• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Orea Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vergi ve kargo açısından eu store dan almak mı mantıklı ürünleri yoksa global store dan mı fikri olan var mı? Eu hollanda merkezli global ingiltere merkezli.

Dripper'ın tada nasıl bir etkisi olabilir ki ? Dripper çözülen birşey değil sonuçta. Dripperın görevi filtreyi tutmak, kahveyi tıkanmadan akmasını sağlamak. Dripper'a haddinden fazla yükleniyorsunuz.
Elimde Orea V3 ile Origami var. Orea da kalita 185, Origami de Cafec tradinational kullanıyorum. Orea daha canlı ve tatlı bir bardak alırken, origamide gövdesi daha düşük bir bardak alıyorum. Bütün parametreler aynı olduğu halde😅

Elimde Orea V3 ile Origami var. Orea da kalita 185, Origami de Cafec tradinational kullanıyorum. Orea daha canlı ve tatlı bir bardak alırken, origamide gövdesi daha düşük bir bardak alıyorum. Bütün parametreler aynı olduğu halde😅
Kalita filtre çok fark ediyor hocam. Origamiyi konik filtrede ve kalita filtrede yaptığınızda bile çok farklı tatlar var. Ama dripperın da etkisi yok diyemem tabi ki.

Masallah Melih bey, Brewers Cup’a hazırlanıyorsunuz sanırım? Bence sunumunuzda bu çok değerli bulgularınızı paylaşın herkes, hakemlerde dahil olmak üzere aydınlansın zira bunlar çok önemli. Canlı bardak neyse 😬 neyse neyse şifalar efenim, iyi çalışmalar

Uzun süredir kulüpte hayret ettiğim şeyler azalmaya başladı. İlk girdiğim zamanlarda kahveyle ilgili öğrendiklerim beni çok şaşırtırdı, isim vermeyeyim bu hayrete sebep arkadaşlar zamanla ayrıldı. Sonuncusu Denizhan abi ile M. Sacitti. Orea hevesim de Denizhan abinin, bu başlığın ilk yazısında göreceğiniz üzere, heyecanı ile başladı.
Bu dripper, kağıt, su, klik falan filan. Her işte olduğu gibi bunlar da saçma sapan şeyler. Altı üstü kahve, çok ciddiye almamak lazım. Bu klik mlik meselesi tüm hobilerde olduğu gibi ortak anı oluşturmak için desem yeridir, üzerine bıdı bıdı yapabileceğimiz bir şey, bunu ayrıca konuşuruz derdim bunlar değil.

Bu aralar @DragonFly 'ı takip ediyorum, uzun süre sonra birisi takip edilmeye değer oldu benim için, sağ olsun.

@DragonFly uzun süredir merak da ettiğim bir şeydir, şüphesiz bu ancak refraktometre ile olur. Dripperların kendi yapıları gereği parametre farklılaşmalıdır, oreayı tanımlarken ancak v60'a göre tanımlayabiliyoruz. V60'a göre daha ince öğtütüm mesela. Ya da kağıtlarda Japonya filtreler Hollanda'ya göre daha ince öğtütümü kaldırır şu bu. Sorum şu:, aynı kahvenin farklı demleme ekipmanı, farklı kağıt, farklı öğütüm boyları ile demlenmesi durumunda bütün bu farklılıklara rağmen 2 kahvede de aynı ext sonucunda aynı tadım notları aynı tat çıkacak mıdır? Derdimi anlatabildiğimi umuyorum, teşekkürler.

Son düzenleme:
Masallah Melih bey, Brewers Cup’a hazırlanıyorsunuz sanırım? Bence sunumunuzda bu çok değerli bulgularınızı paylaşın herkes, hakemlerde dahil olmak üzere aydınlansın zira bunlar çok önemli. Canlı bardak neyse 😬 neyse neyse şifalar efenim, iyi çalışmalar
Kahve benim hobim ben denerim damağıma nasıl güzel olursa öyle değerlendiririm. Siz yapmayabilirsiniz bardağa öğütülmüş kahveyi dökün üstüne sıcak su devam afiyetler olsun

Geri