• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Orea V4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
V4 wide ile Kalite 185 filtre kullandım. 25gr kahve / 450gr su kullandığımda filtrenin dalga şekli tamamen olmasa da baya bozuluyor. 15/250gr demleme yaptığımda minimal bir bozulma oluyor. Kalita dripper'da hiç bozulma olmadığı için Kalita filtresini V4'e oturtmak için bir yöntem var veya kullanılabilir olsa da kağıdı %100 desteklemiyor.

Wide için Türkiye'de bulunan düz filtre kağıdı var mı? Markasız ucuz kağıtlar var, kesip kullanılabilir belki ama varsa Orea'ya uygun hazır kağıt denemek istiyorum. Bir de Kalita kağıdını negotiator ile düzleyip kullandınız mı?

V4 wide ile Kalite 185 filtre kullandım. 25gr kahve / 450gr su kullandığımda filtrenin dalga şekli tamamen olmasa da baya bozuluyor. 15/250gr demleme yaptığımda minimal bir bozulma oluyor. Kalita dripper'da hiç bozulma olmadığı için Kalita filtresini V4'e oturtmak için bir yöntem var veya kullanılabilir olsa da kağıdı %100 desteklemiyor.

Wide için Türkiye'de bulunan düz filtre kağıdı var mı? Markasız ucuz kağıtlar var, kesip kullanılabilir belki ama varsa Orea'ya uygun hazır kağıt denemek istiyorum. Bir de Kalita kağıdını negotiator ile düzleyip kullandınız mı?
Ben v4 wide için hemen hemen hep 185’i ıslatıp düzleştirerek kullanıyorum(+melodrip). ‘Fast’ diye geçen taban ile iyi çalışıyor. İlk aldığım zaman 3d baskı için Murat bey ile negotiator ölçüsü çalışmıştık. 1-2 deneme sonrasında güzel bir sonuç aldığımızı düşünüyorum, hala üretiyorsa tavsiye edebilirim. V60 filtre ile katlayarakta kullanabiliyoruz.
Hali hazırda düz olarak satılan kağıtları denemediğim için bilemiyorum. Wide modeli özelinde, kalita filtrenin düzleştirilmemiş haliyle çok verim alamadım ya da onun yerine başka bir şey kullanmayı tercih ediyorum.

Teşekkürler mesajınız için. Bendeki model wide değil narrow. Ama doğru kalita 155 di filtre 185 alıp deneyeceğim.
Bu arada Apex ve V60 01 filtre kağıdı ile deneme yaparak sonuçtan gayet memnun kaldım. Hatta çıktı V60 01 dripperdan, benim tat beklentime göre, daha iyiydi.
Hocam nasıl katlıyorsunuz ben bir türlü memnun olamadım. Nego’da var bende ama beni tatmin etmedi konik filtreler ile yaptığım denemeler. Hem 01 hem 02 ile baya bir filtre ziyan ettim. Youtube’da gördüğüm yarıdan katlama olayı da olmadı.

Hocam nasıl katlıyorsunuz ben bir türlü memnun olamadım. Nego’da var bende ama beni tatmin etmedi konik filtreler ile yaptığım denemeler. Hem 01 hem 02 ile baya bir filtre ziyan ettim. Youtube’da gördüğüm yarıdan katlama olayı da olmadı.
Merhaba, aşağıda fotoğrafları ekledim.
Videoyu ben de izledim ama yarıdan katlama narrow a uymadı. Ben de %25 kadar katlıyorum. V4 narrow ve V60 01 (terk kişilik) filtre.
%25 kadar katlayıp içine yerleştiriyorum, kenarlardan tutarak çeşmede ıslatıyorum, kenarlara yapışıyor bu şekilde.

20250602_080748.jpg20250602_080818.jpg20250602_080826.jpg

Islatma sonrası :
20250602_081056.jpg20250602_081100.jpg

Ve dökme bitişi
20250602_081229.jpg

Emeğinize sağlık teşekkür ederim hocam. Bu tarz boşluklar kalarak ben de yapabiliyorum. Tam yapışarak olmuyor diye huzursuz ediyor. Bu arada orea v4'ün metal kısmı bir tek beni mi rahatsız ediyor? Keşke güzel bir plastik altlık yapsalarmış.

Ben o boşluklara pek takılmıyorum açıkçası ama gönül isterki hiç boşluk olması tabi.
Narrow için 3d negotiator bulursak haberdar edeilim birbirimizi.

Ben o boşluklara pek takılmıyorum açıkçası ama gönül isterki hiç boşluk olması tabi.
Narrow için 3d negotiator bulursak haberdar edeilim birbirimizi.
Hocam bende orea’nın sattığı narrow negosu var. Sanırım print sayfalarında paylaştılar.

Orea'nın kendi sitesinden Negotiatior STL'lerini indirip 3D printerda basan oldu mu hiç? Olduysa tecrübeleriniz nasıl? Direkt bende olmasa da öyle bir imkan mevcut, o yüzden önden varsa fikirlerinizi duymak isterim.

Geri