinde su ekledim 2 - 3 sn kadar suyun aşağı inmesini bekledim ve 85 - 90 Gram aralığında olacak şekilde suyu koyup baskı uygulayacağım aparatı taktım.Ardından 10 saniye stabil bir baskı uygulayıp 11.saniye de baskıyı arttırarak 50 saniye var gücümle baskı uyguladım.Yani toplamda 55 saniye sürdü demlemem.

Tadım Notlarım: Konu demlememde 40 Gram çıktı elde ettim.Gövdesi düşük ve ekşimsi bir çıktı elde ettim.Ne yazık ki aromalarıda alamadım,ekşimsilik tadım notalarını fazlasıyla bastırıyor.Gövde ile tadım notalarının nedeni kullandığım su ve ekşimsi tadım nedenide portafiktreyi az ısıttığım ve kahve gramajının yüksek olması sebebi ile olabilir diye düşündüm.Bu yüzden birazdan paylaşacağım demlemede bu değişkenler ile oynadım.

Son düzenleme:
Geri