• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Over Pressure Valve - OPV (Her makineye uygulanabilir)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan krmbyl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ürünün Fiyatı
500
Arkadaşlar almak isteyenler gön rahatlığı ile alsınlar. Eğer @krmbyl opv nin ayarını direkt ulkayavote 9 bar olrak ayarlayıp gönderirse oldukça basit. Yardım isteyen mesaj atabilir yardımcı olurum.

Arkadaşlar almak isteyenler gön rahatlığı ile alsınlar. Eğer @krmbyl opv nin ayarını direkt ulkayavote 9 bar olrak ayarlayıp gönderirse oldukça basit. Yardım isteyen mesaj atabilir yardımcı olurum.
Sefa sağ ol güzel yorumların için, memnun kalmana cok sevindim.

Nasıl yapılır videosu isteyen üyelerin endişesini anlıyorum, maalesef elimde böyle bir video çekecek imkan yok. Ancak sistemin fizibil olduğu ve çalıştığı kanıtlanmış olduğundan acaba benim makineme uyar mı diye endise etmeyin, uygulama konusunda da eminim yardımcı olacak birisi bu başlıkta var ve o sizi bulacak :p

Edit: Kaç bar'a ayarlamamı isterseniz o değere ayarlayıp gönderebilirim, ayar zahmetinden de kurtulmuş olursunuz.

Opv ile birlikte 2 adet T ve bir miktar boru gerek miyormu? Pompadan sonra T ile çıkış alıp bir uca opv bağlayıp. Opvnin çıkışını tekrar depoya döndürmek gerekmiyor mu? Hatta manometre bağlamak isteyenler için 3. Bir T?

Opv ile birlikte 2 adet T ve bir miktar boru gerek miyormu? Pompadan sonra T ile çıkış alıp bir uca opv bağlayıp. Opvnin çıkışını tekrar depoya döndürmek gerekmiyor mu? Hatta manometre bağlamak isteyenler için 3. Bir T?
İki adet T yerine bir adet 4 yollu fitting de kullanılabilir. Bunun adına kruva diyen de var ıstavroz diyen de var. Sanayi ağzı kadar anlayamadığım bir şey yoktur, her gidişimde yeni bir tabir öğreniyorum hala.

@seffa

Tekrar su haznesine gönderiyorum. Beko makinerde o şekilde çalıştım.
Opvden çıkan Boruyu bir şekilde depoya sarkıttınız sanırım. Benim mantığım depo ile su pompası arasına t ile bağlamaktı.

Güncelleme: Bağlantı diyagramı eklendi. Diyagramdaki bağlantı şekli manometre ile kullanmak isteyenler için. Manometresiz kullanacak olanlar 4 yollu kruva yerine 3 yollu Tee kullanmalılar.

Not: Beko ve Arçelik cihaz kullanıcıları 4 yollu kruvanın alan darlığı sebebiyle sığmadığını söylüyor, bu durumda ardışık olarak 2 adet Tee kullanılabilir. Eğer 4 yollu kruvayı sığdırabilen varsa kendi setupının fotoğrafını eklerse memnun oluruz :)

Ekli dosyalar

• OPV-Baglanti Diyagrami.png
    OPV-Baglanti Diyagrami.png
    281.1 KB · Görüntüleme: 115
Bir uygulama örneği

Tadında problem olmalı o espressonun. Pompa sonrası manometrenin 9 bar göstermesi portafiltrede 5-6 bar gibi bir şey demek. Başka modifikasyon yoksa eğer epey kayba uğruyor olması lazım grup başlığına dek. Evet saçma bir durum ama bende öyle oldu. Ya da başka bir püf noktası var bu işte

Tadında problem olmalı o espressonun. Pompa sonrası manometrenin 9 bar göstermesi portafiltrede 5-6 bar gibi bir şey demek. Başka modifikasyon yoksa eğer epey kayba uğruyor olması lazım grup başlığına dek. Evet saçma bir durum ama bende öyle oldu. Ya da başka bir püf noktası var bu işte
@weltschmerz 'in yorumlarını alalım. Kendisi ölçüm yapmıştı portafiltreden.

IMG_20201015_142641.jpg
Bekoya sığdırmak isteyenler böyle yapabilir bu arada. Üst kapak delinecek. Gliserinli menometrenin tepesindeki plastiğin kesilmesi konusunu net bilen var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
@weltschmerz 'in yorumlarını alalım. Kendisi ölçüm yapmıştı portafiltreden.

Şu şekilde bir setupla basınç kaybını test etmek istediğimde 0,5-1 bar arası bir kayıp olduğunu gözlemlemiştim fakat bu bağlantıların nasıl yapıldığına göre değişmekte keskin boru dönüşleri azaldıkça basınç kaybı da azalıyor.

Şu şekilde bir setupla basınç kaybını test etmek istediğimde 0,5-1 bar arası bir kayıp olduğunu gözlemlemiştim fakat bu bağlantıların nasıl yapıldığına göre değişmekte keskin boru dönüşleri azaldıkça basınç kaybı da azalıyor.

Bir tane bükülmüş ve çok keskin dönen borum var. Sanırım o yüzden. Benim okuduğum değer 13-14 bar falan. O kadar etkiliyor demek. Peki portafiltreye gereken rekorlar nedir kolayınızdaysa yazabilir misiniz basıncı ölçmek için.

Bir tane bükülmüş ve çok keskin dönen borum var. Sanırım o yüzden. Benim okuduğum değer 13-14 bar falan. O kadar etkiliyor demek. Peki portafiltreye gereken rekorlar nedir kolayınızdaysa yazabilir misiniz basıncı ölçmek için.
1/4 3/8 redüksiyon ve 3/8 manson kullanmıştım ben.

Geri