• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Peak-Water Türkiye Distribütörlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha önce 120 litre veya 1 ay hangisi önce gelirse diye belirtiyordu firma şimdi onu 120 litre veya 2 ay olarak güncellemiş. Dolayısı ile önerilen hijyen şartlarına uymak için 5 ay kullanmamakta fayda var.

Black Friday'de alıp hemen kullanmaya başladım, günde ortalama 1 lt filtreliyorum henüz bir belirti vermedi. Ben RO ile çeşme suyunu karıştırarak filtre ediyorum, bu durumda epey uzun gideceğini tahmin ediyorum. Yalnız firma hijyenik nedenlerden dolayı her şekilde 2 ayda bir değiştirilmesini öneriyor bu konudan biraz endişeliyim.
Yeni yeni 2. Ayiniz doluyo henuz, sanirim

2. Aydan sonra filtrenin hijyeninden supheleniliyor, filtrede bakteri olusumu gibi bir suphemi acaba aksi takdirde ise filtre omru tukenmedigi icin satis stratejisi gibi geldi bana

Evet ama (ömrü bir anda pat diye değil de kademeli olarak tükenecek düşüncesiyle) arada filtrenin durumunu test etmek için by-pass tam kapalı ve sadece çeşme suyu filtre ederek ppm ölçüyorum, 380 ppm'i 20 civarına düşürüyor baştan beri.
Wow son seviyedemi 380 den 20 ye dusuruyor. Sanirim benim 130 ppm i 10lara dusurur

Test kitinin vereceği sonuca göre kullanmanız öneriliyor. 130 ppm gibi makul sayılabilecek bir su için illa 60'a düşürmenize gerek olmayabilir. Yani atıyorum test sonucu 3.2'de kullanın dedi filtrelenmiş su da 90 ppm çıktı, ben olsam takılmadan kullanırdım.

Test kitinin vereceği sonuca göre kullanmanız öneriliyor. 130 ppm gibi makul sayılabilecek bir su için illa 60'a düşürmenize gerek olmayabilir. Yani atıyorum test sonucu 3.2'de kullanın dedi filtrelenmiş su da 90 ppm çıktı, ben olsam takılmadan kullanırdım.

Hocam hic 130ppm su ile demleme yaptinizmi acaba?
Asiri asiri, daglar kadar fark ediyor. 60ppm su ile bizzat deneyimledim

Hocam hic 130ppm su ile demleme yaptinizmi acaba?
Asiri asiri, daglar kadar fark ediyor. 60ppm su ile bizzat deneyimledim
130 ppm ile direkt demleme yapın demedim. Peak'in önerdiği ayarla suyunuzu filtrelediniz sonuç 60 beklerken 90 çıktı, ben olsam üzerinde durmazdım dedim, Peak'in öncelikli işlevi ve iddiası ppm düşürmek değil çünkü.

koyu kavrum kahveler için espressoda ben 120ppmi hedefliyorum açıkçası. istanbulda musluk suyunu 3.2 ayarında 120 100 arasına getiriyor. kh gh testini sürekli yapamıyorum ama suda bir değişiklik olmadıysa 2-3dkh 4-5dgh değerinde su veriyor. sca grafiğine uygun çıkıyor neredeyse.
şişe olarak erikli arayıp durmaktan veya kipa su alıp içine çözelti eklemekten kurtardı beni şimdilik. espressoda da erikli bazı kahveleri ziyan ediyor, yeterince çözemiyor. çözeltiyle de 80ppm su hazırlasam dahi çok fazla çözüyor kahveyi.

koyu kavrum kahveler için espressoda ben 120ppmi hedefliyorum açıkçası. istanbulda musluk suyunu 3.2 ayarında 120 100 arasına getiriyor. kh gh testini sürekli yapamıyorum ama suda bir değişiklik olmadıysa 2-3dkh 4-5dgh değerinde su veriyor. sca grafiğine uygun çıkıyor neredeyse.
şişe olarak erikli arayıp durmaktan veya kipa su alıp içine çözelti eklemekten kurtardı beni şimdilik. espressoda da erikli bazı kahveleri ziyan ediyor, yeterince çözemiyor. çözeltiyle de 80ppm su hazırlasam dahi çok fazla çözüyor kahveyi.

Evet espresso icin fena degil elimde su deneyimlerime gore

Black Friday'de alıp hemen kullanmaya başladım, günde ortalama 1 lt filtreliyorum henüz bir belirti vermedi. Ben RO ile çeşme suyunu karıştırarak filtre ediyorum, bu durumda epey uzun gideceğini tahmin ediyorum. Yalnız firma hijyenik nedenlerden dolayı her şekilde 2 ayda bir değiştirilmesini öneriyor bu konudan biraz endişeliyim.
Hocam RO varsa neden peak water kullanıyorsunuz ki? Peak water zaten RO'nun çok daha basit bir versiyonu gibi çalışıyor.

Hocam RO varsa neden peak water kullanıyorsunuz ki? Peak water zaten RO'nun çok daha basit bir versiyonu gibi çalışıyor.
RO mineralleri neredeyse sıfırlıyor, uzun süre yeniden mineralleme yaptım kahve için. Peak alana kadar ben de gerek var mı diye düşünüyordum ama şu an böyle kullanmaktan çok memnunum. Peak RO’nun basit versiyonu da değil aslında farklı bir filtreleme sistemi.

Geri