Lorenzen
Barista
forumda konusu var okumanızı tavsiye ederim.Ben de kilere kaldırıyorum aslında, serin ve kuru yerde duruyor. Vacu vin nedir hocam, baktım da şarap için diyor. İlginç bir şeymiş.
forumda konusu var okumanızı tavsiye ederim.Ben de kilere kaldırıyorum aslında, serin ve kuru yerde duruyor. Vacu vin nedir hocam, baktım da şarap için diyor. İlginç bir şeymiş.
ben vacu vin ile muhafaze ediyorum, bu sebepten mi fark oluştu acaba?
Yöntem:
İkisi de kötüV60
Öğütüm: Timemore C2 22 ve 16 klik
Su: Hayat
Oran: 15 / 245 ve 8 / 120
Reçete: Orkun Üstel ve İmmersion
Süre: 3:45
Yöntem: V60
Öğütüm: Comandante 23 click
Su: RO+BestMin Premium 90 ppm
Oran: 18/300
Reçete: 60 ml blooming, 45sn ardından iki eşit döküş
Süre: 3.10
Chemex 27k ile ayni parametlerle denedim, fazlasiyla temiz, aromatik oldu. Kalin filtrelerle denenebilir.Canlı asiditeli, keyifli, oldukça limonumsu sanki limon kabuğu gibi ekşimsi, aftertaste dolgun bir bardaktı. Herkes neden bu kadar kötülemiş anlamadım ama damak tadı tabii. Ama kesinlikle özel bir çekirdek değil bencede.
Acı oldu. Bayağı acı oldu. Aroma,tat ya da asidite alamadım. Tatlılık da malumunuz. Aftertaste de acı,hala damağımda. Öğütüm mü kalınlaştırsam acaba?Kavurucu: Probador Colectiva
Kahve: Mpumbi Mikro İstasyonu-Demokratik Kongo Cumhuriyeti
Su: Nestle
Derece:91
Öğütüm: TM 17 klik
Oran: 15/245
Bitiş: 3.22
Reçete: Orkun Üstel tarifi
Geçen bu kahveyi ya 17'de ya 18 klikte yaptım tam hatırlamıyorum ama gövdesi yüksek gelmişti. Kalınlaştırmak iyi olabilir.Acı oldu. Bayağı acı oldu. Aroma,tat ya da asidite alamadım. Tatlılık da malumunuz. Aftertaste de acı,hala damağımda. Öğütüm mü kalınlaştırsam acaba?
Tad almaya basladin mi sen?Acı oldu. Bayağı acı oldu. Aroma,tat ya da asidite alamadım. Tatlılık da malumunuz. Aftertaste de acı,hala damağımda. Öğütüm mü kalınlaştırsam acaba?
Çok şükürTad almaya basladin mi sen?
Kavurucu: Probador Colectiva
Kahve: 13,8 gram Mpumbi Mikro İstasyonu-Demokratik Kongo ve 1.2 gram ismini unuttuğum bir PC kahvesi daha
Su: Nestle Pure Life
Derece: 94
Öğütüm: TM 16
Oran: 16/240
Bitiş: 2.25
Reçete: Orkun Üstel. Kaşık Lilydrip