• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Over Pressure Valve - OPV (Her makineye uygulanabilir)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan krmbyl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ürünün Fiyatı
500
OPV nin ayarı 4 bara ayarlanmış olabilir mi? Normal OPV ayarı @weltschmerz gibi gruba takılan barometreli pf ile ayarlanması gerekiyor diye biliyorum.
9 bar olarak istemiştim, başlarda fena değildi, sonra değişti birden düştü. Sonra elimle yükselttim, kahvenin tadı şu an fena değil. Tam olrak ayarlamak için pf ye manometre takacağım şimdi. İçerde basıncı yiyen bir şeyler var kesin. Ama sorun değil o kısım, en azından basıncın yavaşça artmasını sağlar channelling ihtimalini azaltır teorik olarak.

Desenize pakkens muhteşem bi kullanma klavuzu yazmış. Kitapçıkta onu kesin diyordu. Ben de jestim evet akıtıyor. Tıkamak zorunda kaldım. Rezillik.
Orayı kesin dememesi gerekiyor, ancak içini boşaltmak yada doldurmak için kesin diye yazmış olabilir. Aynısının çok daha büyüklerini biz hidrolik basınç ölçmek için kullanıyoruz. Kestiyseniz sağlık olsun, gliserin tamamen boșalmadıysa hirdavatcidan bir tapa uydurup takabilirsiniz.

merhaba,

fikir vermesi açısından. bu arada yeni aldığım "simga-52-mm-gliserinli-arka-cikis-manometre" yi henüz bir projede kullanmadım. arkadan çıkış
uygulama açısından belki kolaylık olabilir?
(konuyla çok alakalı değil ancak videodaki bekonun son halinde pid rcx 100, 25aa (buhar) ve 25da (grup çıkışı) ssr da ekledim. )
ancak grup başlığında ben sabit ölçü kullanıyorum. olması gereken muslukla beraber 25-30 sn de 60 ml çıkışla ölçülecek bir basınç-opv ayarı olması gerekir diye hatırlıyorum.

mesajıma son eklentim deneysel (buhar çıkış vanası ile shot alım sırası basınç düşürme vesaire) tat araştırmaları dışında günlük rutin shot alımlarınızda manometre ve pide çok bakmıyorsunuz. o yüzden özellikle evdeki partnerlerinizin setlerinize hilkat garibesi gib bakmamasını istiyorsanız modlarınzı ona göre düşünün derim. (bu arada videoda şimdi blow-up'lı olan bir şey daha var.)

merhaba,

fikir vermesi açısından. bu arada yeni aldığım "simga-52-mm-gliserinli-arka-cikis-manometre" yi henüz bir projede kullanmadım. arkadan çıkış
uygulama açısından belki kolaylık olabilir?
(konuyla çok alakalı değil ancak videodaki bekonun son halinde pid rcx 100, 25aa (buhar) ve 25da (grup çıkışı) ssr da ekledim. )
ancak grup başlığında ben sabit ölçü kullanıyorum. olması gereken muslukla beraber 25-30 sn de 60 ml çıkışla ölçülecek bir basınç-opv ayarı olması gerekir diye hatırlıyorum.

mesajıma son eklentim deneysel (buhar çıkış vanası ile shot alım sırası basınç düşürme vesaire) tat araştırmaları dışında günlük rutin shot alımlarınızda manometre ve pide çok bakmıyorsunuz. o yüzden özellikle evdeki partnerlerinizin setlerinize hilkat garibesi gib bakmamasını istiyorsanız modlarınzı ona göre düşünün derim. (bu arada videoda şimdi blow-up'lı olan bir şey daha var.)

Hocam selam. Acaba blow up dediğiniz sistem nedir ve 2 sar takarak nasıl hem shot hem buharı kontrol ediyorsunuz?

hem shot hem buharı kontrol ediyorsunuz

Hem shot hem buharı kontrol etmiyor. Buhar vanası yardımı ile kazan içindeki suyu tahliye ederek kahve üzerinde ki basıncı kontrol etmeye çalışıyor bir nevi basınç profilleme yapıyor arkadaş anladığım kadarı ile.

Hem shot hem buharı kontrol etmiyor. Buhar vanası yardımı ile kazan içindeki suyu tahliye ederek kahve üzerinde ki basıncı kontrol etmeye çalışıyor bir nevi basınç profilleme yapıyor arkadaş anladığım kadarı ile.
Shot alırken buhar vanasını açarak basıncı düşürebilir miyiz? Sağlıklı bir yöntem olur mu acaba?

Shot alırken buhar vanasını açarak basıncı düşürebilir miyiz? Sağlıklı bir yöntem olur mu acaba?

Olabilir gibi geldi ama hassas kontrol sağlar mı bilmiyorum açıkcası. Opv üzerinden basınç ayarı veya opv sonra akış kontrolü daha mantıklı olabilir.

konu dışı: geç cevaplar için özür dilerim sıkıntılı zamanlar geçiriyorum.

tartışmalar güzel oluyor. amaç yenmek yenişmek değilde doğruya ulaşmak için olması gereken şekliyle devam ettiğinde tadı harika oluyor.

kullandığım kaynakları genel olarak verip basit bir nasıl yapılır için geri dönüş yapacağım.
rex c100 ve muadillerinde yapılan setup ayarlarınıda paylaşacağım. umarım bugün yarın toparlayıp derlerim.
buhar düğmesine bastığınızda ayarladığınız sabit sıcaklığa ek olarak alarm seviyesi gerçekleşiyor ve (ben 145 e ayarladım) o dereceye geldiğinde devreden çıkıyor ancak doğal olarak pid belirli bir sıcaklıkta (örneğin 138-140 da ) tekrar devreye giriyor. buhar gücü ve stabilitesi güzel. 100-120 ml sütte çıt çıt sesleri otomatikman geliyor. 200-250 ml sütte standart teknikle kabarık ve krema tadı ortaya çıkartılmış sütünüz hazır.
Espresso için şunları belirteyim. pid te ayarladığım 100C yi kazana ve pide bağlı k-termokuple ile grup başlığına bağlı yine k-termokupleli sıcaklık ölçerli bir multimetre ile sıcaklığı grup başlığı 95C te çoğunlukla sabit kalacak şekilde (94-95 arası gidip gelmeleri en aza indirerek, 202F= 94,44C ediyorda) 10' dakikalık bir süreçte sabitlendiğini görerek ayarladım. (kullandığım en uygun fiyatlı alet ve parçalar çerçevesinde söylüyorum)

Opv'den devam edelim. esas olarak gaggia baby twinde gördüğüm sabit ve hemen 9 bara yükselen bir basınç var. Bu beko da biraz zaman alıyor ve dikkatimi çektiği içinde incelemek istediğim konu bu. Aslında konuyu başka yerde açsak daha iyi olacak gibi. Sanırım beko tek rex c100 pid ve 2 ssr (aa ve da) yeni bir başlıkta açıp ordan devam edelim?

konu dışı: geç cevaplar için özür dilerim sıkıntılı zamanlar geçiriyorum.

tartışmalar güzel oluyor. amaç yenmek yenişmek değilde doğruya ulaşmak için olması gereken şekliyle devam ettiğinde tadı harika oluyor.

kullandığım kaynakları genel olarak verip basit bir nasıl yapılır için geri dönüş yapacağım.
rex c100 ve muadillerinde yapılan setup ayarlarınıda paylaşacağım. umarım bugün yarın toparlayıp derlerim.
buhar düğmesine bastığınızda ayarladığınız sabit sıcaklığa ek olarak alarm seviyesi gerçekleşiyor ve (ben 145 e ayarladım) o dereceye geldiğinde devreden çıkıyor ancak doğal olarak pid belirli bir sıcaklıkta (örneğin 138-140 da ) tekrar devreye giriyor. buhar gücü ve stabilitesi güzel. 100-120 ml sütte çıt çıt sesleri otomatikman geliyor. 200-250 ml sütte standart teknikle kabarık ve krema tadı ortaya çıkartılmış sütünüz hazır.
Espresso için şunları belirteyim. pid te ayarladığım 100C yi kazana ve pide bağlı k-termokuple ile grup başlığına bağlı yine k-termokupleli sıcaklık ölçerli bir multimetre ile sıcaklığı grup başlığı 95C te çoğunlukla sabit kalacak şekilde (94-95 arası gidip gelmeleri en aza indirerek, 202F= 94,44C ediyorda) 10' dakikalık bir süreçte sabitlendiğini görerek ayarladım. (kullandığım en uygun fiyatlı alet ve parçalar çerçevesinde söylüyorum)

Opv'den devam edelim. esas olarak gaggia baby twinde gördüğüm sabit ve hemen 9 bara yükselen bir basınç var. Bu beko da biraz zaman alıyor ve dikkatimi çektiği içinde incelemek istediğim konu bu. Aslında konuyu başka yerde açsak daha iyi olacak gibi. Sanırım beko tek rex c100 pid ve 2 ssr (aa ve da) yeni bir başlıkta açıp ordan devam edelim?
Baby twin kullanıyorum. Bekodan farklı makine evet. Farklı konudan devam edersek daha iyi olur pis konusunu.

Bu konudaki deneyiminiz nasıl oldu? Ben de ilk defa denedim, bu kadar basıncı düşerebileceğini tahmin etmiyordum. 12 bara ayarlı makine. 11 bar aldığım bir shot 6-7 barlara düşürebildim rahatlıkla, buhar çubuğundan su gelmesi harici dezavantajı yok gibi. Latte yapmıştım tam anlayamadım ama daha ekşimsi oldu sanki. Hangi durumlarda kullanılabilir acaba?

Bu konudaki deneyiminiz nasıl oldu? Ben de ilk defa denedim, bu kadar basıncı düşerebileceğini tahmin etmiyordum. 12 bara ayarlı makine. 11 bar aldığım bir shot 6-7 barlara düşürebildim rahatlıkla, buhar çubuğundan su gelmesi harici dezavantajı yok gibi. Latte yapmıştım tam anlayamadım ama daha ekşimsi oldu sanki. Hangi durumlarda kullanılabilir acaba?
Merhaba, bazı kahvelerde süre ve çıktı normalken basıncın çok yüksek olduğu durumlar oluyor. Bu durumlarda bazen kullanıyorum ama kontrolü hiç kolay değil. Ani basınç değişimlerine sebep olursanız akış bozulabiliyor. Ben basıncın yükselmesine izin verdikten sonra 9 bar civarına düşürüyordum ama yapabileceklerinizin sınırı yok açıkçası :)

1 aydır Arçelik k3185'te kullanıyorum, biraz uğraştırdı takarken ama taktıktan sonra iyi ki takmışım dedim. Kerem bey çok ilgili kendisine tekrardan teşekkür ediyorum.

Opv acaba otomatik makinelere uygulanabilir mi?
Ürün şu ana kadar Beko 2170, Gaggia Classic, Gaggia Baby'de kullanıldı o yüzden otomatiklerde cihazın tepkisi ne olur maalesef bilgim yok.

Demek istediğim şey şu, mekanik olarak bağlantıyı problemsiz yaparsınız ancak cihazınız otomatik olarak debi/basınç ayarlıyorsa OPV sonrası değişen basınç ve akıştan dolayı cihaza gidecek geribildirimin nasıl yorumlanacağını bilemiyorum.

Son düzenleme:
Geri