• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

P. Colectiva | MPUMBİ MİKRO-İSTASYONU, D. KONGO | KK Ağustos ayı alımı

ben vacu vin ile muhafaze ediyorum, bu sebepten mi fark oluştu acaba?

Hızlı tüketiyorum o yüzden genelde aroma kaybı yaşamıyorum pek bunda aroma kaybı yanı sıra is tadı gelmeye başladı bu anlattıklarım v60 için tabi delter press ile yaptığım demlemede aromalar daha belirginleşti

V60
Öğütüm: Timemore C2 22 ve 16 klik
Su: Hayat
Oran: 15 / 245 ve 8 / 120
Reçete: Orkun Üstel ve İmmersion
Süre: 3:45
İkisi de kötü:) Yanıklık hakim. Bu kahve bana aynı ülkeden çıkmış iki farklı kahvenin arasında ne kadar büyük bir uçurum olabileceğini gösterdi. Belki V60 ile aromaları çıkartamıyorumdur dedim,lakin immersionda da ne aroma,ne tatlılık var. Damağı kaplayan acılık. Can çekişen bir asidite(?). Kahveye bakayım diye siteye girmeye çalıştım,benim kahrımdan çökmüş sanırım,açılmıyor.

Yöntem: V60
Öğütüm: Comandante 23 click
Su: RO+BestMin Premium 90 ppm
Oran: 18/300
Reçete: 60 ml blooming, 45sn ardından iki eşit döküş
Süre: 3.10

Canlı asiditeli, keyifli, oldukça limonumsu sanki limon kabuğu gibi ekşimsi, aftertaste dolgun bir bardaktı. Herkes neden bu kadar kötülemiş anlamadım ama damak tadı tabii. Ama kesinlikle özel bir çekirdek değil bencede.

Canlı asiditeli, keyifli, oldukça limonumsu sanki limon kabuğu gibi ekşimsi, aftertaste dolgun bir bardaktı. Herkes neden bu kadar kötülemiş anlamadım ama damak tadı tabii. Ama kesinlikle özel bir çekirdek değil bencede.
Chemex 27k ile ayni parametlerle denedim, fazlasiyla temiz, aromatik oldu. Kalin filtrelerle denenebilir.

Kavurucu: Probador Colectiva
Kahve: Mpumbi Mikro İstasyonu-Demokratik Kongo Cumhuriyeti
Su: Nestle
Derece:91
Öğütüm: TM 17 klik
Oran: 15/245
Bitiş: 3.22
Reçete: Orkun Üstel tarifi
Acı oldu. Bayağı acı oldu. Aroma,tat ya da asidite alamadım. Tatlılık da malumunuz. Aftertaste de acı,hala damağımda. Öğütüm mü kalınlaştırsam acaba?

Toplu alımda gelmişti, paket kahve kokmuyordu açıkçası, artık İstanbul'dan Adana'ya gelene kadar aroma mı kaybetti bilemem. Sıfır aroma, sıfır keyif... Gelen çekirdeklerin hiçbirini beğenmemiştim, sanırım Probador'un kavrumu bana göre değil.

Bugün Kahve Masası Youtube kanalımızda bu kahveyi demledim. Kahve Baristocrat'ın Kongo kahvesi ile aynı çekirdek olsa da kavrum profili ve tadımı bence çok farklıydı. Aynı kahvenin farklı kavrum profilleri ile damakta nasıl bir hissiyat bıraktığını anlatmaya çalıştım. Probador Collectiva'nın kavurucusu Çağatay Gülabioğlu ile Baristocrat'ın kavurucusu Rıdvan Kahraman ile ilgili 2017 yılından ufak bir dipnot düştüm.
İyi seyirler dostlar.

Kavurucu: Probador Colectiva
Kahve: 13,8 gram Mpumbi Mikro İstasyonu-Demokratik Kongo ve 1.2 gram ismini unuttuğum bir PC kahvesi daha
Su: Nestle Pure Life
Derece: 94
Öğütüm: TM 16
Oran: 16/240
Bitiş: 2.25
Reçete: Orkun Üstel. Kaşık Lilydrip

Duyduk duymadık demeyin,ilk defa azcık güzel bir Probador kahvesi içiyorum. Bu "Fakir Adamın Lilydrip'i" işini çok çok sevdim,süreye büyük etki ediyor. Daha ince öğütüm ama daha kısa süre,çok güzel.

Kahve gayet asidik. Aroması belli oluyor,ama çözemedim. Tatlılık zinhar yok. Hafif de kuruluk var. 150 gramlık koşusunu son 13,8 gramının attığı depar ile hafiften kurtardı. Ya da deparı ben attım,bilemiyorum.

Geri