• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

P. Colectiva | MPUMBİ MİKRO-İSTASYONU, D. KONGO | KK Ağustos ayı alımı

Konum
Ankara
Kahve deneyimlerimizi bu başlık altında paylaşabiliriz. Herkese afiyet olsun.

Bölge: Mpumbi Köyü, Kalehe yöresi, Güney Kivu ili
İstasyon: Mpumbi Mikroistasyonu
Çiftlik: Sopacdi Üyesi 60 Üretici
Tür: Blue Mountain, Bourbon, Caturra, Catuai, Kabare 2
Sertifika: USDA Organic, Fairtrade
İşlem: Yıkanmış
Yükselik: 2000m
Hasat: 2019/2020
Tedarikçi: Cafe Imports
 
Bu Kahve Benim İçin kış çayından öteye geçemedi malesef :) Sanki Kahve Değilde Mercan Köşklü Limonlu zencefilli Kış çayı içiyordum hasta olmuşumda :D
 
maalesef paketi patlak geldiği için 3. ya da 4. gün ilk bundan başlayayım dedim.
kalın öğütüp aeropress denemeleri yaptım. 15-200 en iyi sonuç aldığım oran oldu. MOlent ile 40 Click
limon ve zencefil tadları aldım. gövde doğal olarak düşüktü. deneyimlemiş oldum fakat bir daha sipariş verir miyim bilmiyorum
 
Molent 37 click ile kavrumdan 8 gün sonra, 18:300 oranıyla dün V60 olarak demledim. Kekik tadının bu kadar vurgulu olduğu bir kahve daha önce içmemiştim. Limoni tatları da oldukça belirgin, yumuşak tatlı bir kahve ortaya çıktı. Kış çayı benzetmesi çok yerinde :) fakat benim oldukça hoşladığım bir kahve oldu. Tekrar satın alabileceğim bir kahve benim.
 
Ben bu denli limonsu bir kahve içmemiştim. Aldığım tadın tam tarifi; kabuğuyla sıkılmış limon suyu

Kahve su oranı: 1/16,33 ; 15/245 Buzdağı, 93 derece
Değirmen: Cmd 20 klik
Dripper: V60, 40'lı filtre
Reçete: @orkunustel reçetesi, dört eşit parça
60 gr blooming 30 sn
60 gr, 30sn'den itibaren ikinci döküş
60 gr, 55sn'den itibaren üçüncü döküş
65 gr, 1:25'ten itibaren dördüncü döküş
1:45'te rao spin (bu reçetede yok)
 
kongolarda patates oluyordu değil mi? benimki patates olmuş olabilir :(
Genelde Ruanda ve Burindilerde görülen birşey. Patoto defect dediğimiz şeyde öyle tüm pakette olmaz ögütürken patates kokusu aldıysanız dökün direk o kahveyi yeni dozlama yapıp ögütün :)
 
Öğütme Derecesi: Commandante C40 25 Klik
Su: 95 derece Britta suyu kullanıldı.
Yöntem: V60 ile 15g kahveye 250g su kullanılarak yapıldı.
Tadım Notları: Kekik ve limon kokuları gerçekten çok baskın bir şekilde gelmekte. Gövdesi kuvvetli bitişi uzun soğudukça limon asiditesi artan bir kahve var karşımızda.
 
Nitelikli kahve işine girdiğimden beri denediğim en niteliksiz çekirdek bu oldu sanırım.
Kötü kahveleri cold brewa saklarım ama bunla cold brew bile yapasım yok 😂
 
Çok garipsiyorum ya. Nasıl bu kadar zıt görüşler olabiliyor 🤔 Ben çok zevk aldım bu kahveden hatta eğer Kenya geçmesse aylık alımımdaki en iyi kahve diyebilirim.
Buzdağı su ile yaptığım v60 ayrıntıları şöyle:
18gr kahve 300gr 93 derece su 4 parça döküş 2:45 bitiş
Asiditesi çok hoşuma gitti ekşi erik gibi biraz kızılcığa benziyor gövdesi çayımsı diyebilirim.
 
Son düzenleme:
Çok garipsiyorum ya. Nasıl bu kadar zıt görüşler olabiliyor 🤔 Ben çok zevk aldım bu kahveden hatta eğer Kenya geçmesse aylık alımımdaki en iyi kahve diyebilirim.
Buzdağı su ile yaptığım v60 ayrıntıları şöyle:
18gr kahve 300gr 93 derece su 4 parça döküş 2:45 bitiş
Asiditesi çok hoşuma gitti ekşi erik gibi biraz kızılcığa benziyor gövdesi çayımsı diyebilirim.

4 parçaya hangi oranlarda bölüyorsunuz? Çekim ayarı nedir? 4 parçalı dökümde 2:45'te bittiğine göre çok beklemiyorsunuz aralarda diye tahmin ediyorum?
 
4 parçaya hangi oranlarda bölüyorsunuz? Çekim ayarı nedir? 4 parçalı dökümde 2:45'te bittiğine göre çok beklemiyorsunuz aralarda diye tahmin ediyorum?
00:00; 60gr
00:30; 150gr
01:00; 225gr
01:30; 300gr
Genelde toplam demlemeyi 4e bölerim ama ilk döküşü azaltıp 2.döküşe eklerim. Her 30sn'de 1 döküş yapıyorum. Kullandığım değirmen Lelit Fred, çoğu kişi farklı markalar kullandığı için yazmamıştım. Çekimi süre 2:30-3dk arasına denk gelecek şekilde yapıyorum. Benim değirmenimde 6,5--7 arasına denk geliyor bu.
inCollage_20200821_151100795.jpg
Resimler mokapot haznesinde düzleştirilerek yakından çekildi. Haznenin çapı 1tl ninkinden 5-6 milim büyük. Cmd 25-30 arası bir yer olabilir belki
 
Yöntem: v60
Öğütüm: 20 click Timemore C2
Su: Erikli - 95 derece
Oran: 16 / 240
Yapılış: 50 ml ile 40 saniye blooming, 1.30' kadar tek seferde döküş 2:20 civarı bitiş.
Toplu alımdaki en beğendiğim kahve oldu. Sıcakken asitidesi çok etkilemedi ama soğuyunca şeftali- nektarın tatları baskın geldi. Kahveleri genelde soğutarak içtiğim bitişi çok memnun etti.
 
Yöntem: V60
Öğütüm: Timemore C2 23 click
Su: Hayat
Oran: 15 / 240
Reçete: 40 ml su ile 30 sn blooming,ardından yatak kurudukça 40 ml su ekleme,tüm döküşler yavaşça.
Süre: 4.25

Değerli @Ali Aytaç 'ın Tabu Burka için uyguladığı tarifi denedim.
Asiditesi olmayan,nispeten yüksek gövdeli,tatlı olmayan,beni rahatsız eden odunsuluğun sıcakken var olup soğudukça kaybolduğu,sulu,yavan bir kahve oldu. Aroma alamadım. Son yudumlarda iyice soğuduğunda tam anlamıyla ''sulu ve düz'' oldu. Kahve az mı çözünüyor? Bu kadar uzun süreye ve yavaş döküme rağmen? Yoksa fazla çözünüp de bazı maddeler asiditenin önüne mi geçiyor? Gün içinde yine aynı kahveyi başka bir reçeteyle demleyip farkına bakacağım. Sizin bir öneriniz var mıdır bu durum için?
 
Değerli @Ali Aytaç 'ın Tabu Burka için uyguladığı tarifi denedim.
Asiditesi olmayan,nispeten yüksek gövdeli,tatlı olmayan,beni rahatsız eden odunsuluğun sıcakken var olup soğudukça kaybolduğu,sulu,yavan bir kahve oldu. Aroma alamadım. Son yudumlarda iyice soğuduğunda tam anlamıyla ''sulu ve düz'' oldu. Kahve az mı çözünüyor? Bu kadar uzun süreye ve yavaş döküme rağmen? Yoksa fazla çözünüp de bazı maddeler asiditenin önüne mi geçiyor? Gün içinde yine aynı kahveyi başka bir reçeteyle demleyip farkına bakacağım. Sizin bir öneriniz var mıdır bu durum için?
Bu tarif benim kullandığım su ile güzel oluyor. Hayat suyla denemedim. Kaldı ki sürekli reçete değiştiriyorum. Sabit kaldığım bir reçete olmadı bu reçete, çünkü sürekli deniyorum ve daha iyisini buluyorum. Mesela bu ara çok önce öğütüm, 90/92° su, tek döküş üzerinde denemeler yapıyorum ve çok güzel sonuçlar alıyorum. Döküş şeklimi değiştiriyorum ve inanılmaz şeyler görüyorum. Çekirdeğe göre davranmak ta çok önemli. Kahve gerçekten çok deneysel bir olay ve baştan sona karmaşa. En son kullandığım suya musluk suyu kattım çok daha yoğun ve tatlı kahve içiyorum mesela. Seninle alakalı tek dileğim bir gün İstanbula gelmen 😊
 
Bu tarif benim kullandığım su ile güzel oluyor. Hayat suyla denemedim. Kaldı ki sürekli reçete değiştiriyorum. Sabit kaldığım bir reçete olmadı bu reçete, çünkü sürekli deniyorum ve daha iyisini buluyorum. Mesela bu ara çok önce öğütüm, 90/92° su, tek döküş üzerinde denemeler yapıyorum ve çok güzel sonuçlar alıyorum. Döküş şeklimi değiştiriyorum ve inanılmaz şeyler görüyorum. Çekirdeğe göre davranmak ta çok önemli. Kahve gerçekten çok deneysel bir olay ve baştan sona karmaşa. En son kullandığım suya musluk suyu kattım çok daha yoğun ve tatlı kahve içiyorum mesela. Seninle alakalı tek dileğim bir gün İstanbula gelmen 😊
Ben de ince öğütmeye karar verdim bundan sonra. Musluk suyu işini de,ecnebi karbonatını da deneyeceğim. Nasip kısmet,belki yolum İstanbul'a düşer bir gün:)
 
Geri
Üst