• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

P. Colectiva | FINCA MARIA ELENA MİKROLOT, EL SALVADOR | KK Ağustos ayı alımı

Konum
Ankara
Kahve deneyimlerimizi bu başlık altında paylaşabiliriz. Herkese afiyet olsun.

Bölge: Talquezalar, San José, Alotepec-Metapán
Çiftlik: Divina Providencia
Çiftci: Maria Elena Ochoa
Tür: Pacamara
İşlem: Honey
Yükseklik: 1300m
Hasat
: 2019-2020
Tedarikçi: Cafe Imports
 
Bu kahve diğer kahvelere nazaran zor çözünüyor bence. Suyumun da etkisi çok fazla (kipa su kullanıyorum :) ).
En iyi sonucu ben cd 24 klikte 100 derece suyla aldım.
Çok hoşuma gitti bu kahve, ağızda kalıcı(1saat gidiyor:))düşük asiditeli fakat kompleks bir kahve.
 
Saka Su 92 Derece
Cmd. 21 click
1/15 oran 33,3 gr çekirdek 500 ml su
Origami Dripper+LilyDrip
Blooming 90 ml 40 sn
İki parçalı döküş ile toplam süre 2.45 dk

Çok çok sevdim diye başlayayım. Soğudukça parlayan kahvelerden. Ufacık acılık almadan keyifli bir gövde hissediyorsunuz damağınızda. Kavrulmuş badem, kuru beyaz üzüm ve narenciye tatlarını çok rahat fark ettim. Asiditesi çok dengeli, after taste'i de muhteşemdi. Emeği geçen herkese teşekkürler.
 
V60 ve kalita ile demlemeler yaptım. v60 ile daha kompleks yoğun,güçlü tadlar aldım. Kalita ile narenciye oldukça baskındı. v60 ile 21k 94 c güzel sonuç veriyor.
 
Son düzenleme:
Cof. Dep. El Remanzo ve Probador Finca El Derrumbo ile fiyat olarak da nota olarak da çok benzer. En azından ben çok spesifik farklılıklar yakalayamadım. Üçünden birini denediyseniz yeterli olacağını düşünüyorum. Güzel meyve suyu 😋
 
Kavrumu 18.08 toplu alım 10 gün kendi paketinde sakladıktan sonra vacu vin ile vakumlayıp şişede saklamaya devam ettim .
İlk defa 21.09 (bugün) yüksek ppmli s 100-150 bandında su kullanarak güral kalita ile demledim . sonuç gayet güzel, narenciye tadları yoğundu
soğudukça güzelleşti beğendim.
 
Geri
Üst